Γνώμες για Ibanez

Να κλείσω την συμμετοχή μου σε αυτό το πόστ, λέγοντας το οτι δεν είπα κάτι αρνητικό για τις ιμπάνεζ, ίσα ίσα, τόσο κ στα φθηνά όσο και στα ακριβά μοντέλα έχω να πώ καλά λόγια... έχουν περάσει απο τα χέρια μου 3-4 κ έμεινα πολύ ευχαριστημένος... Ειδικά με την art120... Τώρα βέβαια συγνώμη για τις λεγόμενες ανακρίβειες μου... Δεν νομίζω να ώθησα κανέναν προς τον λάθος δρόμο... Φιλικά....

Γενικά εμένα δεν μου πολυαρέσει αυτό το configuration (H-H) σε τέτοιες κιθάρες. Καλή φαίνεται, αν εξαιρέσεις τον bridge μαγνήτη που στα αυτιά μου τουλάχιστον ακούγεται άθλιος. Πάντως μιας και περι Ibanez ο λόγος αυτή λέω να την τιμήσω: http://www.thomann.de/gr/ibanez_s5470tks.htm.

kotsos_007 είπε:
Εγώ πάντως τιμάω τους χαμπ, οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα... αλλά πρακτικά ιαπωνική, limited, (καλή ακούγεται...) αλλά basswood γαμώτο...
Ξυλο του θεού είναι.Τι σε πειράζει?

odis13 είπε:
Ξυλο του θεού είναι.Τι σε πειράζει?
μια χαρα ειναι το φλαμουρακι ρε!

ελαφρι ελαφρι!

Έχεις φάει κόλλημα με το basswood ε; :) Μια χαρά ξύλο είναι και ελαφρύ όπως λέει κι ο Μπλουζλικ. Το μόνο που με χαλάει στην κιθάρα αυτή είναι οι μαγνήτες και ειδικά ο V8, αλλά αυτό εύκολα διορθώνεται.

Γιατί τέτοια κολλήματα με το basswood? Το εχει χρησημοποιήσει και η yamaha σε ακριβές κιθάρες κοντά στο 1,5 χιλιάρικο και είναι το δημοφιλέστερο ξύλο για σώμα στις παραγγελίες που δεχονται η Suhr και η Tom Anderson.

Επίσης, επειδη κατι ειπώθηκε σε προηγούμενο ποστ για τους endorsers της ιμπανεζ και τα signature μοντελα, καμία σχέση το οργανο που παιζει πχ ο Vai με την Jem που έχουν τα μαγαζια.

Sozos είπε:
καμία σχέση το οργανο που παιζει πχ ο Vai με την Jem που έχουν τα μαγαζια.
Τι διαφορά μπορεί να έχουν δηλαδή;;;;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν γνωρίζω ακριβώς τι διαφορά μπορεί να έχουν αλλά θα σου δώσω το παρακάτω παράδειγμα.

Σε μια μουσική έκθεση ο Rusty Cooley μιλάει σε μια δημοσιογράφο και παρουσιάζει την signature κιθάρα του που εφτιαξε η Dean. Κάπου μετά την μέση της συνέντευξης εκείνη τον ρωτάει αν η κιθάρα του είναι ελαφριά και εκεινος απαντάει πως δεν είναι γιατί φτιαχτηκε από ενα "special" ξύλο αλλά το μοντέλο που θα βγει στην αγορά θα είναι πολύ ελαφρύτερο γιατί θα είναι φτιαγμένο απο alder.

To βίντεο μπορεις να το δεις εδω:

Οπότε καταλαβαίνεις τι εύρους διαφορες μπορεί να παιζουν αν ακόμα και το είδος του ξύλου είναι διαφορετικό.

Ούτε εγώ γουστάρω basswood, καπέλο μου. Εγώ πάνω απ' όλα γουστάρω agathis body, ειδικά σε Squier Tele με maple ταστιέρα. Βάζεις πάνω και ένα Dimarzio στο bridge και έχεις scooped μεσαία και τρελό sustain.  :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω... μάλλον κολλημένο μυαλό αλλα αντιμετωπίζω τραγικά μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα και ψυχολογικές ανισορροπίες με agathis-basswood-poplar ξύλα... Απο την άλλη φτιάχνομαι με μαονάκι, alderaki, ash ξύλα... Έχω πρόβλημα μεγάλο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back