fender tele blackout edition

το εχω παρατηρησει και εγω αυτο - και ειναι ενας απο τους λογους που βαζω σε συγκριση την baja με την blackout.....η blackout εχει ιδιο σε χαρακτηριστηκα μπρατσο με την baja αλλα ποιο λεπτο

το χοντρο μπρατσο σε μια κιθαρα παιζει το δικο του ρολο - π.χ. αν εμενα τα δαχτυλα μου ειναι λιγο μεγαλυτερα δεν με βολευει να πιασω ενα πολυ λεπτο σε παχος μπρατσο (ο καθενας οπως το βλεπει παντα ) αλλα παιζει και ρολο στο ακουσμα της κιθαρας playability κ.ο.κ. ηχος - ολα - η κιθαρα ειναι ενα συνολο - κατι να αλλαξει απο επανω της και θα βγαζει αλλο ηχο - για str8 to the amp παντα - το πως καθετε στο χερι σου ειναι και μεγαλο θεμα σεταρισματος

ο αδερφος μου προσφατα πηρε ενα καλο μοντελο stratocaster standar και ηρθε σεταρισμενη απο την fender για bullet χορδες - σε πληροφορω οτι και την μανα μου να εβαζα να παιξει θα σολαρε.......... :P

οποτε.......βγαλε συμπερασμα - μπορεις να κανεις τα παντα σε ενα οργανο αρκει να ξερεις τι θελεις να κανεις........ ;D

απλα δεν εχω καταλαβει γιατι το neck ειναι τοσοπαχυ και σε τι βοηθαει...?
Σε πολλους παικτες κανει πιο ανετο το παιξιμο (προσωπικα ο εφιαλτης μου ειναι τα λεπτα μπρατσα,παθαινω τενοντιτιδα γιατι δεν εχω που να στηριξω το χερι μου),και δινει αυτο το "κατι" στον ηχο ,γενικα μια τελε με ελαφρυ σωμα και παχυ μπρατσο ειναι αλανθαστη συνταγη,(γενικα αυτο δεν σημαινει οτι και οι τελε με λεπτοτερα μπρατσα δεν εχουν καλο ηχο απλα αυτες με τα μπρατσα "γαΪδουρια" σχεδον παντα εχουν αυτο το "κατι")

Παρεμπιπτοντως η Baja ΔΕΝ εχει παχυ μπρατσο,medium ειναι,αν θες να δεις πως ειναι ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παχυ μπρατσο βρες μια custom shop Nocaster.

και ερχεται με 10ρες οι οποιες κατα τη γνωμη μου δεν ταιριαζουν ...το playbility παει περιπατο ,η BAJA κατα την αποψη μου χρειαζεται σεταρισμα πανω σε 9αρες και γιατι οχι και 8αρες
μια χαρα ταιριαζουν αν σεταριστει σωστα,οντως πολλες εχουν σετ απ για τα πανηγυρια απο το εργοστασιο.

να ρωτησω κατι που μου ηρθε τωρα στο μυαλο ??(το ποιο  ???) οι tele εχουν στο knob τους ενα κουμπι το οποιο το πατας μεσα.....

1ον : αυτο το εχουν ολες οι tele ??

2ον : σε τι εξυπηρετει ??

ασχετοσυνη στο full απλα δεν ειμαι και αθηνα για να σηκωθω και να παρω σβαρνα τα μουσικαδικα και να αρχιζω να δοκιμαζω οτι υπαρχει και να ρωταω - οποτε την πληρωνετε εσεις ολοι  :-[  :o :o

1ον : αυτο το εχουν ολες οι tele ??
Οχι ,ελαχιστα μοντελλα (και η Baja)

2ον : σε τι εξυπηρετει
σου προσφερει εξτρα ηχους (in phase/out of phase)

καποιες (και η Βaja) εχουν και 4-way switch που προσφερουν και εναν ακομα ηχο (in series).

μη με ρωτησεις τι σημαινουν τα παραπανω....ψαξε στο google... ;D 

προσωπικα αυτα τα κυριλικια με εκνευριζουν και με μπερδευουν και προτιμω τον παραδοσιακο 3 way switch (ετσι κι αλλοιως μονο πισω και στη μεση παιζω... ;D),σε καποιους ομως μπορει να φανουν χρησιμα... ;)

και κατι αλλο...το βαρος..η BAJA μου ζυγιζει 3.8 κιλα  ..η 8.4 pounds...θα πρεπε να χαμογελαω....!..τελικα ποιο ειναι το ιδανικο βαρος...για τη συγκεκριμενη tele....!?

πιστευω οτι καθαρα λογω μπρατσου η baja ζυγιζει κατι παραπανω - το θεμα ειναι ρε παιδια τι βολευει τελικα εσενα γιατι το καλο ειναι υποκειμενικο - αμα σε βολευει να εχεις ενα καδρονι αντι για μπρατσο οκ - ή αν η κιθαρα σου ζυγιζει πολλα κιλα...........τελικα εχει παιξει ποτε κανενας με την blackout ??? να μας πει την γνωμη του τελοσπαντων

το κουμπακι τα σπαει  :P :o πως μπορουμε να μαθουμε αν το εχει και η blackout ??

odis - εχεις παιξει με την blackout ??

αναλογα πως το εννοεις super  το πουπουλα - εσυ μπορει να εισαι τερας και να σηκωνεις 15 κιλα με το ενα δαχτυλακι - ρψτα και εμας που εχουμε μαθει σε SG μοντελα  8) ;D ;D

Δεν εχω παιξει δυστυχως με την blackout, αν και αν καταλαβα καλα ειναι απλα μια mexican standard με ενα εξτρα μαγνητη, οποτε ξερω τι να περιμενω πανω κατω...

Το συστημα παραλληλων συνδεσμολογιων για περισσοτερες ηχητικες επιλογες η Fender το εχει βαφτισει S1 Switching System. Οποτε μονο οσες κιθαρες βλεπεις να περιεχουν αυτο τον ορο στα specs τους εχουν αυτο το "κουμπακι".

Οσο για το βαρος, αυτο καθοριζεται κυριως απο το βαρος του σωματος της κιθαρας, το οποιο μπορει να ποικιλλει αρκετα. Φυσικα παιζει και το μανικι το ρολο του στο βαρος αλλα οι διαφορες μεταξυ ενος νορμαλ και ενος σχετικα χοντρου μανικιου ειναι συνηθως τοσο μικρες που μπορουν να θεωρηθουν αμελητεες.

Προσωπικα θα προτιμουσα την blackout υπερ της baja MONO αν ηθελα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ middle μαγνητη και δεν ηθελα να κινηθω σε στρατ. Μη σου πω οτι και τοτε θα σκεφτομουν να παω για baja και μετα να της προσθεσω το μαγνητη...

odis13 είπε:
Το συστημα παραλληλων συνδεσμολογιων για περισσοτερες ηχητικες επιλογες η Fender το εχει βαφτισει S1 Switching System. Οποτε μονο οσες κιθαρες βλεπεις να περιεχουν αυτο τον ορο στα specs τους εχουν αυτο το "κουμπακι".
νομίζω ότι είναι πιο ακριβές να πούμε ότι το S1 επιτρέπει σε σειρά συνδεσμολογίες, παράλληλες έχουν όλες οι fender.  :)

και δεν θα βγαινει γιατι απλα θελω ενα οργανο καθαρα για ηχογραφηση δεν θελω να βγαινει σε live π.χ. και μετα να καθομαι να σκουπιζω ιστοριες "αχχχ μωρε μην παθει τιποτα το οργανακι μου" πιστεψε με σε ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ live δεν ακους πραγματικα τον ηχο της κιθαρας σου οποτε ποιος ο λογος να εχω ριξει λεφτα και μετα να το κλαιω ??
είναι κρίμα να μην παίζεις με την κιθάρα που έχεις συνηθίσει. Έτσι κι αλλιώς δεν παθαίνουν τίποτα οι βιδωτές κιθάρες, πάρε μια βάση να την βαζεις όταν δεν την κρατάς και πρόσεχε μη στην κλέψουν :)

όσον αφορά τα μοντέλα, η american special telecaster είναι τρελό deal  ;)

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-special-telecaster-electric-guitar-olympic-white--70611

την συχαθηκα μονο που την ειδα...... :-X

μα λευκο ρε συ ?? χαχαχ οχι οτι με πειραζει γιατι οπως σου ειχα πει δεν θα βγαινει απο το σπιτι - θελω οπωςδηποτε τους 3 μαγνητες γιατι........

1ον: θα με βολευε να αλλαξω τον μαγνητη στο bridge για περισσοτερα γκαζια και να κρατησω λιγο απο το vintage που εχουν οι αλλοι 2

2ον: επαιξα με strat και συγκεκριμενα με την american standar deluxe η οποια μπορει να μην εχει σχεση καμια με την tele αλλα τα χερια μου απλα δεν "πηγαιναν" επανω - ενω με την baja του φιλου μου ηταν ποιο καλα - και συμειοτεων η μια κιθαρα απο την αλλη εχει τα 2πλασια χρηματα.....

3ον:σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γινουν καποιες αλλαγες επανω στην κιθαρα αν οχι αμεσως αλλα στο εγγυς μελλον (π.χ. killswitch ) αμα παρω την baja δεν θα εχω προβλημα με την αλλαγυ των μαγνητων για να κανω ολα τα παραπανω ?? δλδ θα μου μεινει ενας μαγνητης vintage και θα εχω ακομα ποιο περιορισμενες επιλογες - ετσι δεν ειναι ή το σκεφτομαι λαθος ??

συζητηση κανουμε μην με παρετε και με τις πετρες για την τυχον ασχετοσυνη μου  :P :P :P ;D

βγαίνει και σε sunburst, αμάν η νέα γενιά όλα έτοιμα τα θέλετε

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-special-telecaster-electric-guitar-3-colour-sunburst--70610

κατά τη γνώμη μου το εφανισιακό πρόβλημα είναι τα κλειδιά, αλλά όλοι baja θα πάρετε; και γεικά μιλώντας, οι αμερικάνικες είναι λίγο καλύτερες σε όλα από τις μεξικανικες, γενικά, γιατί κάθε όργανο είναι μοναδικό

messalion είπε:
3ον:σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γινουν καποιες αλλαγες επανω στην κιθαρα αν οχι αμεσως αλλα στο εγγυς μελλον (π.χ. killswitch ) αμα παρω την baja δεν θα εχω προβλημα με την αλλαγυ των μαγνητων για να κανω ολα τα παραπανω ?? δλδ θα μου μεινει ενας μαγνητης vintage και θα εχω ακομα ποιο περιορισμενες επιλογες - ετσι δεν ειναι ή το σκεφτομαι λαθος ??
κι εμένα δε μ' αρέσουν οι 2 μαγνήτες  ;D ;D ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=179263.0

messalion είπε:
odis - εχεις παιξει με την blackout ??

αναλογα πως το εννοεις super  το πουπουλα - εσυ μπορει να εισαι τερας και να σηκωνεις 15 κιλα με το ενα δαχτυλακι - ρψτα και εμας που εχουμε μαθει σε SG μοντελα  8) ;D ;D
6,5 pounds (αποκλειεται να εχεις SG ελαφρυτερη απο 7,5 pounds... ;D)

αυτην εχω http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg_g400_eb.htm καπου τοσο νομιζω οτι ζυγιζει - πως βλεπεις το ποσο ζυγιζει μια κιθαρα ?? σε ποιο site  ??? ????? εγω συνηθως απο το χερι το καταλαβαινα αν μου εκανε στο βαρος ή οχι

πως βλεπεις το ποσο ζυγιζει μια κιθαρα ??
την ΖΥΓΙΖΕΙΣ,δεν υπαρχουν σταθερα βαρη ανα μοντελλο μια και τα βαρη του κσυλου ;D δεν ειναι σταθερα.

γενικα οι τελε ειναι απο τις ελαφρυτερες κιθαρες που υπαρχουν (ειδικα αν ειναι φτιαγμενες απο ελαφρυ swamp ash)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back