Γνώμη για αγορά κιθάρας(1000 ευρώ)

johnysM

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Καλημέρα, έχω ξανακάνει αντίστοιχο θέμα στο forum για αγορά νέας κιθάρας, αλλά δεν προχώρησα τελικά σε αγορά. Ήμουν ανάμεσα σε telecaster και stratocaster, πλέον όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα :P και σκεφτόμουν να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό μιας και τελευταία πειραματίζομαι με νέα είδη μουσικής πέρα του κλασσικού ροκ ,hard rock και blues rock και θέλω να προσθέσω σε αυτά τα είδη λίγο πιο μοντερνο ήχο οπως alternative rock, pop rock, prog rock.

Γι'αυτό και αποφάσισα να πάω σε κιθάρα με λίγο διαφορετικό ήχο από αυτόν της les paul, καθώς επίσης να είναι και λίγο πιο ευκολο-παιχτη γι'αυτά τα είδη.
Δεν θέλω να ξεφύγω πέρα του 1000ρικου, λίγο που έψαξα ξεχώρισα την PRS SE Custom 24. Έχω αποκλείσει τις ibanez καθαρά λόγω εμφάνισης, ποτέ δεν μου έκατσαν στο μάτι και τις yamaha revstar παρόλο που είναι καταπληκτικά όργανα.

Το μόνο που κρατάει και μπαίνω σε δεύτερες σκέψεις είναι αν θα έπρεπε να περιμένω την black friday...

Δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει είτε μια Les Paul, είτε μια Stratocaster ή Telecaster να παίξει κάποιο από αυτά τα ήδη που αναφέρεις. Μιας και έχεις τους humbuckers καλυμμένους, πάλι σε κάτι με single coils ή P90s θα σου έλεγα να κοιτάξεις.

Μια βόλτα μέχρι τη Νικήτη, παίρνεις μια βαρύτονη και πειραματίζεται όσο θέλεις

Αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να πάω PRS CE24 στα 470€, να αλλάξω κλειδιά σε Gotoh Lock 70€, μαγνήτες σε DiMarzio Transition Set στα 240€ και να βάλω 5θέσιο rotary switch σαν αυτό που είχε κάποτε η PRS στα 30€ και οι κιθαρίστες τον ξήλωναν γιατί πονούσε το κεφαλάκι τους με τους πολλούς ήχους 🤣

Εγώ προτιμώ το crispness των transitions που είναι σαν πολύ βελτιωμένοι super distortions. Νο1 επιλογή για prog για τα δικά μου γούστα, σπλιτάρουν εκλπηκτικά κλπ κλπ. Εναλλακτικά σε μαγνήτες εσύ θα μπορούσες να πάς σε DiMarzio PAF/Super Distortion για πιο 70s, PAF Pro/Tone Zone για πιο 80s ή Seymour Duncan '59/Duncan Distortion για πιο 90s Alt Rock και πιο true to PRS CE original voicing.

Aυτή η κιθάρα θα σου δώσει από Alt Rock τύπου Nickelback μέχρι Prog επιπέδου Toto και Dream Theater εύκολα. Kαι pop στις split coil θέσεις.

Η Custom 24 με τον τριθέσιο δε θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά.

Καλή επιλογή είναι η Custom 24 SE, ειδικά στα 800 ευρώ που ζητάει (1000ρικο δεν θα έδινα, βλέπω κάποια μοντέλα με έβενο ταστιέρα πλησιάζουν στο 1000ρικο αλλα δεν ξερω αν θα πήγαινα εκεί)

Πρόκειται για όργανο που χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα λάιβ, λόγω της εργονομίας του και του versatility που προσφέρει ηχητικά. Πολύ all - around.

Έχω και αμερικάνικη (custom 22) αλλά δεν μπαίνω στην διαδικασία σύγκρισης, είναι όντως πολύ ανώτερο σαν όργανο αλλά και η (κορεάτικη) custom μου μια χαρά στέκεται σαν όργανο από μονη της αν την δεις ως μεμονωμένη κιθάρα.

Όντως είναι κιθάρα που θα σε εμπνέυσει και θα ταιριάξει σε alt. rock, prog παιξίματα.

Από θέμα ποιότητας, είναι άριστα σεταρισμένα όργανα (νομίζω περνάνε δεύτερο set up και έλεγχο από κάποιο HQ facility της PRS όταν φεύγουν από το εργοστάσιο), στα αρνητικά είναι τα φθηνής ποιότητας κλειδιά και input jack και από θέμα ματσαρίσματος ξύλων μην περιμένεις κάτι ιδιαίτερο, το πίσω μέρος της κιθάρας θα φαίνεται άσχημο γιατί τα κομμάτια μαόνι θα είναι τόσο διαφορετικά οπτικά που θα νομίζεις ότι πρόκειται για διαφορετικά είδη ξύλου 😁

Στην δικιά μου τα έχω όλα στοκ

Θα ψηφίσω και εγω SE CE 24 + budget για πιθανές αναβαθμίσεις υπέρ της SE Custom 24. 'Ενας λόγος παραπάνω το bolt-on maple μανίκι, να έχει και ένα ακόμα διαφοροποιητικό στοιχείο απο τη Gibson.

Δύο πολύ μικρά caveats αν πας κατα 'κει.
1) Yay για την εκτεταμένη συνδεσμολογία, ίσως nay για τον 5θεσιο rotary συγκεκριμένα εκτός αν θες ακριβώς τους ενδιαμεσους ήχους της παλιάς PRS. Θα προτιμούσα διάφορετικά options με push-pull στα pots.

Eίμαι λίγο τσακωμένος με τους rotary τους γιατί δεν είναι ότι πιο γρήγορο στο άλλαγμα, ανάλογα το knob δεν είναι αμέσως εμφανές οπτικά που είσαι, μερικά knobs γλυστράνε στο χέρι ή και στο shaft κλπ. Καθαρά προσωπική προτίμηση, είναι απλά απο αυτά τα πράγματα που ή θα δουλευει τέλεια ή θα σου σπαει τα νευρα επι μονίμου βάσεως. Πρόσφατα άλλαξα rotary σε κιθάρα μου με mini toggle και ειδικά σε live τα βρίσκω πολύ πιο εύχρηστα.

2) Mε λίγη τύχη, αρκετούτσικη υπομονή και λίιιιγο ψηλότερο budget μπορείς να κυνηγήσεις αμερικάνα CE 24... worth a thought.

Mε λίγη τύχη, αρκετούτσικη υπομονή και λίιιιγο ψηλότερο budget μπορείς να κυνηγήσεις αμερικάνα CE 24... worth a thought.
Στις αγγελίες έχω πετύχει S2 στα 1400 πριν 4 χρόνια. Για αμερικανικές κάτω από 1900 ποτέ, και φεύγουν άμεσα σε αυτά τα λεφτά

Επίσης, χωρίς να γνωρίζω τον πωλητή, στη θέση σου είχα αγοράσει ΧΘΕΣ την παρακάτω Framus.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις, έμαθα μερικά πράγματα για τις prs που δεν γνώριζα, δεν θα βιαστώ για αγορά θέλω να δω τι επιλογές έχω και αν προκύψει κάτι καλύτερο η κάποια προσφορά θα το δω και πάλι.

Μια βόλτα μέχρι τη Νικήτη, παίρνεις μια βαρύτονη και πειραματίζεται όσο θέλεις

Οι solar μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά, αλλά αυτό το πράσινο δεν με τρελαίνει να σου πω την αλήθεια :P

Επίσης, χωρίς να γνωρίζω τον πωλητή, στη θέση σου είχα αγοράσει ΧΘΕΣ την παρακάτω Framus.

Πρώτη φορά βλέπω τέτοια μάρκα κιθάρας, θα την δοκίμαζα ευχαρίστως αλλά εγώ είμαι Χαλκιδική και αυτός Αθήνα, άρα για να την δω από κοντά, δύσκολα.
Το χρώμα μου αρέσει πολύ πάντως, γενικά μου αρέσουν τα γήινα χρώματα.

Στις αγγελίες έχω πετύχει S2 στα 1400 πριν 4 χρόνια. Για αμερικανικές κάτω από 1900 ποτέ, και φεύγουν άμεσα σε αυτά τα λεφτά

Και όμως υπάρχουν, μη κοιτάς τις τιμές στις αγγελίες εδώ που προσπαθεί ο καθένας να βγάλει απο τη μύγα ξύγκι. Τις βρίσκεις στα 1200-1400 αν κοιτάξεις στην Ευρώπη, απλά όταν εμφανιστούν πρέπει να κινηθείς άμεσα γιατί δε θα μείνουν για πολύ εκεί.

Και για μη λέω λόγια του αέρα, ορίστε καλή ώρα - αμερικάνα CE 24 του 2004, ebay Γερμανία (άρα τελωνεία γιοκ), buy it now τιμή 1200 και open to offers. Σου πάω στοίχημα αν του δώσεις offer 1100 + μεταφορικά με 1200 την έχεις σπίτι σου σε μια βδομάδα.

Ορίστε άλλη μια με 1500, ήδη σε έκπτωση επειδή στα 1600 evidently δεν έφυγε, πάει και πιο κάτω σίγουρα λογω του top

Nα και αλλη μια που έληξε πριν λίγες μέρες πάλι στα 1200ψιλά
https://www.ebay.de/itm/80038260565...id=10001&customid=eb:g:vms:eb:p:800382605657;{GCLID}&adtype=pla&loc_interest_ms=&loc_physical_ms=9195996&gbraid=0AAAAADnpRuJYHMydktC8K-nYV9QCTav3J&gclid=CjwKCAjwvsvTBhBaEiwAmf-3nvlgOU5OKUDwn20d8e26fl5e-OpDOcI7kF_kWcrg_7rYYXYPPGPPaBoCZy0QAvD_BwE

Τις δε satin CE 24, τα πιο νεα μοντέλα, μπορείς να τις βρεις καινούριες με 1500-1600 ευρώ.

Τις έψαξα πρόσφατα τις CE γιατί τον περασμένο Μάρτιο μου μπήκαν σκέψεις να πάρω μια CE 24 του '98, σχεδόν ίδια με του κοινού φίλου μας, της οποίας η δημοπρασία (UK) 'εκλεισε για £800 hammer, άρα 1180 τελική τιμή σε ευρώ.

θα πρότεινα ως πρώτη εναλλακτική μια Yamaha Revstar, με p90s. Την έχω τρελή καψούρα. Θα είναι η επόμενη μου.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι μια prs, αλλά ποια prs….
Προτείνω βιδωτο μανίκι και διάταξη HSH. Θα είναι πολύ πιο twangy και snappy σε σχέση με κολλητό μανίκι και μαόνι. Και θα εχεις και τους εξτρα συνδυασμούς με τον μεσαίο μαγνήτη.
Προτείνω την prs se special. Την έχω, όπως και se custom 24, και άλλες δύο USA prs. Έχει σούπερ ηχητικά χαρακτηριστικά. Πολύ πιο spicy και πλούσιο ήχο, σε σχέση με τον πιο μονοδιάστατο της custom 24.
Έχει και ωραίο παχύ maple μανίκι.

Last edited:
Την έχω, όπως και se custom 24, και άλλες δύο USA prs
Γιώργο, το γεγονός ότι έχεις αμερικάνικες prs, δε σε απωθεί από τις SE; Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια είχαμε συζητήσει κάτι αντίστοιχο για τις Fender και μου είχες πει πως όντας κάτοχος American Standard δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παίξω MIM, η κάτι τέτοιο. Το λέω επειδή η διαφορά με τις αμερικανικές PRS είναι πολύ εμφανής

Και όμως υπάρχουν, μη κοιτάς τις τιμές στις αγγελίες εδώ που προσπαθεί ο καθένας να βγάλει απο τη μύγα ξύγκι. Τις βρίσκεις στα 1200-1400 αν κοιτάξεις στην Ευρώπη, απλά όταν εμφανιστούν πρέπει να κινηθείς άμεσα γιατί δε θα μείνουν για πολύ εκεί.

Και για μη λέω λόγια του αέρα, ορίστε καλή ώρα - αμερικάνα CE 24 του 2004, ebay Γερμανία (άρα τελωνεία γιοκ), buy it now τιμή 1200 και open to offers. Σου πάω στοίχημα αν του δώσεις offer 1100 + μεταφορικά με 1200 την έχεις σπίτι σου σε μια βδομάδα.

Ορίστε άλλη μια με 1500, ήδη σε έκπτωση επειδή στα 1600 evidently δεν έφυγε, πάει και πιο κάτω σίγουρα λογω του top

Nα και αλλη μια που έληξε πριν λίγες μέρες πάλι στα 1200ψιλά
https://www.ebay.de/itm/800382605657?_ul=DE&mkevt=1&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&campid=5338338751&toolid=10001&customid=eb:g:vms:eb:p:800382605657;{GCLID}&adtype=pla&loc_interest_ms=&loc_physical_ms=9195996&gbraid=0AAAAADnpRuJYHMydktC8K-nYV9QCTav3J&gclid=CjwKCAjwvsvTBhBaEiwAmf-3nvlgOU5OKUDwn20d8e26fl5e-OpDOcI7kF_kWcrg_7rYYXYPPGPPaBoCZy0QAvD_BwE

Τις δε satin CE 24, τα πιο νεα μοντέλα, μπορείς να τις βρεις καινούριες με 1500-1600 ευρώ.

Τις έψαξα πρόσφατα τις CE γιατί τον περασμένο Μάρτιο μου μπήκαν σκέψεις να πάρω μια CE 24 του '98, σχεδόν ίδια με του κοινού φίλου μας, της οποίας η δημοπρασία (UK) 'εκλεισε για £800 hammer, άρα 1180 τελική τιμή σε ευρώ.

Δεν φοβαστε ρε παιδια μην εχει χοντρα θεματα η κιθαρα που να ειναι κρυμμενα? Εγω οχι απο εξωτερικο ουτε απο αθηνα δεν αγοραζω μεταχειρισμενο, ειδικα αν μιλαμε για πολλα λεφτα εκτος και μονο αν την δω απο κοντα.

Αυτη η prs στα 1200 π.χ τα ταστα δεν εχουν λιωσει η ετσι μου φαινεται?
Να μου πεις καποιος εμπειρος μπορει να την σεταρει και μονος του και να αλλαξει μικροπραγματα στην κιθαρα η να την παει σε καποιο τεχνικο οταν μιλαμε για λιγο πιο δυσκολες καταστασεις οπως τα φαγωμενα ταστα.
Προφανως ομως το οργανο που παιρνεις με τοσα λιγα χρηματα(γλιτωνεις στο 1000αρικο) λαμβανεις κατι ποιοτικο σιγουρα, ξυλα,μαγνητες καλες γεφυρες κτλπ και απο εκει και περα κανεις αλλαγες αναλογως σε τι κατασταση θα το βρεις το οργανο, αλλα ποιος μου λεει εμενα οτι δεν θα βγαλει τους μαγνητες και δεν θα βαλει τιποτα σαπιους μεσα. Δεν θελω να μπαινω στον κοπο της επιστροφης( αν υπαρχει κιολας ασφαλεια αποζημiωσης απο τετοια site, δεν γνωριζω)

Εγω προσωπικα θελω ετοιμη,σεταρισμενη κιθαρα γιαυτο και αποφευγω τα μεταχειρισμενα γιατι και δεν εχω ιδεα απο αυτα αλλα και φοβαμαι τι θα παραλαβω, ειδικα απο ebay.

@johnysM Πάντως με λίγα παραπάνω παίρνεις άνετα αμερικανική Strat ή Tele

Θα κάνω τον δικηγόρο του διάβολου και θα πω ότι οι δόσεις που έχει ο Νάκας είναι τρομερά δελεαστικές για αγορά οργάνου. Ακόμα και εάν έχεις λεφτά στο χέρι, μπορείς να τα δώσεις όλα και να βάλεις δόσεις μόνο την οποιαδήποτε διαφορά τιμής.

Και ναι, εάν έχεις το χιλιάρικο στο χέρι, ξεκινάς να καλοβλέπεις αμερικανικό όργανο.

Επίσης, συμφωνώ ότι δεύτερο χέρι κιθάρα αγοράζεις μόνο όταν την δεις από κοντά. Ή τέλος πάντων σε αυτά τα λεφτά, τουλάχιστον. Αν μιλάγαμε για καμιά Squier θα άλλαζε το πράγμα.

Εγω προσωπικα θελω ετοιμη,σεταρισμενη κιθαρα γιαυτο και αποφευγω τα μεταχειρισμενα γιατι και δεν εχω ιδεα απο αυτα αλλα και φοβαμαι τι θα παραλαβω, ειδικα απο ebay.
100% κατανοητό και σεβαστό. Προφανώς η αγορά μεταχειρισμένου οργάνου θέλει κάποια προσοχή, ειδικά αν γίνεται εξ'αποστάσεως. Βοηθάει να έχεις εμπειρία και γνώσεις, καθώς μπορείς πιο εύκολα να αξιολογήσεις αν έχουν γίνει αλλαγές, αν υπάρχουν θέματα, αν δυναται να προκύψουν θέματα στα κοντά κλπ, αλλά ένα στοιχείο ρίσκου υπάρχει πάντα.

Προσωπικά είμαι φανατικά υπερ της αγοράς μεταχειρισμένου, και λόγω της διαφοράς τιμής, με κάποιες εταιρείες σήμερα απλά να έχουν ξεφύγει τελείως τιμολογιακά, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας - υπάρχουν τόοοοοοοσα ωραία, ενδιαφέροντα όργανα που απλά δεν κατασκευάζονται πλεόν, και δε μιλάω προφανώς μόνο για vintage αγια δισκοπότηρα. Ειδικά δε για ηλεκτρική κιθάρα, που σαν όργανο, σαν τεχνολογικό προιόν, πραγματικά λίγα πράγματα μπορεί να πάθει, ελάχιστα αυτών δε καταστροφικά ή μη επισκευάσιμα...δαγκωτό.

Αλλά ξαναλέω, κατανοώ πλήρως την σκοπια που περιγράφεις.

Όμως, αν έχεις το χιλιάρικο έτοιμο, να μην δώσεις άλλα 3-4 κατοστάρικα και να πάρεις μια αμερικάνικη μεταχειρισμένη; Τόσες έχει στις αγγελίες. Και εννοείται δοκιμάζεις πρώτα.

Πάντως αν δε θες με τίποτα να περάσεις το χιλιάρικο, και οι Japan είναι πολύ καλές, αν και συνήθως με λεπτό μανίκι

Πάντως αν δε θες με τίποτα να περάσεις το χιλιάρικο, και οι Japan είναι πολύ καλές, αν και συνήθως με λεπτό μανίκι

Oι MIJ ήταν ανέκαθεν (και παραμένουν) εξαιρετικής ποιότητας, με ίσως μόνο αδύναμο σημείο παλιότερα τα ηλεκτρικά και μαγνήτες τους. Η συγκεκριμένη έχει αλλαγμένους σε Joe Barden σε στυλ Danny Gatton, μόνο οι μαγνήτες αυτοί κάνουν κοντά 3 κατοστάρικα το σετ. Μπόμπα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back