• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Funk - Jazz - Rare Groove Compilations

Update!

Right On!, Vol5

51LKVhbPIKL._SS400_.jpg

Right On! Vol 5: More Break Beats And Grooves From The Atlantic And Warner Vaults.

Αλλη μια πολυ ωραια συλλογη, απο τη σειρα Right On! της οποιας ειναι και το τελευταιο μερος. Το ωραιο με αυτη τη συλλογη ειναι πως τα κομματια της αγγιζουν μια μεγαλη γκαμα μουσικων ιδιωματων στον ευρυτερο χωρο της jazz & funk. Περιεχει δηλαδη κομματια για ολα τα γουστα και αξιζει μιας ακροασης απο οσους ενδιαφερονται για τετοιου ειδους μουσικες.

Η συλλογη περιεχει 17 κομματια και ειναι διαθεσιμη σε CD αλλα και βινυλιο (το διπλο βινυλιο μαλιστα περιεχει ενα ωραιοτατο bonus track, το Schirokko των γερμανων Passport). Ωραιοτατα liner notes & artwork, με παραθεσεις ορισμενων original album covers. Πολλα απο τα κομματια ειναι απο σχετικα ασημους καλλιτεχνες με αποτελεσμα να μη βρισκονται στο youtube (τουλαχιστον οχι στην studio recorded μορφη που βρισκονται στο album).

Μερικα highlights...

Το Spanish Moon των Little Feat, μια μπαντα που ειχε ως πυρηνα τους Lowell George και Roy Estrada των FZ & Mothers Of Invention, ενα κλασσικο rock-funk κομματι...

Mια ενδιαφερουσα εκτελεση (οχι αυτη που βρισκεται στη συλλογη) με το horn section των TOP - επισης ενδιαφερον το cover του κομματιου απο τους Phish.

Kαι τελος το Prayer του Yusef Lateef το οποιο δυστυχως δε βρισκω οnline και το οποιο περιεχει τον φοβερο ηχο του shanai, "a type of oboe that sounds like a yawning pterodactyl" ;D

Εnjoy  ;)

...

Is it a bird?

Is it a plane?

ΟΧΙ! Ειναι ενα νεο ποστ σε αυτο το thread ημερολογιο του odis που εχει πιασει ΑΡΑΧΝΕΣ.

Ειναι δυνατον; Can it be done?

Υπαρχουν πραγματι απελπισμενοι νοιζαδες που δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν απο το να ακουνε καμμενες φανκοσυλλογες που ανακαλυψα; Μονο ενας τροπος υπαρχει να το μαθουμε...

Y.Γ. Εχω προσεξει οτι λογω παλαιοτητας πολλα απο τα youtube link σε προηγουμενα ποστ εχουν σπασει. Αν τυχον καποιος τωρα με το bump θελει πληροφοριες/λινκ για καποιο απο τα προηγουμενα tracks μου λεει.

I'LL NAME THAT TUNE IN ONE

Scissor Records Presents: I'll Name That Tune In One

Deepfunk From The Vault

R-1526506-1325242010.jpeg

Αυτη η -εκ Γερμανιας ορμωμενη- συλλογη υπαρχει στο ραφι μου εδω και καποιο καιρο. Ειχα μαλιστα επιχειρησει να την προσθεσω σε αυτο το thread παλαιοτερα αλλα βρηκα ενα εμποδιο.

No info. Η καταραμενη δεν εχει πληροφοριες σχετικα με το τι περιεχει, περαν φυσικα του track listing και μια creepy φωτογραφια του compiler Otto Stump (γνωστος και απο το demeksereiimanamou.org). Ουτε το site της Scissor Records δεν μπορεσα να βρω, ποσο μαλλον θεματολογια για την συλλογη. Frustrating. Ειμαι σιγουρος οτι θα γινει πιο frustrating σε 5 λεπτα απο τωρα που θα ψαχνω τα τραξ στο γιουτιουμπ και δε θα τα βρισκω.

Γιατι παιδευομαι? Γιατι η συλλογη (μπραβο Otto παιδι μου) περιεχει μερικα solid tracks. Το φορματ ειναι το κλασσικο διπλο βινυλιο με λιτο sleeve. Που την βρισκετε? Δεν εχω ιδεα. Ο θεος και η ψυχη σας. Τουλαχιστον υπαρχει στο Discogs για οποιον θελει να ριξει ενα ψαξιματακι στα tracks. Αξιζει τον κοπο, το υλικο οσο και αν ειναι ατακτως ειρημενο ειναι σχετικα υψηλου επιπεδου για οσους γουσταρουν old school cheesy funk.

http://www.discogs.com/Various-Scissor-Records-Presents-Ill-Name-That-Tune-In-One-Deepfunk-From-The-Vault/release/1526506

Without further ardue, ας ξεθαψουμε μερικα ωραια tracks.

Λιγο κλασσικο funk/soul με το πιο κλασσικο opening ever, απο Hodges James Smith & Crawford - Nobody

R-1526506-1325242019.jpeg

R-1526506-1325242010.jpeg

Last edited by a moderator:
Δυστυχως δεν εχω YouTube στο γραφειο και δεν μπορω να δω/ακουσω κανενα απο τα βιντεακια.

Μου κανει εντυπωση ομως πως το tracklist περιλαμβανει Fredie King και AC Reed, καθαρα μπλουζιστες και οι δυο.

Ωραίο θέμα! Από πολύ μικρή ηλικία κάτι με τραβούσε να αναζητώ και να ακούω tracks που δεν είναι δημοφιλή. Μικρός άκουγα hip-hop μουσική και λόγω αυτής έκανα στροφή προς jazz και funk.

Αν θέλεις να προτείνω και εγώ κάποιoυς δίσκους.

Trending...

Νέα θέματα