Γεια χαρά,χρόνια πολλά και καλή χρονιά συμφορουμίτες!Είμαι ένα βήμα πριν παραγγείλω ένα amt bc-1 ως distortion για το μπάσο μου,ένα mxr envelope filter,ένα mxr deluxe octave και τον ehx black finger κομπρέσσορα.Έχω κατασταλάξει στο ότι αυτά μου ταιριάζουν καλύτερα έχοντας ψάξει πολύ για δείγματα ήχου και έχοντας δοκιμάσει κάποια από αυτά.Η ερώτηση είναι (συγγνώμη αν είναι βλακώδης δεν είχα ποτέ επαφή με stomp boxes),μπορώ να μέσω ενός τροφοδοτικού και καλώδια σύνδεσης μεταξύ τους να τα'χω όλα στον ενισχυτή την ώρα που παίζω?Επειδή μετακινούμαι για τις πρόβες με τα παιδιά,θα ήταν καλό να πάρω φθηνή pedalboard (που εκεί σίγουρα γίνεται αυτό που λέω) ή θα μου θάψει τον ήχο?
οχι θα χρειαστεις 2 ξεχωριστα τροφοδοτικα για το BC1 & Black Finger & ενα ακομα τροφοδοτικο (σε στυλ One Spot) για τα MXR μια και καθε πεταλι θελει διαφορετικο ρευμα (με εξαιρεση τα MXR που χρειαζονται τα συνηθισμενα 9V)
,θα ήταν καλό να πάρω φθηνή pedalboard (που εκεί σίγουρα γίνεται αυτό που λέω) ή θα μου θάψει τον ήχο?
Aν εννοεις πολυεφε (γιατι pedalboard ειναι η....σανιδα που πανω της πακτωνεις τα πεταλακια) αν τη χρησιμοποιησεις σωστα γιατι να σου θαψει τον ηχο?
Mπορεις βεβαια με ελαχιστο κοστος να φτιαξεις ενα δικο σου μικρο pedalboard (4 εφε θα εχεις ολα κι ολα) & να βαλεις πανω τα πεταλακια που θες με τα τροφοδοτικα τους και να ...μετακινεισαι οσο θες... ;D
Mπορεις βεβαια με ελαχιστο κοστος να φτιαξεις ενα δικο σου μικρο pedalboard (4 εφε θα εχεις ολα κι ολα) & να βαλεις πανω τα πεταλακια που θες με τα τροφοδοτικα τους και να ...μετακινεισαι οσο θες... ;D
Και εγώ ήμουν ανάμεσα στο να φτιάξω pedalboard ή στο να πάρω... Αλλά έβγαλε ο thomann προσφορά το gbone που συμφέρει νομίζω γιατί σου δίνει και την θήκη μεταφοράς σε αντίθεση με το IKEA pedalboard! :
Και εγώ ήμουν ανάμεσα στο να φτιάξω pedalboard ή στο να πάρω... Αλλά έβγαλε ο thomann προσφορά το gbone που συμφέρει νομίζω γιατί σου δίνει και την θήκη μεταφοράς σε αντίθεση με το IKEA pedalboard! :
Αν όμως ΗΔΗ έχεις μια θήκη μεταφοράς που να χωράει το ΙΚΕΑ, δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού (4 ευρώ vs 39, ΟΚ μερικά ευρώ ακόμα για βερνίκι/χρώμα και velcro ΑΝ δεν τα έχεις κι'αυτά κάπου παραπεταμένα).
Ε ναι τότε δεν τίθεται ΚΑΝ σκέψη... Μιλάω από το 0! Αν είχα θήκη μεταφοράς δεν θα το σκεφτόμουν 2η φορά... Η φθηνότερη θήκη στο θωμά είναι 20 ευρώ όμως... Οπότε γλιτώνεις και τον κόπο να το φτιάξεις κ μετά αν είναι το πουλάς κιόλας...
Εγω παντως το ΙΚΕΑ μου δεν το αποχωριζομαι με τιποτα (καπου στα pedalboards ειναι και οι φωτο του),οχι γιατι ειναι το σουπερ ουαου καλο κλπ,αλλα γιατι ειναι φτιαγμενο σπιτικα,σαν καλη σπανακοπιτα... ;D
Αν σκεφτείς το κόστος του τροφοδοτικού για τα 9volt MXR και το τροφοδοτικό που δεν δίνεται μαζι με το ΑΜΤ που είναι 18Volt που θα σου βγουν κανα 40αρι τουλάχιστον σκέψου και τη λύση αυτή.
Για μικρά pedalboard υπάρχει μια ακόμα καλή DIY λύση.
1) Παίρνεις ένα βαλιτσάκι σαν αυτά του DV από το Praktiker ή ανάλογο κατάστημα, τα έχουν για εργαλεία, κλπ.
2) Κόβεις στον ξυλουργό της γειτονιάς σου 1-2 κομμάτια από κάποιο ελαφρύ και σχετικά λεπτό σανίδι, εναλλακτικά το κάνεις και σαν το ΙΚΕΑ ραφάκι (με κενά). Τα κομμάτια τέτοια που να χωράνε στο βαλιτσάκι.
3) Αγοράζεις από ΙΚΕΑ ή αλλού λεπτά χερουλάκια και τα προσαρμόζεις στις δύο μεριές των σανιδιών.
4) Βάψιμο, ή λάδι/βερνίκι, λίγο βέλκρο και είσαι έτοιμος.
Μιας και έχω ένα ωραίο αλουμινένιο βαλιτσάκι, σκέφτομαι να το κάνω αυτό για τα (πολύ λίγα) πεταλάκια μου. Δύο "σανίδια" που μπορούν να μπουν και σε σχήμα V μπροστά μου. Ένα σπογγώδες υλικό ενδιάμεσα (για να μην πληγώνονται) και θα χωράνε μια χαρά στο βαλιτσάκι.
Είπα χθες σε έναν φίλο να κινηθώ για κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/boss_bcb60.htm ή κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/harley_benton_pedalboard.htm και μου λέει θα σου χαλάσουν γρήγορα εκτός αν τα σκάσεις.Σε διεθνή φόρουμ διάβασα για τις οι συγκεκριμένες ότι έβγαζαν βουητό στον ήχο (παραξενεύτηκα όμως...τα τροφοδοτικά τους φταίνε?? :-\ ) ..Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
Είπα χθες σε έναν φίλο να κινηθώ για κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/boss_bcb60.htm ή κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/harley_benton_pedalboard.htm και μου λέει θα σου χαλάσουν γρήγορα εκτός αν τα σκάσεις.Σε διεθνή φόρουμ διάβασα για τις οι συγκεκριμένες ότι έβγαζαν βουητό στον ήχο (παραξενεύτηκα όμως...τα τροφοδοτικά τους φταίνε?? :-\ ) ..Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
[/quot]
Εγώ θα σου πω για την boss μιας και την είχα πριν από κάμποσο καιρό. Έχει τροφοδοτικό που δίνει 1000mA καθώς και daisy chain για να συνδέσεις μέχρι και έξι πεταλάκια τύπου Boss (συν κουρδιστήρι απ' αυτά τα μικρά της boss), δηλαδή να λειτουργούν μόνο με 9V και negative tip.
Επίσης έχει και όλα τα καλωδιάκια (patches) για να συνδέσεις ανωτέρω και έχει και δύο εξόδους για να συνδέσεις κάποιο πετάλι που σου βγάζει stereo έξοδο (π.χ. delay κ.λπ.).
Τώρα ένα θεματάκι είναι με τον χώρο καθώς δεν χωράει και πολλά. Δηλαδή για παράδειγμα χωράει μέσα ένα WHA μεγέθους cry baby και τέσσερα ακόμα μονά πεταλάκια boss ή δύο διπλά. Τώρα για πετάλια με μεγαλύτερο μέγεθος ή παράξενο (π.χ. big muff ή fuzz face) ενδεχομένως να συναντήσεις πρόβλημα.
Όσον αφορά στην κατασκευή, αυτή είναι από πλαστικό που φαίνεται αντοχής, είναι ελαφρύ, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι πλαστικό φυσικά δεν θα έχει την ίδια αντοχή με ένα flight case π.χ.
Τέλος όσον αφορά στον θόρυβο απ' το τροφοδοτικό, εγώ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα αν και είχα στην αλυσίδα το boss cs-3 που από μόνο του θεωρείται αρκετά θορυβώδες.
Σου επισυνάπτω και μια φωτό του boss για να πάρεις μια ιδέα για το πως το είχα εγώ προσωπικά αν και στο net θα βρεις πολλές ακόμα.
Τέλος να πω και την προσωπική μου γνώμη καθώς και για ποιον λόγο το πούλησα. Δεν είναι και τόσο λειτουργικό ως προς την τοποθέτηση πεταλιών με περίεργη σειρά, δεν χωράει πολλά καθώς και τοποθέτηση περίεργων πεταλιών όπως προανέφερα. Για παράδειγμα ήθελα να πάρω ένα fuzz face (στρογγυλό) και δεν χωρούσε.Πέρα απ' αυτά αν σε παίρνει ο παρεχόμενος χώρος προχωράς στην αγορά ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Ελπίζω να βοήθησα.
(φυσικά δεν έχω σχέση με πωλητή ανωτέρω προϊόντος)
Τοσα άτομα στο λέμε , πάρε το Gator που έχει κανονικό brick τροφοδοτικό και σου δίνει και 9 και 18V με αρκετά mA για να κάνεις την δουλειά σου σαν άνθρωπος. Αν θες να δώσεις τα ίδια λεφτά για μεταχειρισμένη boss BCB με fix θέσεις πεταλιών και 9Volt μονο τροφοδοσία, με γεια.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.