- Πόντοι
- 638
Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι που βρήκα τυχαία, και παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες για MIDI και acoustic piezo του συστήματος Ghost:
Δεν είναι και ΤΟΣΟ ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει (αν μιλάμε για το πλήρες σύστημα, δηλ. και acoustic). Το Hexpander μόνο του κάνει 200κάτι ευρώ.marathon είπε:Το επόμενο ερώτημα είναι ποιός θα μπορούσε να το συνδέσει εντό στο Ελλάντα... 8)
To πακετάκι του Ταϋλανδού είναι γύρω στα 500 plus ότι μαγνήτες βάλεις. Και σε ένα τέτοιο project, δεν βάζεις Tonerider.... 8)The Genius Loci είπε:Το Hexpander μόνο του κάνει 200κάτι ευρώ.
Eάν για ένα απλό setup, θέλει ραντεβού 9 εβδομάδες...για το συγκεκριμένο θα θέλει 2-3 χρόνια ;D ;D...Ελπίζω σε ανταπόκριση από τα τζιμάνια του Noiz...όταν και εάν έρθει η ώρα.Στην παραπάνω ερώτησή σου, ο Πάνος, όπως ξέρεις, κάνει τέτοιες δουλειές.
...και ο Yann έχει πάει στη Σύρο :'(αλλά το routing που χρειάζεται σε μια τυπική κιθάρα είναι τρελό. Αφαιρείς ΠΟΛΥ ξύλο.
ΕΓΩmarathon είπε:Το επόμενο ερώτημα είναι ποιός θα μπορούσε να το συνδέσει εντό στο Ελλάντα... 8)
Εδώ έχουμε και άλλες εναλακτικές...που ατυχώς δεν υπάρχουν δίπλα-δίπλα για σύγκριση "ήχου" και ανταπόκρισηςThe Genius Loci είπε:Το Hexpander μόνο του κάνει 200κάτι ευρώ.
Πόσο το πήρατε και από που guys?Πέρσι εγκατέστησα ένα πλήρες σετ (acoustic+hexpander) σε μία strat και είχα το χρόνο να το δοκιμάσω αρκετά.
Δεν με χαλάει αντί για τη Σύρο να έρθω Ρόδο!!!! ;D ;D
Το acoustic preamp ήταν προεγκατεστημένο και απλά αγοράσαμε το hexpander, ε και εκεί ήταν που χρειάστηκε να γίνουν όλα απ'το 0 ;D, σκαψίματα, wiring κλπ.marathon είπε:Πόσο το πήρατε και από που guys?
Να έρθεις, να έρθεις!!! Έχουμε και ένα ολόκληρο μαγαζί για να τζαμάρουμε!!!Δεν με χαλάει αντί για τη Σύρο να έρθω Ρόδο!!!! ;D ;D
Εάν τη βγάλουμε καθαρή μέχρι το καλοκαίρι...το ξανασυζητάμεWilliamSats είπε:Να έρθεις, να έρθεις!!! Έχουμε και ένα ολόκληρο μαγαζί για να τζαμάρουμε!!!
Δε φαίνονται και τόσο πολύ όμως. (βλ φώτο)marathon είπε:Το μόνο "κακό" με το Ghost, είναι αυτά τα ενοχλητικά καλώδια που φαίνονται στη πρώτη φωτογραφία του Βασίλη, που θές δε θές φαίνονται.
Μια χαρά θα ήμαστε...και με δρχ (λέμε τώρα) βρίσκουμε τον τρόπο να περνάμε καλά ;DΕάν τη βγάλουμε καθαρή μέχρι το καλοκαίρι...το ξανασυζητάμε![]()
...Superfunk Mode On...WilliamSats είπε:...και με δρχ (λέμε τώρα) βρίσκουμε τον τρόπο να περνάμε καλά ;D
...williamsats Mode On...marathon είπε:...Superfunk Mode On...
...ναι αλλά το Ghost σύστημα θα κοστίζει τότε στο Θωμά, όσο ένα δυάρι στα Πατήσια![]()
...και το εισητήριο για Ρόδο όσο το να αγοράσεις δικό σου καράβι... :-X
...Superfunk Mode Off...
και εγώ έχω την ίδια απορία...RayDTutto είπε:Ρε σεις σαχλοφίλοι... Αυτό το σύστημα έχει σημαντική διαφορά στην απόκριση από τον κλασικό μαγνήτη;
RayDTutto είπε:Ρε σεις σαχλοφίλοι... Αυτό το σύστημα έχει σημαντική διαφορά στην απόκριση από τον κλασικό μαγνήτη;
Στα Roland ναι, είναι πιο καλό απ'τους κλασικούς GK3A&GK2A, στο Axon μου όμως δεν ήταν το ίδιο καλό.και εγώ έχω την ίδια απορία...
αυτό και εάν είναι από τα ωραία ανέκδοτα...θα ρωτήσω το Σάββατο τον Χναράκη...WilliamSats είπε:Στα Roland ναι, είναι πιο καλό απ'τους κλασικούς GK3A&GK2A
Ναι, αλλά είδες διαφορά στο phrasing και στο παίξιμο (του Burr Johnson) τόσο στο Hammond, όσο και στα piano!The Genius Loci είπε:Υπάρχει φυσικά και ένα πιο γνωστό βίντεο με τον Burr Johnson, αλλά είναι official σε αντίθεση με το πιο πάνω που φτιάχτηκε από fan (και είναι και καλύτερο):
Εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο και το αποδίδω ΙΣΩΣ σε μη σωστή ρύθμιση του Axon.marathon είπε:αυτό και εάν είναι από τα ωραία ανέκδοτα...θα ρωτήσω το Σάββατο τον Χναράκη...
To κακό είναι ότι ΕΜΕΙΣ δεν τα έχουμε δίπλα-δίπλα για να έχουμε ιδίαν άποψη.The Genius Loci είπε:Αυτό είναι γενική παραδοχή από πάμπολλους χρήστες, μερικοί δε, έχουν ΚΑΙ το Axon για σύγκριση.
Αυτό θα το θεωρήσω γενικό και θα εξηγήσω τι εννοώ. Υπάρχουν ήχοι στο GR20 (για το 55 θα σας πώ από Δευτέρα γιατί θα το δοκιμάσω το Σάββατο), που δεν γίνεται να πάνε πιό γρήγορα, είναι ήδη real time-κάποιους από αυτούς χρησιμοποίησα για σιγουράτζα στο Noiz Night-και κάποιοι που δεν...Ισχύει δε, ΚΑΙ για το GR-55, από το οποίο το Axon συνεχίζει να είναι ταχύτερο, με διάφορους μαγνήτες.
Στο δικό μου Axon με όλες τις δυνατές ρυθμίσεις, δεν έπαιξε όπως παίζει με τον δικό του μαγνήτη, τα πήγε όμως καλύτερα μετά που ρύθμισα τα saddles, αλλά και πάλι όχι σαν τον μαγνήτη του.The Genius Loci είπε:Εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο και το αποδίδω ΙΣΩΣ σε μη σωστή ρύθμιση του Axon.
Σε γενικές γραμμές τα Roland δεν αποδίδουν το ίδιο καλά με piezo μαγνήτες όσο με magnetic (όπως ο GK αλλά και άλλοι, π.χ. Shadow). Αυτό είναι γενική παραδοχή από πάμπολλους χρήστες, μερικοί δε, έχουν ΚΑΙ το Axon για σύγκριση.
Συμφωνώ και επαυξάνω! Το Axon είναι πιο γρήγορο απ'τα roland, αλλά μόνο με το δικό του μαγνήτη (δεν μπορώ να πω για τον Shadow, διότι δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ).Ισχύει δε, ΚΑΙ για το GR-55, από το οποίο το Axon συνεχίζει να είναι ταχύτερο, με διάφορους μαγνήτες.