Παιδιά έχω 2 προβλήματα με το Guitar Rig:1) Η κιθάρα βγάζει ΑΡΚΕΤΟ θόρυβο κυρίως στα drive σε εκνευριστικό βαθμό... Μια λύση είναι βέβαια να απομακρυνθώ από τα monitors' date=' αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί συνήθως ηχογραφώ χωρίς τη βοήθεια κάποιου, οπότε θα είναι δύσκολο να χειριστώ το PC εξ αποστάσεως...
2 και βασικότερο)Μαζί με τον επεξεργασμένο ήχο, ακούω από τα monitors και τον φυσικό ήχο της κιθάρας. Σε αυτό φταίει μάλλον κατά 99% η συνδεσμολογία μου:
Κιθάρα-->Μίκτης---->Κάρτα ήχου---->tape in μίκτη-->monitors
Τι κάνω λάθος? :roll:[/quote']
καταρχην κανεις καποιο λαθος στον μικτη σου. θα πατησεις καποιο κουμπακι το οποιο να στελνει στα μονιτορ σου μονο την εξοδο της καρτας σου, και οχι το σημα αποο την καθαρη κιθαρα. δε ξερω πως τα εχει συνδεσει. εγω χρησιμοποιω την alt 3-4 bus (εχω την mackie 1602) για να στειλω σημα στην καρτα και απενεργοποιω απο τo comtrol room submix ολα τα σηματα και αφηνω να παει μονο το main mix και οχι το σημα απο τη alt 3-4 . Σιγουρα και στην δικε σου κονσολιτσα αναλογα με την συνδεσολογια σου θα υπαρχει μια πατενα ωστε να στειλεις στην καρτα ηχου σου το σημα απο την καρτα ηχου σου μονο (ή ολα τα σηματα εκτος απο το dry σημα της κιθαρας σου).
Νομιζω οτι κανεις καποιο λαθακι και στο Guitar rig και γιαυτο εχεις θορυβο. Το εχω δει σε φιλους μου που το δοκιμασαν προσφατα οτι δε ρυθμισαν σωστα τα volume και gain ολών των rack του G.R2 και ακουγαν ενοχλητικο θαρυβο οπως εσυ.
ειναι πολυ σημαντικο οταν ανοιξεις ενα preset αρχικα αρχικα να ρυθμισεις ΣΩΣΤΑ:
το volume τις κιθαρας σου ,
το gain (trim) του καναλιου στην κονσολα σου ,
το fader του καναλιου στην κονσολα σου (αυτο που στελνει στην εισοδο της καρτας σου) ,
το volume(gain) στο πανω πανω rack του guitar rig(αυτη η ρυθμιση ειναι τα μισα λεφτα για να μην εχεις θορυβο, ισως και ολα τα λεφτα. εχει και ενα κουμπι learn το οποιο δουλευει τελεια αλλα μην ξεχνας αφου το πατησεις να παιζεις γιατι τα φιλαρακια μου το πατουσαν και περιμεναν. οπως καταλαβαινεις στην παρεα μου θεωρουμε και πολυ ηχοληπτης
![]()
.)
και σωστη ρυθμιση των gain και volume ολων των επομενων βαθμιδων(απο εδω και περα επηρεαζεις πιο δραστικα τον ηχο σου παρα τον θαρυβο σου)
βασικα τα παραπανω δε τα ειπα επειδη δε τα ξερεις :lol: αλλα επειδη εδωσες καλη ευκαιρια να πω δυο λογια γιατι οπως ειπα παραπανω πολλοι το gr2 το καταδικασαν επειδη το βαλαν και πατησαν δυο tria preset αι ακουγαν πολυ θορυβο , ενω δεν ειχαν μπει στο κοπο (λογω αγνοιας) να κανουν μερικες βασικες ρυθμισεις.
+100000000!!το volume(gain) στο πανω πανω rack του guitar rig(αυτη η ρυθμιση ειναι τα μισα λεφτα για να μην εχεις θορυβο, ισως και ολα τα λεφτα. εχει και ενα κουμπι learn το οποιο δουλευει τελεια αλλα μην ξεχνας αφου το πατησεις να παιζεις γιατι τα φιλαρακια μου το πατουσαν και περιμεναν . οπως καταλαβαινεις στην παρεα μου θεωρουμε και πολυ ηχοληπτης .)
και σωστη ρυθμιση των gain και volume ολων των επομενων βαθμιδων(απο εδω και περα επηρεαζεις πιο δραστικα τον ηχο σου παρα τον θαρυβο σου)
βασικα τα παραπανω δε τα ειπα επειδη δε τα ξερεις αλλα επειδη εδωσες καλη ευκαιρια να πω δυο λογια γιατι οπως ειπα παραπανω πολλοι το gr2 το καταδικασαν επειδη το βαλαν και πατησαν δυο tria preset αι ακουγαν πολυ θορυβο , ενω δεν ειχαν μπει στο κοπο (λογω αγνοιας) να κανουν μερικες βασικες ρυθμισεις.
Την αποψη σου εννοειται οτι μπορεις να την εχεις.Δεν σημαινει ομως απαραιτητα οτι ειναι και σωστη :wink: (οπως αλλωστε δεν σημαινει οτι και η δικη μου ειναι σωστη :wink: )
Το μονο που μετραει ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Αν ειναι καλο ακομα και σκουποξυλο με τηλεβοα να εχεις χρησιμοποιησει παω πασσο! :lol:
Παντως επιμενω οτι στις δικες μου παραγωγες' date='με τα δικα μου αυτια (και τα αυτια ολων των συνεργατων μου) το guitar rig παιζει στα ισια οποιονδηποτε ενισχυτη εχω (και εχω αρκετους) και πολλες φορες τους ξεπερνα ειδικα στα θεματα ευκολιων και αλλαγων ηχου....
Χρησιμοποιω βεβαια ακομα και τους κανονικους μου ενισχυτες (ειδικα οταν θελω να χρησιμοποιησω πολλα αναλογικα εφε)
Παντως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεσε να καταλαβει σε καποιες ηχογραφησεις που εκανα προσφατα τι ηταν με ενισχυτες και τι με guitar rig ,αυτο λεει πολλα (& να φανταστεις οτι αυτοι που "εκληθησαν" στο τεστ ειχαν τεραστια πειρα & ηταν σχεδον ολοι τρελλοι ενισχυτοψυχακιδες :lol: )
Μη κολλας λοιπον στους διαφορους αφορισμους που καποιοι αναμασαν συνεχως (μεταξυ των οποιων και εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο) περι ψυχροτητος & ντιτζιταλιλας των simulators (αλλωστε νομιζω οτι απο οτι ειχες πει, προσφατα ανακαλυψες τον ηχο της λαμπας μεσω καποιου φιλου στο noiz & απο οτι θυμαμαι σου ειχε δωσει και την πολυ λανθασμενη συμβουλη να χρησιμοποιεις τα εφε μονο στο down mix ελπιζω να μη συνεχιζεις να κανεις αυτο το λαθος.... :wink: )
Eγω απλως λεω οτι υστερα απο παρα πολλους λαμπατους ενισχυτες & πολλα χρονια αποκλειστικης χρησης τους βρηκα ενα simulator που απλα πραγματοποιει ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ... :lol:[/quote']
όλα καλά αλλά..
ανακάλυψα το μεγαλείο της λαμπας πρόσφατα μεν αλλά έχω κρίση απτά αρκετά χρόνια πείρας που έχω για το αν κάτι ακούγεται καλά η όχι.
το μέλος που με παρακίνησε να αποκτήσω λαμπατο ενισχυτή απλά είπε την γνώμη του και δεν σου κρύβω πως αμφέβαλα αρχικά για την τεράστια διάφορα που μου έλεγε..
είχε δίκιο φυσικά!!!!
προσωπικά εχω δοκιμάσει ολα τα preset του και μάλιστα ενα διάστημα το δούλευα και ήμουν και πολυ ευχαριστημένος (μέχρι που ανακάλυψα το καλύτερο).
έχω δοκιμάσει και απλούστατους συνδυασμούς πχ mesa boogie κεφαλή και καμπίνα χωρίς εφφε και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με τον engl,η μέρα με τη νύχτα.
επιμένω (προσωπικη μου άποψη και δεν την επιβάλω σε κανέναν) πως όταν σε ένα κομμάτι δεν πρωταγωνιστεί η κιθάρα τότε το guitar rig είναι πολύ καλη και γρήγορη λυση
απόψεις και απόψεις…
Αλήθεια τι χωρητικότητα καταλαμβάνει άραγε ένα preset που φτιάχνουμε μόνοι μας? Με άλλα λόγια' date=' εχουν απαγορευτικό μέγεθος ώστε να γίνεται ανταλλαγή εύκολα μέσω internet?
[/quote'] Πολύ μικρό μέγεθος. Ένα αρχείο bnk (Bank) που έχει 10 presets έχει περίπου 100 KB.