- Πόντοι
- 16
Καλησπερα...Θελω να ρωτησω εαν γινεται την ωρα που παιζω κιθαρα οι νοτες να καταγραφονται στον υπολογιστη με μορφη παρτιτουρας η ταμπλατουρας
mscmkr είπε:Ναι αλλά είναι μονοφωνικό και ουσιαστικά πρέπει να παίζεις απίστευτα καθαρά για να μην αρχίσει τα παλαβά.
Δυστυχώς η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει ακόμα τόσο...
mscmkr είπε:Το βίντεο είναι promotional. Επίσης πρόσεξε πόσο απλά και αργά πράγματα παίζει ο τύπος.
Όσον αφορά στο "μονοφωνικό" - δεν έχει σχέση με το πόσο καθαρά παίζεις, αλλά στην παρτιτούρα δεν θα γράφεις συγχορδίες;
Το μηχανάκι είναι σίγουρα ενδιαφέρον αλλά για παιχνίδι, όχι για σοβαρή δουλειά. Αλλιώς να το κλείσει το μαγαζί η Roland...
Απλά θα χρειαστείς ένα μεγάλο σπιρτόκουτο ή ένα άδειο πακέτο Camel.... ;Dsofison είπε:Νομίζω ότι η απάντηση στο πρόβλημά σου είναι αυτό το κουτάκι το οποίο πολύ εύκολα μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου.
http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/peterson-sonuus-g2m.html
Μετά όμως χρειάζεσαι ένα προγραμματάκι το οποίο να διαβάζει το midi output.
Νομίζω ότι το Cubase (καθώς και άλλα τέτοιου τύπου προγράμματα) το κάνει αυτό.
εδώ φίλε μου, δεν το κάνουν τα ακριβά, λες να το κάνουν τα φτηνά?sofison είπε:Το ορκίζομαι (χοχοχαχα) δεν το έχω δοκιμάσει, απλά μου φάνηκε κάτι απλό και φτηνό.
Χμμ... έχω ένα Roland GR-30 και κάνει καταπληκτική δουλειά τόσο στο μονοφωνικό όσο και σε συγχορδίες, οπότε θα συμφωνήσω ότι με ένα τέτοιο μηχάνημα μόνο κάνεις δουλειά, τα άλλα είναι ημίμετρα.mscmkr είπε:Το μηχανάκι είναι σίγουρα ενδιαφέρον αλλά για παιχνίδι, όχι για σοβαρή δουλειά. Αλλιώς να το κλείσει το μαγαζί η Roland...
Μμμμμ... όχι. ;DBabtua είπε:Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γκατζετάκι που περιγράφεται παραπάνω είναι μονοφωνικό δεν είναι και τόσο μειονέκτημα αν είσαι μπασίστας και παίζεις εκ των πραγμάτων μονοφωνικά. Συνδυασμένο με το γεγονός ότι είναι πολύ μικρό και εύχρηστο (για δοκίμασε να κουβαλάς συν τοις άλλοις και μια πεταλιέρα όπως η GR-30, το τροφοδοτικό της και το πεντάμετρο ειδικό καλώδιό της - άσε τον ειδικό hex pickup που πρέπει να έχεις μονταρισμένο μόνιμα στην κιθάρα, και όχι στο μπάσο γιατί αυτό θέλει άλλο είδος) τότε φαίνεται ότι το συγκεκριμένο γκατζετάκι είναι πολύ βολικό για μπασιστική δουλειά.