Fender super six reverb

Αυτό θα πει γρήγορη εξυπηρέτηση...

Για το redplating πολύ σωστά ο συνήθης ύποπτος είναι το bias. Αν ανεβάσεις (αρνητικά) και συνεχιστεί το φαινόμενο έλεγξε προσεκτικά τις τάσεις στις βάσεις των τελικών να συμφωνούν ,έστω και με μια μικρή απόκλιση, με αυτές στο σχηματικό καθώς και τις αντιστάσεις στα screen grid (ανάμεσα στα ποδαράκια 4,6) μήπως έχουν καεί.

Η τύχη μου συνεχίζεται, βρήκα το αυθεντικό κουτί του ενισχυτή μου, ο φίλος του πατέρα μου που μου τον χάρισε είχε βγάλει το σασί με τα μεγάφωνα διότι δεν τον βόλευε και το είχε πετάξει σε μια αποθήκη που εχει σπίτι του, τον ρώτησα αν μπορεί να το βρεί και μου απάντησε ότι φυσικά αφού το έχει σκεπασμένο και φυλαγμένο γιατί ο γυιός του ήθελε τα μεγάφωνα..... του έδωσα 150 euro και μου έδωσε και το σασί με τα 6 Χ 10΄ CTS, το οποίο ομολογουμένως είναι σε πολύ καλή κατάσταση (αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για ενισχυτή 30+ ετών).

Μήπως εννοείς 4x10";

Αφού ήταν τόσο καιρό σε αποθήκη, ΜΗΝ δουλέψεις τα μεγάφωνα ακόμα!

Θα πρότεινα να τα βγάλεις και να τα ελέγξεις πρώτα και να φροντίσεις να αφαιρέσεις ότι υγρασία έχουν μαζέψει αν είναι σε λειτουργίσιμη κατάσταση. Επίσης μην τα δουλέψεις με τη μια, όταν τα συνδέσεις άνοιξε τον ενισχυτή χωρίς να παίζεις κάτι να ζεσταθούν λίγο τα voice coils.

Από κει και πέρα απαλό παίξιμο (κατά προτίμηση συγχορδίες) μέχρι να σιγουρευτείς ότι είναι ΟΚ.

Όχι 6 έχει.....

Θα  φροντίσω να τα στρώσω λίγο, αν και με έχει προβληματίσει η κατάστασή τους (τουλάχιστον εσωτερικά).

A ξέχασα, μιλάμε για τον super six reverb...  :D

Σε παρακαλώ μετά τις 12 να ποστάρεις το απαραίτητο πορνογραφικό υλικό πάρ'αυτα!

Να και μια πιο αισθησιακή:

130U-7247_back.jpg

Με βλέπω μερικά απογεύματα κλεισμένο..... πρέπει να συμμαζέψω τον SSR και την ESP Explorer που τελειώνει από τα μαστόρια....

Η τελική δοκιμή θα γίνει με την TELE καρφί μέσα στον SSR

Αληθεια... Ποσα κιλα παει αυτο το πραμα ρε παιδια;  :-\

Το βλεπω και σκεφτομαι Πυρρο, Καχι, Βαλεριο και τ' αλλα παιδια...  ;D

49 κιλά!!!!

98,8lb.... ένας μικρός ενισχυτής για πρόβα στο σπίτι.....

:)  ;D  :)  ;D

:o :o :o

Ο ενισχυτης ερχεται μαζι με νοσοκομα/μασερ που σε κουραρει μετα το κουβαλημα; Αν ειναι ετσι, καλη φαση...  ;D

Καλησπερα,τωρα διαβασα το θεμα.Εχω τον ιδιο ενισχυτή με 4 ηχεια.Το κουτι του ηταν νοβοπαν και αθλιο.Ετσι μετρησα απο εδω μετρεησα απο εκει και εφτιαξα δικο μου.(βλεπε φωτο)Απο ηλεκτρικα δεν ξερω πολλα πραγματα.Οι λαμπες ειναι Philips kai Fender.Tα ηχεια ειναι Fender αλλα εχουν σκισμενες μεμβρανες.

1.Πως μπορω να φτιαξω τα ηχεια? πως ξερω οτι δεν ειναι πεσμενα?

2.Πως μπορω να μετρησω τις λαμπες?

3.Τι κανουν οι 6 μικρες λαμπες που εχει και τι οι 4 μεγαλες? (Το ειπα εμιαι εντελος ασχετος με τα ηλεκτρονικα)

Χοντρικά να σου πώ ότι οι 4 μεγάλες (6L6) είναι οι εξόδου (ενισχύντριες) ενώ οι 6 είναι προενισχύντριες (4 χ 12ΑΧ7 & 2 χ 12ΑΤ7) οι γνωστές μας στην Ελλάδα ecc83 & ecc81.....

όμορφο τον έκανες πάντως, εμένα ακόμα δεν έχει φτάσει στην κατάσταση για φωτογράφηση.......

Με τα ηχεια καμια ιδεα? Πως μπορω να δω οτι ειναι ενταξει?

Aποσυνδέεις το καθένα ξεχωριστά (ένα ένα) και μετράς με το πολύμετρο να σου γράφει την ωμική αντίσταση που γράφουν από πίσω (κανονικά 5,2Ohm όλα μαζί)

studio54GR είπε:
49 κιλά!!!!

98,8lb.... ένας μικρός ενισχυτής για πρόβα στο σπίτι.....

:)  ;D  :)  ;D
Ρε συ, με λιγότερο από 4 Ευρώ το κιλό πήρες βιντάζ Fenderιά ναουμ...ρισπέκτ  8)

Λοιπόν εαν έχετε όρεξη για Vintagιά που λέει και ο φίλτατος Jasemeister..... έχω μερικές φωτογραφίες πριν από την εγχείρηση που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα.....

Oxford 10L6, or CTS 10" AlNiCo ????

CTS ή Oxford φοράω εγώ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back