harley benton MM looking bass...

Κοίτα, ωραίο ειναι -musicman looks γαρ : )

Ηχητικά, με το tone κλειστό είναι πολύ μακριά από το musicman growl.

Ο "ανοιχτός" ήχος είναι αξιοπρεπής για την τιμή.

Πω... πω... είχα ξεχάσει πόσα χρόνια είχα να βρεθώ στο "μαγαζί". Hallo everybody. Αλλά ας πάμε στην "ταμπακιέρα". Το μπασάκι ακούγεται "αξιοπρεπές", αλλά... Καμία κόπια ΜΜ δεν μπορεί να ακουστεί σαν το original. Στην καλύτερη περίπτωση θα ακουστεί στο πολύ... περίπου. Και μιλάω εκ πείρας γιατί κάπου έχω ένα "ΜΜ" να μου βρίσκεται. Το ash και τα ηλεκτρονικά του original του δίνουν έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που οι κόπιες αδυνατούν να αναπαράγουν. Στα Fender αντίγραφα, σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, αλλά στα ΜΜ όχι.

Και μια ακόμη παρατήρηση για το συγκεκριμένο μπάσο της ΗΒ: Είναι σίγουρα NO από εμένα 5χορδο των 200 ευρώ. Και αυτό γιατί 99% θα ακολουθήσει νέο thread με τίτλο "δεν ακούγεται καλά η Β να αλλάξω μαγνήτες;"

ΥΓ: Ο sir Νέστορας ακόμα με βρίζει που πούλησα ένα ΜΜ StingRay που είχε περάσει από τα χέρια μου, αλλά ατυχώς δεν... αγαπηθήκαμε! 

ΥΓ: Ο sir Νέστορας ακόμα με βρίζει που πούλησα ένα ΜΜ StingRay που είχε περάσει από τα χέρια μου, αλλά ατυχώς δεν... αγαπηθήκαμε! 
Θα 'πρεπε να σε απασχολήσει ότι όλοι, μα όλοι είπαν ότι είχες τον καλύτερο ήχο μ' αυτό το μπάσο. Αν ήξερα ότι θα έκανες τη μ@la&1a θα το είχα αγοράσει εγώ. ?

Καλώς σας ξαναβρήκα. Τα ΜΜ είναι (και αυτά) υπέροχα. Και ο Νέστορας έχει εν μέρει δίκιο- το μπάσο έπαιζε υπέροχα. Όμως μαζί του είχα ένα πρόβλημα: Δεν το "άκουγα" και αποσαφηνίζω το "άκουγα". Εγώ είμαι πετροβολημένος με τα JB. Τα αυτιά μου έχουν "κουρδίσει" επάνω στον ήχο τους. Και καθώς το ΜΜ δεν ήταν Jazz, δεν το "άκουγα", κάτι μου έλειπε, κάτι δεν άκουγα... Ομοίως είχα αγοράσει ένα Ρ- πρέπει να ήταν του '78 ή του '79. Δεν το "άκουγα". Και αυτό το πούλησα, διερωτώμενος βέβαια γιατί το αγόρασα in the first place  ?

Οπότε sir συγχώρα με, αλλά ήταν θέμα... αυτιών.

ΟΛΕΕΕΕΕ!

Που 'σαι ρε παλικάρι!!!!!!!!!!!

Black eyes we made to see you.
Εεεε... θέλω να σου πω ότι σήμερα έπαιξες και εσύ ρόλο που επισκέφθηκα το "μαγαζί". Ας πούμε ότι σε άκουγα... κάπου και είπα δεν πάω να ρίξω μια ματιά να δω τι κάνουν αυτές οι ψυχές;

Εγώ είμαι πετροβολημένος με τα JB. Τα αυτιά μου έχουν "κουρδίσει" επάνω στον ήχο τους.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ...

karamouza-gipedou.jpg

Ας πούμε ότι σε άκουγα... κάπου

Στο ραδιόφωνο της εκκλησίας φαντάζομαι ....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, καραμούζα (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) ... Βέβαια κάποιος μπορεί να είναι ΜΜ addicted. Αν είναι δεν θα πλησιάσει μια κόπια. Αν πάλι κάποιος θέλει να γίνει ΜΜ addicted, εκεί θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για το original, διότι η κόπια όχι δεν θα του καλύψει το addiction, δεν θα του το προκαλέσει καν...

Πεντάχορδα από εδώ ...

https://www.sandberg-guitars.de/basses/
Και απ' εδώ και από αλλού, δεν είναι εκεί το θέμα. Το παράδειγμα περί νέου thread δεν είναι fictional. Τα παρελθόντα έτη ανάλογα νήματα έκαναν παρέλαση στο "μαγαζί"- φθηνό 5χορδο, δεν "λαλάει" καλά η Β, να αλλάξω μαγνήτες μπας και παίξει;

Βέβαια αν κάποιος έχει 200 ευρώ για ένα introduction στα 5χορδα, γιατί όχι...  

Ίσως η καλύτερη B που έχω ακούσει.
Το λες γιατί μάλλον δεν έχεις ακούσει την απόλυτη Β. Και αυτή είναι των Dingwall- το ultimate σονάρισμα. Βέβαια αυτή είναι άλλη κουβέντα...  

Το λες γιατί μάλλον δεν έχεις ακούσει την απόλυτη Β. Και αυτή είναι των Dingwall- το ultimate σονάρισμα. Βέβαια αυτή είναι άλλη κουβέντα...  

Δεν είμαι μπασίστας και μου τρέχουν τα σάλια με τα Dingwall.

Δεν είμαι μπασίστας και μου τρέχουν τα σάλια με τα Dingwall.

Ναι ρε παιδί μου, αλλά είναι fan fretted και δεν μπορώ να παίξω ακκόρντα με μπαρέ. :classic_tongue:

Ναι ρε παιδί μου, αλλά είναι fan fretted και δεν μπορώ να παίξω ακκόρντα με μπαρέ. :classic_tongue:
Ναι, αλλά εκεί είναι και το "μυστικό" του σοναρίσματος. Βέβαια τα Dingwall είναι love/hate material. Δεν είναι για όλους λόγω αυτής της "ιδιαιτερότητας", αν και είναι απλά συνήθειο. Καλά, δεν είναι για όλους βέβαια λόγω και της τιμής τους, αν και έχει βγάλει και πιο "φθηνά" μοντέλα. Όμως σε σχέση με τα ακριβά- που δεν είναι αυτά που κυκλοφορούν στον Thomann- τα μπράτσα τους είναι πολύ πιο... μπαμπάτσικα. Ή να το θέσω διαφορετικά: Αν σου αρέσουν τα Ρ μπράτσα, δικό σου. Όμως στα ακριβά μοντέλα τα μπράτσα είναι "αέρας" ή κατ' αναλογία κάτι σαν slim C shape ενός Geddy Lee JB (αν και αναφέρομαι σε 5χορδα). Θυμάμαι που είχα πιάσει ένα από τα πρώτα Combustion και μετά ένα άλλο από μια πολύ ακριβή σειρά (μπορεί αν ήταν Prima Artist ή κάτι συναφές) και για τα γούστα μου ήταν η μέρα με τη νύχτα. Το μπράτσο του Combustion μου έκανε για... ρόπαλο (Precision ένα πράμα)?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back