προσωπικά ασχοληθηκα με το θεμα του jazz λόγω προσωπικής εμπειριας απο το να στείνω τετοια μηχανήματα...σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ''επιβάλλω'' τη γνωμη μου, το μονο που ήθελα να κάνω ήταν να προστατέψω την τσέπη του
όσες ''ορμές'' και να έχουμε με το να εχουμε ενα τουμπανο pc που δεν αξιοποιείται από θέμα software ή να είναι πολύ πάνω από αυτο που χρειαζόμαστε είναι σα να εχεις δίπλα σου μια γκομεναρα και να μην μπορεις να ανταλλάξεις κουβεντα παρα μόνο στη γλώσσα του σώματος...
αυτό ισχύει για pc, καρτες ηχου, κιθαρες κοκ...δε πρεπει να γινόμαστε shopping victims και να κοιταμε πάντα το VFM ανάλογα με τις ανάγκες μας
Νο.1 ξεχνάς τους Mac που αναφέρει κάποιος παραπάνω!(έχεις πεί κατι για μελλοντικές αναβαθμήσεις των οποιών το κόστος θα είναι αισχρό αν πας σε Mac)
Νο.2 Οι ακριβές ΜΒ είναι παραμύθι αν δεν στοχεύεις σε overclocking(η ΜΒ που έχεις επιλέξει είναι καλή αλλά η αποψη μου ειναι οτι δεν κάνει για silent pc,γενικά το Χ58 είναι chipset που απευθήνεται σε gamers,για silent θα κοιτούσα κατι σε Ρ55{μπορείς να τσεκάρεις τα συστήματα ψήξης που τοποθετούν οι κατεσκευαστές στο ένα και στο άλλο chipset για να πάρεις μια εικόνα})
No.3 Οι ssd είναι κάτι πολύ φρέσκο!αξίζει 100% αλλά οι τιμές είναι ακόμα στο θεό(αν μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό σε αυτό τον τομέα τουλάχιστον θα δέις πολλά νέα πράγματα κλπ)
Νο.4 Η τοπ αθόρυβη λύση στην αγορά είναι η υδρόψηξη!Το να μην κάνεις χρήση ανεμιστήρα όμως είναι πολύ δύσκολο!!!αν δεν έχεις ροή αέρα θα έχεις πρόβλημα,ειδικά αν στοχεύσεις σε μονωμένο κουτί!μπορεί να μην το διαπιστώσεις εξ αρχής αλλά σε βάθος χρόνου θα έχεις αρκετά fail!!
No.5 το setup του pc είναι δικό σου θέμα.Ο καθένας έχει τις εταιρίες του κλπ!
H ιστορία με τα mac είναι μια πονεμένη υπόθεση γιατί όντως μου αρέσουν πολύ…
θα παραθέσω αυτό που απάντησα και στην σελίδα 2 όταν μου είπαν για mac…
jazzmaster είπε:
Φιλέ αυτό σκεφτόμουν να κάνω εξαρχής αλλά η apple θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη σε κάποια πράγματα… Θα παραβλέψω το γεγονός ότι το νέο macbook pro 15’ i7 έχει 2.300 ευρώ (ΕΛΕΟΣ!!!!!!) γιατί εκτός από αυτό δεν έχει xpress card και το firewire chip Agere που έχει δεν λειτουργεί σωστά με σοβαρό audio hardware π.χ. την RME fireface 400 που έχω. Συν ότι το να βάλω έξτρα μνήμες και 7200 σκληρό (ή SSD) θα ανεβάσει το κόστος απίστευτα… Αν ήταν πιο φθηνό, είχε Texas Instruments firewire chip για να δουλεύει η κάρτα ήχου μου, είχε xpress card για να βάλω έναν γρήγορο εξωτερικό σκληρό με τα samples μου, και έπαιζε και το cubase σωστά (νομίζω ότι δεν έχει βγει 64bit version για mac και γενικώς δεν διαβάζω ενθαρρυντικά σχόλια για cubase + mac ή cubase σε mac με windows) τότε θα το αγόραζα σίγουρα… Το ίδιο ισχύει και για το imac.
To μηχάνημα που θα φτιάξω θα έχει τα μισά χρήματα και τις διπλάσιες δυνατότητες.. ελπίζω τουλάχιστον..
Το αναγνωρίζω και δεν θα έκανα παρέμβαση εάν δεν υπήρχε η προηγούμενη "ανακρίβεια".
Απλά μια και μπήκα (έτσι γρήγορα θα βγώ), να πώ ότι macbook pro θα χρειαζόσουν για συγκεκριμένες καταστάσεις. Τεράστια στούντιο αυτού του κόσμου συνεχίζουν να δουλεύουν με παλαιότερης γενιάς μηχανήματα χωρίς κανένα πρόβλημα παραγωγικότητας.
O Zimmer χρησιμοποιεί (και έχει σχεδιάσει), απίστευτες (και βαριές) βιβλιοθήκες που απαιτούν πολύ μνήμη. Άσε που τα έργα που γράφει ξεπερνούν τα απλά δεδομένα
Sorry που σας το λέω αλλά με 1gb gpu τα 2gb memory είναι 0/0=0!Τα 4 κάτι λένε!Όσο για την αναβάθμηση που λέγαμε...θα σκάσω γύρω στα 200 ευρά για κάτι που κανονικά θα μου κόστιζε γύρω στα 80!!
Sorry που σας το λέω αλλά με 1gb gpu τα 2gb memory είναι 0/0=0!Τα 4 κάτι λένε!Όσο για την αναβάθμηση που λέγαμε...θα σκάσω γύρω στα 200 ευρά για κάτι που κανονικά θα μου κόστιζε γύρω στα 80!!
Θα συμφωνήσω αλλά καλό θα ήταν να έχεις τις αμφιβολίες σου!!(τελευταία φορά που κοίταξα ο G5 είχε κατι τιποτένιες gt-120 πάνω άντε καμία 4870...)...κατάλαβες για τι μίλαγα εγώ ή μπα;
Θα συμφωνήσω αλλά καλό θα ήταν να έχεις τις αμφιβολίες σου!!(τελευταία φορά που κοίταξα ο G5 είχε κατι τιποτένιες gt-120 πάνω άντε καμία 4870...)...κατάλαβες για τι μίλαγα εγώ ή μπα;
H απάντησή μου είναι ακόμα πιό απλή...είχες ποτέ Mac ή μπα?
Επειδή δεν είμαι (καθόλου) θεωρητικός τύπος αλλά απόλυτα πρακτικός, και επειδή δεν έχω σκοπό να χαλάσω το θέμα του παιδιού, θα σου στείλε (εάν δεν έχεις αντίρρηση) pm
Η Gigabyte αποτελεί προσωπική προτίμηση καθως εχω μαθει πολυ καλα το BIOS interface της και επιπλέον που το βάζω στα + είναι 100% συμβατη με Hackintosh στη περίπτωση που θα ήθελες κάποια στιγμή να ''γνωρίσεις'' το λειτουργικό της Apple χωρίς να αναγκαστείς να πάρεις ενα mac.
CPU:
Απλά κορυφή! βέβαια μπορείς να ρίξεις κιάλλο το budget και να πάρεις Q9400 @ 2.66 με 6MB L2! έχοντας στήσει μηχανηματα και με τις 2 CPU μπορώ να πώ ότι ο Q9550 έχει διαφορά...είναι πιο δυνατός και φαίνεται, βέβαια δε ξερω αν αξίζει η διαφορά των 80 ευρω για να είμαι ειλικρινής!
RAM:
Η Kingston είναι κορυφή δε χρειάζεται συστάσεις...βασικά σχεδον όλες είναι ίδιες αλλά η Kingston μου κανουν ενα κλικ...
VGA:
Εμπιστευομαι την Nvidia εστω και αν δεν εχω απαιτησεις στα γραφικά, επιλέγω Gigabyte ως vendor λόγω μητρικής, για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω αν έχει σημασία...ξέρω έχει ανεμιστηράκι αλλά τη στιγμή που δε θα τραβάει πόρους η κάρτα ούτε που θα το ακους, στο ρελαντί θα πηγαίνει
SSD/HDD
Εντάξει ταπαμε πριν αυτός ο intel πρεπει να είναι κορυφη και εχει και rack mounting kit, οσον αφορα το western digital...raid μάλλον δεν θα σου χρειαστεί, έχε αυτόν σαν αποθηκευτικο για τα sound library, projects αρχεια κτλ χωρισε τον στα αναλογα partitions και πάρε ενα εξωτερικό* για backup
*μου είπε ένα φιλαράκι ότι αν το εξωτερικό τον έχει κλειστό για 6 μήνες (οποιασδηποτε εταιριας) οταν ανοιξει σβήνονται τα πάντα κάτι σαν ''φτου και πάλι απο την αρχη''. την πατησε ενας φίλος του και εψαξε και έμαθε ότι κάτι τέτοιο παίζει, γιαυτό παιδιά προσοχή!
το κόστος σου λοιπόν είναι 909 ευρω και αν θες με πιο φτηνη vga ή cpu ή και τα 2 μπορεί να πέσει και αλλο. να θυμασαι ενα πράμα...τη δουλεια του θα την κάνει μια χαρά!
μπορείς μετα και με κόστος 50 ευρω μαξιμουμ να φτιάξεις άλλο ενα κουτί τύπου isolation box.
ενα ωραίο κόλπο έκανε ο Νίκος από το Fabric Audio Studio
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.