Gibson Thunderbird NR II κόπιες

Kώστας Εβδομηνταεννιάς

kwstas79

Μέλος
Πόντοι
98
Εξασφαλίσαμε με μερικούς ευρωπαίους φίλους την κατασκευή μερικών μπάσων από γερμανό κατασκευαστή.

Τα μπάσα είναι αντίγραφα Gibson Thunderbird NR II, σώμα και μπράτσο από μαόνι, κολλητό μπράτσο (set-neck).

Η τιμή που μας έδωσε είναι στα 180 ευρώ, με χρόνο παράδοσης τους 2 μήνες.

Τα μεταφορικά δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ.

Πιστέυω ότι είναι καλή ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο φυσικά!

Όταν θα έχω περισσότερες πληροφορίες και φωτό θα ξαναποστάρω...

edit: δεν έβαλα το θέμα στις αγγελίες λόγω του ότι

α) αποτελεί ειδική περίπτωση και

β) δεν τα πουλάω εγώ!

Μπορείς να δώσεις περαιτέρω χαρακτηριστικά; ηχητικά κλπ

πως ξερετε πως το αποτελεσμα θα ειναι καλο??

πως ξερετε πως το αποτελεσμα θα ειναι καλο??
Ε, εντάξει....200 ευρώ λέμε....μικρό το κακό αν είναι μπουρούχα.

Με τι μαγνήτες μέσα στα 200 Ευρώ Κώστα?

Μηπως ο κατασκευαστης ειναι η μαρκα BACH ??

ειχα διαβασει εδω παλαιοτερα οτι μπορει να κατασκευασει οτι θελεις , αρκει να υπαρχει μια

minimum παραγγελια.

Παιδια στα 180 ευρώ παίρνετε ολόκληρο το μπάσο, με μαγνήτη, ηλεκτρικά κλπ κομπλέ. Τους ζητήσαμε να μας το φτιάξουν σκέτο, χωρίς μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλειδιά, γέφυρα κλπ με σκοπό

α) να μειωθεί το κόστος (κι άλλο) και

β) ο καθένας να το φτιάξει όπως γουστάρει

αλλά δεν θα μας την κάνουνε την χάρη. Το σώμα λογικά θα είναι άβαφο, το πολύ-πολύ να έχει περαστεί με λάδι.

Φωτό από NR II

tbirdII.jpg

TB-IV%2069.jpg

(αυτό είναι το IV μοντέλο, με επιπλέον bridge μαγνήτη)

jae-71_tbird.jpg

Mr. John Entwhistle in action!

Kαλο δειχνει στην φωτο , απο κοντα ομως ???

εχεις μιλησει με καποιον απο τους Ευρωπαιους

φιλους σου ? το εχει παιξει κανενας ?

Αν η κατασκευη ειναι καλη , ειμαι και εγω μεσα

Αυτό το μπάσο έχει χαρακτηριστικό ήχο για συγκεκριμένη μουσική

ή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στα μπάσα όπως στις κιθάρες;

Μπορείς με αυτό το μπάσο να παίξεις όλα τα είδη της μουσικής;

¶σχετος ε; :oops:

Αν παίζει όλα τα είδη, θα ήθελα και εγώ ένα. :)

Όχι, δεν μπορείς να παίξεις τα πάντα, έχει πιό vintage χαρακτηριστικά ηχητικά, τουλάχιστον με τον γνήσιο μαγνήτη ο οποίος είναι humbucker με σχετικά ήπια έξοδο (όχι hot).

Δύσκολα θα παίξεις π.χ. slap, και αυτό λόγω ήχου/προσανατολισμού, και όχι εργονομίας. Για rock/hard rock/heavy metal όμως δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο!

Εργονομικά μιλώντας, παίζει άνετα ακόμα και στα ψηλά τάστα, και έχει καλή ισορροπία.

Ενδιαφέρομαι και γώ, άλλωστε με τόσο λίγα χρήματα είναι αμαρτία απ'το θεό να μην πάρεις μια τέτοια κούκλα! (μα είναι δυνατον να σταματησανε αυτο και να φτιάχνουν πια μόνο το reverse? :cry: )

H πλάκα είναι πως αν αρχίσει και πουλάει τρελά η συγκεκριμένη κόπια, το βλέπω να βγαίνει η Gibson από τον λήθαργο και να βγάλει reissues!

Το reverse κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως είναι πιό "αυθεντικό" design και καλά κάνουν και το βγάζουν! Και μάλιστα σε πολλές εκδόσεις! ;)

Όχι' date=' δεν μπορείς να παίξεις τα πάντα, έχει πιό vintage χαρακτηριστικά ηχητικά, τουλάχιστον με τον γνήσιο μαγνήτη ο οποίος είναι humbucker με σχετικά ήπια έξοδο (όχι hot). Δύσκολα θα παίξεις π.χ. slap, και αυτό λόγω ήχου/προσανατολισμού, και όχι εργονομίας. Για rock/hard rock/heavy metal όμως δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο!

Εργονομικά μιλώντας, παίζει άνετα ακόμα και στα ψηλά τάστα, και έχει καλή ισορροπία.[/quote']

Χμ, :roll: rock/hard rock/heavy metal ούτε καν να τα ακούσω :lol:

Κώστα όποτε μπορέσεις ενημέρωσέ με για περισσότερες πληροφορίες!

pap13 από το mushisi είναι το αβαταρ σου;

26 Ιουνίου τους στείλαμε τα σχεδιαγράματα, μετρήσεις, φωτο κλπ από το γνήσιο Gibson, οπότε περιμένουμε... Don't worry, θα ενημερώσω! ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back