Φυσημα από κασσέτα. Πως αφαιρείται;

nikolo

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Παιδιά καλησπέρα

εισάγω στο cubase ένα αρχείο ήχου το οποίο προέρχεται από κασσετέφωνο (από κασσέτα). είναι ένα γαλλικο τραγούδι του 60 το οποίο θέλω να του βάλω τιποτες λουπιτσες έτσι για να πειραματιστώ λίγο.

Το θέμα είναι ότι η κασσέτα είναι παμπάλεα και το αρχείο σε χάλια μορφη με πολύ φυσημα . Ξέρετε κανένα καλό plug in που να μπορώ να βελτιώσω κάπως τον ήχο

Ενταξει καταλαβαίνω ότι είναι ηχοληπτική η ερώτηση και μπορεί να χωράει δεκάδες απαντήσεις απλά ρωτάω μήπως έχει κανένας κ΄΄αποιο εύκολο τρόπο

ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχουν διάφορα "έτοιμα" εργαλεία, και απ' ότι θυμάμαι το Audacity (το οποίο είναι free) έχει ένα τέτοιο.

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει κανείς να πειραματιστεί με το συγκεκριμένο αρχείο και να επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο και τον καταλληλότερο συμβιβασμό μείωσης θορύβου και "παρενόχλησης" του κανονικού track.

Αν θέλεις, ανέβασε το track (φρόντισε να ακούγεται κάπου και μόνος του ο θόρυβος - π.χ. στην αρχή πριν μπει η μουσική- ώστε να παίξουμε κι εμείς.  :)

Πέραν του ότι θα πάρεις το αρχείο που σε ενδιαφέρει, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και την καλύτερη τεχνική ή plugin για την περίσταση.

Τεχνικά αδιάφορη η απάντηση στο ερώτημά σου, αλλά,

Έχεις ψάξει μήπως υπάρχει το κομμάτι και κάπου αλλού εκτός από την κασέτα σου;

Google και ιντερνετ is your friend

Επίσης, αν ο θόρυβος δεν είναι τραγικός, μπορεί να είναι και άποψη  ;)

harilatron είπε:
Αν θέλεις, ανέβασε το track (φρόντισε να ακούγεται κάπου και μόνος του ο θόρυβος - π.χ. στην αρχή πριν μπει η μουσική- ώστε να παίξουμε κι εμείς.  :)
Ωραια ιδεα! ;)

gamanos είπε:
Έχεις ψάξει μήπως υπάρχει το κομμάτι και κάπου αλλού εκτός από την κασέτα σου;

Google και ιντερνετ is your friend
+1

Λογικα μπορει και να υπαρχει σε καλυτερη ποιοτητα

Οπως λένε και τα παιδιά ψάξε μπας και το βρεις σε καλύτερη ποιότητα. ;D

Εαν δε μπορείς ''ανέβασέ'' το κομμάτι για να παίξουμε κι εμείς(όπως λέει και ο φίλος harilatron) και... κρατάς αυτό που κάθεται καλύτερα στο αυτί σου. ;)

Γαλλικό 60s κομμάτι από κασσέτα για sample σε κομμάτι. Είσαι σίγουρος ότι δεν το θέλεις το φύσημα της κασσέτας;  ;)

Εγώ στη θέση σου(εφ'όσων το θες μόνο για samples)θα κρατούσα και πιθανά clips,kracles κ.λ.π.  ;)

gamanos είπε:
Επίσης, αν ο θόρυβος δεν είναι τραγικός, μπορεί να είναι και άποψη  ;)
+10

Απο κατι τετοια (γαλλικα των 60s ;D) περιμενεις το φυσημα για να σε μπασει στο κλιμα!!

Είχα κάνει απομάκρυνση θορύβου από κάτι συνεντεύξεις σε κασέτα. Το pc που χρησιμοποίησα είχε το Soundsoap 2 που ήταν πολύ αποτελεσματικό για τη δουλειά αυτή (δεν μπορώ να πω το ίδιο για κλικς κτλ) και σχετικά εύκολο στη χρήση. Βέβαια το κόστος είναι τέτοιο που μάλλον δεν είναι η πρώτη επιλογή για περιστασιακή χρήση που οτο θες εσύ, οπότε ψάχνεις για free Plugin ή προσπαθείς με eq και sweeping να βρεις τις ένοχες συχνότητες και να τις περιορίσεις λιγάκι.

Την δουλεια  αυτη απο κασεταή βινυλιο  σε CD την κανω εδω και 10χρονια

Το αρχειο που εχεις με φυσημα το ανοιγεις  με ενα προγραμμα μουσικης Soundforge, Wavelab,  Cooledit  και εφαρμοζεις τα φιλτρα μειωσης θορυβου.

Το καλλιτερο ειναι το  Cooledit στο οποιο ανοιγεις το αρχειο επιλεγεις ενα μικρο μερος που εχει μονο φυσημα χωρις μουσικη και περνεις την "υπογραφη του θορυβου" Noise profile ή noise signature  . Μετα επιλεγεις ολο το αρχειο και φορτωνεις το προηγουμενο

Noise profile  και αφαρεις απο ολο το τραγουδι τον θορυβο.

Επισης  και το noise reduction  του Soundforge κανει δουλεια  αλλα πρεπει να εχεις serial number  εξτρα απο το serial number του Soundforge.

Υπαρχουν πολλα προγραμματα  που κανουν αυτοματα την δουλεια Vinyl to CD  αλλα το τελικο αποτελεσμα ΔΕΝ ειναι HiFi.

Για να εχεις καλα αποτελεσματα θα δουλεψεις με τα παραπανω προγραμματα  και ασφαλως δεν ειναι ευκολη δουλεια εαν θελεις ενα ηχητικα σωστο αποτελεσμα, γιατι εαν το τελικο ψηφιακο τραγουδι ακουγεται χειροτερα απο το βινυλιο ή την κασετα με τον θορυβο, τοτε  ειναι αχρηστο.

Υπαρχουν εταιριες που κανουν restoration σε παλια κομματια νομιζω 1 εταιρια που λεγεται Parker απο την αυστραλια, εχω  CD με μια ηχογραφηση 1928 που ακουγεται σαν να εγινε φετος!!.

axinos55 είπε:
Επισης  και το noise reduction  του Soundforge κανει δουλεια  αλλα πρεπει να εχεις serial number  εξτρα απο το serial number του Soundforge.

Υπαρχουν εταιριες που κανουν restoration σε παλια κομματια νομιζω 1 εταιρια που λεγεται Parker απο την αυστραλια, εχω  CD με μια ηχογραφηση 1928 που ακουγεται σαν να εγινε φετος!!.
Οπως και τα περισότερα restoration suites έχουν s/n έξτρα,εκτός του dow που δουλεύουμε(το οποίο cubase μου έχει dogle).Π.χ το MR Click της Wave Arts που έχω πέραν του powercore restoration suite που δουλεύω,ζητάει s/n  και ενεργοποιήση μέσω της ιστοσελίδας τους.Οπότε ποιό το πρόβλημα;Ολα έτσι ενεργοποιούντε. ;) :D

Αντε να κανουμε και λιγη δουλεια :) Ολο κουβεντουλα 8)

Ανεβασε το να παιξουμε, οπως λεει κι ο Χαριλατρον.

Trending...

Νέα θέματα

Back