φίλε "afiltroi" είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος απο αυτή την επιλογή ανεξάρτητα απο ποιόν μαγνήτη του Haussel θα διαλέξεις.H δική μου εμπειρία' date=' χωρίς να είμαι ειδικός, απο τους HB Vin neck και ΗΒ Vin + bridge που χρησιμοποιώ για πάνω απο χρόνο τώρα είναι θετικότατη το λιγότερο που μπορώ να πω για να μην χρησιμοποιήσω υπερβολικές εκφράσεις.
Το "output" μαγνητών είναι αρκετό (υπέρ αρκετό) για όλα τα γούστα ακόμα και στην Vintage έκδοσή τους.
Το "sustain" σε συνδυασμό με μια set neck κιθάρα στην δική μου περίπτωση είναι επίσης εντυπωσιακό αλλά το βασικό τους χαρακτηριστικό εκτός απο την χροιά του ήχου τους, που είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, είναι το πόσο καλά "διαβάζουν" τα δάχτυλά σου...ανταποκρίνονται άμεσα σε οποιαδήποτε "εντολή".
Θα βοήθαγε να μας έλεγες σε ποιά κιθάρα θέλεις να τους χρησιμοποιήσεις και τι μουσική παίζεις.
Πάντως ο Ντούκας έχει φέρει μια μεγάλη γκάμα απο μαγνήτες του Haussel και είμαι σίγουρος οτι θα σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και θα σου λύσει κάθε απορία...[/quote']
H κιθάρα η οποία πρόκυται να "φορέσει" τους μαγνήτες είναι μια Gibson Nighthawk Std 3 pickups (set neck). Εδώ και καιρό θέλω να αλλάξω τοuς stock (ceramic) μαγνήτες της κιθάρας επειδή είναι θολοί κομπρεσαρισμένοι και γενικά περισσότερο modern από ότι θα ήθελα. Γενικά είμαι και έγω της άποψης ότι καλό είναι το ¨gain¨ να πηγάζει από τον ενισχυτη και τα πετάλια και όχι από τους μαγνήτες.
Αυτό το οποίο ανέφερες σχετικά με την ικανότητα των μαγνητών αυτών να "διαβάζουν" τα δάκτυλα είναι ενα επιπλέον κίνητρο για να τους αγοράσω (η παραγγελεία έχει γίνει απλά δεν εχω καταλήξει στο αν για bridge θα πάρω τον Vin ή τον Vin+................αν μπορείς βοήθησε λίγο παραπάνω).
Είδος μουσικής: ΝEW ROCK (U2, coldpay, Radiohead.......)
Mε τον Σταύρο έχω είδη μιλήσει. Έίναι πραγματικά καταπληκτικός τύπος (προσφέρθηκε να μου στειλεί μαγνήτες απλά για να τους ακούσω πρωτού να κάνω την παραγγελεία μου..........). Μακάρι όλοι οι Έλληνες επαγγελματίες να δούλευαν με την δική του νοοτροπία.
+1000Mε τον Σταύρο έχω είδη μιλήσει. Έίναι πραγματικά καταπληκτικός τύπος (προσφέρθηκε να μου στειλεί μαγνήτες απλά για να τους ακούσω πρωτού να κάνω την παραγγελεία μου..........). Μακάρι όλοι οι Έλληνες επαγγελματίες να δούλευαν με την δική του νοοτροπία.
τότε καλύτερα να προτιμήσεις τον απλό Vin bridge μιας και ο Vin+ βγάζει κατευθείαν drive απο τον ενισχυτή λόγω του μεγαλύτερου output.Γενικά είμαι και έγω της άποψης ότι καλό είναι το ¨gain¨ να πηγάζει από τον ενισχυτη και τα πετάλια και όχι από τους μαγνήτες.
επειδη συνεχεια κατηγορουμε τους ελληνες καταστηματαρχες' date=' εχω να πω οτι ο Ντουκας, αν και τον γνωριζω τηλεφωνικα, ειναι [b']ΑΨΟΓΟΣ[/b] επαγγελματιας :wink:Mε τον Σταύρο έχω είδη μιλήσει. Έίναι πραγματικά καταπληκτικός τύπος (προσφέρθηκε να μου στειλεί μαγνήτες απλά για να τους ακούσω πρωτού να κάνω την παραγγελεία μου..........). Μακάρι όλοι οι Έλληνες επαγγελματίες να δούλευαν με την δική του νοοτροπία.
+1000ο Ντουκας' date=' αν και τον γνωριζω τηλεφωνικα, ειναι [b']ΑΨΟΓΟΣ[/b] επαγγελματιας :wink:
Ειλικρινά ευχαριστώ για τη πρόσκληση. Την ίδια ακριβώς μου έχει κάνει και ο Σταύρος οπότε είναι κάτι το οποίο θα προσπαθήσω να πραγματοποιήσω το συντομότερο.Γενικά είμαι και έγω της άποψης ότι καλό είναι το ¨gain¨ να πηγάζει από τον ενισχυτη και τα πετάλια και όχι από τους μαγνήτες.
αλλά και πάλι για να μη σε πάρω στο λαιμό μου αν σε φέρνει ο δρόμος απο Γιάννενα ευχαρίστως να τους δοκιμάσεις στην δική μου κιθάρα αν και είμαι σίγουρος οτι όποια επιλογή και να κάνεις θα σε ικανοποιήσει.
Ζητώ συγγνώμη που παρέλειψα να το αναφέρω.τους εστειλε πισω σε χρονο dt με την elta courier και ολα αυτα χωρις εξτρα χρεωση τοποθετησης και με δικα του μεταφορικα.τι αλλο να πω πια? :lol:
Εγώ σε ευχαριστώ τόσο για την πρόσκληση όσο και για τις πολύτιμες συμβουλές σου.ευχαριστούμε για τα πολύ καλά samples η πρόσκληση για τα Γιάννενα ισχύει όποτε σε φέρει ο δρόμος...
μην ξεχάσεις την Nighthawk... :wink:
Σίγουρα ένα Α/Β test θα ήταν ακόμα πιο κατατοπιστικο σχετικά με το πόσο καλύτερα ακούγονται οι Ηaussel από τους stock. Ωστόσο επειδή την κιθάρα την έχω σχεδον 10 χρόνια μπορώ με μεγάλη ευκολία να πώ ότι ουσιαστικά αυτήν την στιγμή παίζω με ένα τελείως διαφορετικό όργανο!!!Ωραίος ήχος !! Και το κομμάτι απλό και κατατοπιστικό !!! Μόνο που δεν είμαι σίγουρος για κάτι...Είναι οι μαγνήτες που κάνουν την δουλειά ή τα μηχανήματα γιατί από ότι είδα και ο ενισχυτής σου είναι ... είναι !! Πρίν πως έπαιζε η κιθάρα ? Με τους original μαγνήτες.
Σημαντική επίσης στο τελικό αποτέλεσμα ήταν η συνεισφορά ενός set ηλεκτρικών το οποίο αγόρασα απο το RS GUITARWORKS (500kΩ pots' date=' Hovland cap).[/quote']
Σωστός ! :wink:
Τα έχω βάλει και γω και είδα τεράστια διαφορά κυρίως στο opening του μαγνήτη...είναι πολύ πιο smooth ! :wink:
Eπίσης όταν χαμηλώνεις το tone δεν "θαμπώνει" όπως πριν...