• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

H πρώτη μου Ibanez...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,213
10000000_7267527340006453_2797249904353965898_n.mp4

...και πιθανόν όχι η τελευταια...

Πρόκειται για μια RG470 του 2001 (made in Fujigen, Japan), την οποία βρήκα σε αριστη κατάσταση από έναν Σαλονικιό κιθαρίστα. Η τιμή (500ευρώ) θεώρησα ότι ηταν τίμια και προχώρησα στη αγορά της. Την παρέλαβα πριν 1 ωρα και εχω ξεσκιστεί στα dive bombs (όχι στο βιντεο). Φοράει 10άρες και θα πρέπει να τις αλλάξω με 9άρες για να είμαι πιο ανετος, αν και είναι πολύ μαλακή. Το τρέμολο είναι το lo trs (made in japan) το οποίο είναι αξιόλογο ποιοτικώς. Το wizard μανίκι έχει σχήμα D και είναι σχετικά παχύ για RG. Ποιότητα κατασκευής και βαφής άριστη. Θα ακολουθήσει αναλύτική παρουσίαση, μόλις μαθω να κάνω dimebag squeals ?

Attachments

• 10000000_7267527340006453_2797249904353965898_n.mp4
    10.3 MB
Ωραίος και με γεια σου!

Μου θυμησες την πρώτη μου Ibanez S470 που δυστυχώς δεν εχω πλέον...

Καλορίζικη και καλόπαιχτη.

Για καινούρια κιθάρα, είσαι πολύ άνετος.

Νομίζω σου έκατσε πολύ καλά στο χέρι.

Καλορίζικη και καλόπαιχτη.

Για καινούρια κιθάρα, είσαι πολύ άνετος.

Νομίζω σου έκατσε πολύ καλά στο χέρι.
 Με τις 9αρες που θα βαλω θα είμαι πιο άνετος. Μοιάζει με τη charvel η αίσθηση, με βασική διαφορά το μανίκι που είναι καπως παχύτερο στη rg (έχει έντονο D σχήμα)

Μου θύμισες κ μένα μια από τις πρώτες μου κιθάρες... Ibanez 1550(νομιζω),ιδιο χρώμα H-s-H διάταξη, μανίκι φλιδα και ίσως η πιο βαριά κιθάρα που έχω πιάσει.... Δε θα μπορούσα να έχω πάρει πιο αταίριαστη κιθάρα για μένα... 

Πρώτη αλλαγή χορδών και κούρδισμα, συν ρύθμιση ελατηρίων από κάτω, 40 λεπτά. Not bad ….

τώρα δεν μου ξεκουρδιζει καθόλου με χρήση τρέμολο. Πριν με τις 10αρες ξεκουρδιζε.

Ωραίο παίξιμο και με γεια σου!

Έχει πέσει το συγκεκριμένο μοντέλο στα χέρια μου, σε μαύρο χρώμα

και το θυμάμαι αυτό που ανέφερες για το μανίκι.

Η άποψή μου για τη συγκεκριμένη κιθάρα είναι πως, όπως και με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ibanez, είναι vfm γιατί σχεδόν πάντα παίρνεις περισσότερα από όσα πληρώνεις.

Σίγουρα είναι vfm.  Η ποιότητα κατασκευής ειναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Να ´σαι καλά!

...και πιθανόν όχι η τελευταια...

Θα άλλαζα το "πιθανόν" με το "σίγουρα".Αυτά τα πράγματα όταν είναι καλοσεταρισμένα παίζουν μόνα τους.

Welcome to the club και μεγειές.

Πολύ όμορφη Γιώργο. Floyd είναι αυτό; Το χεις ξαναδουλέψει; Πώς σου φαίνεται γενικά; Ξεκουρδίζει; Άλλαξες χορδές που λένε ότι είναι δύσκολο;

Θα άλλαζα το "πιθανόν" με το "σίγουρα".Αυτά τα πράγματα όταν είναι καλοσεταρισμένα παίζουν μόνα τους.

Welcome to the club και μεγειές.

Ευχαριστώ!

Πολύ όμορφη Γιώργο. Floyd είναι αυτό; Το χεις ξαναδουλέψει; Πώς σου φαίνεται γενικά; Ξεκουρδίζει; Άλλαξες χορδές που λένε ότι είναι δύσκολο;

Είναι floyd (για την ακρίβεια licenced floyd rose που παρήγαγε η ibanez στην Ιαπωνία) και μέχρι και σήμερα δεν είχα δει ποτέ κάποιο από κοντά. Έχει αρκετά ωραία αίσθηση στο χέρι, και συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά από ένα κοινό τρέμολο, εάν αποφασίσεις να κάνεις μεγαλύτερη κίνηση από το συνηθισμένο, με το whammy. Δεν ξέρω πως είναι "κουρδισμένο" έτσι, αλλά έχει τάση να βγάζει όλους τους κλασικούς ήχους/εφέ με χαρακτηριστική ευκολία. Φταίνε και οι μαγνήτες σίγουρα, αλλά όταν κάνω dive σε αλλη κιθάρα με νορμάλ τρεμολο, δεν βγάζει αυτούς τους χαρακτηριστικούς ήχους.

Με τις 10άρες που ήρθε η κιθάρα, ξεκούρδιζε κάπως, όταν έκανα πολύ έντονη χρήση. Βέβαια το κούρδιζα πολύ γρήγορα από τα tuners της γέφυρας. Πριν λίγο έβαλα 9άρες (είδα προ 3ημέρου ένα βιντεάκι για να δω την διαδικασία) και τώρα ξεκουρδίζει πολύ λιγότερο. Λογικά με λίγο παίξιμο ακόμα θα σταθεροποιηθεί.

Όσο αφορά την αλλαγή χορδών είναι πολύ απλή διαδικασία, αλλά έχει πολλά βήματα για να ολοκληρωθεί. Μου πήρε περίπου 20 λεπτά να αφαιρέσω χορδες και να βάλω καινούριες, και άλλα 20 λεπτά να τις κουρδίσω, φέρνοντας τη γέφυρα στο σωστό ύψος). Δεν ζορίστηκα κάπου. Ειναι τυφλοσούρτι διαδικασία. Θέλει προσοχή στις βίδες ώστε να μην σφίγγονται υπερβολικά, ή λιγότερο απ' όσο πρέπει. Γενικότερα, ειναι εύκολη διαδικασία.

Εάν θα έπρεπε να ρυθμίσω action και intonation, πιθανόν να χρειάζόμουν αλλο ένα 20λεπτο.

Όταν δεν βαριέσαι, βγάλε καμιά φώτο μπρος -πίσω , πάνω κάτι να πάρουμε μάτι καλλίτερα ?

IMG_8270.jpg IMG_8274.jpg IMG_8273.jpg IMG_8272.jpg IMG_8271.jpg IMG_8268.jpg IMG_8269.jpg

Γιώργο με γειές, καλορίζική και καλόπαιχτη. Πόσες μάζεψες με αυτήν;.... μέχρι τώρα; ?. Πολύ ωραίο παίξιμο στο βίντεο!

Trending...

Νέα θέματα

Back