Harley Benton MV-4MSB Gotoh - Το κοντόκανο

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
2,393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι
Επειδή τρωγόμουν χρόνια πολλά, για το πως θα ήταν ένα κοντόκανο (short scale) μπάσο, αφού κιθαρίστας γαρ όταν έπιανα το Epiphone PJ μπάσο που έχω απο το 90, οι αποστάσεις των τάστων μου φαίνονταν μεγάλες, δεν άντεξα στον πειρασμό και πήρα ένα ομορφούλι Harley Benton MV-4MSB Gotoh που στις προδιαγραφές τουλάχιστον φαινόταν ταμάμ.

Σώμα απο alder, μπράτσο απο... καραμελωμένο πλάτανο (sycamore maple) και ένδοξη δάφνη (laurel) ταστιέρα σε κλίμακα 30".

Το hardware, κλειδιά και γέφυρα είναι της Gotoh, εγγύηση.

Μαγνήτες AlNiCo 5 απο τη προσεγμένη σειρά Roswell της ΗΒ.

Χρώματα παλ με ταρταρούγα pickguard, επέλεξα το Seafoam Green.

Οποιαδήποτε αναφορά σε καμπινεδί θα περάσει ασχολίαστη.

_20230404_182553.jpg

Έλαβα το δέμα εντός πέντε ημερών απο την DHL και το άνοιξα γεμάτος περιέργεια να δω πόσο ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελα να πιστεύω. 

_20230404_183810.jpg

Το μπάσο ήταν σχεδόν ρυθμισμένο και με μια μικρή επέμβαση στο truss rod και λίγο σπρώξιμο στα βαγονάκια της γέφυρας, έγινε ντουφέκι. Το μπράτσο είναι στενό στο γραφιτένιο nut σαν jazz bass και έχει μια πολύ ωραία αίσθηση satin που γλιστράει το χέρι, ενώ τα τάστα είναι όμορφα λιμαρισμένα και δεν εξέχουν.

Το hardware είναι πρώτης διαλογής με τα κλειδιά να λειτουργούν χωρίς αντίσταση, παναλαφρα χωρίς να δημιουργούν neck dive όταν στέκεσαι και τα βαγονάκια της γέφυρας μπρούτζινα.

_20230404_183820.jpg

Το πακέτο στην DHL έλεγε πως ζύγιζε 6 κιλά και μ' έζωσαν τα φίδια πως θα παραλάμβανα άγκυρα τετράχορδη αλλά τελικά το όργανο ζυγίζει μόλις 3,3 κιλά και έχει πολύ ωραία αίσθηση στο κράτημα.

_20230404_183832.jpg

Το άμεσο σχόλιο των περισσοτέρων στο διαδίκτυο (και του Τέρυ) είναι πως δεν υπάρχει επιλογέας μαγνητών παρα ένα volume κι ένα tone και για τους δύο. 

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως μου περισσεύει ένα push-pull ποτενσιόμετρο 500Κ της DiMarzio με το οποίο θα μπορούσα να αντικαταστήσω το volume και να μπορώ να επιλέξω έναν απο τους μαγνήτες που θα μου αρέσει ή και τους δύο.

Φυσικά αν θελω μπορώ να βαλω κι ενα τριθέσιο επιλογέα αλά Les Paul.

Ακούγοντας όμως το μπάσο, είμαι τόσο ικανοποιημένος με τον ήχο του που μου είναι αδιάφορο για την ώρα. Και μόνο με το πολύ καλό tone που διαθέτει, εχω 2-3 εναλλακτικές, τονικές επιλογές. Ακούστε για να καταλάβετε και πείτε μου.

Έχω χαρεί πολύ με την αγορά μου. Είναι η πρώτη που έκανα για έγχορδο χωρίς δοκιμή και έχω ενθουσιαστεί για το γεγονός πως ανταποκρίνεται στις καλές του προδιαγραφές χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλορίζικο και καλόπαιχτο! Να βγάλει τα λεφτά του x1.000.000 σε ευχάριστες μουσικές αποδράσεις.

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: kbasilis and Yameth
Το 6 θαταν μαλλον λιμπρες και οχι κιλα.

Με γεια σου και με χαρα σου. ?

• Like
Reactions: Yameth
Μεγειές και καλόπαιχτο Γιάννη μου.

Αν η χαρά σου είναι τόση, όση φαίνεται από το ποστ σου, αξίζει και με το παραπάνω η επένδυση.

• Like
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως μου περισσεύει ένα push-pull ποτενσιόμετρο 500Κ της DiMarzio με το οποίο θα μπορούσα να αντικαταστήσω το volume και να μπορώ να επιλέξω έναν απο τους μαγνήτες που θα μου αρέσει ή και τους δύο.

500k δεν ξέρω αν θα σου άρεσε σε μπάσο.

Το Precision είναι humbucker... αφού. 

Να μου 'λεγες για τον East, θα σου έλεγα μας δουλεύεις αλλά αυτόν δεν τον ξέρω.

Παιχταράς.

Να εδώ στα νιάτα του.
Μάλλον δεν έπαιζε bass music. Πρώτη φορά τον ακούω και με τετοια μπαντάνα... δεν πρέπει να έχασα πολλά.?

Εγώ έχω να πω, ότι κερδίσαμε έναν μπασίστα, παρ' ότι "χάσαμε" έναν κιθαρίστα :classic_tongue: (αν πάντως παίζεις μπάσο ακόμα και στην μισή ποιότητα από ότι παίζεις κιθάρα, θα γενείς ανάρπαστος στην αγορά).

Περιμένω κλιψ με όλους τους ήχους του μπάσου (όχι μόνο όλα τα vol-tone στο τέρμα).

Να ακούσουμε δηλαδή γιατί σου άρεσε τόσο ηχητικά.

• Like
μεγειά μπος....

είχα πάρει ένα ηβ jb και γω προπερισι.

Πάντως και συ βλέπω καταξοδεύτηκες.

Το πετάλι που ψώνισα προχτες ακριβότερο είναι.

Μάλλον έχουν ξεφύγει τα πράγματα.

Ή φτήναιναν τα ξύλα ή ακρίβαιναν οι λαμαρίνες

Στις 24 Μαιου εχουν οι Hells Angels συναντηση στο Δρεπανο της Ηγουμενιτσας. Παρτε τα μπασα σας κ ελατε, θα γινει χαμος.

Θα έχει πιεσόμετρα για τους θαμώνες ή να κουβαλάω το δικό μου;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα