Helmtronic Formant synth - τζτζζζζ... τζζ... ζζττσζσζτζ

• Thread starter Thread starter OurDarkness
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
O

OurDarkness

Guest
Ξέρω ότι σαν τίτλος δεν λέει πολλά, αλλά μόλις άκουσα αυτό:

5428687485_88772e00f3_b.jpg

....

5428665749_88829c78bb_b.jpg

Θα ανεβάσω ένα review στο YouTube μόλις συνέλθω από την ηλεκτροπληξία. :o

Last edited:
Βάλε κι ένα link να ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται ρε αδερφέ... :P

http://matrixsynth.blogspot.com/2010/03/formant-helmtronic-challenger.html

Κάποιες παρατηρήσεις:

1) Έδωσες υπόσχεση για το review, κανόνισε να την κρατήσεις

2) Κόστος; Μαγαζί απ' όπου το πήρες;

3) Είναι πανέμορφο... :-*

polyphony: 1 voice ? :(

Hola!

Τα χαρακτηριστικά στο link που παραθέτεις είναι λίγο παλιά, καθ ότι από τότε που τα ανέβασα μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές και σημαντικές αλλαγές. Θα στείλω φρέσκο link με τα καινούρια χαρακτηριστικά σύντομα.

To κόστος είναι 2200 ευρώ + έξοδα μεταφοράς και το αγόρασα κατευθείαν από το άτομο που το κατασκεύασε. Υπάρχει ένα link με την εταιρεία (Helmtronic) το οποίο είναι υπο κατασκευή --> www.helmtronic.de για όποιον ενδιαφέρεται.

Έχω καεί. Από τις 3 το μεσημέρι, έχω κάνει 2 μικρές παύσεις. Αύριο θα κουτουλάω στο γραφείο. :P

stavros_d80 είπε:
polyphony: 1 voice ? :(
Είναι μονοφωνικό/διφωνικό.

Σας έχω μία έκπληξη, για όσους θέλουν πολυφωνικό αναλογικό. Φρεσκαδούρα. Αναμείνατε. :-X

Πολύ ενδιαφέρον μοιάζει, με γεια... Πώς έμαθες ότι υπάρχει και τι σου κίνησε το ενδιαφέρον? Με ποιο αναλογικό θα έλεγες πως μοιάζει ο ήχος του? (λίγο ή πολύ, αν και αν ήταν πολύ δεν θα είχε αξία)

Να περιμένουμε και μερικά κλιψ? :)

bloody_sunday είπε:
Πολύ ενδιαφέρον μοιάζει, με γεια... Πώς έμαθες ότι υπάρχει και τι σου κίνησε το ενδιαφέρον? Με ποιο αναλογικό θα έλεγες πως μοιάζει ο ήχος του? (λίγο ή πολύ, αν και αν ήταν πολύ δεν θα είχε αξία)

Να περιμένουμε και μερικά κλιψ? :)
Έμαθα την ύπαρξη του τελείως τυχαία, πέρυσι στο Αμβούργο. Ήταν εξώφυλλο σε ένα περιοδικό - το είδα από μακριά και φαντάστηκα ότι θα είναι κάποιο VST emulation για Prophet. Πλησιάζοντας όμως σοβάρεψαν τα πράγματα.  :D Το ξεφύλλισα λίγο για να σιγουρευτώ και το αγόρασα. Μέσα στο περιοδικό υπήρχε ένα review στα γερμανικά αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο email, τηλ, website κ.λ.π. Οπότε έστειλα email στο περιοδικό και ρώτησα να μου πούνε πληροφορίες. Μετά από 2-3 εβδομάδες μου δίνουν το email του κατασκευαστή. The rest is history.  :)

Ο ήχος του έχει μία "ηλεκτρίζουσα" κατά κάποιο τρόπο ποιότητα. Οι ταλαντωτές του είναι σχεδιασμένοι με βάση τους ταλαντωτές στο Formant Modular - αρκετοί έχουν πει ότι είναι σχεδόν πανομοιότυποι με τους ταλαντωτές στο vintage Minimoog, κάτι που εξηγεί (αισθητικά τουλάχιστον) την "επιθετικότητά" τους. Κάτοχοι του Formant Modular έχουν κάνει πειράματα, στέλνοντας του ταλαντωτές του Formant Modular σε ένα Minimoog και είπαν ότι ακούγεται σχεδόν ακριβώς όπως το Minimoog.

Ανοίγοντας το πρώτο φίλτρο σε lowpass mode τέρμα (το πρώτο φίλτρο είναι multimode, 12db/oct), ο ήχος έχει αυτή την "ηλεκτρίζουσα" διάσταση την οποία δεν την έχω ακούσει ούτε από το Minimoog Voyager ούτε από το Andromeda - και προσωπικά θα έλεγα ότι μου θυμίζει vintage Oberheim. Κάτι σε OB-X/ΟΒ-Χα ας πούμε.

Τι να πω... ένα VCO (από τα 4) έστειλα στο φίλτρο και έκανα σαν 15χρονη παιδούλα που μόλις ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.  ;D :D

Θα επανέλθω με κλιψ. :)

OurDarkness είπε:
Τι να πω... ένα VCO (από τα 4) έστειλα στο φίλτρο και έκανα σαν 15χρονη παιδούλα που μόλις ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.  ;D :D
Ti εννοείς (η κόρη μου είναι στα 17... να την προσέχω περισσότερο?)

OurDarkness είπε:
Θα επανέλθω με κλιψ. :)
Εσύ θα επανέρθεις με κλιψ και εμείς θα το ρίξουμε στο κλαψ.

Μας κατέστρεψες.

Καλορίζικο και καλόπαιχτο.

Πανέμορφο το όργανο.

Το πάνελ δεν πιστεύω ότι σηκώνεται..μην μας τρελάνεις.

Αυτή η πολυφωνία όμως βρε παιδί μου...εν έτει 2011 δεν με αφήνει αδιάφορο.

Να το χαρείς! Και ανέβασε ένα video με τα καλούδια του !

Δεν μου στέλνεις ενα π.μ. με ότι δεν χρειάζεσαι..να έρθω να σε δώ κι από κοντά?  :)

Korgious είπε:
Καλορίζικο και καλόπαιχτο.

Πανέμορφο το όργανο.
Ευχαριστώ.

Το πάνελ δεν πιστεύω ότι σηκώνεται..μην μας τρελάνεις.
Μια χαρά σηκώνεται. ;D Υπάρχουν τρία διαφορετικά ξύλινα υποστηρίγματα για 3 διαφορετικές θέσεις.

Αυτή η πολυφωνία όμως βρε παιδί μου...εν έτει 2011 δεν με αφήνει αδιάφορο.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ. ;) Αλλά για όσους θέλουν πολυφωνικό αναλογικό αναμείνατε στο ακουστικό σας. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Τώρα για 800 νότες πολυφωνία μάλλον θα πρέπει να πάμε σε κανένα ... KRONOS. ;D

Να το χαρείς! Και ανέβασε ένα video με τα καλούδια του !
Σε πρώτη φάση έχω ανεβάσει ένα review εδώ:

http://www.gearslutz.com/board/electronic-music-instruments-electronic-music-production/579760-helmtronic-challenger.html

Ελπίζω αύριο να ανεβάσω κανένα audio και το Σ/Κ που θα έχω περισσότερο χρόνο κάποιο video.

Δεν μου στέλνεις ενα π.μ. με ότι δεν χρειάζεσαι..να έρθω να σε δώ κι από κοντά?  
Να έρθεις, γιατί όχι. :)

Tότε μιλάμε για voyager.Πωπωπω!

Εμείς ευχαριστούμε για την ενημέρωση..για το που ξοδεύεσαι και μας φέρνεις κοντά σε όμορφα δημιουργήματα.

Και θα έρθω να τα πούμε..δηλαδή να μου τα πεις ,από κοντά.

Σε ευχαριστώ!

Βλέποντας το λινκ..

εντάξει..έμεινα.

Τιμή =ποιότητα κατασκευής= ήχος.

Πολλά ..πάλι τα λεφτά ...για άλλη μια φορά.

Το παραγγέλνεις και το κατασκευάζει η εταιρεία? Έχει στοκ?

Και κατι τελευταίο...έγραψες πριν και για πολυφωνικό όργανο. Για πές...

Μέχρι 4-8 το πολύ είμαι υπερευτυχισμένος.

Παίδες ένα γρήγορο demo.

Ο lead ήχος είναι 2 ταλαντωτές (VCO3 & VCO4) με λίγο detuning. O ταλαντωτής 3 είναι μιξαρισμένος στο 10 ενώ ο ταλαντωτής 4 είναι μιξαρισμένος στο 8 και βρίσκεται μία οκτάβα επάνω. Επειδή τα κουμπιά του μίκτη είναι μη γραμμικά (non-linear) το 8 μεταφράζεται σε περίπου 50-60% της έντασης του 10. Οπότε στην ουσία ακούτε έναν ταλαντωτή, με τον δεύτερο να συνεισφέρει κάποιες επιπλέον αρμονικές.

Οι δύο ταλαντωτές οδηγούνται στο 2ο φίλτρο που είναι -24dB/oct. Η έξοδος των ακουστικών δρομολογείται στην είσοδο External Low Input και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται external feedback, το οποίο επίσης δρομολογείται στο 2ο φίλτρο με περίπου 70% ένταση. Αυτό αποτελεί ένα trick το οποίο είναι γνωστό από τις μέρες του original Minimoog και δυστυχώς λείπει από το Voyager καθότι η εμπέδηση της external εισόδου στο Voyager είναι διαφορετική από την έξοδο των ακουστικών. Για μικρές ανατροφοδοτήσεις δεν τίθεται θέμα αλλά για μία ανατροφοδότηση της τάξης του 70% υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καεί το κύκλωμα.  :(

Στο Challenger δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. :D

Στο συγκεκριμένο lead υπάρχει vibrato και στους 2 ταλαντωτές, από το LFO (~3 Hz)

Τα effects στο lead προέρχονται από ένα Eventide H8000FW, (reverb σε 8 delay lines, 6 εκ των οποίων είναι πολύ πυκνά και στο κέντρο, 2 είναι αριστερά-δεξιά).

To bass sequence είναι από ένα Roland JP-8000, με λίγο delay.

HC-demo_01.wav

Attachments

Κι άλλο ένα demo αυτή την φορά τελείως dry.

Τρεις ταλαντωτές με πριονωτή κυματομορφή, ελαφρώς αποσυντονισμένοι και ισόποσα μιξαρισμένοι οδηγούνται στο 1ο φίλτρο σε lowpass mode. Resonance = 0 και σκαλίζω το cutoff. ;D

Challenger_03.wav

Attachments

Κι ένα bassline.

VCO3 --> πριονωτή κυματομορφή

VCO4 --> τριγωνική κυματομορφή

στην ίδια οκτάβα, φιλτραρισμένα από το VCF2.

Οι παράμετροι της περιβάλλουσας του φίλτρου είναι:

A = 0

D = 1.3

S = 0

R = 2

Envelope amount = 6.5

και οι αντίστοιχες για το VCA είναι:

A = 0

D = 0

S = 10

R = 3

Ξεκινάει με

Resonance = 0

Cutoff = 3

και κατά την πορεία ακούτε αλλαγές...

Χωρίς feedback, 10% delay από το H8000FW.

HC-bassline_02.mp3

Attachments

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον, ευχαριστούμε! (αμπάουτ δατ πολυφόνικ...?)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back