Focusrite Scarlett 4th GEN, Απόψης;

Trolley

Computer Tech
Λύσεις
2
Πόντοι
1,003
Ένας ΗΓΕΤΗΣ, έφτιαξε σωστούς driver για τις συγκεκριμένες κάρτες, για Linux (που είναι το πρωτεύον λειτουργικό που χρησιμοποιώ). Οπότε σκέπτομαι ότι μάλλον θα αγοράσω κάποια, για εμάς τους Λινουξάδες, είναι Πάσχα κάτι τέτοια νέα. Χρησιμοποιείτε κάποια, αν ναι, ποια και θα την προτείνατε ή όχι; Ευχαριστώ.

Last edited:
Δεν ξέρω αν βοηθάω, είχα την 1st Gen που ήταν κακό ανέκδοτο αλλά σύντομα την βελτίωσαν, νομίζω η Gen2 είχε λύσει το πρόβλημα των preamps. Mετά είχα την Forte που ήταν εκπληκτική σαν ποιότητα ήχου και σταθερή σαν drivers αλλά χρειαζόταν αρκετά μεγάλο buffer μόλις φόρτωνες λίγο το daw. Αυτή όμως σαν hardware είναι νομίζω στο επίπεδο της Clarett, όχι της Scarlett.

Θα πρότεινα να τσεκάρεις πώς πηγαίνουν σε θέματα buffer και αν μπορείς και υπάρχουν κατάλληλοι drivers και γι αυτές να ανέβεις το σκαλοπάτι και να τσεκάρεις καμιά Clarett.

και να τσεκάρεις καμιά Clarett.

Χμμμ... αυτός ο τύπος έχει φτιάξει driver και για τις Clarett. Δεν τις έχω δει όμως ακόμη (δηλ. δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να χρειαστεί να πάω εκεί). Ποια θα πρότεινες;

Έχω τη Scarlett Gen2 από το 2018. Δεν μου χει βγάλει ούτε ένα πρόβλημα, κυριολεκτικά. Ούτε drivers, ούτε θέματα με το buffer, ούτε τίποτα. Έχω βέβαια και υπερ-τούμπανο PC. Μερικές φορές ξεχνάω το buffer στο 64 επειδή παίζω e-drums, και δεν το καταλαβαίνω όταν ανοίγω DAW.

Λένε ότι η 4th Gen Scarlett φτάνει κοντά στα preamps και στην ποιότητα των Clarett, αν και αυτές είναι πιο παλιά μοντέλα, πάει καιρός που έγινε update στη σειρά.

Η επόμενή μου αγορά θα ήταν η Clarett+ 4Pre αλλά περιμένω μπας και βγει νέο μοντέλο.

Ειχα Gen ii την 6i6.
Κανενα προβλημα.
Βεβαια μετα πηρα rme και προσφατα μια βοηθητικη UA.
Αν επαιρνα ξανα φοκους μονο κλαρετ

Έχω την Gen III 2i2. Όλα σούπερ

Scarlett Solo 4th Gen
Scarlett 6i6 2nd Gen
σε MacOS

Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Όπως είπε και ο @Alex Raptakis σχετικά με το buffer, κι εγω πολλές φορές το έχω ξεχασμένο στο 64 και δεν "παραπονιέται".

Για την ποιότητα των preamps κλπ δε μπορώ να εκφέρω άποψη.

Αν οι χρήστες λένε ότι οι driver είναι σωστοί, μην ψάχνεις άλλη κάρτα, αυτήν να πάρεις που έχεις τους driver

Αν οι χρήστες λένε ότι οι driver είναι σωστοί, μην ψάχνεις άλλη κάρτα, αυτήν να πάρεις που έχεις τους driver
Καταλαβαίνω. Όμως, έχω αρκετές συσκευές ήχου που λειτουργούν κανονικότατα με Linux, απλά τριπάρω λίγο με το κόκκινο της συγκεκριμένης σειράς, αλλά και με την πιθανότητα καλύτερου ήχου και καλύτερης μεταπωλητικής αξίας.

Π.χ. η Komplete Audio 6 (και η παλιά, και η καινούργια) λειτουργούν χωρίς προβλήματα, το ίδιο και η Tascam Model 12 που έχω.

Σου αρέσει και ´σένα ο πινγκουίνος, ε;

Σου αρέσει και ´σένα ο πινγκουίνος, ε;
Έχω 2 λάπτοπ με Windows 10 και ένα με Debian 11, μόνο το Debian χρησιμοποιώ. Είναι εγκατάσταση του 2021 και δουλεύει χωρίς προβλήματα τόσα χρόνια τώρα, σαν να το εγκατέστησα χθες... Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Αν κόλλαγε καμιά φορά θα του το συχωρούσα αλλά όχι, εκεί δουλεύει ασταμάτητα, μπορώ να βασίζομαι πάνω του

Για audio χρηση δεν ασχολουμαι με το linux, ισως κανω παλι κανα πειραμα καποια στιγμη γιατι εχω καιρο να το (ξανα)προσπαθησω.

Για multimedia- internet- office και τετοια generic πραγματακια ομως, ειναι ΤΕΛΕΙΑ τα linux, πολυ μπερεκετι, γρηγορα- αξιοπιστα και ΔΩΡΕΑΝ :ROFLMAO:

Αυτο ειναι ενα Wow θεμα!!!
θελω να συμμετεχω κι εγω! ετσι για να γινει συζητηση και να μπει κι αλλη τροφη για σκεψη στο thread, (και να θελω δε μπορω κατι με σπρωχνει να γραψω)!!!!! τρωγοντας μια φετα καρπουζι παραλληλα, προσεχοντας ομως τεχνικο εξοπλισμο κλπ! Να σεβομαστε!!!!!
Αν θα'παιρνα καρτα σημερα και, ποσο μαLλον για μηχανημα που θα τρεχει Linux, θα εβαζα μονο συναισθημα. Και επειδη τα Linux, οσο σχετικη δισκολια σου δινουν, για να στησεις ενα, ολοκληρωμενο audio pc, οταν αυτο θα εχει σεταριστει, θα σου μοιρασει παρα πολλες στιγμες συναισθηματος και συγκινησης, πρωτα απο ολα γιατι θα τα εχεις καταφερει και θα εισαι υπερηφανος γι'αυτο, θα του εκανα μονο ποιοτικες προσθηκες, που (ας βγω off topic θα το γραψω), στο μυαλο μου η εταιρια αυτη που αναφερεται στον τιτλο, δεν ειναι μεσα σ'αυτες!!!!!
Και, ΟΟΟχι γιατι δε μεπειθει,,, (που δε με πειθει αλλά λεμε τωρα)!!!!! αλλά, αν μπορω να επενδυσω,,, και να κανω μια αγορα, εξοπλισμου που σκοπος μου ειναι να τον εχω για... Πολυ καιρο, γιατι να μη το παω το gain στο τερμα;;;!!!!!
οποτε;;;;; θα επαιρνα την, Καταπληκτικη για τα λεφτα της, RME HDSPe AIO, ή εστω τη Pro δε θα με χαλαγε,,, και, εκτος απο μια θα λεγαμε καλη καρτουλα, θα ειχα και τοπ (πιο τοπ δε παει) drivers, που εχει πεσει πολυ δουλεια χρονων για να προγραμματιστουν και να δουλευουν τελείως απροβληματιστα και για Linux!
Μονο το γεγονος οτι εχει ALSA kernel drivers natively φτιαγμενους για τα περισσοτερα distros, αυτο λεει πολα.
Kοτσαρεις και ενα Kurzweil Κ2700 και απογειωθηκες!!!!!!!!!!

Ωραια η RME.

Εγω θα επαιρνα τη φτηνοτερη focusrite παντως :ROFLMAO: αφου ολο το κλου ειναι οι συγκεκριμενοι drivers, και τα πειραματακια μου θα εκανα, και θα ειχα μια φτηνη καρτα για εκτακτες περιπτωσεις. Αν ηθελα κατι κορυφαιο , θα εψαχνα αλλου, και προσωπικα θα κοιταζα τη συμβατοτητα με τα εμπορικα λειτουργικα, δυστυχως για top audio εφαρμογες ειναι ΙΜΗΟ ακομα must.

Αν μιλαμε για... Φθηνες (τστστστσ!!!!!!! δε μπορω καθολου)!!!!! ενα χομπι εχουμε βρε Μανο, καλα για τους επαγγελματιες δε μιλαω, αυτοι ετσι κι αλιως δινουν και, πρεπει να δωσουν για να παρουν! αλλά και οι χομπιστες, δινουν που δινουν, αν το γουσταρουν,,, να παρουν κατι για να... Εχουν οσο περισσοτερο μπορουν, και να χαιρονται!

(ολα τα φθηνα ειναι ακριβα και πολλα ακριβα καταληγουν... Φθηνα μερικες φορες, τι θες να κανεις και στοχευμενη πολυ ερευνα για'εμενα μπορουν να σε βγαλουν σε μια χαρα αποτελεσμα)!
αν παμε σε κατι,,, πιο κατω, οποιαδηποτε απο Audient, (οσο πιο πανω τοσο καλυτερα,) τη βαζουμε στο καλαθι!
αλλα εγω usb καρτα, δε θα'παιρνα παντως!!!!!
ουτε ακριβη!!!!!
κι ας μου βγει το ονομα του BOOOOOOOOMEEEEER!!!!!

θα επαιρνα την, Καταπληκτικη για τα λεφτα της, RME HDSPe AIO

Με έψησες...
Όμως δεν φαίνεται να ισχύει ότι είναι δα και τόόόόσο εύκολο να την κάνει κάποιος να λειτουργήσει με Linux. Την έχεις όντως δοκιμάσει ο ίδιος, ή μόνο διάβασες επ' αυτής;

δεν φαίνεται να ισχύει ότι είναι δα και τόόόόσο εύκολο να την κάνει κάποιος να λειτουργήσει με Linux. Την έχεις όντως δοκιμάσει ο ίδιος, ή μόνο διάβασες επ' αυτής;
Οχι. Δεν ειναι ευκολο να παιξει. Αλλά, οταν θα παιξει, (γιατι θα παιξει) θα... Γκρεμιζεις τους τοιχους με τη συγκεκριμενη!!!!! επισης θα πρεπει να την ασφαλισεις!!!!!
Δεν την εχω, εχω εγγαταστησει drivers & εκανα να δουλεψει) ομως... Παρομια! ηταν ενα απο τα ωραια μου challenges! οκ ειναι δισκολάκι, πιστεψε με ειλικρινα. Λιγοτερο απο οσο φαινεται Troley!
και φυσικα εχω διαβασει κιολας!!!!! αρκετα πραγματακια, ενδιαφερομαι!!!!!
ψαξε και κανε κι εσυ την ερευνα σου φυσικα πριν την αγορασεις αν ψηνεσαι, ειναι καρταρα τι να λεμε ομως!!!!!

Last edited:
Δηλαδη ρε trolley, θελεις οντως να δουλεψεις σοβαρα audio με linux; Χτυπα τοτε RME, που θα δουλεψει και τζετ οταν θα βαλεις windows :ROFLMAO: Η συγκεκριμενη παντως ουτε προενισχυσεις εχει ουτε τιποτα, πρεπει να διαθετεις τετοια συμπραγκαλα με ψηφιακες εξοδους, αλλιως παει μακρια η βαλιτσα. Εκτος αν θελεις μονο audio εξοδους για vst synths.

Γενικα, αν δεν εχεις αναλογο εξοπλισμο, προενισχυσεις, converters και τετοια, μοιαζει πιο λογικη επιλογη μια usb RME, που μπορει να αξιοποιηθει παραλληλα και απο laptop, και απο κανα mac mini κλπ. Ετσι και αλλιως εχει πολυ πιο χαμηλο latency απο τη μεση usb καρτα.

Δεν ξερω βεβαια να σου πω τι παιζει με linux.

Δηλαδη ρε trolley, θελεις οντως να δουλεψεις σοβαρα audio με linux
Να "δουλέψω", όχι. Αν ήθελα να δουλέψω έχω πολύ εξοπλισμό.

Αλλά είμαι, αυτό που λένε.... connoisseur, ή - για να είμαι πιο ταπεινός - προσπαθώ να είμαι. Η ιδέα ότι δεν λειτουργεί ένα μηχάνημα στο πλήρες των δυνατοτήτων του, με αρρωσταίνει, οπότε θέλω και από το linux μηχάνημα στο home studiάκι μου, να πηγαίνει εκεί που μπορεί να πάει.

Έχοντας πει αυτά, όπως έγραψα, το linux είναι το πρωτεύον λειτουργικό που χρησιμοποιώ για τα πάντα που σχετίζονται με το επάγγελμά μου, και επίσης πλέον απεχθάνομαι τα Windows (αν δεν τα συνεφέρουν στα 12, τελείωσαν για 'μένα).

OK.

Τα linux ειναι μια χαρα, αλλα η δικη μου εμπειρια λεει το εξης:

Αν εχεις παρει το καταλληλο hardware για linux, το σωστο το προστυχο το δοκιμασμενο, η εμπειρια ειναι τζετ και απροβληματιστη.

Αν παλι εχεις hardware που κλοτσαει, ετοιμασου να βγαλεις τον καρκινο.

Οποτε οτι και να κανεις, παρε μια καρτα που να ειναι δοκιμασμενη και να δουλευει as is, ειδικα αν μπορεις να παρεις τον ηχο της απο ψηφιακη συνδεση, με αλλα λογια αν δεν χρειαζεσαι να εχει top κονβερτορες, τοτε το μονο προβλημα ειναι να δουλευει σωστα με το πιγκουινακι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back