Garageband rules

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Ένα κομματάκι αποκλειστικά φτιαγμένο στο Garageband. Όλες οι κιθάρες (audio και midi) είναι από αυτές που το πρόγραμμα χαρίζει). Aκόμα και τα drums patterns είναι του προγράματος. Το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει εκτός, είναι το Stereo splitter του GuitarRig και το μπάσσο που είναι από το GR20 (Trilogy)

Το κομμάτι αφιερώνεται στο φίλο μου Eyeprotocol...

http://soundclick.com/share?songid=7364136

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οκ. Σωστός..Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι αρκετά avant garde, έχει άποψη, αρμονία, βάθος οπότε δεν έχω και πολλά να πω. Μπράβο...

Thanks man...είναι περισσότερο ένα πείραμα, ότι δεν χρειάζεσαι ακριβά και "επαγγελματικά" (όταν δεν είσαι επαγγελματίας) εργαλεία για να φτιάξεις κάτι που να ακούγεται.

Βοηθάει βέβαια και το Gr 20...

Άτιμε Μαραθώνα όλο ατμόσφαιρα είσαι! Βοηθάει και το φύσημα βέβαια αφού είναι πολύ χαμηλά γραμμένο και το noise-floor είναι ψηλά. Γιατί;  ;D Το Garageband φταίει;

yameth είπε:
Άτιμε Μαραθώνα όλο ατμόσφαιρα είσαι! Βοηθάει και το φύσημα βέβαια αφού είναι πολύ χαμηλά γραμμένο και το noise-floor είναι ψηλά. Γιατί;  ;D Το Garageband φταίει;
Τα παλιοηχεία σου...εγώ στα δικά μου δεν ακούω τίποτα...που το βρήκε ρε αρχηγέ το φύσημα? Το 85% του κομματιού είναι midi...Το ότι είναι χαμηλά γραμμένο, φταίει το Garageband αλλά και εγώ δεν τσιτώνω γενικά...

Αν ήξερα τι είναι το noise-floor, μπορεί και να το διόρθωνα ;) ;). Από ηχοληψία δεν ξέρω πολλά, κιθάρα μαθαίνω τώρα...για ηχοληψία βλέπουμε, μικρός είμαι ακόμα

Bέβαια, λόγω ηλικίας μπορεί να μην ακούω το φύσημα...αλήθεια δεν το ακούω ??? ???

marathon είπε:
Το ότι είναι χαμηλά γραμμένο, φταίει το Garageband
Ορίστε. Μέσα σε τρία ποστ σε έκανα να ανακαλέσεις!  ;D ;D ;D

yameth είπε:
Ορίστε. Μέσα σε τρία ποστ σε έκανα να ανακαλέσεις!  ;D ;D ;D
Μα σε τι ανακάλεσα? Ότι δεν έχει κουμπί που γράφει noise-floor ή ότι έχεις παλιοηχεία?

που είναι ο Eyeprotocol να με υπερασπιστεί...

Το ότι δεν ξέρεις που να τοποθετήσεις το noise floor λέει πολλά. Τι σόι Garageband είναι αυτό χωρίς δυνατότητα αυξομείωσης του δαπέδου;  ;D ;D Φιλαράκι, τώρα το πρόγραμμα σου φταίει έτσι;  ;D

Κοίτα να δείς που έγινε και το πρόγραμμα που κάνεις endorse δύσκολο και ανεξέλεγκτο... Να σε πιστέψουμε ότι είναι το καλύτερο ή όχι τελικά;  ;D

Λοιπόν πέρα από την πλάκα, είναι πολύ χαμηλά γραμμένο με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε θόρυβος (noise floor) από εφέ καλώδια κλπ να είναι ακουστός.

Μάθημα ηχοληψίας Νο.1 : Να προσέχεις τις στάθμες σου.

Οταν ηχογραφείς ή όταν μειξάρεις, τα ledακια να κιτρινίζουν στις κορυφές (δυνατά παιξίματα) και να κρατάς ένα σχετικά υψηλό μέσο όρο στάθμης (χωρίς όμως ποτέ να κοκκινίζει, αφού έτσι δημιουργείται ψηφιακή παραμόρφωση που είναι άσχημη). Με αυτό τον τρόπο θα ακούγεται καλά αυτό που γράφεις, αθόρυβα και με περισσότερα bit (ανάλυση).

ΥΓ - Για να καταλάβεις καλύτερα, το noise floor είναι κάτι σαν τον θόρυβο του μονοπήνιου μαγνήτη. βζζζζζ. Οσο πιό δυνατά παίζεις τόσο πιό αμελητέος γίνεται αυτός ο θόρυβος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό κι αν είναι δωρεάν μάθημα ηχοληψίας....Thanks man!. Προφανώς και μιλάς για τα audio σήματα (στα midia δεν πρέπει να έχω τέτοια θέματα, σωστά?) Αλλά επειδή έχεις πέσει σε αρχιτεμπέλη και όταν κάθομαι να παίξω, με ενδιαφέρει να παίξω με τις χορδές και όχι με τα κουμπάκια...μήπως ένα Ozone θα βοηθούσε τον τεμπέλη? Να του σφυρίξω δηλ ένα preset και να μου τα διορθώσει μόνο του?

Προφανώς και δεν είναι πανάκεια, αλλά θα βοηθούσε?

Βέβαια η κουβέντα έχει πλάκα, γιατί φέρνει στη επιφάνεια ένα κοινό πρόβλημα που δημιουργεί η τεχνολογία. Έγραψα ένα κομμάτι, και αντί να κρίνομαι σαν συνθέτης, μουσικός, ενορχηστρωτής... κρίνομαι σαν ηχολήπτης (δεν το λέω αρνητικά, δεν με πειράζει κανενός είδους κριτική). Προφανώς και δεν είμαι ηχολήπτης (και δεν καίγομαι να γίνω) αλλά μήπως σήμερα είναι απαραίτητο να έχεις σφαιρικές γνώσεις? Και πόσες?

Μήπως έτσι ξεφεύγεις από τον αρχικό στόχο? (που στο κάτω-κάτω είναι οι 6 χορδές?)

Και εδώ πάλι δεν μου φταίει το Garageband, και τα Protools, Cubase, logic να είχα, πάλι δεν θα ήξερα να τα χρησιμοποιώ.

Βεβαίως και το Garageband έχει noise floor, απλά εγώ ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω να το αλλάξω από το default...

επίσης πως διορθώνεις κάτι που δεν ακούς?...Γιατρέ μου!

marathon είπε:
Βεβαίως και το Garageband έχει noise floor, απλά εγώ ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω να το αλλάξω από το default..
Δεν ρυθμίζεται αυτό γιατρέ μου. Μόνο μειώνεται ή αυξάνεται από την ποιότητα και την ποσότητα του ...καλωδιομανιού ( ! ) πχ. των μαγνητών, των πεταλιών, κλπ.

.μήπως ένα Ozone θα βοηθούσε τον τεμπέλη? Να του σφυρίξω δηλ ένα preset και να μου τα διορθώσει μόνο του?
Οχι!!! Αυτό θα ανέβαζε και τον θόρυβο μαζί.

Τα βήματα είναι :

1. Ηχογραφείς καθαρά.

2. Ακολουθεί το mastering που ναι μεν θα ανεβάσει τη στάθμη αλλά αν δεν είναι καλά γραμμένο δεν θα κάνει θαύματα.

επειδη απο ηχολυψια ειμαι ασχετος θα σταθω στο παικτικο κ συνθετικο μερος!

το κοματι μου αρεσε πολυ οπως κ τα περισσοτερα του marathon!  ;D

η ατμοσφαιρα που δημιουργει ειναι φοβερη κ μπορει ανετα να σε χαλαωσει κ να σε ταξιδεψει. η αρμονια οπως παντα περιεργη κ χαοτικη σε ορισμενα σημεια!  ;D

το μονο που θα θελα να κουσω ηταν σε καποια φαση προς τοτ ελος να μπει μια κιθαρα με ενα βαρυ distortion κ μπολικο Delay κ να παιξει μια απλη μελωδια.

ειδικα αμα ηταν με slide θα ητα το καλυτερο!

bluezlick είπε:
το μονο που θα θελα να κουσω ηταν σε καποια φαση προς τοτ ελος να μπει μια κιθαρα με ενα βαρυ distortion κ μπολικο Delay κ να παιξει μια απλη μελωδια.

ειδικα αμα ηταν με slide θα ητα το καλυτερο!
Τhanks man....αλλά distortion ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ στο τίμιο σπίτι μου...άσε έχω άλλα προβλήματα τώρα. Με έχει κομπλάρει ο Yam...δεν ακούω το φύσημα που ακούει...πάλι στους γιατρούς θα τρέχω!

πολύ φρι κατάσταση μεσα στην εφεδίλα.Ατμοσφαιρίλα λίμνης μαραθώνα.

Τι αυτι ειναι αυτο ρε παιδί μου.Κάτσε μαθε κ τπτ απο τεχνικής φύσεως να φυσήξεις λίγο πιο καλά στο μανήκη κ να σ'ακουνε περισσότερες κεραίες.

trigga είπε:
Κάτσε μαθε κ τπτ απο τεχνικής φύσεως να φυσήξεις λίγο πιο καλά στο μανήκη κ να σ'ακουνε περισσότερες κεραίες.
Φίλε μου Trigga πέταξε το πουλάκι...όταν με έστελνε η φουκαριάρα η μάνα μου ΩΔΕΙΟ (ναι έχω περάσει και εκεί πολύ μικρός...το λέω και δεν ντρέπομαι), εγώ είχα αλλού το μυαλό μου και βαριόμουν τη θεωρία...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back