H απάντηση της Fender στις Suhr?

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
963

Μοντέρνα Specs τα οποία συνδυάζονται με vintage finishes, ακόμη και με clay dots:
  • Ανοξείδωτα τάστα
  • Προφίλ ταστιέρας 10"-14"
  • 2-point tremolo
  • Locking κλειδιά
  • Επιλογή μαγνητών ανάλογα το μοντέλο (Pure Vintage '57, '61 ή noiseless)
  • Neck truss-rod access
  • Παχύ μπράτσο ("Augmented D")
  • Full nitro finish
  • Clay dots
Και τιμή κοντά στα 3,5 χιλιάρικα...

Ολα μου αρέσουν εκτός απο τα stainless steel frets :( (ωστόσο δεν θα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα).

Και πιο πολύ απ όλα μου αρέσει το surf green και λιγο μετα το ice blue metallic

Νομίζω αν ήταν στις 2,5 χιλιάδες και όχι στις 3,5, θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Τουλάχιστον εγώ ξέρω κιθαρίστες που θα τις αγόραζαν χθες, αν ήταν να πουλήσουν την Αμερικάνα τους και να βάλουν κανα χιλιάρικο max επιπλέον.

Κι εμένα δε μου αρέσουν τα ανοξείδωτα. Μια φορά είχα, κι είπα ποτέ ξανα.

Μοντέρνα Specs τα οποία συνδυάζονται με vintage finishes, ακόμη και με clay dots
Για μια ακόμη φορά, όλα στο... μπλέντερ και voila η "νέα" σειρά Fender. Αλλά τι να κάνουν, κλέφτες να γίνουν;

Πάντως και χωρίς να έχω ακούσει, τα stainless steel τάστα θα "ξινίσουν" σε όσους θέλουν έναν πιο "παραδοσιακό" ήχο Fender- είναι πιο πριμοσκαστό το αποτέλεσμα σε σχέση με τα "παραδοσιακά".

Και σε alder ίσως να δώσουν ένα edge που λείπει, αλλά φοβάμαι ότι στο ash θα είναι υπερβολή.

Και σε alder ίσως να δώσουν ένα edge που λείπει, αλλά φοβάμαι ότι στο ash θα είναι υπερβολή.
Αυτό το "zing" των ανοξείδωτων όπου και να το βάλεις είναι love it or hate it. Δεν έχει να κάνει με τα ξύλα, ούτε καν με την κιθάρα.

Πάντως και χωρίς να έχω ακούσει, τα stainless steel τάστα θα "ξινίσουν" σε όσους θέλουν έναν πιο "παραδοσιακό" ήχο Fender- είναι πιο πριμοσκαστό το αποτέλεσμα σε σχέση με τα "παραδοσιακά".
Τα ανοξείδωτα τάστα ακούγονται "μπλιγκι μπλιγκι" στα καθαρά. Στα γκαζια δεν επηρεαζουν. Το γεγονος οτι δεν φθειρονται ειναι δελεαστικο μεν αλλά αν παιζεις κυριως καθαρά ή ημικαθαρά, μάλλον δε θα σου αρέσουν.

Βγαινουν ωστόσο και αντικαθίστανται με "κανονικά" αλλά στο δικο μυαλο θα ταιριαζανε πιο πολυ στην Ultra II σειρα με τους μοντερνους noiseless μαγνήτες παρά εδώ με τους Pure Vintage.

*Βεβαια η Ultra II ειναι ηδη "μπλιγκι μπλίγκι" με τον έβενο στην ταστιέρα.

Στα ίδια λεφτά παίρνεις μεταχειρισμένη Custom Shop, που είναι ήδη overpriced 😂

Τα ανοξείδωτα τάστα ακούγονται "μπλιγκι μπλιγκι" στα καθαρά.
Το ίδιο πράγμα λέμε. Αν θες "κλασικό" ήχο Fender θεωρώ ότι δεν πας για ατσάλινο τάστο.

Βέβαια, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις... Όταν είχα πιάσει για πρώτη φορά όργανο με stainless steel τάστα - ένα μπάσο Dingwall- μου άρεσε στο slap, είχε πριμάκι και σκάσιμο που γάζωνε, αλλά δεν μου άρεσε στο παίξιμο με δάκτυλα. Ζing overdose.

Βέβαια, αναλόγως τι παίζεις και τι σου κάνει στο χέρι και στο αυτί.

Το Quality Control της Suhr μπορεί να το φτάσει η Fender; Έστω και σε αυτά τα λεφτά

Το Quality Control της Suhr μπορεί να το φτάσει η Fender; Έστω και σε αυτά τα λεφτά
Πιθανότατα όχι. Το headstock της Fender μπορεί να το φτάσει η Suhr?

Γιατί sorry, αλλά αμα δώσω 3,5 χιλιάρικα για κιθάρα θέλω να μου αρέσει κι εμφανισιακά.

Πιθανότατα όχι. Το headstock της Fender μπορεί να το φτάσει η Suhr?

Γιατί sorry, αλλά αμα δώσω 3,5 χιλιάρικα για κιθάρα θέλω να μου αρέσει κι εμφανισιακά.
Νταξ δεν είναι και PRS headstock 😅

Τα «πάντα-ολα» μου αρέσουν πάνω τους εκτός από δυο πράγματα: η αστεία τιμή (lol, απλά όχι) και το γεγονός ότι έρχονται με… γραμμές στο φινίρισμα (και καλά σαν… weather checking - μπλιαχ).

Με λιγότερα χρήματα παραγγέλνω Kiesel και την κάνω ακριβώς όπως την θέλω και για 1,5 χιλιάρικο λιγότερο μπορώ να ζήσω και με όχι κλασικό headstock. Ή πάω στον Δούκα και τον ρωτώ πόσα θέλει να μου φτιάξει μια. Ή αγοράζω μια prestige Ibanez AZ με τα μισά (κυριολεκτικά). You get the point. Χάρισμα τους το headstock.

Τα «πάντα-ολα» μου αρέσουν πάνω τους εκτός από δυο πράγματα: η αστεία τιμή (lol, απλά όχι) και το γεγονός ότι έρχονται με… γραμμές στο φινίρισμα (και καλά σαν… weather checking - μπλιαχ).

Με λιγότερα χρήματα παραγγέλνω Kiesel και την κάνω ακριβώς όπως την θέλω και για 1,5 χιλιάρικο λιγότερο μπορώ να ζήσω και με όχι κλασικό headstock. Ή πάω στον Δούκα και τον ρωτώ πόσα θέλει να μου φτιάξει μια. Ή αγοράζω μια prestige Ibanez AZ με τα μισά (κυριολεκτικά). You get the point. Χάρισμα τους το headstock.
🥳

Με λιγότερα χρήματα παραγγέλνω Kiesel και την κάνω ακριβώς όπως την θέλω και για 1,5 χιλιάρικο λιγότερο μπορώ να ζήσω και με όχι κλασικό headstock. Ή πάω στον Δούκα και τον ρωτώ πόσα θέλει να μου φτιάξει μια.
Νομίζω μια Kiesel με τα μεταφορικά και τα τελωνεία θα φτάσει άνετα τα 3 χιλιάρικα και η Prestige με tech wood (???) είναι στα 1.900€. Η Ibanez έχει αξία μεταπώλησης στο 50%, η Kiesel έρχεται με βέρα και στέφανα 😅

Νομίζω μια Kiesel με τα μεταφορικά και τα τελωνεία θα φτάσει άνετα τα 3 χιλιάρικα και η Prestige με tech wood (???) είναι στα 1.900€. Η Ibanez έχει αξία μεταπώλησης στο 50%, η Kiesel έρχεται με βέρα και στέφανα 😅

Εχτές ήμουν στο guitar builder της Kiesel και έφτιαξα Strat-οειδές όπως το θέλω (Delos) με 1800-1900 δολλάρια. Για κοίτα και την σημερινή ισοτιμία με το ευρώ, λουκούμι έρχεται η τιμή, ακόμα και με δασμούς.

Όσον αφορά την... μονιμότητα των σχέσεών μου με τις κιθάρες μου, για όλες το ίδιο ισχύει: μόνο σύμφωνο συμβίωσης δεν έχουμε υπογράψει. Δεν πουλάω / "σκοτώνω" καμία από όσες έχω, έτσι κι αλλιώς.

Το headstock (και το Fender που γράφει) μη βαρυγκωμάς, αυτό (θα) σου δίνει για να φας (αν πας να την πουλήσεις) 😉 😄

Τα άλλα δεν...

Κι εγώ μεγαλώνοντας τείνω να σκέφτομαι τα “κλασικά” brands για κλασικούς ήχους. Αν θέλω Strat ήχο θα πάω σε Fender, LP σε Gibson, κλπ.

Για πιο μοντέρνα πράγματα δεν είμαι τόσο κλειστόμυαλος, μιας και δεν έχω κάνει κάποιο συσχετισμό με super strats ή 7-χορδες, τουλάχιστον όχι αντίστοιχο με το Strat=Fender.

Αν ήμουν επαγγελματίας και ήθελα ένα εργαλείο να τα κάνει όλα εκτός μαγειρέματος, τότε η Suhr θα ήταν ιδανική εταιρία. Καταλαβαίνω τη λογική της Fender να χτυπήσει και αυτό το μάρκετ, αλλά για μοντέρνα features υπάρχουν μικρότερα brands με κάποια πλεονεκτήματα σε αυτό το πλαίσιο.

Επειδή αναφέρθηκε η μεταπωλητική αξία, σίγουρα τα legacy brands είναι η πιο ασφαλής επένδυση, αλλά και η Suhr κρατάει πολύ καλά. Δε μιλάμε για digital αντικείμενα που χανουν αξία μόλις βγει το νέο μπιχλιμπίδι. Μια τοπ κιθάρα παραμένει τοπ όπως και να ‘χει.

Εχτές ήμουν στο guitar builder της Kiesel και έφτιαξα Strat-οειδές όπως το θέλω (Delos) με 1800-1900 δολλάρια. Για κοίτα και την σημερινή ισοτιμία με το ευρώ, λουκούμι έρχεται η τιμή, ακόμα και με δασμούς.

Όσον αφορά την... μονιμότητα των σχέσεών μου με τις κιθάρες μου, για όλες το ίδιο ισχύει: μόνο σύμφωνο συμβίωσης δεν έχουμε υπογράψει. Δεν πουλάω / "σκοτώνω" καμία από όσες έχω, έτσι κι αλλιώς.
Μια Kiesel Delos κιθάρα ίδια με την Fender Ultra Luxe, με Solid χρώμα και μαγνήτες Kiesel κοστίζει $2.264.

Άρα στην Ελλάδα:
Κιθάρα: 1,951€ (1€ = $1,16)
Μεταφορά USPS Priority: 137,93€
Ασφάλεια USPS: 64,48€
Δασμοί (3,2%): 68,93€
ΦΠΑ (24%): 511,31€
Εκτελωνισμός ΕΛΤΑ: 15€
Συνολο: 2.748,38€

Με μαλακή θήκη.

Επειδή αναφέρθηκε η μεταπωλητική αξία, σίγουρα τα legacy brands είναι η πιο ασφαλής επένδυση, αλλά και η Suhr κρατάει πολύ καλά.
Η Suhr κρατάει όντως πολύ καλά σε μια πολύ μικρότερη αγορά βέβαια, που μπορεί να αγοράζει και Collings, LSL, Don Grosh, Nash κλπ.

Οι Kiesel όμως, όπως και οι Carvin παλιότερα, ενώ σκότωναν σε specs, σκοτώνονταν στην αγορά μεταχειρισμένων.

Η Suhr κρατάει όντως πολύ καλά σε μια πολύ μικρότερη αγορά βέβαια, που μπορεί να αγοράζει και Collings, LSL, Don Grosh, Nash κλπ.

Οι Kiesel όμως, όπως και οι Carvin παλιότερα, ενώ σκότωναν σε specs, σκοτώνονταν στην αγορά μεταχειρισμένων.
Νομίζω το θέμα της Kiesel είναι ότι ακόμα γίνεται προσπάθεια να αφήσει πίσω το ασταθές παρελθόν, αλλά και η μεγαλύτερη απόκλιση σε στυλιστικές επιλογές συγκριτικά με Suhr και Collings.

Κατά τ’άλλα συμφωνώ ότι έχουν πολύ σοβαρά specs και οι 2-3 που έχω παίξει ήταν πολύ ωραίες, βολικές στο χέρι και εργονομικές. Σε τελική ανάλυση αρκετοί από εμάς κρίνουν αρκετά με τα μάτια και τη νοσταλγία, όπου εκεί έχει άλλους κανόνες το παιχνίδι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back