Gibson VS Fender Απόδοση - Τιμή

fender17

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Σημερα,συζητουσαμε με εναν φιλο,οπως παντα,για κιθαρες...ομως ειχαμε αρκετες διαφωνιες...μιας και δεν εχουμε ολοκληρωμενη αποψη για το θεμα επιζητουμε μια δευτερη γνωμη...STRATOCASTER-GIBSON! ειναι ενα πολυσυζητημενο θεμα κ νομιζω πως θα συμφωνησετε...αν καποιος με ρωταγε για το τι κιθαρα να παρει θα του τονιζα την σημασια των μουσικων επιλογων του σε αυτο...η καθε κιθαρα εκπροσωπευει το δικο της ειδος μουσικης κ φυσικα τον δικο της ηχο...οπως αναφερθηκε η gibson εχει ογκο κ sustain κ η strat σκασιμο και τον χαρακτηριστικο clean ηχο...το θεμα ειναι η τιμη μαλλον,καθως οι κιθαρες ειναι κ οι δυο αριστες(για μενα)...θα θελα να μου πειτε αν συμφωνειτε και να εκφερετε την αποψη σας για την αναλογια της τιμης με την αποδοση της καθε κιθαρας...και τελος αν το συστημα της deluxe της προσδιδει ογκο,μηπως ειναι καλυτερη απο την les paul standar??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καθε κιθαρα ειναι διαφορετικη και καθε συζητηση περι του πια ειναι "καλυτερη"  μοιραια καταληγει στο επιπεδο του "ο μπαμπας μου ειναι καλυτερος απο τον δικο σου"... ::)

οσο για το ποια  εχει καλυτερη "αναλογια τιμης προς ποιοτητα" η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των σχεδιασεων τους ειναι τοσο δραματικα διαφορετικη (η μια ειναι κιθαρα ...Lego ενω η αλλη προΪον εργασιας οργανοποιων) που και παλι ατοπη γινεται η συζητηση...

παρε και τις 2.

Προφανως και η fender κερδιζει στο θεμα αποδοση-τιμη. Αποδειξη ειναι το γεγονος οτι ελαχιστοι κιθαριστες παιζουν με gibson στην Ελλαδα σε σχεση με αυτους που παιζουν με fender η με απομιμησεις gibson (epiphone). Διαβαζοντας τελευταια κατι forum αποκλειστικα για les paul ειδα ποσο πωρομενοι ειναι οι Αμερικανοι με τις custom shop historic les paul και ιδιαιτερα με τις R9 οι οποιες κοστιζουν λιγο κατω απο τα 6000€ οι οποιες στην Ελλαδα μαλλον δεν υπαρχουν εξαιτιας του υψηλου κοστος και της μηδενικης ζητησης.

Έχω και gibson και fender... GIPSON όπως αναγράφεται στον τίτλο, δεν έχω!!!  :D :D :D

Η κάθε μια κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από την άλλη, δεν είναι αυτοκίνητα να τα συγκρίνουμε (χώρους, απόδοση, κατανάλωση, τιμή κλπ)!!!! Μακάρι να μπορούμε να έχουμε πολλές και απο τις δύο φίρμες, ανάλογα πάντα τι χρειαζόμαστε....!

Πάρα πολλά + σε αυτά που είπε o SF, με κάλυψε απόλυτα.

Όσο για την Ελλάδα Michael, πιστεύω ότι ο μέσος Έλληνας πολύ δύσκολα θα δώσει πάνω από 1200 ευρώ για μια κιθάρα από τα χρήματα που ίδρωσε για να βγάλει. Μην κοιτάς ετούτο το φόρουμ που είναι γεμάτο ανθρώπους με πάθος για αυτές. Η ευρύτερη κατάσταση νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετική, όπως βεβαίως και η ιδέα του μέσου Έλληνα για ένα είδος πολυτελείας. 6000 ευρώ μπορούν άνετα να πάνε (α) σε ένα αμαξάκι, (β) σε ένα μαζεμένο χρέος που τον περιμένει από την πιστωτική του, (γ) στη δόση του στεγαστικού του δανείου, (δ) στην ενίσχυση της πενιχρής σύνταξης των γονιών του κλπ κλπ κλπ.

συμφωνω.απλα ενδιαφερομαστε να μαθουμε...κ οσο για την συγκριση ανεφερα την ιδιαιτεροτητα του ηχου της καθε μιας! απλα δεν καταλαβαινουμε γιατι υπαρχει τετοια διαφορα στην τιμη!? εχουν καμια διαφορα τα ξυλα τους κ γενικα ο τροπος παρασκευης κ τα υλικα τους??  ???

Superfunk είπε:
οσο για το ποια  εχει καλυτερη "αναλογια τιμης προς ποιοτητα" η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των σχεδιασεων τους ειναι τοσο δραματικα διαφορετικη (η μια ειναι κιθαρα ...Lego ενω η αλλη προΪον εργασιας οργανοποιων) που και παλι ατοπη γινεται η συζητηση...
Η μια που λέει "LEGO" o SF είναι η οικογένεια Fender, η οποία στην πλειοψηφία της έχει κιθάρες bolt on (με βιδωτό μπράτσο) και κατασκευής modular, δλδ παίρνοντας έτοιμα κομμάτια και κάνοντας μια απλή (εντός εισαγωγικών) συναρμολόγηση. Στην απλότητά της βεβαίως έγκειται και ο ήχος - θρησκεία για πολλούς.

Η Gibson που αναφέρεις είναι κιθαριστική κατασκευαστική σχολή με πιο σύνθετες κατασκευές, με δυσκολίες προερχόμενες κυρίως από την συγκόλληση και σωστή τοποθέτηση του μπράτσου σε σχέση με το σώμα, κάτι που είναι ολόκληρη τέχνη. Οι Fender και φεντεροειδείς σούπερστρατ (Jackson κλπ) είναι βασικά πιο φτηνές στην κατασκευή λόγω έλλειψης αυτών των δυσκολιών.

Εχω παραγγιλει την American deluxe strat hss και δεν εχω σκοπο να παρω αλλη αλλα δεν ειναι αφτο το θεμα. Απλα ειχαμαι μια διαφονια και ροταμαι για να μαθουμαι γτ εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη ,η μια απο την αλλη.

Θα συμφωνησω κι εγω με τα υπολοιπα παιδια που ειπαν πως δεν τιθεται θεμα συγκρισης.Τον κλασσικο ηχο,τη νοτα και τον ογκο της Lp δεν τον παιρνεις απο αλλη κιθαρα,οπως δεν παιρνεις το σκασσιμο κι αυτη τη vintage "γλυκα" της fender strato.Η τιμες εξαρτωνται και απο την αντiπροσωπεια αλλα σιγουρα η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης των Lp δικαιολογει εν μερει την αυξημενη τιμη τους σε σχεση με τις fender.

JIMMYPAP είπε:
σιγουρα η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης των Lp δικαιολογει εν μερει την αυξημενη τιμη τους σε σχεση με τις fender.
Όχι, δεν είπαμε αυτό εδώ, εντελώς άλλο καπέλο η ποιότητα κατασκευής. Εδώ θίχτηκε η δυσκολία κατασκευής.

Οι δυο εταιρειες παραγουν τους δυο βασικους ή πιο πολυπαιγμενους ηχους της ηλεκτρικης κιθαρας. Χειροτερος ή καλυτερος ηχος δεν υπαρχει απλα διαφορετικος.

Για ποιοτητα κατασκευης ειναι δυσκολο να μιλησουμε γιατι υπαρχουν παρα πολλα μοντελα και οι δυο εταιρειες παραγουν οργανα εδω και πολλες δεκαετιες, με πολλα up & down στην παραγωγη τους. Το ιδανικο ειναι παντα να παιξουμε με τη συγκεκριμενη κιθαρα πριν την αγορασουμε. Δυσκολο βεβαια με τις ελληνικες συνθηκες οποτε δουλευουμε το option της επιστροφης του ενα μηνα...

Παραθετω βιντεο με απιστευτους ηχους απο Fender (style) και Gibson. Oι δυο σχολες στα καλυτερα τους. Ο ενισχυτης απλα δεν παιζεται...

Εγώ πάντως αν έβλεπα κιθάρα που γράφει Fenderr δεν θα έδινα πάνω από 50 ευρώ και δεν θα τη συνέκρινα με Gibson αλλά με τις περίφημες κινέζικες Gypson... ::) ::) Λίγη ορθογραφία πλιζ.

bloody_sunday είπε:
Η μια που λέει "LEGO" o SF είναι η οικογένεια Fender, η οποία στην πλειοψηφία της έχει κιθάρες bolt on (με βιδωτό μπράτσο) και κατασκευής modular, δλδ παίρνοντας έτοιμα κομμάτια και κάνοντας μια απλή (εντός εισαγωγικών) συναρμολόγηση. Στην απλότητά της βεβαίως έγκειται και ο ήχος - θρησκεία για πολλούς.

Η Gibson που αναφέρεις είναι κιθαριστική κατασκευαστική σχολή με πιο σύνθετες κατασκευές, με δυσκολίες προερχόμενες κυρίως από την συγκόλληση και σωστή τοποθέτηση του μπράτσου σε σχέση με το σώμα, κάτι που είναι ολόκληρη τέχνη. Οι Fender και φεντεροειδείς σούπερστρατ (Jackson κλπ) είναι βασικά πιο φτηνές στην κατασκευή λόγω έλλειψης αυτών των δυσκολιών.
εδω ακριβως ειναι η διαφορα!

μια les paul για να κατασκευαστει κ να ακουστει σαν les paul θελει να προσεξεις κοντα στις 18 λεπτομεριες!

καλα,εσενα δεν σου χει τυχει να κανεις ποτε λαθος??! αφτο το forum φτιαχτηκε για να αποτυπωθουν διαφορες γνωμες κ οχι να κατακρινεις ενα ασημαντο λαθος spy...σε δυσκολεψε να διαβασεις το θεμα?? ... ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back