Guitar sound in recording

• Thread starter Thread starter PAL
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 3K

PAL

Ενεργό μέλος
Πόντοι
178
Μετά από πολύ κόπο... νομίζω κατάφερα επιτέλους να βγάλω έναν αρκετά αξιοπρεπή ήχο στην κιθάρα σε συνάρτηση πάντα βέβαια με το low budget setup που έχω + την αμπαλοσύνη. Κάθε ιδέα, σχόλιο, παρατήρηση για παραπάνω βελτίωση καλοδεχούμενη. Το chain όπως ακούγεται είναι το παρακάτω:

Ibanez SA260FM -> Presonus BlueTube -> Rocktron G100 -> XENYX Q802 -> Sound Card

Τι έγινε ρε Pal? Θα μας πάρεις τη δουλειά και τη δόξα??

Παίζεις πολύ καλά, εύγε!

Ο ήχος είναι καλός και τα εφέ ακόμα καλύτερα. Στην θέση σου θα τον μπούσταρα λίγο παραπάνω με ovedrive, και θα έδινα παραπάνω πρίμα, ώστε να αναπνεύσει και να γίνει πιο "διαυγής".

Πολύ ωραίο κομμάτι! Καινούργιο?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πανο ωραιο κομματι κατ αρχας με ωραιο feeling και ωραιο τραγουδισμα για τα γουστα μου. και η κιθαρα ωραια. σαν παρατηρησεις παρε υποψη σου αυτα που σου πε ο γιωργος πιο πανω γτ εγω δεν σκαμπαζω και πολλα από τέτοιο παίξιμο. Σαν εφε καλά είναι πιστεύω. 

Πιο μπακαλικα θα ελεγα μονο τα εξής:

- να ξεφοβηθεις οταν παιζεις κιθαρα leads για να σου βγαινουν οι δυναμικές, ακόμα και όταν παίζεις 2 νότες μόνο. όχι δλδ σαν leads στο συνθ , αν και εκεί υπάρχουν οι δυναμικές ειδικά σε analog

- στο ρεφραιν εκει που μπαινουν τα πολλα μαζι που ναι πολυ ωραιο εγω θα βαζα λίγο πιο στερεοφωνικο αυτο το arpeggiator που έχεις στο συνθ και πιο μπροστά και τα άλλα δεξια αριστερα. στην μια μεριά θα έβαζα σίγουρα σκέτα παχιά κιθαριστικά ακόρντα βρωμικά ακόμα και ανοιχτά  με μπόλικο delay και παιγμένα απλά χωρίς πολύ ρυθμό να δέσουν το γλυκό. πισω στο panning για το κλίμα . και στην άλλη τα υπόλοιπα. στο κέντρο ότι έχεις τα μπάσα που στο λαπτοπ τωρα δεν τ ακουω. το λαπτοπ φταιει.

Ο ήχος είναι καλός και τα εφέ ακόμα καλύτερα. Στην θέση σου θα τον μπούσταρα λίγο παραπάνω με ovedrive, και θα έδινα παραπάνω πρίμα, ώστε να αναπνεύσει και να γίνει πιο "διαυγής".

Πολύ ωραίο κομμάτι! Καινούργιο?

Θα δοκιμάσω overdrive και πρίμα... αλλά πού;.. και πόσο;

Όσο αφορά το κομμάτι είχα ένα απλό θέμα σε loop που το χρησιμοποιούσα για να πειραματίζομαι με την κιθάρα και το ήχο... και πάνω στον πειραματισμό το σκ  προέκυψε κάτι πιο συνολικό... του κούμπωσα και 4-5 στιχάκια και έτοιμο... το πρόβλημα ξέρεις πιο είναι;;;.... Πρέπει να γράψω νέο loop τώρα για να έχω να πειραματίζομαι με την κιθάρα ??

τη δικιά σου και του φίλου σου του David μαζί !

David??????

- να ξεφοβηθεις οταν παιζεις κιθαρα leads για να σου βγαινουν οι δυναμικές, ακόμα και όταν παίζεις 2 νότες μόνο. όχι δλδ σαν leads στο συνθ , αν και εκεί υπάρχουν οι δυναμικές ειδικά σε analog

Συμφωνώ!

- στο ρεφραιν εκει που μπαινουν τα πολλα μαζι που ναι πολυ ωραιο εγω θα βαζα λίγο πιο στερεοφωνικο αυτο το arpeggiator που έχεις στο συνθ και πιο μπροστά και τα άλλα δεξια αριστερα. στην μια μεριά θα έβαζα σίγουρα σκέτα παχιά κιθαριστικά ακόρντα βρωμικά ακόμα και ανοιχτά  με μπόλικο delay και παιγμένα απλά χωρίς πολύ ρυθμό να δέσουν το γλυκό. πισω στο panning για το κλίμα . και στην άλλη τα υπόλοιπα. στο κέντρο ότι έχεις τα μπάσα που στο λαπτοπ τωρα δεν τ ακουω. το λαπτοπ φταιει.

Εκεί παίζουν 3 κιθάρες μια πρώτη με pan 20 αριστερά, η διφωνία της με pan 20 δεξιά, μια κέντρο με κόντρα  μελωδία + το σόλο. Τα ανοιχτά ακόρντα μάλλον θα του πήγαιναν πολύ αλλά και σε αυτά έχω πρόβλημα με τον ήχο... θα είναι το επόμενο με το οποίο θα ασχοληθώ.

Θα δοκιμάσω overdrive και πρίμα... αλλά πού;.. και πόσο;

Δεν γνωρίζω πολύ καλά τον εξοπλισμό σου, αλλά η φιλοσοφία είναι η εξής: Παίρνεις τον βασικο ήχο σου από την τελευταία προενισχυση που έχεις στην αλυσίδα. Πριν το "πετάλι" αυτό, μπορείς να έχεις κάποιο άλλο "πετάλι" που μπουσταρει το βασικό πετάλι. Εκεί θέλει λίγο παραπάνω ένταση, ίσως και πρίμα, ώστε ο βασικός σου ήχος να "γεμίσει". Επίσης, θέλει πρίμα και στον βασικό ηχο. Πειραματισου, και βάλε στο παιχνίδι και κάνα αναλογικό απλό πεταλι. Θα γίνουν όλα πιο εύκολα.

το πρόβλημα ξέρεις πιο είναι;;;.... Πρέπει να γράψω νέο loop τώρα για να έχω να πειραματίζομαι με την κιθάρα ??

Αυτά είναι προβλήματα... ?

Δεν γνωρίζω πολύ καλά τον εξοπλισμό σου, αλλά η φιλοσοφία είναι η εξής: Παίρνεις τον βασικο ήχο σου από την τελευταία προενισχυση που έχεις στην αλυσίδα. Πριν το "πετάλι" αυτό, μπορείς να έχεις κάποιο άλλο "πετάλι" που μπουσταρει το βασικό πετάλι. Εκεί θέλει λίγο παραπάνω ένταση, ίσως και πρίμα, ώστε ο βασικός σου ήχος να "γεμίσει". Επίσης, θέλει πρίμα και στον βασικό ηχο. Πειραματισου, και βάλε στο παιχνίδι και κάνα αναλογικό απλό πεταλι. Θα γίνουν όλα πιο εύκολα.
πολύ ενδιαφέρουσες πλροφορίες. δλδ το τελευταιο πετάλ( βασικός ήχος) είναι πάντα πιο χαμηλά σε ένταση από τα προηγούμενα ε? να ένα λάθος που πολλές φορές κάνουμε.

Το τελευταίο πετάλι το βάζω περίπου στην ίδια ένταση με το καθαρό κανάλι. Δεν υπάρχει πρέπει, γενικώς. 

Στο πετάλι που χρησιμοποιουμε πιο πριν, εκείνο που μπουσταρει δλδ, το δουλεύουμε (συνήθως) με χαμηλό gain και υψηλή ένταση, για να μην λασπωνει ο ήχος. Επίσης, διαφορετικα συμβαλλει το tone  του πρώτου πεταλιου, σε σχέση με εκείνο του δευτερου, ή με εκείνο του ενισχυτή. Πρέπει να τα δοκιμάσεις όλα και να δεις πως επιδρά το καθένα.

Τολμηρό εγχείρημα, πολύ καλό αποτέλεσμα!

Και η κιθάρα του David, αυτουνού που του λες παίξει ένα ΜΙ στη σολ χορδή, εκείνος πιάνει κάπου λίγο μετά το 4ο τάστο και τελικά βγάζει το ζητουμενο ΜΙ. Δεν είναι μπεντ, τικ έχει ο άνθρωπος.........

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τολμηρό εγχείρημα, πολύ καλό αποτέλεσμα!

Και η κιθάρα του David, αυτουνού που του λες παίξει ένα ΜΙ στη σολ χορδή, εκείνος πιάνει κάπου λίγο μετά το 4ο τάστο και τελικά βγάζει το ζητουμενο ΜΙ. Δεν είναι μπεντ, τικ έχει ο άνθρωπος.........
Το μυστήριο μεγαλώνει ?.  @gkourmoul1 Ξέρεις εσύ τΊποτα για όλα αυτά ή είναι κάποιος μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των κιθαριστών και αν τον μάθει κάποιος έξω από τον κύκλο μετά πρέπει να πεθάνει ???;;;

ή είναι κάποιος μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των κιθαριστών και αν τον μάθει κάποιος έξω από τον κύκλο μετά πρέπει να πεθάνει ???;;;

Αφτό ήνε.

Πρόσεχε τι ροτάς.

Έ δεν αντέχω άλλο... 

david-gilmour-q-and-a.jpg

Το μυστήριο μεγαλώνει ?.  @gkourmoul1 Ξέρεις εσύ τΊποτα για όλα αυτά ή είναι κάποιος μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των κιθαριστών και αν τον μάθει κάποιος έξω από τον κύκλο μετά πρέπει να πεθάνει ???;;;

Ακομα και αναλυτική περιγραφή σου έδωσε ο Jet72...?

Ποιος είναι αυτός;;;

Είναι γνωστός σαξοφωνίστας, που ενιοτε παίρνει την κιθάρα της κόρης του και γρατζουνα. Τον λένε David....

Και για να μη νομίζεις ότι λέω βλακείες...

david-gilmour-romany-gilmour.jpg

Εκει του μαθαίνει ένα open chord.

Μια χαρά παίζεις κιθάρα Πάνο, ωραίες και οι διαφωνίες που έχεις γράψει. Χωρίς να είναι ειδικός και να σκαμπαζω πολλά από κιθάρα, μου αρέσει και ο ήχος που βγάζεις.

Εγώ όμως θα επιμείνω στην φωνή σου, είναι, πολύ εκφραστική και γεμάτη.

Τραγουδας Ελληνικο στιχο;

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back