Τι specs θέλεις? Αφού η warmoth έχει specs για όλα τα γούστα...jkbm είπε:και specs από κατόχους μπάσων warmoth.
Δυστυχως κανεις λαθος,ως συλλεκτης vintage Fender κιθαρων και μπασων σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ οτι η Fender ΣΗΜΕΡΑ φτιαχνει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ οργανα που εφτιαξε ΠΟΤΕ (& μαλιστα για ολα τα βαλάντια) .Εχω προσωπικά την αίσθηση, και αυτό το έχω ακούσει και από άλλους συναδέλφους, ότι ο πήχυς της ποιότητας της Fender έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα παλαιότερα όργανα που έβγαζε.
Εάν τα πιστεύεις αυτά...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ θα τα βρείς στην Warmoth...εκτός και εάν πάς εκεί και διαλέξεις τα ξύλα μόνος σου...και βέβαια μπορείς να τα ακούσεις και να τα φανταστείς τελειωμένα όργανα...μιλάω ότι πρέπει να προβλέψεις και την επίδραση του sealer, μπογιάς, λούστρου και 2-3 στρώσεων γυαλιστικής κρέμας (διαφορετικού πάχους)....όταν τελειώσεις με αυτά, πιάνεις και τα ηλεκτρικά...jkbm είπε:Κατά την ταπεινή μου γνώμη (που από όσο ξέρω συμφωνούνε σχεδόν οι μισοί και πλέον μουσικοί και κατασκευαστές του κόσμου!!!) και σύμφωνα με την φυσική (εάν δεν κάνω λάθος), τα ξύλα είναι αγωγοί ακουστικών κυμάτων και ανάλογα με την πυκνότητα, το πόσο πορώδη είναι, το βάρος και την υγρασία που εμπεριέχουν, επηρεάζουν την ταχύτητα μετάδοσης των κυμάτων που δημιουργούνται από τον παλμό των χορδών, άρα και το τελικό ηχόχρωμα...Αρα, το κάθε ξύλο σονάρει διαφορετικά από το άλλο για τους προαναφερθέντες λόγους...Και ο συνδιασμός διαφορετικών ξύλων προφανώς και έχει επίπτωση (κατά άλλους μεγάλη, κατά άλλους μικρή) στο τελικό ηχόχρωμα..
Ας πούμε ότι έφτιαξα ένα Jazz bass με τα ξύλα της αρεσκείας μου από την warmoth... Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το επόμενο θα ακούγεται το ίδιο, ακόμα και αν το φτιάξω ξανά με πχ alder σώμα και maple μπράτσο;jkbm είπε:Για αυτό και ζήτησα γνώμες από κατόχους εάν τα όργανα που φτιάξανε τους πέτυχαν και τους βγήκε ο ήχος που ονειρεύονταν σύμφωνα με τα specs που κατασκευάσανε.
Aπό πλαστικό? ;D ;D ;Djkbm είπε:... όπως και ένα σώμα από κοντρα πλακέ (!!!) με τους τελειότερους μαγνήτες και ηλεκτρικά, πάλι θα ακουστεί μάπα....
Με τόσα vst που υπάρχουν δεν νομίζω... Θες απλώς κάτι να δίνει καλό σήμα...jkbm είπε:όπως και ένα σώμα από κοντρα πλακέ (!!!) με τους τελειότερους μαγνήτες και ηλεκτρικά, πάλι θα ακουστεί μάπα....
Sorry τώρα το είδα... Τα Fender CBS era από ποιότητα κατασκευής είναι ε... χμμμ... αχούμ... πως να το πω ευγενικά; Α, ναι... αρκετά μέτρια ;Djkbm είπε:Μπορεί να είναι πιό προσεγμένα σε βαφή και κατασκευή, αλλά δεν ένιωθα τα ξύλα να σονάρουν τόσο καλά όσο τα πιό παλιά.