gap αναμεσα σε neck και board

funkysoul

Μέλος
Πόντοι
48
στις 28-4-2022 αγορασα απο τον Νακα μια sg special 2019.παρατηρω με τον καιρο οτι αναμεσα στο neck και στο board υπαρχει ενα gap σε ολο το μηκος του μανικιου και απο τις 2 πλευρες .δεν το βλεπεις αλλα το αισθανεσαι.λογικα δεν θα επρεπε να ειναι ετσι.τι κανω?θα εχω μεγαλητερο προβλημα στο μελλον?

αναμεσα στο neck και στο board υπαρχει ενα gap σε ολο το μηκος του μανικιου και απο τις 2 πλευρες ...

Δεν το κατάλαβα.

Μήπως μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα?

Εννοείς κενό μεταξύ του μπράτσου και της ταστιέρας?

Σαν να ξεκολλάει ας πούμε σταδιακά η ταστιέρα από το μπράτσο?

Σαν να ξεκολλάει ας πούμε σταδιακά η ταστιέρα από το μπράτσο?
Εγώ αυτό κατάλαβα.

Βρε Funky δεν ανεβάζεις καμία foto;

Εάν δεν υπήρχε το κενό αυτό, φαντάζομαι ότι υπάρχει θέμα.

Θα βοηθούσε εάν τραβουσες κοντινές φωτογραφίες?

Εγω παλι ψιλιαζομαι κατι διαφορετικο. Μηπως εννοεις οτι η ταστιερα σου φαινεται πιο "στενη" απο το μανικι? Καταλαβαινεις με το χερι καποιο "σκαλι" εκει που το πλαι της ταστιερας (ή μαλλον το binding - η κιθαρα σου εχει binding στην ταστιερα σωστα?) συνανταει το μανικι?

Λοιπόν να σας πω. Όταν σε κάποια φάση έφτιαξα ένα μανίκι σε έναν μάστορα εδώ στην Θεσσαλονίκη για τελε χωρίς binding βέβαια μετά από κάποια χρόνια ο εβενος "μάζεψε" και εκεί που ενώνει με το maple κάνει ένα gap. Αυτό νομίζω ότι είναι και πάλι. Αλλά επειδή μεσολαβεί το binding έχω μια αμφιβολία μπας και είναι έτσι η κατασκευή του.η Φώτο παιδιά δεν θα δείξει κάτι γιατί το sparkling Burgundy το καπελωνει. Θα προσπαθήσω αργότερα αλλά... 

Εγω παλι ψιλιαζομαι κατι διαφορετικο. Μηπως εννοεις οτι η ταστιερα σου φαινεται πιο "στενη" απο το μανικι? Καταλαβαινεις με το χερι καποιο "σκαλι" εκει που το πλαι της ταστιερας (ή μαλλον το binding - η κιθαρα σου εχει binding στην ταστιερα σωστα?) συνανταει το μανικι?
Ναι κάπως έτσι. Εκεί που ξεκινάει το binding είναι το θεμα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το νιωθεις καθολου χαλαρο το binding? Σαν να εχει ξεκολλησει? 

Προφανως ή το binding ή το ξυλο της ταστιερας εχει μαζεψει λιγο, το θεμα ειναι ποσο εντονο ειναι το effect και κατα ποσο μπορει να διορθωθει σχετικα ευκολα.

Εκεί που ξεκινάει το binding είναι το θεμα

Το binding συχνά δεν έρχεται "πρόσωπο" με το μανίκι, κάτι που ανιχνεύεται με το δάκτυλο/νύχι.

Αυτό δε σημαίνει ότι, εσωτερικά, η ταστιέρα έχει θέμα. Αυτό ισχύει?

Το νιωθεις καθολου χαλαρο το binding? Σαν να εχει ξεκολλησει? 

Προφανως ή το binding ή το ξυλο της ταστιερας εχει μαζεψει λιγο, το θεμα ειναι ποσο εντονο ειναι το effect και κατα ποσο μπορει να διορθωθει σχετικα ευκολα.
Εντάξει θα ζήσω με αυτό αλλά εάν μαζεψει και άλλο φοβάμαι μην αρχισει να κρακαρει κάτι από το χρώμα 

Το binding συχνά δεν έρχεται "πρόσωπο" με το μανίκι, κάτι που ανιχνεύεται με το δάκτυλο/νύχι.

Αυτό δε σημαίνει ότι, εσωτερικά, η ταστιέρα έχει θέμα. Αυτό ισχύει?
Ναι αυτό πιθανός. Απλά είχα παίξει με κάνα δυο αλλά gibson όργανα και δεν το έχω εντοπίσει 

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με το binding στο σώμα μιας οποιαδήποτε κιθάρας, ειδικά εάν το finish είναι μια λεπτή στρώση.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με το binding στο σώμα μιας οποιαδήποτε κιθάρας, ειδικά εάν το finish είναι μια λεπτή στρώση.
Αν είναι αυτό τότε οκ. Απλά ο νους μου πήγε στο παράδειγμα με την τελε που έδωσα στην αρχή 

Οι κιθάρες με nitro finish το παθαίνουν αυτό. Εχει να κάνει με τη συρρίκνωση του ξύλου λόγω ξηρασίας το καλοκαίρι και το βοηθά να φαίνεται το λεπτό στρώμα από το nitro βερνίκι. 

Αν η ξηρασία ζορίσει, μπορεί να δείς και κρακελάρισμα στο βερνίκι εκεί που ενώνεται το bindin με το ξύλο. 

Μάθε να ζείς με αυτό και απόλαυσε την κιθάρα σου !!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back