- Πόντοι
- 2,368
30.000 το πότε;
750? Καλά κρασια.....
Όποιος βγάζει σημερα 750/μηνα, ο καλλιτερος γαμπρος.....
Ασε που 30 δρχ ειχε η τυρόπιτα το 1987
Άστο,θα χαλάσουμε τις καρδιές μας
30.000 το πότε;
750? Καλά κρασια.....
Όποιος βγάζει σημερα 750/μηνα, ο καλλιτερος γαμπρος.....
Ασε που 30 δρχ ειχε η τυρόπιτα το 1987
Γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας;Άστο,θα χαλάσουμε τις καρδιές μας
Γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας;
663,00 € ηταν ο Βασικός μισθός μέχρι και 1/5/2022 και πήγε στα 713,00€.
Ή να μαλώουμε γιατί εγώ έπαιρνα 30 δρχ την τυρόπιτα από το κυκλείο το 1987?
Συμφωνοι λοιπόν. Με 30.000 δρχ. το 1985 είπαμε έπαιρνες 1000 τυρόπιτες (εγω σου έβαλα τιμή τυρόπιτας του 1987, που ΄μάλλον ηταν και πιο φθηνη το 1985), ενώ πλέον με βασικό 713, παίρνεις 595 τυρόπιτες. Δηλαδή περίπου τις μισές.ΞαναματαλεΓω:
Έχω παραθέσει τον βασικό μισθό του 1985 ,για το 1984 μιλάγαμε, ο οποίος ήταν 30.000 δρχ...οι βασικοί μισθοί όλων των ετών υπάρχουν στο ντερνετ.
Έχω παραθέσει την διαχρονική ανάπροσαρμοσμενη τιμαριθμικα αξία της δραχμής από τα 50s
Από εκεί και πέρα οι υπολογισμοί είναι απλοί.
Τα χρήματα είχαν αξία τότε όπως και οι θεσμοί είχαν παρουσία και νόημα στη ζωή του πολίτη.Ναι σιγουρα και μετα πηδουσατε και την Τετα Ντούζου ,τη Σοφία Αλμπέρτο και την Βίνα Ασικη (και τις 3 ταυτόχρονα φυσικά αφού τυφλωνοντουσταν από τα πλούτη και τη χλιδή σας)
Να τα λαΙμε κι αφτα.
Δεν ήταν.
Αλλά είσαι μικρός, δεν τα θυμάσαι καλά
Φανταζομαι οτι δεν πέφτεις στο ολισθιμα του "με 400 δρχ γέμιζες ντεπόζιτο " αλλα συγκρινεις τις τιμες με το πόσος ηταν ο ΜΙΣΘΟΣ τοτενες
Εδώ μπορείς να το δεις (ήταν 100 ευρώ το μηνα)
https://www.taxheaven.gr/circulars/9380/e-g-s-s-e-1985
Σου είπα ξανα, οι inflation αναγωγή είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε.Την τυρόπιτα την έπαιρνες λοιπόν το 1987 ακριβώς 2 ευρω
Συμφωνοι λοιπόν. Με 30.000 δρχ. το 1985 είπαμε έπαιρνες 1000 τυρόπιτες (εγω σου έβαλα τιμή τυρόπιτας του 1987, που ΄μάλλον ηταν και πιο φθηνη το 1985), ενώ πλέον με βασικό 713, παίρνεις 595 τυρόπιτες. Δηλαδή περίπου τις μισές.
Τι να κάνουμε , το φαγητό έχει ακριβυνει....
Σου είπα ξανα, οι inflation αναγωγή είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε.
Βρε αγόρι μου καλό;Ξαναματαλεω: την τυρόπιτα το 1987 την έπαιρνες 2 ΣΗΜΕΡΙΝΑ ευρω
Οχι .Βρε αγόρι μου καλό;
Έπαιρνα παραπάνω τρυρόπιτες με τον βασικό το 1987 από ό,τι τωρα;
Α,μπράβο.
Τα χρήματα είχαν αξία τότε
Εγώ στο KLE που έχω ακόμα, το έχετε δει το ξέρετε δεν έχει αλλάξει από τότε ? και το πήρα το 1999 γέμισα το ντεπόζιτο με το που το έβγαλα από το μαγαζί με 1750 δραχμές το θυμάμαι. Εχθές έβαλα 20 ευρώ και δεν γέμισε. Τι μας έκαναν?............................. χαχαχαχαχαχα?Α,μπράβο.
Α,και κάπου πρέπει να βρούμε ένα ΕΠΙΣΗΜΟ αρχείο των διαχρονικων τιμών των τυροπιτωνε γιατί άλλο οι 50 δρχ και άλλο οι 30
Επίσημο αρχείο είναι η μνήμη μου, που θυμηθηκα τις τιμές του κυλκείου ....και μάλιστα το 1987.Α,μπράβο.
Α,και κάπου πρέπει να βρούμε ένα ΕΠΙΣΗΜΟ αρχείο των διαχρονικων τιμών των τυροπιτωνε γιατί άλλο οι 50 δρχ και άλλο οι 30
Επίσημο αρχείο είναι η μνήμη μου, που θυμηθηκα τις τιμές του κυλκείου ....και μάλιστα το 1987.
Εγω μονο αυτό βρηκα, και κάποιο θυμουνται παρόμοια.Kαλα και ο @cos_dr θυμάται ότι επί ΑλεκΣη πΕρνουσαμε εκπληκτικά το τι θυμάται ο καθένας....παίζει
Δηλαδή πόσα ντεπόζιτα γέμιζα τότε και πόσα τώρα.Επίσημο αρχείο είναι η μνήμη μου, που θυμηθηκα τις τιμές του κυλκείου .
περνούσαμε καλύτερα, βγήκαν τα κάγκελα, εγιναν παρελάσεις , είχαν καλύτερη δημόσια διαχείριση in my opinion πάντα και το σημαντικότερο, είχαν μειωθεί οι αυτοκτονίες, γυναικοκτονίες και πολλά άλλα και είμαι σίγουρος πως μόλις γίνουν εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα και θα περάσουμε πάλι καλά αρκεί να μην κάνει ο ελληνικός λαός το ίδιο λάθος. Βέβαια αν ρωτήσεις τον μέσο ΤΡΑΠΕΡ και ΡΑΠΕΡ θα σου πει προτιμώ κυριάκο γιατί με αυτά που κάνει μας δίνει έμπνευση, δημοτικότητα και δουλειάχαχαχαχαχχαχα ?Kαλα και ο @cos_dr θυμάται ότι επί ΑλεκΣη πΕρνουσαμε εκπληκτικά και ο χρυσαυγιτης ταξιτζής που με γύρισε σπίτι χθες ότι επί Χούντας...ήταν καλύτερα...
το τι θυμάται ο καθένας....παίζει