- Πόντοι
- 16
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
λοιπον; εχει παιξει κανεις με αυτον τον ενισχυτη; γνωμες; συγκρισεις με αλλους ενισχυτες;ευχαριστω
Έχω παίξει με την κεφαλή TT100 και μου άρεσε πολύ ο ήχος της. Είχε πολύ καλά καθαρά' date=' ένταση και πάρα πολλές επιλογές.Αν ψάχνεις κάτι τόσο ευέλικτο αξίζει τον κόπο.
Αν πάλι έχεις στο μυαλο σου έναν ήχο συγκεκριμένο ψάξε τον ενισχυτή που βγάζει αυτό και μόνο αυτό και πάρτον.
Δική μου άποψη φυσικά.... :wink:[/quote']
για την ωρα εχω μεινει χωρις ενισχυτη,και επειδη παιζω πολλα ειδη μουσικης,χρειαζομαι εναν σχετικα φθηνο ενισχυτη που να μπορει να παιζει αξιοπρεπως τα παντα.γιαυτο σκεφτηκα τον laney.ευχαριστω για την απαντηση
εεεε,σχετικο ειναι αυτο.ειναι πιο φθηνος σε σχεση με κατι diezel και vht που γλυκοκοιταω που και που!γυρω στα 900 με 1100 θελω να δωσω για μια ευελικτη λαμπατη κεφαλη,οποτε πιστευω πως ο ττ ειναι καλος.ξερεις αλλους ενισχυτες με αυτα τα χαρακτηριστικα;μη μου πεις για engl μονοΝαι αλλά ο TT δεν είναι φθηνός ενισχυτής!!!
αν προσεξες εγραψα "σχετικα" φθηνος! :wink:Α....αυτό εννοείς φθηνός εσύ....
Από ευελιξία ο TT50Η σκίζει πάντως σίγουρα και είναι και καλός ποιοτικά με μεγάλο εύρος ήχων. Με τα χρήματα αυτά βέβαια ίσως υπάρχουν αξιόλογα μηχανήματα αλλά που να τα βρεις στην Ελλάδα να τα ακούσεις....Αλλιώς το να παραγγείλεις στα τυφλά κάτι και από reviews και samples είναι ίσως ρίσκο...
Ρίξε μια ματιά ή μιλα στο τηλέφωνο με τον Κουρμπή στην Ιπποκράτους 69 στην Αθήνα' date=' κάτι θα έχει να σου προτείνει πιστεύω ακόμα κι αν δεν τους φέρνει αυτός.
Επίσης περίμενε λίγες μέρες, ο math2014 θα σου δώσει στα χρήματα αυτά μερικές επιλογές καλές που το χει ψάξει... Αν μπορείς άκου και κάναν Orange στο Λογοθέτη[/quote']
οκ ευχαριστω,δεν ξερω κατα ποσο οι orange ειναι ευελικτοι ομως...
Παιδιά' date=' τι ακριβώς εννοείτε 'ευέλικτος ενισχυτής';
Είναι πολλοί που θέλουν να έχουν 'ό,τι ήχο θελήσουν' και τελικά καταλήγουν σε... Line6 :? [/quote']
θελω ευελικτο ΛΑΜΠΑΤΟ ,που για μενα παει να πει,ενας ενισχυτης με τον οποιο μπορω να παιξω σε ενα live απο μπλουζ μεχρι μεταλ μεχρι φανκ χωρις να παριστανω τη μπαλαρινα χρησιμοποιωντας 10 πεταλια για περισσοτερα γκαζια κτλ!οχι πως δε μου αρεσουν τα πεταλια,καθε αλλο
ο vox ειναι στη λιστα των μελοντικων μου αγορων,απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο που ζηταω για την ωρα.
Εν συντομία' date=' θέλεις έναν τάξη ΑΒ ενισχυτή (για μεγαλύτερο καθαρό headroom), κατά προτίμηση με 3-4 βαθμίδες προενίσχυσης (και αντίστοιχα 2-3 'κανάλια'), ένα καλό reverb, ένα καλό eq section και βέβαια το καλύτερο είναι να πάρεις κεφάλι και να το συνδιάσεις με τις καμπίνες που θέλεις.[/quote']
ακριβως,απλα δε με καιει να εχει reverb
θελω ευελικτο ΛΑΜΠΑΤΟ ' date='που για μενα παει να πει,ενας ενισχυτης με τον οποιο μπορω να παιξω σε ενα live απο μπλουζ μεχρι μεταλ μεχρι φανκ χωρις να παριστανω τη μπαλαρινα χρησιμοποιωντας 10 πεταλια για περισσοτερα γκαζια κτλ!οχι πως δε μου αρεσουν τα πεταλια,καθε αλλο
ο vox ειναι στη λιστα των μελοντικων μου αγορων,απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο που ζηταω για την ωρα.
[/quote']
Εντάξει, απλά μην πέφτεις στην παγίδα του τύπου 'θα έχω τον ήχο του τάδε όταν παίζω μπλουζ' και τον 'ήχο του δείνα όταν παίζω numetal' :wink:
Αυτά μόνο με 'μοντελίσιους' ενισχυτές προσεγγίζονται, από μέτρια μέχρι πολύ καλά, στα αυτιά του μέσου ακροατή πάντα. Ο Vox δεν θα σε καλύψει για πολύ σκληρές καταστάσεις, αυτό είναι σίγουρο.
Εσύ απ'όσο καταλαβαίνω θέλεις έναν ενισχυτή με μεγάλο δυναμικό (και τονικό?) εύρος, γι'αυτό δε σου πρότεινα κάτι συγκεκριμένο αλλά μια γενικότερη 'ράτσα' ενισχυτών. :wink:
Και οι H/K που λέει ο Μαθηματικός είναι καλοί και πολλοί άλλοι.
Θα επιμείνω πάντως να σκεφτείς αυτό με την κεφαλή... Για την (τις) καμπίνα (-ες) κάνεις και μια γύρα στο ebay και τα μεταχειρισμένα, ή κοιτάς και DIY λύσεις. Τα μεγάφωνα και οι καμπίνα παίζουν τρομερό ρόλο τόσο στον καλό ήχο όσο και στην ευελιξία που ζητάς. Η καμπίνα και τα μεγάφωνα ενός combo αποκλείεται να είναι προσανατολισμένα ακριβώς εκεί που θέλεις...
Εντάξει' date=' απλά μην πέφτεις στην παγίδα του τύπου 'θα έχω τον ήχο του τάδε όταν παίζω μπλουζ' και τον 'ήχο του δείνα όταν παίζω numetal' :wink:
[/quote']
φυσικα και οχι,αλλωστε παιζω 14 χρονια κιθαρα και εχω παιξει με πολλους ενισχυτες για να καταλαβω πως δεν υπαρχει ενισχυτης που να κανει τα παντα και τελεια.απλα επειδη παιζω κυριως μπλουζ και μεταλ μα που και που καμια φανκια και οτι αλλο μουρθει,θαθελα μια κεφαλη που να παιζει τα παντα αξιοπρεπως...αν ειχα τα χρηματα θα σου ελεγα πως θα παρω εναν marshall jmp,εναν ντιζελ,εναν vht 45 κτλ κτλ κτλ.για την ωρα ομως μου αρκει ενας με τα παραπανω χαρακτηριστικα
παντως επειδη αλλαζω καθε τρεις και λιγο γνωμη,μπορει να με δειτε σε κανα μηνα με κανα μονοκαναλο hiwatt.....
φυσικα και οχι' date='αλλωστε παιζω 14 χρονια κιθαρα και εχω παιξει με πολλους ενισχυτες για να καταλαβω πως δεν υπαρχει ενισχυτης που να κανει τα παντα και τελεια.απλα επειδη παιζω κυριως μπλουζ και μεταλ μα που και που καμια φανκια και οτι αλλο μουρθει,θαθελα μια κεφαλη που να παιζει τα παντα αξιοπρεπως...αν ειχα τα χρηματα θα σου ελεγα πως θα παρω εναν marshall jmp,εναν ντιζελ,εναν vht 45 κτλ κτλ κτλ.για την ωρα ομως μου αρκει ενας με τα παραπανω χαρακτηριστικα
παντως επειδη αλλαζω καθε τρεις και λιγο γνωμη,μπορει να με δειτε σε κανα μηνα με κανα μονοκαναλο hiwatt.....[/quote']
My kind of guy! :wink: :lol:
Αλήθεια mental με τι κιθάρες παίζεις;
Επίσης, έχεις σκεφτεί την τοπολογία προενισχυτής+τελικός; Μήπως κάτι τέτοιο τελικά σου 'έλυνε τα χέρια';
My kind of guy! :wink: :lol:
Αλήθεια mental με τι κιθάρες παίζεις;
Επίσης' date=' έχεις σκεφτεί την τοπολογία προενισχυτής+τελικός; Μήπως κάτι τέτοιο τελικά σου 'έλυνε τα χέρια';[/quote']
εχω 2 esp custom, μια anderson drop top και μια g&l legacy
η αληθεια ειναι πως το εχω σκεφτει.εχω ηδη τον jmp1.ισως αγορασω τον τελικο της μαρσαλ 20/20 η τον μεσα μπουγκι 20/20...θα δουμε.
μεχρι πριν μια βδομαδα ειχα τον θαντερ της ενγκλ και αν και μου αρεσε πολυ βαρεθηκα τον ηχο.θελω κατι το διαφορετικοΓενικα οι περισσοτεροι ενισχυτες κανουν για ΟΛΕΣ τις δουλειες φτανει να ΜΗΝ παιζεις μεταλ :lol:
Απο τη στιγμη που βαζεις το Metal στο ρεπερτοριο σου & δεν θελεις να εχεις πεταλακια (αν και κατα την ταπεινη μου γνωμη τα πεταλακια ΔΕΝ κανουν για metal) τοτε πας υποχρεωτικα σε 3 channel ενισχυτη με το τριτο καναλι σε μεταλλαδικες ρυθμισεις :wink:
Οι Laney μου φαινονται αξιοπρεπεις αν και θα πρεπει να δοκιμασεις και τον Marshall ΤSL που παρόλο το κραξιμο που τρωει (κυριως λογω του μετριου footswitch) εχει φανταστικα καθαρα και μπορει να καλύψει μεγαλες ηχητικες περιοχες (& metal) επίσης δεν μπορω να καταλάβω γιατι ΔΕΝ θες τους ENGL (κατα την ταπεινη μου και παλι γνωμη τρωνε τους Laney για πρωϊνο στη συγκεκριμενη κατηγορια)