- Πόντοι
- 48
Εγώ θεώρησα ευκόλως εννοούμενο το metal δίπλα από το neoclassical. ;DWaterfall-K είπε:Βαλτε λοιπον διπλα τη λεξη "Metal" και ειστε μεσα. 8)
Μάλλον επειδή ήξερα εξ αρχής το στυλ του Βασίλη (OP).

Εγώ θεώρησα ευκόλως εννοούμενο το metal δίπλα από το neoclassical. ;DWaterfall-K είπε:Βαλτε λοιπον διπλα τη λεξη "Metal" και ειστε μεσα. 8)
Εγω παλι οχι. Μαλιστα, το πρωτο_κακο_σχολιο που μου ηρθε να γραψω ηταν το "η Neoclassical τους μαρανε, εδω δεν εχουν ακουσει ακομα την...Classical..."geodimitri είπε:Εγώ θεώρησα ευκόλως εννοούμενο το metal δίπλα από το neoclassical.
Τώρα γιατί γίνεσαι κακός? ;D Είχα την τύχη να μεγαλώσω ακούγοντας κλασική μουσική από πολύ μικρός.Ο πατέρας μου έβαζε συνεχώς Beethoven,Vivaldi,Bach,Mozart,Chopen και άλλους.Μεγάλωσα με τέτοια παιδεία,γιατί και σιγά σιγά στρέφομαι σε αυτή τη σχολή κιθαριστών.Waterfall-K είπε:Εγω παλι οχι. Μαλιστα, το πρωτο_κακο_σχολιο που μου ηρθε να γραψω ηταν το "η Neoclassical τους μαρανε, εδω δεν εχουν ακουσει ακομα την...Classical...";D ;D
Ουτε ο ορος classical κολλαει πουθενα.Classical...τι? δεν αναφερει το ειδος.Γενικα οι περισσοτεροι οροι ειναι για τα πανηγυρια...πχ progressive rock...... το neoclassical σας πειραξε :Waterfall-K είπε:Οχι δεν εισαι. Ο ορος "Neoclassical" κολλαει τοσο πολυ στη μουσικη των Malmsteen/V.Moore/J.Becker οσο και ο ορος R'n'B (Rhythm And Blues) στη μουσικη των Rihanna/Usher/Beyonce.
Βαλτε λοιπον διπλα τη λεξη "Metal" και ειστε μεσα. 8)
Φίλος είσαι εκτός θέματος. Ο Uli είναι palaioclassical. ;D ;D ;D ;Dgvour είπε:νομιζω θα σ αρεσει κι ο παρακατω κυριος,o oποιος εχει κι αυτος πολυ υλικο για μελετη και ακροαση:
Uli Jon Roth, Concerto D'Anranjuez, live at donington
Ο ορος «κλασικο», κανονικά περιγράφει μια χρονική περίοδο, και συγκεκριμένα ενα καλλιτεχνικό κίνημα.Dreamdancer είπε:Ουτε ο ορος classical κολλαει πουθενα.Classical...τι? δεν αναφερει το ειδος.Γενικα οι περισσοτεροι οροι ειναι για τα πανηγυρια...πχ progressive rock...... το neoclassical σας πειραξε :....
Εγώ μαζί σου φίλε neeq!Πώς θα την έλεγες όμως τη μουσική του Yngwie,βάσει των χαρακτηριστικών της?neeq είπε:Ο ορος «κλασικο», κανονικά περιγράφει μια χρονική περίοδο, και συγκεκριμένα ενα καλλιτεχνικό κίνημα.
Η ενσταση μου, είναι ακριβως πως ο όρος «νεοκλασικισμος», περιγραφει μια προσπάθεια της αναβίωσης των στοιχείων του κλασικισμου ως απάντηση στις υπερβολές που ειχε επελθει ο «ρομαντισμος».
Αρα, είτε ροκ είτε μεταλ είτε r'n'b, από τη στιγμή που τη μουσική του Yngwie πχ, δεν τη χαρακτηρίζουν τα στοιχεια του κλασικισμου, τότε ο ορος neoclassical είναι αστοχος.
Ολα αυτά τα λέω σε περιπτωση που ενδιαφερεστε για τετοιου ειδους κουβεντα. Αν νομιζετε οτι χαλαω το θεμα, σταματαω..δεν καιγομαι πως θα πουμε την καθε μουσικη. Αν θελετε τη λεμε και Μπαμπη, το ίδιο μου κανει ;D
Οταν λεμε Classical Music εννοουμε_οσοι ακουμε_την περιοδο απο τα τελη του 1700 ως τις αρχες του 1800. Οσο για το Prog Rock, πως θα επρεπε δηλαδη να λεγεται κατα τη γνωμη σου?Dreamdancer είπε:Ουτε ο ορος classical κολλαει πουθενα.Classical...τι? δεν αναφερει το ειδος.Γενικα οι περισσοτεροι οροι ειναι για τα πανηγυρια...πχ progressive rock...... το neoclassical σας πειραξε :....
Aν ισχυαν αυτα που λες τοτε οτιδηποτε με το επιθετο κλασσικο ειναι ακυρο αν δεν εχει στοιχεια κλασσικης μουσικης...πχ classic rock.Δεν εχει καμια σχεση με κλασσικη μουσικη η με την συγκεκριμενη εποχη χρησιμοποιειται με την κανονικη εννοια του επιθετου.....επομενως το συμπερασμα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι οροι ειναι σχετικοίneeq είπε:Ο ορος «κλασικο», κανονικά περιγράφει μια χρονική περίοδο, και συγκεκριμένα ενα καλλιτεχνικό κίνημα.
Η ενσταση μου, είναι ακριβως πως ο όρος «νεοκλασικισμος», περιγραφει μια προσπάθεια της αναβίωσης των στοιχείων του κλασικισμου ως απάντηση στις υπερβολές που ειχε επελθει ο «ρομαντισμος».
Αρα, είτε ροκ είτε μεταλ είτε r'n'b, από τη στιγμή που τη μουσική του Yngwie πχ, δεν τη χαρακτηρίζουν τα στοιχεια του κλασικισμου, τότε ο ορος neoclassical είναι αστοχος.
Ολα αυτά τα λέω σε περιπτωση που ενδιαφερεστε για τετοιου ειδους κουβεντα. Αν νομιζετε οτι χαλαω το θεμα, σταματαω..δεν καιγομαι πως θα πουμε την καθε μουσικη. Αν θελετε τη λεμε και Μπαμπη, το ίδιο μου κανει ;D
Ολοι καταλαβαινουν τον ορο.Το αν ειναι σωστος ειναι το θεμα.Και αν ειναι σωστος δεν θα επρεπε να ονομαζεται κανενα αλλο στυλ κλασικο.Δεν μπορει οποτε θες το κλασσικος να χαρακτηριζει μια εποχη και οποτε σου γουσταρει να ειναι απλα το επιθετο κλασσικος.Αυτο και μονο κανει τους οποιους χαρακτηρισμους παιδιαστικους και την συζητηση για κατι τετοιο ανουσια.Waterfall-K είπε:Οταν λεμε Classical Music εννοουμε_οσοι ακουμε_την περιοδο απο τα τελη του 1700 ως τις αρχες του 1800. Οσο για το Prog Rock, πως θα επρεπε δηλαδη να λεγεται κατα τη γνωμη σου?
Ο ορος "Κλασσικη Μουσικη" και "Κλασσικη Περιοδος" στη Δυτικη μουσικη ειναι standard και δεν εχουν βγει για πλακα. Αν δεν σου αρεσουν εσενα ή εμενα ειναι αλλη ιστορια. Το Prog Rock επισης σαν ορος παλι δεν βγηκε για πλακα. Βγηκε μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο που το Rock γενικα σαν ειδος ηταν "τραλαλα-τραλαλο" με ολιγον blues, οποτε ο ορος Prog Rock μια χαρα ηταν για να το διαφοροποιησει απο το υπολοιπο Rock.Dreamdancer είπε:Ολοι καταλαβαινουν τον ορο.Το αν ειναι σωστος ειναι το θεμα.Και αν ειναι σωστος δεν θα επρεπε να ονομαζεται κανενα αλλο στυλ κλασικο.Δεν μπορει οποτε θες το κλασσικος να χαρακτηριζει μια εποχη και οποτε σου γουσταρει να ειναι απλα το επιθετο κλασσικος.Αυτο και μονο κανει τους οποιους χαρακτηρισμους παιδιαστικους και την συζητηση για κατι τετοιο ανουσια.
Δεν ξερω πως θα επρεπε να λεγεται το progressive αλλα σαν ορος ειναι αστειος...λες και τα υπολοιπα παρακλαδια του ροκ ειναι....οπιστοδρομικα....αλλα εδω ειναι το θεμα...ειναι απλα μια ταμπελα....αν την παρεις κυριολεκτικα τοτε καταντας αστειος.
Τρομερό παιδί ο Πάνος και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ κιθαρίστας!!Satanas είπε:Εγω όταν λέω neoclassical στην Ελλάδα μαζί με τον Περλεπέ εννοώ ΑΥΤΟΝ, φιλαράκι και ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ νεοκλασικιστής
Εχω την εντύπωση οτι το συνθετικο -classical του πολυσυζητημένου όρου, αντιστοιχει ακριβως στην αντιληψη της δυτικής λόγιας μουσικης (ατςςςςς ;D ) ως «κλασικής».Dreamdancer είπε:Aν ισχυαν αυτα που λες τοτε οτιδηποτε με το επιθετο κλασσικο ειναι ακυρο αν δεν εχει στοιχεια κλασσικης μουσικης...πχ classic rock.Δεν εχει καμια σχεση με κλασσικη μουσικη η με την συγκεκριμενη εποχη χρησιμοποιειται με την κανονικη εννοια του επιθετου.....επομενως το συμπερασμα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι οροι ειναι σχετικοί.
χεβυ μεταλ ;DΠώς θα την έλεγες όμως τη μουσική του Yngwie,βάσει των χαρακτηριστικών της?
Οι μουσικες ταμπελες ειναι οπως το ειπες...ταμπελες.Δεν μπορει να ειναι ακυρες αλλα ουτε και εγκυρες για το απλο γεγονος οτι δεν συλλαμβανονται με βαση στανταρ κριτηρια αλλα πολυ απλα οτι..κολλησει.Παρε για παραδειγμα τη λεξη Jazz.Ο ποιο γελοιος τιτλος ever.Αλλα πλεον οποιος τον βλεπει τον συνδεει με την αντιστοιχη μουσικη οσο χαζος και αν ακουγεται γιατι απλα ειναι μια ταμπελα.Progressive rock μπορει να ηταν τοτε αλλα οχι τωρα.Αυτος ειναι τιτλος με ημερομηνια ληξης.Τωρα φανταζει αστειος αλλα δεν παιζει ρολο γιατι περιγραφει ενα στυλ μουσικης.Waterfall-K είπε:Ο ορος "Κλασσικη Μουσικη" και "Κλασσικη Περιοδος" στη Δυτικη μουσικη ειναι standard και δεν εχουν βγει για πλακα. Αν δεν σου αρεσουν εσενα ή εμενα ειναι αλλη ιστορια. Το Prog Rock επισης σαν ορος παλι δεν βγηκε για πλακα. Βγηκε μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο που το Rock γενικα σαν ειδος ηταν "τραλαλα-τραλαλο" με ολιγον blues, οποτε ο ορος Prog Rock μια χαρα ηταν για να το διαφοροποιησει απο το υπολοιπο Rock.
Πολλες φορες οι μουσικες ταμπελες ειναι ακυρες και ιδιαιτερα στην εποχη μας εχουν ξεπερασει τα ορια της γελοιοτητας οπου ο καθε "producer"/"κριτικος" κατασκευαζει και ενα νεο "μουσικο ειδος" ή στην χειροτερη περιπτωση, παραποιει τα ειδη γνωστα ειδη και κολλαει την ονομασια τους πανω σε οτι ασχετο του ερχεται στο μυαλο.
Μας αρεσει τελος παντων ή οχι, οι διαφορες μουσικες ταμπελες, καλες ή κακες, χρειαζονται για να συνεννοουμαστε και να μιλαμε και πιο συγκεκριμενα.
Το "ακουω μουσικη" ή το "ακουω τα παντα" ειναι χειροτερα απο καθε ταμπελα.