Framus Renagate

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
2,068
Είναι γνωστή η απέχθεια μου (από άποψη εμφάνισης- και αν δεν είναι το δηλώνω τώρα :P) που τρέφω σε κιθάρες τύπου PRS (ναι στο μυαλό μου όλες αυτές έτσι τις έχω ονομάσει – paul reed smith- ουζες 8)) ειδικά όταν αφορά σχέδια "κλασσικών" κιθάρων π.χ. tele ή LP.

Χθες κάνοντας μια βόλτα με τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑ AKA freerock σε  ένα «κιθαράδικο», κάθισα και δοκίμασα την Framus Renagate.

http://www.instrumentguide.com/electric%20guitars/framus/renegade%20custom/

Καλά ρε τι κιθάρα είναι αυτή :o!!! Αυτή παίζει μόνη της :o!!! Σκέφτεσαι τι θα ήθελες να παίξεις ….και το παίζει ;D!!!

Ο σκοπός αυτού του post είναι διττός!

1ον Για να εκφράσω την έκπληξή μου και

2ον Να καλύψω το ενδεχόμενο, αν υπάρχει έστω και ένας ακόμα αδαής σαν εμένα, που δεν έχει παίξει αυτή την κιθάρα, να το κάνει.

Ναι πάλι με έπιασαν τα «μιζερά» μου στο τέλος, κόλλησα στην εμφάνιση του headstock (εκλογίκευση ονομάζεται αυτό ;D), αλλά το Body ήταν ΤΕΛΕΙΟ!

Τι να πώ, μακάρι να ξεπεράσω τα complex μου και να  σκεφτώ λογικά στο μέλλον, έτσι ώστε να την αποκτήσω.

Εμ Λακη, ετσι ειναι αυτα τα πραγματα...Για μενα η Framus ειναι εγγυηση. Ειμαι εδω και χρονια κατοχος μια Diablo Pro (η χρυση τομη μεταξυ strat και PRS κατ'εμε) και εχω να πω μονο τα καλυτερα. Εχω παιξει με αρκετες renegade, συμπεριλαμβανωμενων και ορισμενων custom μοντελων. Eιναι πραγματικα εξαιρετικα οργανα. Πολυ καλο ζυγισμα και το μανικι σκοτωνει (ειναι αν δεν απατωμαι ιδιο με της diablo).

Δυστυχως η Renegade δεν παραγεται πλεον, αλλα καθως δεν εχει πολυ καιρο που κοπηκε σαν μοντελο πολλα μαγαζια τις εχουν σε stock. Αν εισαι τυχερος, ισως βρεις πουθενα και ενα περιορισμενο μοντελο που ειχε βγει, με κλασσικη tele γεφυρα & bridge pickup και mini-hum στο neck.

Υ.Γ. To ovangol στο μανικι δεν ειναι χλυδα?

odis13 είπε:
Δυστυχως η Renegade δεν παραγεται πλεον, αλλα καθως δεν εχει πολυ καιρο που κοπηκε σαν μοντελο πολλα μαγαζια τις εχουν σε stock.
Oopssss, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κανονίσω λίαν συντόμως επίσκεψη στον ψυχίατρό μου, να καταφέρει να «καταστείλει» τις χωρίς λογικό έρεισμα ανόητες άμυνές μου, διότι θα μας τη φάει άλλος και μετά τρέχα γύρευε!  ;D  

Υ.Γ. To ovangol στο μανικι δεν ειναι χλυδα?
Yes indeed!!!! Γενικά δε από φινίρισμα συνολικά είναι artwork!!!!!!

LK είπε:
Oopssss, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κανονίσω λίαν συντόμως επίσκεψη στον ψυχίατρό μου, να καταφέρει να «καταστείλει» τις χωρίς λογικό έρεισμα ανόητες άμυνές μου, διότι θα μας τη φάει άλλος και μετά τρέχα γύρευε!  ;D  
Εδώ είμαι Λάκη. Πότε να σε βάλω στα ραντεβού?

fusiongtr είπε:
Εδώ είμαι Λάκη. Πότε να σε βάλω στα ραντεβού?
Στις 18:00 , δηλαδή μιά ώρα μετά από τον Freerock, ο οποίος επίσης χρήζει Ιατρικής παρακολούθησης, για το λόγο ότι επέμενε χθες να φάω κοτόσουπα (γιατί είμαι άρρωστος)  , ενώ είχα πλέον εξαντληθεί να του εξηγώ ότι είμαι vegetarian!  :P :P ;D ;D

LK είπε:
Αν επιτρεπεται, ποσο εκανε? Οχι τιποτα, αλλα εχουν ανεβει πολυ οι τιμες τους τα τελευταια χρονια. Οσοι αγορασαμε νωρις τριβουμε τα χερια μας τωρα ;D

odis13 είπε:
Αν επιτρεπεται, ποσο εκανε? Οχι τιποτα, αλλα εχουν ανεβει πολυ οι τιμες τους τα τελευταια χρονια. Οσοι αγορασαμε νωρις τριβουμε τα χερια μας τωρα ;D
Επιτρέπεται, αλλά μιλάμε για special price (το παιδί που έχει το μαγαζί, είναι πολύ φίλος και πελάτης μου) καθώς επίσης είμαι και εγώ golden member ;D ;D (το 80% του studio μου αγοράστηκε από εκεί ) οπότε  μου είπε ότι θα μου την «αφήσει» 800,00 €.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έψαξα retail prices, αλλά τον εμπιστεύομαι  :P.  

edit:Θα ρωτήσω για την "κανονική" τιμή και θα επανέλθω.  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:
Στις 18:00 , δηλαδή μιά ώρα μετά από τον Freerock, ο οποίος επίσης χρήζει Ιατρικής παρακολούθησης, για το λόγο ότι επέμενε χθες να φάω κοτόσουπα (γιατί είμαι άρρωστος)  , ενώ είχα πλέον εξαντληθεί να του εξηγώ ότι είμαι vegetarian!  :P :P ;D ;D
Αυτό είναι πράγματι πολύ σοβαρό! Σηκώνει και ομαδική συνεδρία! Λοιπόν, 17:00 με όσο πάει και οι δύο στον καναπέ και έρχομαι! ;D ;D

LK είπε:
Επιτρέπεται, αλλά μιλάμε για special price (το παιδί που έχει το μαγαζί, είναι πολύ φίλος και πελάτης μου) καθώς επίσης είμαι και εγώ golden member ;D ;D (to 80% του studio μου αγοράστηκε από εκεί ) οπότε  μου είπε ότι θα μου την «αφήσει» 800,00 €.
Μια χαρα ειναι. Εγω τη δικη μου την αγορασα ακριβως τον καιρο που εφερε την αντιπροσωπεια ο Λογοθετης/Τσελιος. Ηταν απο τις πρωτες framus που ειχαν ερθει στην Ελλαδα, ισως Η πρωτη diablo pro.

Θυμαμαι τοooooτε τη δικια μου την ειχα παρει 720 ευρω (natural). Τα χρωματα (violet oil κλπ) κοστιζαν λιγο παραπανω. H Renegade Pro ηταν και αυτη γυρω σε αυτα τα χρηματα, 750-850 ευρω.

Πολυ γρηγορα οι τιμες τους αυξηθηκαν κατακορυφα. Και οχι μονο φυσικα στα μαγαζια που ανεφερα, μιλαμε για καθολικη αυξηση παντου.

Πλεον, η σειρα Diablo εχει αλλαξει αρκετα και το μοντελο Diablo (σκετο) ειναι ουσιαστικα ιδιο με την παλια Pro. Συγκεκριμενα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ιδια κιθαρα μονο που

α) Αλλαξε σχημα το pickguard

β) Το μανικι απο ovangol εγινε maple ( :(  )

γ) Ο neck απο SD Hotrails εγινε SD Coolrails

Και κοιτα ποσο πωλειται πλεον

http://www.thomann.de/gr/framus_diablo_honey_violin.htm

Και εχω δει ακομα πιο εξαλλες τιμες. Οποτε...μηπως να σε επισκευτει ο Αι Βασιλης φετος?

Υ.Γ. Δε σου λεω με τι τιμη εμφανιζεται η Renegade Pro στο site του αντιπροσωπου γιατι θα πας τρεχωντας να αγορασεις αυτη που δοκιμασες ;D ;D

Δεν είναι τυχαίο Diablo στα 1.666 €!  ;D ;D

odis13 είπε:
Πολυ γρηγορα οι τιμες τους αυξηθηκαν κατακορυφα. Και οχι μονο φυσικα στα μαγαζια που ανεφερα, μιλαμε για καθολικη αυξηση παντου.
Σε τι οφείλεται αυτό;;;  ???

Υ.Γ. Δε σου λεω με τι τιμη εμφανιζεται η Renegade Pro στο site του αντιπροσωπου γιατι θα πας τρεχωντας να αγορασεις αυτη που δοκιμασες ;D ;D
Πες με έτσι από περιέργεια, (και για να δω πόσο θα του χρεώσω "φιλικά" και εγώ το επόμενο "εξώδικο"   :P ;D)

LK είπε:
Σε τι οφείλεται αυτό;;;  ???
Εργοστασιακη αυξηση. Η ιδια η Framus πουλουσε τα οργανα της ακριβωτερα. Απο τοτε που αγορασα τη δικια μου αυτο εγινε 2-3 φορες. Ξαφνικα εν μια νυκτι οι τιμες των κιθαρων ανεβαιναν κατα μερικα κατοσταρικα σε ολα τα μαγαζια,thomann included. Ρωτησα και τον Τσελιο στη Θεσσαλονικη και τον ιδιοκτητη του JAM Guitars στο Bristol και μου ειπαν και οι δυο οτι αυξηθηκαν οι τιμες απο το εργοστασιο.

Πες με έτσι από περιέργεια, (και για να δω πόσο θα του χρεώσω "φιλικά" και εγώ το επόμενο "εξώδικο"  :P ;D)
Well, σε ελληνικες τιμες ο Λογοθετης την εχει στα 2.300 ευρω. Φυσικα αυτη ειναι η τιμη που δινει στο site του, ωντας αποκλειστικος αντιπροσωπος. Στο μαγαζι ισως εχει αλλη, πιο χαμηλη τιμη. Tα 2300 ειναι too much, μη το γ*****με κιολας...

http://www.logothetismusic.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2421&category_id=85&option=com_virtuemart&Itemid=64

Στον Τσελιο δε βρηκα την Pro, βρηκα την Logothetis Special Edition II παλι στα 2.300 ευρω (αυτη λογω του οτι ειναι περιορισμενη εκδοση φυσικα κοστιζει παραπανω απο το απλο μοντελο).

Λιγο παλαιοτερα που τις εβρισκες και στον thomann θυμαμαι κοστιζαν γυρω στα +-1500 (ανεκαθεν οι σειρες Renegade και Diablo ηταν σε παραπλησια price range, ως οι "φτηνοτερες" σειρες και ελαχιστα πιο πανω ηταν η Morrigan).

LK είπε:
Καλά εν είναι να δώσω 2.300,00 € , παίρνω αμάξι!!!!  ;D ;D
Eννοειται. Ειναι εξαιρετικες κιθαρες και πιστευω αξιζουν σιγουρα δοκιμης ακομα και στα +-1500 ευρω, διπλα απο οσο κοστιζαν παλαιοτερα. Αλλα 2.300 ειναι τρομερα πολλα λεφτα, ο ανταγωνισμος σε τετοια budget ειναι πολυ σκληρος.

odis13 είπε:
Αλλα 2.300 ειναι τρομερα πολλα λεφτα, ο ανταγωνισμος σε τετοια budget ειναι πολυ σκληρος.
Ώπα παιδιά, αυτά τα λεφτά πλησιάζουν σε επίπεδο μπουτίκ κιθαρών. Στην κεντρο-βορειο Ευρωπαϊκή αγορά, οι Framus πουλάνε καλά απ'όσο ξέρω, αλλά, αν εξαιρέσουμε το "πατριωτικό" κριτήριο, ποιος θα αγόραζε μια Framus αντί για μια PRS, Suhr, Musicman, κλπ? Εννοώ πάντα σε επίπεδο "λογότυπου" και όχι πραγματικής αξίας!

The Genius Loci είπε:
Ποιος θα αγόραζε μια Framus αντί για μια PRS, Suhr, Musicman, κλπ? Εννοώ πάντα σε επίπεδο "λογότυπου" και όχι πραγματικής αξίας!
Αυτο ακριβως. Αν μιλουσαμε για μια Mayfield πχ, που ειναι τερμα στη χλιδα, εκει ναι να παμε σε αυτα τα λεφτα. Αλλα για μια "απλη" κιθαρα οπως η Renegade, δυσκολα τα δινεις. Εδω εγω που ειμαι μεγας φαν των framus, αν εψαχνα τετοια κιθαρα και μπορουσα να δωσω τοσο χρημα, μαλλον θα κατεληγα σε μια απο τις μαρκες που ανεφερες.

Στα 800 βεβαια, οταν ξερεις οτι αν την βαρεθεις θα την δωσεις ευκολα σχεδον οσο την πηρες...

Λακη θελουμε κλιψ :P

The Genius Loci είπε:
Εννοώ πάντα σε επίπεδο "λογότυπου" και όχι πραγματικής αξίας!
Εννοείται Bill. Εδώ σε επίπεδο “brand name” προτιμώ να πάρω Mexican Fender (και ας είναι και χειρότερες)  ;D

Στα 800 βεβαια, οταν ξερεις οτι αν την βαρεθεις θα την δωσεις ευκολα σχεδον οσο την πηρες...

Λακη θελουμε κλιψ :P
Ευτυχώς σήμερα,  αύριο και μεθαυρίο είναι κλειστά τα καταστήματα, διότι ειδικά μετά την πληροφόρηση σου ότι ανέβηκαν οι τιμές άρχισα να ξύνομαι άσχημα!  ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back