Διάβασα 14 σελίδες. Μπράβο σας
Πρόκειται για φαινόμενο της απαίδευτης Ελλαδίτσας των εκπτώσεων. Δέν εννοώ τιε εμπορικές εκπτώσεις, αλλά τις ποιοτικές εκπτώσεις, οι οποίες βεβαίως έχουνε ως στόχο την αύξηση της εμπορικότητας. Αυτό συμβαίνει στην μουσική Ελλάδα καμμιά 20αριά χρονάκια τώρα, μπορεί και λίγο περισσότερα, λέω για πότε το εντόπισα εγώ.
Το λεγόμενο "Έντεχνο" τραγούδι διαχωρίστηκε απο το εμπορικό σε μια προσπάθεια να πουλήσει, ναι να πουλήσει, και κατα την γνώμη μου, κρύβει πολύ άτεχνο μέσα του. Δέν αναφέρομαι στον Μάλαμα, που ενώ δέν τον γουστάρω, εκτιμάω την συνέπειά του σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι πως οι ποιοτικές εκπτώσεις, περνάνε τόσα χρόνια απαρατήρητες και κυρίως χωρίς αντίδραση ( αντίσταση θα την έλεγα) με αποτέλεσμα να "περνάει" η πρόθεση των "εμπόρων".
Εδώ είδα την υγειέστατη κατα την γνώμη μου αντίδραση του BigAlejandro στο συστηματάκι, και την ανησυχητική αντίδραση των υπολοίπων "και τι έγινε μωρέ".
Λέω οτι το "και τι έγινε μωρέ" το "τί σε κόφτει εσένα", το "γούστο του καπέλλο του" κ.λ.π. είναι ότι ακριβώς μας έχει φέρει στα χάλια που είμαστε γενικότερα σάν χώρα, και ειδικότερα σαν Ελληνική μουσική. Και είναι και ακριβώς αυτό που επιδιώκεται και απο τον μάγκα που κάνει την έκπτωση για να κονομήσει. Έτσι λοιπόν, να δούμε σχηματάκι ωραίο τον χειμώνα, Καράς - Μάλαμας - Ματσούκα και να γουστάρουμε όλοι. Εκεί βέβαια η σταθερά θα είναι ο Μάλαμας, ο Καράς θα αναβαθμιστεί σε έντεχνο, (απο σκύλος), η δέ Ματσούκα θα μπεί στον μαγικό κόσμο της μουσικής και θα καταδυναστεύει τα αυτάκια μας για καμμιά 20 χρονάκια ακόμα.
Να έχουμε το νού μας λέμε. Και να μήν προσφέρουμε αφειδώς δικαιολογίες στον κάθε έντεχνο ή άτεχνο τύπο που μας περνάει για μ@λ@κες, είτε είμαστε παρόντες στη "συναυλία" του με τα τσιφτετελάκια, ( Άλλο Ελληνικό Φαινόμενο), είτε όχι.
Είμαστε όμως μουσικοί, και μπορούμε και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουμε άποψη.
Επιβάλλεται και να την λέμε. Το ανησυχυτικό είναι οτι όποιος λέει την γνώμη του καταντάει να τον περνάνε οι άλλοι για γραφικό, κάτι σαν Δον Κιχώτη ας πούμε, που άντιμάχεται τους ανεμόμυλους της Νεοελληνικής κακογουστιάς, μ@λ@κίας, μικρότητας ή διαλέξτε εσείς το τι αντιπροσωπεύουν οι ανεμόμυλοι.
Εγώ με τον Αλέξανδρο είμαι σ αυτό, όχι γιατί με ενδιαφέρει ο Μάλαμας ή η Ματσούκα, αλλά γιατί η αισθητική είναι σημαντικό θέμα ρε γμτ, το οποίο είναι ή μάλλον θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο μέρος της Τέχνης. Κι άν δέν έιναι εκεί, τότε κάτι τρέχει με την Τέχνη ή η Τέχνη τρέχει κάπου αλλού.
Οι εκπτώσεις μας φέραν ώς εδώ. Και η έλλειψη αντίδρασης, και η προσφορά άλλοθι στον κάθε παπάρα που κάνει εκ του πονηρού ή όχι την στραβή.
Περαστικά μας.