Floyd rose vs fender tremolo bridge

Captain Dog

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μια απορια όσο αφορά ηχο.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια στρατ με σώμα northern ash και μπρατσο maple η οποία φοράει Floyd rose και έχουμε και ακριβώς την ίδια κιθάρα με την μονη διάφορα ότι φοράει fender tremolo η wilkinson e.t.c

Θα έχουν διάφορα σε θέμα ήχου ? σε καθαρά , σε γκαζια;

Θα υπάρχει διάφορα σε sustain?

Ναι και στα δύο. Κερδίζει η original bridge, με bonus αν το τρέμολο δεν είναι floating.

Ίσως να μην είναι τόσο απλό

Διάφορα τεστ που άκουσα σε διάφορα ξένα φόρουμ δύσκολα άκουγες διάφορα. Μιλάμε πάντα για όργανα των 1500+ ευρώ και οριτζιναλ φλοιντ

Captain Dog είπε:

Διάφορα τεστ που άκουσα σε διάφορα ξένα φόρουμ δύσκολα άκουγες διάφορα. Μιλάμε πάντα για όργανα των 1500+ ευρώ και οριτζιναλ φλοιντ
Με πόσα κιλά γκάζι; 10; 20; 300;  ;D

Έχει γίνει πολλές φορές συζήτηση (εδώ και αλλού) κατά πόσο μια βαριά γέφυρα επηρεάζει, και πως, τον ήχο της κιθάρας. Το Floyd είναι μια ΒΑΡΙΑ γέφυρα. Αλλά επίσης η ίδια συζήτηση ισχύει για standard tremolo με βαριά (steel) block.

Εγώ πιστεύω ότι δεν "κερδίζει" κανείς, και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Το σύνολο μετράει, μεταξύ άλλων, το βάρος του σώματος, ο τύπος των τάστων (και το υλικό), η μάζα του μπράτσου και άλλα, πριν πάμε καν στους μαγνήτες και τα ηλεκτρικά.

για εμενα υπαρχει διαφορα και στα καθαρα αλλα και στα βρωμικα.Το floyd  αφηνει μια τσιγκινη χροια στον ηχο..

ignantios είπε:
για εμενα υπαρχει διαφορα και στα καθαρα αλλα και στα βρωμικα.Το floyd  αφηνει μια τσιγκινη χροια στον ηχο..
θα διαφωνησω χωρις να μπορω να το τεκμηριωσω - απλως απο εμπειρια και μονο ΑΝ το floyd ειναι ΣΩΣΤΑ σεταρισμενο ακους υπεροχο ηχο απ'οτι μια στανταρ fender bridge που εκει μπορεις να το μεταμορφωσεις κιολας αλλαζωντας saddles (ελπιζω να με καταλαβαινεις γιατι ειμαι απο ξενυχτι καρναβαλιου  ;D ;D )

messalion είπε:
θα διαφωνησω χωρις να μπορω να το τεκμηριωσω - απλως απο εμπειρια και μονο ΑΝ το floyd ειναι ΣΩΣΤΑ σεταρισμενο ακους υπεροχο ηχο απ'οτι μια στανταρ fender bridge που εκει μπορεις να το μεταμορφωσεις κιολας αλλαζωντας saddles (ελπιζω να με καταλαβαινεις γιατι ειμαι απο ξενυχτι καρναβαλιου  ;D ;D )
και φυσικα καταλαβαινω......εισαι ενας κιθαριστας που σου αρεσει το floyd και δεν σε χαλαει και ειμαι ενας κιθαριστας (μαλλον) που αφου εχουν περασει 2 κιθαρες ακριβες με floyd (η μια πανακριβη) απο την κατοχη μου,συνειδητοποιησα οτι δεν μου κανει καθολου γιατι κατι αφηνε στον ηχο.Κανενα προβλημα στα θελω του καθενος. ;)

p.s ΠΑΤΡΑ ή ΞΑΝΘΗ?

Captain Dog είπε:

Ok then...

ignantios είπε:
και φυσικα καταλαβαινω......εισαι ενας κιθαριστας που σου αρεσει το floyd και δεν σε χαλαει και ειμαι ενας κιθαριστας (μαλλον) που αφου εχουν περασει 2 κιθαρες ακριβες με floyd (η μια πανακριβη) απο την κατοχη μου,συνειδητοποιησα οτι δεν μου κανει καθολου γιατι κατι αφηνε στον ηχο.Κανενα προβλημα στα θελω του καθενος. ;)

p.s ΠΑΤΡΑ ή ΞΑΝΘΗ?
μπααα μην το λες οτι ειμαι ετσι επειδη μου αρεσουν τα floyd - 1 κιθαρα εχω με floyd ολη κι ολη και εχω παιξει (ενεκα καποιας ακρης) επισης με πολυ ακριβες κιθαρες floyd και με πανακριβες fender style bridge και παλι προς το floyd θα κατεληγα εφοσον ΞΑΝΑλεω ειναι Σωστα σεταρισμενο - γιατι κακα τα ψεμματα λιγοι στα σεταπαδικα εχουν την υπομονη να στο σεταρουν σωστα  ;)

ισως εκει να οφειλετε και αυτος ο "πολεμος" μεταξυ αυτων των 2 (πανω στο θεμα του ηχου)

@P.S. Πατρα φυσικα  :D

Ετσι για να πω κ εγω την κουταμαρα μου..

..εχω ακουσει κατι χαλια ηχους απο floyd equipped κιθαρες..

VH.. (μπλιαχ..τσιγγος..)

..αλλα μαλλον θα φταει που εχει ακριβο ενισχυτη κ μεγαφωνα.. ::)

Kostas-5150 είπε:
Ετσι για να πω κ εγω την κουταμαρα μου..

..εχω ακουσει κατι χαλια ηχους απο floyd equipped κιθαρες..

VH.. (μπλιαχ..τσιγγος..)

..αλλα μαλλον θα φταει που εχει ακριβο ενισχυτη κ μεγαφωνα.. ::)
ειλικρινα δεν το καταλαβα αυτο που εγραψες - ειναι ειρωνικο ? ειναι οντως η γνωμη σου ? :D

messalion είπε:
ειλικρινα δεν το καταλαβα αυτο που εγραψες - ειναι ειρωνικο ? ειναι οντως η γνωμη σου ? :D
εννοειται πως αστεια το λεει...

Kostas-5150-VH...

Συνειρμος...

Το γεγονός και μόνο ότι πολλοί κορυφαίοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν FR στις κιθάρες τους, σημαίνει ότι (α) πολλοί το ζητούν, και μάλλον θα έχουν τους λόγους τους και (β) δεν "καταστρέφει" όσο υποστηρίζεται συνήθως τον ήχο, διαφορετικά μάλλον δεν θα το διακινδύνευαν.

Εχω την αμυδρα εντυπωση οτι οι διαφορες μπορουν να γινουν αντιληπτες μονο σε καθαρο ηχο.

Το floyd μου δινει την ακουστικη εντυπωση οτι μειωνει κατα πολυ την οποια δονηση γινεται στο ξυλο η οποια βοηθαει στο να παραχθει ο ηχος.

Οτι λειτουργει δηλαδη σαν μια αυτονομη μοναδα(μην ξεχναμε το locking nut που ειναι μερος αυτης-ισως με μεγαλυτερη επιρροη στον ηχο) που εχει πιο ''μεταλικη'' (οχι Mεταλικα-Heavy  ;D) χροια και ως εκ τουτου ελαφρως πιο ψυχρη.

Σε drive ηχους η διαφορα ειναι πολυ δυσδιακριτη.

Ισως ομως να ζω μια πλανη αυθυποβαλλομενος.. :-\

Αλλα δε νομιζω. :D

Απ την αλλη θεωρω οτι το γεγονος οτι οι πιο πολλοι συντριπτικα μπλουζ-μπλουζ ροκ παιχτες επιλεγουν σταθερη γεφυρα,λεει κατι. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
freerock1974 είπε:
Απ την αλλη θεωρω οτι το γεγονος οτι οι πιο πολλοι συντριπτικα μπλουζ-μπλουζ ροκ παιχτες επιλεγουν σταθερη γεφυρα,λεει κατι. :)
λεει οτι πρωτα πεθαινει ο ανθρωπος και μετα βγαινει το χουι  ;)

οπως μαθει δλδ κανεις και οπως τον βολευει

οι διαφορες μπορουν να γινουν αντιληπτες μονο σε καθαρο ηχο
+1000

και μια και οσοι χρησιμοποιουν FR μαλλον δεν γνωριζουν καν τι σημαινει αυτη η ...εννοια, δεν υπαρχει κανενα προβλημα... ;D

Τωρα αυτον τον...ηχο για ΚΑΛΟ τον εβαλες? ;D

Σαν ετοιμοθανατη παπια στον Ασωπο που εχει καταπιει 2 κιλα βιομηχανικα αποβλητα ακουγεται... ;D

Ως κατοχος κιθαρων με και ανευ FR αυτο που λεω ειναι οτι ναι το FR επηρρεαζει τον ηχο. Προσωπικη μου αποψη οτι τον επηρρεαζει προς το χειροτερο αλλα αυτο ειναι κατι που θα κρινεις ο ιδιος. Στα συν, οτι κανενα παραδοσιακο τρεμολο, οσο καλα και αν ειναι σεταρισμενο,  δεν μπορει να συγκριθει με το πως κραταει το κουρδισμα ενα floyd rose σε συνεχη χρηση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back