Bασικά δεν είμαι και πολύ αξιόπιστη πηγή..ίσως φταίει ότι ακουμπάνε στα τάστα (τρίζουν) και δεν έχουν χώρο να ταλαντωθούν.. άσε που για ενισχυτή έχω ένα 25άρη park...Εκείνο που με προβλημάτησε βέβαια είναι που λές ότι δεν έχεις όγκο.Πως γίνεται μια LP να μην έχει όγκο;
Το "πρόβλημα" με τα (ψηλά) τάστα εμφανίζεται σε πολλές LP. Τι χορδές βάζεις;Bασικά δεν είμαι και πολύ αξιόπιστη πηγή..ίσως φταίει ότι ακουμπάνε στα τάστα (τρίζουν) και δεν έχουν χώρο να ταλαντωθούν.. άσε που για ενισχυτή έχω ένα 25άρη park...επίσης όταν λέω όγκο εγώ έχω στο μυαλό μου μπάντες που κουρδίζουν πολύ χαμηλά (cathedral π.χ.) και συκρίνω ανόμοια πράγματα...οπότε μην με παίρνεις και πολύ στα σοβαρά..αν δεν βαριέσαι διάβασε κριτικές στο harmony central.
στο 99% των κιθαρων οι χορδες τρίζουν λιγο (ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ομως να το ακους με τοσο πολυ drive..) η βεργα πρεπει να πειράζεται μονο οταν το μπράτσο δεν ειναι ισιο (διάβασε τις οδηγιες για το σετ απ για να δεις πως το τσεκάρεις) ΟΧΙ για την ρυθμιση του action,τσεκαρε & το nut αν οι χορδες ειναι πολυ σκληρες στα ανοικτα ακκορντα.Αυτό που μου τη σπάει στην κιθάρα μου είναι ότι οι χορδές τρίζουν λίγο.. δεν θέλω όμως να τις σηκώσω.. επίσης θέλω να τις κάνω λίγο πιο μαλακές... μήπως να πειράξω τη βέργα?
στο 99% των κιθαρων οι χορδες τρίζουν λιγο (ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ομως να το ακους με τοσο πολυ drive..) η βεργα πρεπει να πειράζεται μονο οταν το μπράτσο δεν ειναι ισιο (διάβασε τις οδηγιες για το σετ απ για να δεις πως το τσεκάρεις) ΟΧΙ για την ρυθμιση του action' date='τσεκαρε & το nut αν οι χορδες ειναι πολυ σκληρες στα ανοικτα ακκορντα.
ο μονος τροπος αν ολα τα αλλα ειναι οκ που μπορεις να "μαλακωσεις" το Tension των χορδων ειναι να περάσεις τις χορδες ΠΑΝΩ απο το stop bar της γεφυρας σου για να μειωθει η γωνία μεταξυ γεφυρας & stop bar (ή απλά να ψηλωσεις λιγο το stop bar της γεφυρας της Les Paul,θα χασεις βεβαια ΛΙΓΟ sustain) πολλοι παικτες LP (μεταξυ των οποίων & ο Ζakk Wylde) το κανουν αυτο.. :wink:[/quote']
Το "πρόβλημα" στις Gibson (το βάζω σε εισαγωγικά για ευνόητους λόγους), όπως λέει η... internetκή βιβλιογραφία, έχει να κάνει με το nut.
Αν σε παρηγορεί είμαστε 2 ανάποδοι...Πιο πολύ απ' όλους μ΄άρεσε ο jazz,με τον οποίο και παίζω μόνιμα από τότε που τον έβαλα στην κιθάρα μου.Και φαντάσου είναι ο neck μαγνήτης...Μουντάδα rules!Nαι ωραίος είναι ο split αλλά εγώ ως ανάποδος άνθρωπος παίζω μόνο με τον "μουντό" jazz.... ά ρε deluxe...έχε χάρη που ξεχρεώνω ακόμα τα προηγούμενα..παιχνίδια μου.... :evil: