Φορητός σκληρός δίσκος

AdithetoS

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρά! Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση!

Γίνετε να πάρω έναν σκληρό δίσκο να τον βάλω στο pc μου που, έχει λειτουργικό και απ' όλα γενικός και να του βάλω τα windows που έχω κι εγώ??

μετά αυτός ο δίσκος θα μπει σε άλλο pc για να λειτουργήσει με τα windows που έχουν μπει απ΄το δικό μου pc, αλλά το θέμα είναι αν γιένιετε κάτι τέτοιο!

Ξέρει κανείς κανέναν τρόπο ???

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων! :)

γιατί ο γ...μένος, όταν τον βάζω στο σύστημα του και πάω να τον κάνω από κει όλη την διαδικασία, φτάνει μέχρι το σημείο του reboot για να μπει σε κατάσταση windows και να κάνει install και μένει στα dos, κάτι λέει για missing, κάτι λέει για τον δίσκο.... βγάζει πρόβλημα εν ολίγης....

διαβάζει από το cdrom κανονικά, φορτώνει τα μισά windows και μετά σου πετάει την εξυπνάδα του! :)

Επειδή το έχω κάνει πολλές φορές, άν η motherboard έχει παρόμοιο chipset απλα θα αργήσει λίγο να κάνει auto-detect τα νέα περιφεριακά αλλα μετά θα λειτουργεί κανονικά. Αλλιώς ίσως υπάρχουν προβλήματα. Τώρα, για το άν τα chipset είναι συμβατά ρώτα σε κάποιο κατάστημα. Τα παραπάνω λέει η εμπειρία μου μέχρι τώρα, μπορεί να κάνω και λάθος...

Καλά τι του έκανες του κακόμοιρου; Αν και για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα το πρόβλημα ποιο είναι! Ο σκληρός που έχεις τώρα τα κάνει όλα αυτά ή ο σκληρός από κάποιον φίλο σου;

ο σκληρός του φίλου μου!

λειτουργεί κανονικά και σαν slave στο σύστημα μου...αλλά με τπτ δε κάνει ολόκληρη την εγκατάσταση, εν το μεταξί το παλεύω από χθες το βράδυ και την πρώτη φορά του έκανα φορμάτ, έλα όμως που έπρεπε να του ξανακάνω φορμάτ, ε κι από τότε δε λέει με τπτ να τελειώσει αυτό που πρέπει να κάνει ο βρωμιάρης!

ο άλλος ο φίλος μου τον έχει σε άλλο σύστημα, καμιά σχέση με το δικό μου...

εγώ έχω athlon AMD σε μια DFI κι εκείνος έχει ένα seleron 5ετιας :D

καμιά λύση δηλ. με πρόγραμμα ίσως? κάτι... :(

όλα λειτουργούν (τουλάχιστον εικονικά) αλλά τπτ δε τελειώνει τη δουλειά του!

βασικά δεν είχε τα sp2. λες?! :/

τπτ δε γίνετε και το παράξενο είναι ότι ούτε το driver του, ούτε ο σκληρός του έχει πρόβλημα!

Κάνει φορμάτ και copy κάποια αρχεία, κάνει restart και όταν το αφήνεις να μπουτάρει από το cd, γράφει τα εξής:

Pres eny key to boot from CD........error loadin operating system

του κάνω restart και μετά ξανά γράφει:

Pres eny key to boot from CD........

A disk read error occurred

Pres Ctrl+Alt+Del to restart

Πατάω και μου ξανά βγάζει το τελευταίο μήνυμα! :D

δε ξέρω....είναι πρωτοφανές αυτό το σκηνικό.

βαλε τον σκληρο στο μηχανακι σου κανε ενα πληρες format βαλε τα windows αλλα να δεις οταν κανεις format σε τι ειδους συστημα αρχειων θα δουλεψει για ενα τετοιο pc FAT32 πρεπει να ναι

και στον pc μου τον έβαλα, και φορμάτ τον έκανα κι από Partition Magic τον πέρασα και τη μια τον έκανα FAT32, την άλλη NTFS....

Πρέπει να του έκανα σύνολο... 15 φορές φορμάτ με διαφορετικούς τρόπους, μια στο pc μου, μια στο pc του! :)

Πέταμα τι από όλα? :D

δες το μηνυμα που σου βγαζει και πες μας τ λεει

εκει μπορει να παιζει το θεμα

αλλα παραξενο ειναι μονο σε αυτο τον σκληρο να σου κανει μλκιες

η απλα εχει βαρεσει ο σκληρος η θελει RAID Drivers μια δισκετα δηλαδη που δινουν με τον δισκο

Μαλλον δεν θα εχω να προσθεσω κατι πολυ χρησιμο αλλα επειδη πολλες φορες η λυση ειναι απλη κοιτα :

1) αν ο σκληρος εχει κανα jumper επανω του και αν ναι βγαλε το,

2) μην προσπαθησεις να τον κανεις format οταν εχεις συνδεδεμενο και αλλον σκληρο δισκο ταυτοχρονα, αποσυνδεσε ολους τους αλλους σκληρους και ξαναφορμαρε τον

3) αν πραγματι τον κανεις φορματ ενω εχεις συνδεσει μονο αυτον και κανεναν αλλο σκληρο τοτε κοιτα να τον συνδεσεις με τη σωστη ακρη του ide καλωδιου, δηλαδη την εντελως ακριανη (για τον master) και οχι τη μεσαια (που προοριζεται για τον slave)

jmone αναφέρω στην πρώτη σελίδα τι μήνυμα μου βγάζει! ;)

konu57 αυτό με τα jumper μου μένει να κάνω, να τα ξυλώσω δηλ. όλα τα άλλα όπως τα λες τα έκανα, δοκίμασα άπειρους τρόπους! :D

Για να δούμε τι θα γίνει.... :)

konu57 αυτό με τα jumper μου μένει να κάνω' date=' να τα ξυλώσω δηλ. όλα τα άλλα όπως τα λες τα έκανα, δοκίμασα άπειρους τρόπους! :D

Για να δούμε τι θα γίνει.... :)[/quote']

lol Για να δουμε! :D

Παντως ετσι οπως το βλεπω το πιο πιθανο ειναι να ειναι καποιο λαθος που εχει να κανει με τη συνδεση...

good luck dude...

μα το θέμα είναι ότι φτάνει μέχρι τα μισά της όλης δουλειάς...

σε αυτή τη σελίδα http://www.tomshardware.com/2005/09/09/windows_in_your_pocket/index.html

περιγράφεται η διαδικασία δημιουργίας ενός "portable windows usb stick", το οποίο το βάζεις σε όποιο pc θες και boot-άρεις "customized" windows και μια σειρά από βασικές, επιλεγμένες εφαρμογές (με την προϋπόθεση ότι η μητρική υποστηρίζει boot από usb). Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θες, απλά βάζω το λινκ να υπάρχει, μήπως και φανεί χρήσιμο σε κάποιον από μας...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back