Gregg Giarelis' Blues Ensemble @ Lazy Rock Club , opening act:The Blue Side Band

lowstrung

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Ο Γρηγόρης Γιαρέλης, κιθαρίστας και τραγουδιστής του blues, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.

Η επαφή του με το blues ήρθε σε μικρή ηλικία μέσα απο δίσκους του Muddy Waters και του Buddy Guy.

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 10 του χρόνια. Κιθαρίστες οπως ο Otis Rush, Albert King,

Albert Collins, Ronnie Earl, Buddy Wittington αποτελούν κάποιες απο τις βασικές επιρροες του.

Απο το 2004 βρίσκεται στη σκηνή στο πλαίσιο μουσικών σχημάτων ή ως σολο μουσικος,

ενώ εχει μοιραστεί το πάλκο με καλλιτέχνες οπως ο Lucky Peterson, Michael Dotson και Eddie Taylor jr.

To 2012 ολοκληρώθηκε η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Five years of trouble"

με έξι πρωτότυπες συνθέσεις ηχογραφημένο στην Ελλάδα και την Αμερική.

Το Φλεβάρη του 2012 με το Δημήτρη Μεταξά (bass guitar) και το Στέφανο Σακελλαρίου (drums)

δημιουργεί το "Gregg Giarelis' Blues Ensemble" κινούμενο στον ήχο της δυτικής πλευράς της Chicago σχολής

και επηρεασμένο απο την τεχνοτροπία και τον ήχο μουσικών οπως ο Buddy Guy, o Otis Rush και ο Magic Slim.

Γρηγορης Γιαρελης (guitar/vocals)

Δημητρης Μεταξας (bass guitar)

Στεφανος Σακελλαριου (drums)

------------------------------------------------------------------------------

The Blue Side Band

Οι Blue Side Band είναι μια folk rock μπάντα, που συνδέει τη μακρόχρονη παράδοση των αμερικανών songsters με το σύγχρονο μουσικό περιβάλλον.

Ξεκίνησε σαν το προσωπικό project του Σωτήρη Νικολάου (ακουστική κιθάρα, φωνητικά, φυσαρμόνικα), αλλά μετά τον σχηματισμό της μπάντας ο ήχος απέκτησε γνωρίσματα από την συνδρομή και των υπόλοιπων μελών που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Συχνά παρομοιάζεται με τον ήχο των Bad Seeds, Tindersticks, Triffids, Great Lake Swimmers ακόμα και του Leonard Cohen, καθώς αποτελούν σχήματα με παραπλήσιες μουσικές αναφορές.

Οι Blue Side Band έχουν δημιουργήσει πλήθος προσωπικού υλικού, μέρος του οποίου έχουν ηχογραφήσει σε δική τους παραγωγή με mastering στα Sterling Sound Studios με μηχανικό ήχου τον Greg Calbi.

Η μπάντα αποτελείται από τους:

Σωτήρη Νικολάου: Φωνητικά, Ακουστική κιθάρα, Φυσαρμόνικα

Πέτρο Παπαβασιλείου: Ηλ. Κιθάρες

Αντώνη Δούνια: Τύμπανα

Κώστα Καρατζούνη: Κόντρα Μπάσο, ηλ. Μπάσο

Αργύρη Βασιλείου: Ηλ. Κιθάρες

κριμα που δεν μπορω να παρευρεθω :(. γρηγορη αντε με το καλο και θεσ\νικη...............ιερισσο.. μηπως.???

Μια μικρη υπενθυμιση της αποψινης βραδιας! See you there παιδες!

Θα ηθελα να ευχαριστησω απο καρδιας τους φιλους απο το forum που παρεβρεθησαν!

H βραδια ηταν κατι παραπανω απο ομορφη!

Θελω επισης να πω πως οι Blue Side Band ειναι ενα σχημα που αξιζει και με το παραπανω της προσοχης μας.

Θα μπορουσα να πω αρκετα πραγματα, αλλα θα περιοριστω στο παρακατω: επιστρεφοντας, συντροφια με ενα ζεστο τσαι (και με δεμενο χερι λογω ενος μικροτραυματισμου σε ενα απο τα τελευταια τραγουδια), αναζητησα να ακουσω επιπλεον δουλεια τους.

Ευχομαι το καλυτερο και απο εδω στα μουσικα τους βηματα!  

Gregg

Δυστυχώς έφυγα λίγο αφότου άρχισε το σετ του Greg (Σόρυ Γρηγόρη αλλά δεν την παλεύαμε από την κούραση και ακολουθούσε και βάρβαρο γαμ@πρωινό ξύπνημα... Επιφυλάσσομαι όμως για την επόμενη φορά).

Παρόλα αυτά, η μικρή γεύση που πήρα από την μπάντα ήταν ενδεικτική. Από τα καλύτερα blues σχήματα στην Ελλάδα και όχι μόνο, με τον Γρηγόρη στα γνωστά υψηλά επίπεδα που ξέρουμε, τα οποία γίνονται διαρκώς υψηλότερα. Δεν τολμώ να φανταστώ πού θα φτάσει αυτό το παιδί... (αρκεί να προσέχει το χέρι του, είναι πολύτιμο! :)).

Και για τους Blue Side, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Φτιάχνουν μια καταπληκτική ηχητική ατμόσφαιρα στο δύσκολο είδος που έχουν διαλέξει, δείχνοντας πόσο δημιουργικοί είναι, συνθετικά, εκτελεστικά και "ηχοχρωματικά". Αποκάλυψη για μένα, ο Πέτρος (Blue) που δεν τον είχα ξαναδεί live.

Ευχαριστούμε για τη βραδιά παλικάρια.     

Δλδ το όνομα της μπάντας βγαίνει επειδή είναι δικό σου project; Σαν να λέμε John Mayer Trio; Αλλά τους έχεις και λίγο γραμμένους επειδή είναι η side μπάντα και όχι η κανονική;

Με τον Γρηγόρη συναντηθήκαμε κατευθειαν επι σκηνής πριν καποια χρόνια με άλλα σχηματα και οι δυό μας, σε ένα event που καλύφθηκε και απο τον noiz  ;D, και παρεμπιπτόντως ειχαμε την τιμή να συμπράξουμε και με τον Μιλτο και τον Σπύρο το Χαρμάνη. Ηταν μεγάλη χαρά να το επαναλάβουμε μετα απο καποια χρονια. Τον Γρηγόρη τον θαύμαζα και τον θαυμάζω για το πολύ υψηλό επίπεδό του σε ενα αγαπημένο μου μουσικό είδος. Εγώ πλέον ακολουθώ ένα άλλο.

Χαρηκα που ειδα φίλους απο εδω μέσα, έστω και αν δεν καταφέραμε να μιλήσουμε τόσο πολύ με όλους, και χάρηκα που γνώρισα και τα εξαιρετικά παιδια που συνοδεύουν τον Γρηγόρη.

Ηταν πολύ ωραια βραδια. Ευχαριστούμε.

Και περαστικά για το χέρι!

RayDTutto είπε:
Δλδ το όνομα της μπάντας βγαίνει επειδή είναι δικό σου project; Σαν να λέμε John Mayer Trio; Αλλά τους έχεις και λίγο γραμμένους επειδή είναι η side μπάντα και όχι η κανονική;
όχι, η μπάντα προϋπήρχε και εγώ ήμουν φαν. Δεν παίζουν blues, απλά παρασύρει το όνομα στην κατεύθυνση αυτή (όπως και το nick μου=>νομίζεις οτι παίζω βλθεσ ενώ βασικά παίζω δίκαση).

τεσπα, επειδή με έβριζαν μερικοί φίλοι που δεν τους είχα ενημερώσει ακολουθεί δελτίο τύπου :

από το καλοκαίρι απολαμβάνω την τιμή να παίζω στους βλθε σιδε βανδ  με κυρίαρχο ρόλο την είσπραξη credit για τη δουλειά του ndnikola ( η λέξη που ψάχνουμε είναι κλεπτοπαρασιτισμός ). Σκοπός Μου είναι να προσαρμόσω το αγγελικό παίξιμό Μου και να ενσωματώσω την κιθαριστική Μου υπεροχή στις προϋπάρχουσες συνθέσεις και να συμμετάσχω σε αυτές που έπονται ώστε να ανεβάσω το επίπεδο της μπάντας κατά 2% με συνεπαγόμενο όφελος την επιστροφή των αγορών και την ανάπτυξη.

blue είπε:
από το καλοκαίρι απολαμβάνω την τιμή να παίζω στους βλθε σιδε βανδ  με κυρίαρχο ρόλο την είσπραξη credit για τη δουλειά του ndnikola ( η λέξη που ψάχνουμε είναι κλεπτοπαρασιτισμός ). Σκοπός Μου είναι να προσαρμόσω το αγγελικό παίξιμό Μου και να ενσωματώσω την κιθαριστική Μου υπεροχή στις προϋπάρχουσες συνθέσεις και να συμμετάσχω σε αυτές που έπονται ώστε να ανεβάσω το επίπεδο της μπάντας κατά 2% με συνεπαγόμενο όφελος την επιστροφή των αγορών και την ανάπτυξη.
Ένα έχω να πω: ΑΙΣΧΟΣ!
@Gregg καμία τουρνέ προς τα βορεινά τώρα τις γιορτές;

Trending...

Νέα θέματα

Back