Πιστευω 100% οτι ηταν θεμα μαγνητων της κιθαρας.δηλαδη ο αλλος κιθαριστας που επαιζε σε ενα Roland jazz chorus μετα πολυ βιας τον εβαζε πανω απο το εναμιση ενω εγω τον ειχα στο 5 τον δικο μου...
Παιζω με τη fender μου σε αυτον (marshall MA) και τον βαζω στο 5 ας πουμε για να παρω μια Α ενταση ηχου.
Για να παρω την ιδια ενταση Α με την blade (που ειναι εκει στο βιντεο) πρεπει να βαλω τον ενισχυτη στο 4. Αν δε βαλω την καινουρια μου που εφτιαξα με μαγνητες ενεργους EMG στο 2-2,5 ειναι υπεραρκετα για να παρω την ιδια παλι ενταση (Α).
Δεν τιθεται θεμα κλασης ενισχυσης. Ολοι αυτοι οι μεγαλοι ενισχυτες ειναι κλασης ΑΒ.(θα μπορουσε να εχει σχέση με το αν ο ενισχυτής είναι class A λεω εγώ π.χ.?
Οι ενισχυτες class A γινονται στα 20 watts και κατω.
Για να σου φερω και ενα αλλο παραδειγμα.
Ο peavey που βλεπεις εκει στη φωτο κατω απο τον marshall ειναι κατοσταρης και αυτος (80 μαλλον στα 8 OHM...100 στα 4) αμερικανικης κατασκευης (made in USA) solid state και παιζοντας με το ιδιο οργανο και στους δυο στη θεση 4 (ας πουμε) του ποντεσιομετρου περνω σχεδον ιδια ισχυ και απο τους δυο. Βεβαια ο marshall ειναι πολυ ανωτερος ποιοτικα σε ολα του.