- Πόντοι
- 533
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Ενα νεο κοβερακι σε ενα παλιο κομματι (με LP τιμης ενεκεν)
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτο που παρατηρησα ειναι το vibrato σου. 9 στις 10 φορες το κανεις προς τα κατω, εκτος και εαν το κανεις στην πρωτη χορδη ή σε bend. Μου εκανε εντυπωση διοτι διδαχθηκα να το κανω προς τα πανω, αλλα με βολευει προς τα κατω και εμενα, ειδικα καθιστος.
Καλή η ιδέα σου όλα θελει έξτρα χρόνο.Βρε Σπύρο μου, μου ήρθε μια ιδέα.
Αφού κάνεις έτσι κι αλλιώς covers, πώς θα σου φαινόταν να κάνεις και μια μικρή αναλυσούλα του κάθε μέρους που παίζεις?
Κάτι που να είναι αξιομνημόνευτο σε κάθε μέρος κομματιού που παίζεις, πχ τι παίζεις (φράσεις, κλίμακες), ή πώς το παίζεις (πχ εκφραστικά χαρακτηριστικά του μέρους που παίζεις, σηκώματα, κλπ), ή ακόμα και κάποια χαρακτηριστικά του κάθε κιθαρίστα.
Δεν μιλάω για καμιά φοβερή ανάλυση, απλά δυό τρία πράγματα που να αξίζουν τον κόπο να μνημονευτούν, που ίσως δίνουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε κιθαρίστα, ή κομμάτι, ή μέρος του που κάνεις cover.
Αν βέβαια είναι κάτι πιο πολύπλοκο, μπορείς να πεις που παίζεται τι, στο περίπου, για μας τους αδαείς.
Σ' ωραίος μάστορα.
EDIT: Η Les Paul τι είναι? Harley Benton? :classic_tongue:
Καλά κάνεις και το πας κάτω. Μη το μελετάς σκόπιμα πάνω. Θα πάει μόνο του πάνω εξ ανάγκης όπου χρειάζεταιΔεν εχει νοημα να σχολιασω το ποσο καλα βγηκε το σολο αυτο. Τα ειπαν πολυ ωραια η απο πανω. Και φοβερος ηχος.
Αυτο που παρατηρησα ειναι το vibrato σου. 9 στις 10 φορες το κανεις προς τα κατω, εκτος και εαν το κανεις στην πρωτη χορδη ή σε bend. Μου εκανε εντυπωση διοτι διδαχθηκα να το κανω προς τα πανω, αλλα με βολευει προς τα κατω και εμενα, ειδικα καθιστος.
Ορθιος δεν με βολευει τοσο και σκοπιμα το δουλευω και προς τα πανω, ωστε σε ορθια σταση να μπορω να κανω ο,τι και καθιστος.
Εξ ανάγκης κι αυτό. Πχ λόγω lp σκαλας στα ψηλά ταστα, ή επειδή έχω σηκωσει πριν από κάτω με το τρίτο.Εγώ πάλι παρατήρησα ότι σηκώνεις πολύ με τον μεσαίο και όχι με τον παράμεσο, πράγμα που κάνει και ο Moore.
Βασικά έχει κόλπα από διάφορες εποχιακες βερσιόν του.Τέλειο, αψεγάδιαστο, prototype mirror image.
Εκτός αυτού, αν έτρωγε η Benton το πείραγμα που έχει φάει αυτη,
Η κιθάρα είναι μια Gibson Les Paul Traditional του 2013. Στην κιθάρα έχουν αλλαχτεί τα εξής:Δηλαδή?
Η κιθάρα είναι μια Gibson Les Paul Traditional του 2013. Στην κιθάρα έχουν αλλαχτεί τα εξής: .....
Ναι είναι δική μου η κιθάρα (μακάρι να ήταν και τα χέρια που παίζουν στο βίντεο) ?Κατ' αρχήν καλωσήρθες Γιώργο.
Αν κατάλαβα καλά η κιθάρα είναι δική σου?
Αν εσύ είσαι αυτός που έκανε τις αλλαγές, θα ήθελα να πεις τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις κάθε μια από αυτές τις αλλαγές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
άφησα τα καπάκια γιατί η συγκεκριμένη κιθάρα έχει από τη μάνα της πρίμα οπότε αν έβγαζα τα καπάκια θα ξύριζε.
Είχε 300Κ στα volume...λάθος σε les paul εκτός αν παίζεις jazz.
Γιατί δεν καθαρίζει ο ήχος...και ήταν πολύ dark/μουντός ο ήχος....ή τουλάχιστον δεν καθάριζε στην συγκεκριμένη. Και ότι μπορεί να σου δώσει το 500K volume έχεις και το tone να το κάνεις compensate...old school ?Αυτά τα δύο κουτουλάνε λίγο.
Βάζοντας δηλαδή 500άρια, εντείνεις τα πρίμα.
Γιατί θεωρείς ότι τα 300άρια δεν της ταίριαζαν?
με το bridge καθάρισε ο ήχος.
Δεν ξέρω τι βάζει στα custom shop μοντέλα...αλλά σε standard και κάτω είναι μέτριες προς κακές...και λάθος υλικά (σύμφωνα με τι φόραγαν οι gibson τότε). Είχα βρει και άκρη να πάρω από το εργοστάσιο που έφτιαχνε τα bridge...αλλά το κόστος ήταν 180+ και δεν ήθελα...καθώς πάνω από όλα ήταν τεστ...άσχετο που μου έκατσε καλά. Να το πω διαφορετικά...η κιθάρα ακούγεται πολύ καλύτερα ακουστικά χωρίς ενισχυτήΚαι αυτό μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.
Δεν βάζει και τόσο μάπα γέφυρες η gibson.
Συγγνώμη για την επιμονή, είναι καθαρή περιέργεια.
Καλή η ιδέα σου όλα θελει έξτρα χρόνο.