• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Godspeed You Black Emperor

Το ότι ήταν μάλλον η τελευταία φορά που ήρθαν, το είπα γιατί δυστυχώς έτσι μοιάζει να είναι... ελπίζω να έχω άδικο

Έχουν υπάρξει χρονιές που δεν έκαναν περιοδίες και νομίζω πως φέτος επέλεξαν την Ελλάδα ανάμεσα από αρκετές χώρες (μάλλον λόγω συμπάθειας, ποιος ξέρει).

Από την άλλη μπορεί να λέω και βλακείες... μακάρι γατί θέλω να τους ξαναδώ.

Γιατί δεν πήγες και εσύ βρε παιδί μου?

edit:Να πας Mogwai ή Mono όταν ξαναέρθουν για να αποζημιωθείς (αν και δεν είναι το ίδιο)

edit2:Να και κάτι από Mono να ζηλέψετε όσοι δεν πήγατε στο fuzz όταν είχαν έρθει

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
iamnohero είπε:
Ρε συ πήγες και τις δύο μέρες?

Καλά έκανες... τελικά έπεξαν διαφορετικά σετ, ε?
Τα πρώτα 30-40 λεπτά ήταν κοινά και για τις δύο μέρες, αλλά αν δεν κάνω πολύ μεγάλο λάθος, τη Παρασκευή πρέπει να έπαιξαν μέχρι τις 01:20 non stop.

Οπότε και οι δύο μέρες ήταν πολύ καλές.

toneless είπε:
Απο την άλλη, η Παρασκευή περιείχε δύο απο τα καλύτερα κομμάτια τους και μισή ωρίτσα παραπάνω.
Ποια κομματια ηταν?(Μη μου πεις οτι επαιξαν το sleep?)

Εννοείς το "they don't sleep anymore on the beach"???

Τι το ψάχνεις, δεν έχουν και πολλά, ότι δεν έπαιξαν τη μια μέρα, το έπαιξαν την άλλη... το συγκεκριμένο το έπαιξαν την Παρασκευή, όπως επίσης, και το μοναδικό κομμάτι που έχουν με φωνητικά.  :P

Ναι αυτο λεω αλλα και τα 3 μερη...

Παντως ηταν πραγματικα ωραιο live(κριμα που δεν ηρθα και την παρασκευη)

Thnx για την απαντηση.

Κορυφαίο live ε?

το λοιπόν όπως και να το δω, μόνο κορυφαίο δεν μπορώ να το κρίνω!και μην ακούσω τώρα περί "προσωπικής κρίσης" και "υποκειμενικότητας" της αισθητικής, γιατί όσοι επικαλούνται αυτούς τους όρους πρέπει να αντιλαμβάνονται και την σημασία τους.Και ως εκ τούτου το υποκειμενικό στην αισθητική διαμορφώνεται μέσα από αντικειμενικές αξίες που ο καθένας φέρει πάνω του..γνωστικά,εμπειρικά, συναισθηματικά κλπ,κλπ.

Το γεγονός λοιπόν είναι ένα..ότι το συγκεκριμένο live των god επέφερε την αποκαθήλωσή τους από τον θρόνο του αυτοκράτορα στην post rock σκηνή.Τσιφτετέλι intro, ανούσιος πειραματισμός στις συνθέσεις τους,παίξιμο δύο δυναμικών(σιγαστά και δυνατά,σιγαστά και δυνατά), παντελής έλλειψη εξελικτικής πορείας στα tracks, όλα flat, όλα μονοδιάστατα,αποκαρδιωτικές εκρήξεις που άγγιζαν αλλά δεν ακούμπαγαν και ένας "θαυμαστός" επίλογος με "βαθύτατα" κοινωνικοπολιτικά μηνύματά όπως fuck,fuck,fuck..και μπράβο στα παιδιά που πετάνε πέτρες και μολότωφ. ΕΎΓΕ!!! ΩΣ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ? Και στην τελική τι δουλειά έχει ένα πολιτικό μήνυμα σε ένα μουσικό ιδίωμα καθαρά και με αυστηρούς όρους αισθαντικό? Εκτός και αν τα παιδιά τόσα χρόνια κάνανε στρατευμένη τέχνη και δεν το ήξερα.Εκτός και αν πηγα να δω τους  "i want to be rage against the machine" και δεν το ήξερα!

To post ως μουσικό ιδίωμα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό.Είναι μουσική προορισμένη για να ακουστεί σε live συνθήκες.Καμιά studio παραγωγή όσο κορυφαία και αν είναι δεν μπορεί να περικλείσει την δύναμη και την ατμόσφαιρα ενός live.Όταν , λοιπόν συμβαίνει το αντίθετο κάτι δεν πάει καλά.Και στην προκειμένη περίπτωση η μπάντα δεν ήταν στα καλά της.Αδημονούσα να ακούσω τον διθύραμβο, το επικό μεγαλείο της μουσικής των god που ποτέ δεν ακούστηκε.Σαν να πήγαινα να δω Αισχύλο και αντ'αυτού να έβλεπα Ευριπίδη!

Δικαιολογίες μπορώ και γω να βρω πολλές.Όμως για τους god δεν θέλω.....

Υ.Γ. Η ψευδοκουλτούρα είναι χειρότερη από την υποκουλτούρα

yannger είπε:
Υ.Γ. Η ψευδοκουλτούρα είναι χειρότερη από την υποκουλτούρα
Και τα μήλα είναι χειρότερα απο τα πορτοκάλια.

Δυστυχώς, θα συμφωνήσω εν μέρη με τη θέση σου αλλά μήπως το πρόβλημα ξεκινάει απο εσένα και το πως εσύ αντιλήφθηκες -ή νόμιζες πως αντιλήφθηκες- την όλη φάση ενώ οι godspeed είναι godspeed?

Έχουμε πείξει στις κουλτουροκριτικές, ο ένας θα μας πρίζει να λέει "γαμώ" και ο άλλος θα μας πρίζει να λέει "γάματα".

Μην τα αναλύεται όλα ρε, αφήστε και κάτι να είναι όπως είναι.

toneless...

Εξέφρασα την άποψη μου για το live και την στοιχειοθέτησα.Αν η άποψη σου περιορίζεται στην κριτική των λεγομένων μου... δικό σου θέμα. Όσον αφορά τώρα τις ψυχαναλυτικές σου απόπειρες και υπαρξιακές ερμηνείες που μου προσδίδεις, δεν μου λένε τίποτα.Και η ψυχανάλυση και ο υπαρξισμός είναι ιδεολογήματα και ως τέτοια εχουν αντίκτυπο μόνο στους φαντασμένους.Πόσο μάλλον όταν είναι και του κ.....λου.Για τον λόγο συμφωνώ....αν η αίσθηση ήταν τόσο δυνατή τότε δεν θα υπήρχαν λόγια για να την περιγράψεις. Δυστυχώς, δεν ήταν..

Παιδες καθε αποψη ειναι σεβαστη μετα απο καθε live....

Ισως η αληθεια να βρισκεται καπου στη μεση...

Υ.Γ

Το ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι TETOIA live,δεν γινονται καθε μερα!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yannger είπε:
ΕΎΓΕ!!! ΩΣ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ? Και στην τελική τι δουλειά έχει ένα πολιτικό μήνυμα σε ένα μουσικό ιδίωμα καθαρά και με αυστηρούς όρους αισθαντικό? Εκτός και αν τα παιδιά τόσα χρόνια κάνανε στρατευμένη τέχνη και δεν το ήξερα.Εκτός και αν πηγα να δω τους  "i want to be rage against the machine" και δεν το ήξερα!
Φιλος δυστυχως επειδη μαλλον δεν ξερεις, οι godspeed εξαρχης καναν στρατευμενη τεχνη!

http://en.wikipedia.org/wiki/Godspeed_You!_Black_Emperor

Απο το booklet του slow riot http://4.bp.blogspot.com/_Jqdf2UFF718/S56F5Qm27WI/AAAAAAAAB6E/6RFWZ_5F128/s400/cst006addart1.jpg

Kafka είπε:
Όταν είχα αγοράσει αυτό το βινύλιο και είδα το σκίτσο στην πίσω πλευρά, δεν με εξέπληξε καθόλου.

Το πρώτο πράγμα που άκουσα από godspeed ήταν το rockets fall on rocket falls, σε ένα σιντί που μου είχε γράψει ένας φίλος. Πέρα απ’ το γεγονός ότι μου έπεσαν τ’ αφτιά διότι ένιωσα πως αυτή η μουσική είναι πραγματικά καινούργια και απίστευτα σύγχρονη, κατάλαβα και την μεγάλη οργή που εκφράζει.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να αντιληφθώ τους godspeed σαν μια απλή και αβαθή αισθητική απόλαυση(αν υποθέσουμε πως μπορεί να υπάρξει τέτοια). Έχουν σαφή πολιτική θέση και αυτό φαίνεται σε ό,τι έχουν κάνει.

Παιδιά θα πω και εγώ την άποψη μου για το Live έσι ώστε να μεταφέρω οτι μπορώ από αυτό. Να τονίσω οτι ήταν η πρώτη μου post rock συναυλία (αν και την ακούω πολύ καιρό αυτή τη μουσική) και πρώτη φορά που πάω στο Gagarin.

Πήγα Παρασκευή. Το πράγμα το καλό άρχισε μόλις έφτασα και δίπλα στο εκδοτήριο είδα δύο τυπάδες να πουλάνε μπλούζες και βινύλια της μπάντας αλλά οι φάτσες τους γνωστές. Όταν ρώτησα και ένα φιλαράκι μου ανακάλυψα οτι είναι ο μπασίστας και ο ένας κρουστός. Τσίμπησα σε βινύλιο το "Lift your skinny..." και ζήτησα να μου το υπογράψουν. Αντί για αυτό άρχισε να ζωγραφίζει στο εξώφυλλο πάνω στα δύο χέρια που φαίνονται!

Μετά από υπόδειξη και αφού μπήκαμε μέσα έκατσα πάνω μπροστά σχεδόν στο μπαλκονάκι γιατί μου είπαν οτι έχει καλό ήχο και οπτική. Πράγματι, είχα πιάτο τη σκηνή.

Όταν ξεκίνησε η συναυλία μιλάμε μόνο και μόνο ο ήχος που έβγαζαν όλοι μαζί ήταν απλά στο Θεό! Έκρηξη μουσικής σε συνδυασμό με βίντεο που πρόβαλαν πίσω. Κρεμιόσουν από ήχους που ξεπετάγονταν από τον καθένα στη σκηνή. Το οτι διάβασα απο πολλούς οτι έκλεισαν τα μάτια στο live με χαροποιεί γιατί εγώ το έκανα πολλάκις μη πιστεύοντας αυτά που ακούω.

Πριν το live ήθελα και εγώ να πάω και το Σάββατο αλλά πληροφορήθηκα οτι είχαν γίνει sold out για τότε (όπως και για Παρασκευή). Μετά το live είπα οτι ουσιαστικά καλύφθηκα από κομμάτια και από μουσική. Όχι οτι θα με χαλούσε να πάω και το Σαββατο. Έπαιξαν το Sleep (μισό), το Storm που στο live μου φάνηκε ως το πιο live κομμάτι τους, το Static απίστευτα, το Rockets fall on Rocket falls με απίστευτο βίντεο από πίσω καθώς και το East Hastings με ακόμα πιο απίστευτο βίντεο από πίσω. Εκεί μπορώ να πω οτι ήταν το highlight της συναυλίας. Βέβαια δεν ξέρω τι έπαιξαν το Σάββατο και θα παρακαλούσα αν κανείς πήγε να postάρει το set.

Με λίγα λόγια παιδιά εγώ το ομολογώ οτι είναι η καλύτερη συναυλία που εγώ προσωπικά έχω, λόγω των συναισθημάτων που μου δημιουργησε. Δεν έκανε πουθενά κοιλιά.

kafka..σαφώς γνωρίζω τις πολιτικές πεποιθήσεις των god.αντιλαμβάνομαι, ωστόσο την μουσική τους, ως κάτι που δεν μπορεί να αυτοπεριοριστεί σε μια πολιτική αράδα (ότι και αν λέει αυτή) και σίγουρα δεν την εκλαμβάνω ως στρατευμένη τέχνη. μου αρέσει η μουσική τους και όχι οι φορείς της.με ελκύει το δημιούργημα και όχι το υποκείμενο του. Αν κάποιοι ακούγοντας π.χ. το Moya ακούνε τις σειρήνες της επανάστασης και επιθυμούν να πάνε να κάψουν μια βιτρίνα, θεωρώ οτι προκαταβάλουν τον εαυτό τους στις απόψεις του εκάστοτε φορέα τέχνης, εστιάζοντας εκεί την προσοχή τους, αποδεχόμενοι μια ερμηνεία του έργου και όχι το ίδιο το έργο.Αυτό βεβαίως αφορά την δική μου αισθητική.Η άποψη μου, αν πρόσεξες, αναφέρεται πρωτίστως στην μουσική των god και την προχθεσινή της παρουσίαση και κατά δεύτερο λόγο στο life attitude των μελών της μπάντας, που διόλου δεν με συγκινεί.   

Πιστεύω ότι όπως κατηγορείς εκείνους που ταυτίζουν ένα έργο με ένα σκοπό, έτσι κι εσύ βρέθηκες στον ίδιο παρονομαστή αποτυγχάνοντας να το δεις αποκλειστικά σαν μουσικό έργο. Και μάλιστα ίσως θα έπρεπε να ήσουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας μερικά πράγματα παραπάνω για τη μπάντα όπως αναφέρεις. Τη μουσική θα κρίνεις ή το attitude, που κι η εκτίμηση του οποίου είναι επίσης πολλές φορές πολύ λανθασμένη και παρεξηγημένη?

Και μάλιστα κακώς κατά τη γνώμη μου κατηγορείς αυτούς που τους συνεπαίρνει η δύναμη μιας καλλιτεχνικής δήλωσης. Η μουσική όπως και άλλες τέχνες έχουν χρησιμοποιηθεί σαν μέσο σε άπειρες περιπτώσεις που χρειάζεται μια ευαισθητοποίηση. Δεν το συμμερίζομαι πάντοτε, αλλά ούτε τους έχω και στη μπούκα, και εννοείται φυσικά πως οι Godspeed ουδεμία σχέση έχουν με πολύ πιο έντονες μορφές στρατευμένης τέχνης. Και επίσης έχω μάθει σε πολλές περιπτώσεις που με ενοχλεί το "στρατευμένο" κομμάτι, αν και όχι σε όλες, να αδιαφορώ για αυτό και να απολαμβάνω τη μουσική, εκτός κι όταν υπάρχει τραγική ασυνέπεια μεταξύ των δυο.

Όσον αφορά στο λάιβ, θα τους δω περίπου σε ένα μήνα και θα αποκτήσω τη δικιά μου άποψη τότε...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back