H απάντηση της Fender στις Suhr?

IMG_1390.png
Μια Kiesel Delos κιθάρα ίδια με την Fender Ultra Luxe, με Solid χρώμα και μαγνήτες Kiesel κοστίζει $2.264.

Άρα στην Ελλάδα:
Κιθάρα: 1,951€ (1€ = $1,16)
Μεταφορά USPS Priority: 137,93€
Ασφάλεια USPS: 64,48€
Δασμοί (3,2%): 68,93€
ΦΠΑ (24%): 511,31€
Εκτελωνισμός ΕΛΤΑ: 15€
Συνολο: 2.748,38€

Με μαλακή θήκη.

IMG_1389.png

Αυτό που κάποιοι μπαίνετε στα fora μόνο και μόνο για να επιβάλετε την άποψη σας με το ζόρι σαν γεγονός, είναι ενίοτε κουραστικό. Χάνω τώρα χρόνο για να σου αποδείξω το προφανές.

Αυτο είναι συγκρίσιμο μοντέλο με τις νέες Strat, με Ebony freeboard & side luminous inlays. Και με fixed bridge, όπως την θέλω. Α, και χωρίς… γρατζουνιές. Για να μην προσθέσω ότι εγώ στην Κύπρο έχω 19% ΦΠΑ.

Στις suhr μου αρέσει πολύ το headstock. Με χαλά πολύ όταν βλέπω μοντέλα της με το truss rod στη βάση του μανικιού. Μεγάλη ανωμαλία τέτοια μοντέρνα κιθάρα και να πρέπει να ξεβιδώνω μανίκι για να ρυθμίσω truss rod.

Σε κάποιον πιθανώς ναι.
Δεν ρώτησα έναν οποιονδήποτε όμως αλλά τον Έκτορα που θέλει fixed bridge. Πράγμα που μου δείχνει ότι δεν την παίρνει για ίου ίου με το τρέμολο και σρεντάδικο στυλ.

Σε μια Strat με 21/22 τάστα, ο neck μαγνήτης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου η χορδή δονείται στο 1/4 του μήκους της (αρμονική της 24ης τάσης). Αυτό του δίνει εκείνον τον “γλυκό” και γεμάτο ήχο.

Όταν προσθέτεις 24 τάστα, η ταστιέρα μακραίνει προς το σώμα και ο neck μαγνήτης αναγκαστικά μετακινείται πιο πίσω (προς τον μεσαίο).

Αυτό σημαίνει ότι πια δεν «πιάνει» το ίδιο σημείο του μήκους της χορδής· η αρμονική που συλλαμβάνει είναι διαφορετική, με αποτέλεσμα να ακούγεται λίγο πιο “σφιχτός” ή πιο μεσαίος και λιγότερο “ζεστός” από μια κλασική Strat.

Αυτό που κάποιοι μπαίνετε στα fora μόνο και μόνο για να επιβάλετε την άποψη σας με το ζόρι σαν γεγονός, είναι ενίοτε κουραστικό. Χάνω τώρα χρόνο για να σου αποδείξω το προφανές.

Αυτο είναι συγκρίσιμο μοντέλο με τις νέες Strat, με Ebony freeboard & side luminous inlays. Και με fixed bridge, όπως την θέλω. Α, και χωρίς… γρατζουνιές. Για να μην προσθέσω ότι εγώ στην Κύπρο έχω 19% ΦΠΑ.
Δεν έχω καμία διάθεση να επιβάλλω καμία άποψη.

Απλά μία Strat με τα Specs της Luxe στο σχήμα που σου αρέσει, κάνει $2.164

Το ότι εσύ θες μία διαφορετική Strat με μια πιο φθηνή γέφυρα, με poly finish, με πιο φθηνό σώμα και χωρίς σκληρή θήκη είναι μια χαρά.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.

kiesel.png

Last edited:
Μπορεί και όχι, αλλά κάνουν την πρόσβαση στα 22 πολύ πιο άνετη.
Δεν πρόλαβες μάλλον το ποστ μου. Εφόσον είσαι διατεθειμένος για υποχωρήσεις στον ήχο οκ. Αλλά αν θέλεις στρατίλα neck τότε είναι no go.

Προσωπικά και με 21 και 22 τάστα δεν έχω πρόβλημα πρόσβασης. Άσε που δεν είναι και πολλές οι φορές που φτάνει κάποιος εκεί κάτω.

difference-between-22-frets-vs-24-frets-on-the-electric-guitar.jpg

Αλλά αν θέλεις στρατίλα neck τότε είναι no go.
+1

'Eχω δοκιμάσει 3 φορές συμβίωση με κιθάρα με 24 τάστα και απλά ο neck για τα δικά μου γούστα ήταν πάντα λειψός. Με χειρότερο offender τον μονό μιας Godin SD (που κατα τα άλλα ήταν πολυ γουστόζικο όργανο, oh well).

Φυσικά αν η μουσική που σε ενδιαφέρει τα αξιοποιεί τα 24 τάστα και δεν σε ενδιαφέρει "κλασσικός" ηχος στρατ προφανώς και go for it.

Τέλος για εγκυκλοπαιδικούς λόγους απλά να αναφέρω ότι η θέση του μαγνήτη παίζει μέν τεράστιο ρόλο αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο το γιατί, καθώς

Σε μια Strat με 21/22 τάστα, ο neck μαγνήτης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου η χορδή δονείται στο 1/4 του μήκους της (αρμονική της 24ης τάσης).

αυτό παύει να ισχύει την στιγμή που παίζεις οτιδήποτε πέραν απο ανοιχτές χορδές.

αυτό παύει να ισχύει την στιγμή που παίζεις οτιδήποτε πέραν απο ανοιχτές χορδές.
Δεν διαφωνώ αλλά η θέση του μαγνήτη εξακολουθεί να επηρεάζει τον γενικό χαρακτήρα γιατί καταγράφει διαφορετική αναλογία αρμονικών σε σχέση με άλλες θέσεις και η “υπογραφή” του ήχου που παίρνουμε από τον neck μαγνήτη είναι ένας "μέσος όρος" για πολλές νότες, όχι μόνο τις ανοιχτές.

Γι’ αυτό, όπως πολύ σωστά παρατήρησες κι εσύ, ακόμα κι αν παίζεις σε ψηλές θέσεις, μια Strat 21/22 τάστων θα ακούγεται διαφορετικά από μια 24άρα στον neck.

Δεν πρόλαβες μάλλον το ποστ μου. Εφόσον είσαι διατεθειμένος για υποχωρήσεις στον ήχο οκ. Αλλά αν θέλεις στρατίλα neck τότε είναι no go.
Το διάβασα και δε διαφωνώ, αλλά για μένα ήταν between the lines ότι δε μιλάμε για κλασικό ήχο στρατ με τέτοια specs.

Trending...

Νέα θέματα

Back