BillTrantos είπε:
Αυτές τις κλίμακες τις ξέρω σε όλες τους τις θέσεις,ήταν οι πρώτες που έμαθα όταν ξεκίνησα!! ;D
Εγω θα σου ελεγα να μη θεωρεις πολλα πραγματα δεδομενα.Εισαι σιγουρος οτι ξερεις καλα την ματζορε? και δεν εννοω δαχτυλισμους(πχ τα 7 note per string η τα 5 caged πχ).Εννοω ξερεις που βρισκεται αναπασα στιγμη η τριτη,η εβδομη,η πεμπτη?
Πρεπει λοιπον να μαθεις τη ποιο βασικη κλιμακα ολων σαν την παλαμη σου.
Πρεπει να μαθεις τουλαχιστον τις φυσικες νοτες(χωρις διαισεις και υφαισεις) παντου στην ταστιερα χωρις να το σκεφτεσαι ουτε δευτερολεπτο,
Πρεπει να μαθεις τα διαστηματα(intervals) οπως εμφανιζονται στην ταστιερα.Δηλαδη οπτικα απο την νοτα που πατας ποσο μακρια βρισκεται μια μινορε τριτης στη ιδια χορδη...στη επομενη στην μεθεπομενη κτλ κτλ κτλ
Βαση του παραπανω πρεπει να μαθεις ολες τις τριαδες των τεσσαρων βασικων οικογενειων (major,minor,augmented,diminished) και τις αναστροφες τους σε ολα τα σετ χορδων.
Βαση του παραπανω θα βγαλεις ευκολα και τα αρπισματα(arpeggios) που θες.
Βαση ολων των παραπανω παιζε την ματζορε πανω κατω χρησιμοποιωντας ακκορντα(chord scales) παντου στην ταστιερα.
ΟΤΑΝ λοιπον γινεις σχετικα καλος σε ολα τα παραπανω(αν γινεις αυτοματα σημαινει οτι ξερεις και την ταστιερα καλα) τοτε αρχισε να εξερευνεις αλλα modes και κλιμακες.
Πρσκτικα τωρα εγω θα σου ελεγα παροτι υπαρχουν tabs για σχεδον τα παντα,διαλεξε για αρχη συγκεκριμενα lick που σου αρεσουν και βγαλτα με το αυτι.Κατεβασε software οπως το amazing slow downer που χωρις να αλλαζει το pitch κανει ποιο αργο το κομματι και σε βοηθαει αρκετα.
Βιβλιο για lead τεχνικη... Speed mechanics for lead guitar.
Ορεξη να χεις να ασχοληθεις..... ;D ;D ;D τα υπολοιπα γινονται.