Όρθιοι νάμαστε και να πίνουμε κονιάκ με τους νεκροθάφτες λαίμαι ;D ;D ;D
Γύρναγα απ τη δγλειά κατά τις 3 το μεσμέρ και λέω δεν περνάω από ένα τοπικό φύλαρχο σε γειτονικό χουριό?Κοιμόταν ο μπαγλαμάς-ήταν αξημέρωτα στο βουνό και έκοβε ξσύλα για τη ζόμπα, αλλά σκώθκε, ύπιαμε ένα τσιπράκι και ροβόλισα για του ζμπίτ.
5 βαθιμοί όχι σπουδαία πράγματα, αλλά είχε ένα αεράκι ξσύριζα, άναψα τη ζόμπα και αισθάνθηκα το Μπαμιαλαλάκη μέσα μου.
Τα υλικά που θα χρειαστήτε αγαπητές μου συνπορδουμίτισσες.
Μερικά μανιτάρια-ευγενική χορηγία του Γιαννάκη, που τα μάζεψε τη Κυριακή απ το βουνό.
Πατάτες Νευροκοπίου, ή Λεκάνης, ή Λειβαδίτη, ή τις κυρά Τασούλας της ζμιτονοικοκυράς μου, απ του κήπο της.
Μερικές σκέλιδες σκόρδο και ένα κρόμμυον, της κυρά Τασούλας που τσίμπησα απ τις πιατέλες που τα φυλάει στην αυλή ;D
Ρίγανη, με είχε φέρει κάποιος μαζεμένη απ το βνο
Ελιές Θάσου, τις είχα αγοράσει απ τη Θάσο πριν μια βδομάδα-νέας εσοδίας λαίμαι
Φετούμπα Μωησή Κεχρόκαμπου Π.Ο.Π λαίμαι, αν και ακούμε ρουόκ
Λάδι με το μάτι ρίχνουμε-αγνό παρθένο Μαρωνίας λαίμαι.
Δεν πλένουμε τα μανιτάρια λαίμαι διότι ρουφάν νερό σα το σφουγγαρ, ολίγη π@στάρδα, απ του ζούπερ μάρκετ.
Περνάμε μια λαδόκολλα στο ταψί, ίνα μην κολλήσοσυν εις του σκεύος τα υλικά και τα ρίχνουμε ασκαρδαμυκτί εις του ταψί ούλα. Ενόσο φτιάχναμ όλα αυτά η ζόμπα είχε ανάψει και ο φούρνος της έδειχνε 250 βαθιμούς.
Ανοίγουμε με αποφασιστική κίνηση τη πόρτα του και την αφήνουμε ανοιχτή, δια να ζεστάνει πιότερο του ζμπιτ και να πέσει η θερμοκρασία του.
Βάζουμε του ταψί εντός και σε μισή ωρίτσα έχουμε ένα κάντρι-ροκ έδεσμα.
Ενόσο κόβουμε σαλατούμπα με ζαρζαβατικά του κήπου της κυρά Τασούλας, ρίχνουμε εις του φούρνο και 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μιας εβδομάδας με λαδορίγανη.
Καλή σας όρεξη φίλες μου
https://www.youtube.com/watch?v=EfFmJx4oQS0
Το τσίπρον, είναι ευγενική χορηγία των αποστακτηρίων Αδριανής, τους ευχαριστώ