Fender Strat:Τι 1000,τι 1800,τι 3500!

Δείτε τι λέει κι' αυτός για το πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε μια καλή strat από μια... "ψόφια"

(ναι, υπάρχουν και τέτοιες. Έχω αγγίξει/ παίξει δυο "ψόφιες" -κατά τη γνώμη- μου μέχρι τώρα. Η μία μάλιστα ήταν αμερικάνα, του '91)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ ενδιαφέρον για το πως βλέπει ο Νίκος όλο το θέμα περί strat.

Στα περισσότερα συμφωνώ, σε άλλα ίσως διαφωνώ..(όπως στο οτι με overdrive οι διαφορές είναι μικρές...)

:) ;)

edit...Κώστα σκύβεις πολύ και...φαίνεσαι!!!.. :D ;D

(όπως στο οτι με overdrive οι διαφορές είναι μικρές...)
ισως δεν εγινα αντιληπτος,νομιζω οτι αν καποιος ξαναδιαβασει ομως θα καταλαβει τι θελω να πω... ;D

Ηλεκτρικος  BΡΩΜΙΚΟΣ  ηχος
Εδω οπως το περιμενα αλλωστε αρχιζει να μπαινει το...great equalizer το οποιο πιστευω οτι ισχυει για ολες τις κιθαρες.... Grin..οσο ανεβαινει το gain τοσο πιο ΙΔΙΕΣ ακουγονται ολες οι κιθαρες,με FUZZ φυσικα δεν ακουω ΚΑΜΜΙΑ διαφορα μεταξυ τους.

To cut  a  long story short αν καποιος παιζει με ΑΡΚΕΤΟ gain θα ερωτευτει την DLX μια και οι διπλοι δινουν περισσοτερο ογκο και μηδενικο θορυβο.

Σε ποιο vintage επιπεδα gain προσωπικα προτιμω την EJ στη neck θεση για lead,την DLX  στην  "κουφη" m & b IN SERIES θεση & την 69αρα στη μεσαια θεση.....
ενω σε φυσιολογικα επιπεδα gain υπαρχουν διαφορες  απο καποιο οριο και μετα αυτες αμβλυνονται λογω της..βαβουρας ;D,ετσι κι αλλοιως με τοσο αγριο κλιπαρισμα του ηχου αυτες οι κιθαρες (οι οποιες μη ξεχναμε σχεδιαστηκαν σε ΑΛΛΕΣ εποχες & μονο για καθαρο ηχο) χανουν την προσωπικοτητα τους και αναλαμβανει πλεον κατα 100% ο ενισχυτης....σε τοσο χαμο η DLX σιγουρα "νικαει" για τον απλο λογο οτι δεν κανει....βζζζζ & εχει περισσοτερο ογκο.

Δεν θα ειναι και τοσο επιστημονικο αυτο που θα πω ΑΛΛΑ τα ΜΕΓΑΛΑ headstock ειναι μουρλια! Απορω τι βγαλανε τα μικρα!!

Να πω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SF για τις πληροφορίες και τον κόπο του! Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε συναντήσει ιδιαίτερες διαφορές από την μια κιθάρα στην άλλη, πχ. από την πρώτη του τεστ (Am Dlx) σε μια άλλη ίδια, ή από μια Eric Johnson σε μια άλλη. Αυτήν την απορία την έχω γιατί έχω παίξει με δυο Eric Johnson strats:

η πρώτη δεν με συγκλόνισε (ήταν την ίδια μέρα που πέτυχα το φανταστικό κομμάτι της απλής και ταπεινής Classic Player 50s που έχω - ντρέπομαι λίγο να πω πως μου άρεσε πολύ περισσότερο),

η δεύτερη ήταν αυτή του SF και την εκτίμησα ιδιαίτερα.

(Μην ξεχάσω να πω πως και οι δυο είχαν σετάπ αξιώσεων που με βόλευε, η πρώτη straight from factory και η άλλη από τα χέρια του SF - no need to comment on THAT!!  ;D ;D :o)

Πάρα πολύ ωραίο θέμα SF ;) Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.

Μια απορία μόνο: γιατί όταν μιλάς για βάρος, χρησιμοποιείς pounds και μας μπερδεύεις; ;D Χάθηκε ο κόσμος να χρησιμοποιείς μονάδες του S.I.; ;D

γιατί όταν μιλάς για βάρος, χρησιμοποιείς pounds και μας μπερδεύεις;
γιατι πρωτον η ζυγαρια που εχω ειναι...αμερικανικη....(μονο για κιθαρες την εχω γιατι ντρεπομαι να ανεβω πανω της.... ;D) & δευτερον ο περισσοτερος κοσμος μετραει σε pounds τα βαρη των κιθαρωνε...... ;D

Nestoras είπε:
Κρίμα και σε είχα συμπαθήσει.
Για να είμαι ακριβής ο λόγος που δεν μου αρέσουν οι strat δεν είναι ο ήχος τους αλλά δεν με βολεύουν καθόλου σαν κιθάρες. Αλλά μπορει να με αναγκάσει η μέση μου σε μερικά χρόνια μη μπορωντας να αντέξει το βάρος μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ κιθάρας. :P

ε,ενταξει μικρος ειναι ακομα,θα μαθει.... ;D ;D
Λες;  :P

bloody_sunday είπε:
Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε συναντήσει ιδιαίτερες διαφορές από την μια κιθάρα στην άλλη, πχ. από την πρώτη του τεστ (Am Dlx) σε μια άλλη ίδια, ή από μια Eric Johnson σε μια άλλη.
Bump κι εδώ.

Γενικα το consistency ειναι ΠΟΛΥ εντυπωσιακο στα αμερικανικα μοντελλα.

ειχα 2 deluxe κατα καιρους...μαλλον 3 αλλα  την μια πολυ πολυ λιγο(vneck 2 μερες)...

ειχα και μια του 2010 και την εδωσα...ειχα 3 αμερικανες στανταρντ,εχω μια malmsteen(αλλα δεν την υπολογιζω σαν στρατ γιατι οι μαγνητες δεν λενε ιδιαιτερα για τετοιο ηχο),ειχα 2 classic player 60s(δεν ξερω γιατι αλλα δεν ενθουσιαστικα ιδιαιτερα παρ ολα τα θετικα σχολια στο νετ αλλα σιγουρα ειναι αξιοπρεπεστατη και παιζει καλα)

και τελος μια hot rod 57 (την οποια θεωρω και την χειροτερη στρατ που εχω παιξει ποτε)

anyway για μενα το θεμα στρατ ειναι πιο πολυ το μανικι ,τα σπεκς που σε βολευουν και γενικα το πως σου καθεται...το θεμα ηχος ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο..και τι θα σου κατσει πο κομματι...

καποια στιγμη ειχα φτιαξει μια στρατ με σωμα rockinger και μπρατσο απο γιαπωνεζα 70ς...ηταν κοπια blackmore με τους γνωστους quarterpound....ηταν η καλυτερη στρατ  που εχω πιασει στα χερια μου και ο βλακας την εδωσα...απιστευτο μανικι,απιστευτο sustain...τις ειχα κανει πειραματα με αλλα σωματα απο αμερικανα και απο μεξικανες γενικα οτι στρατ επαιζε τοτε στο σπιτι αλλα τζιφος...το συγκεκριμενο μανικι δεν ξερω γιατι αλλα εδεσε τελεια με το συγκεκριμενο σωμα...

τωρα μετα απο πολλες δοκιμες και σε μαγνητες και σε στρατ εχω καταληξει στην αγαπημενη μου road worn 50s που δεν την αλλαζω με τιποτα...ειναι το feeling Που με τραβαει απιστευτα...το μανικι απλα τελειο χωρις φινιρισμα να κολλαει το χερι και φυσικα εγω που θελω λιγο πιο αγριεμενο ηχο στρατ και οχι τοσο γλυκο καθαρο αλλα να ψιλοσπαει ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απ τους μαγνητες της και παιζει ακριβως οπως θελω...

τελικα τα ρασα δεν κανουν τον παπα ειχα ποσταρει καποια βιντεακια με συγκριτικα ακριβων και μη στρατ και τα παραθετω αλλη μια...

φυσικα δεν εχω δοκιμασει την πολυακουσμενη eric johnson και θα ηθελα πολυ...επισης δεν αποκλειω στο μελλον να παω σε μια custom shop δυστυχως γνωριζοντας οτι οπως και να γινει μια στρατ ειναι αλλα εγκεφαλικα δυστυχως με διεγειρει ακομα και το logo custom shop...(μην βριζετε)

Fender Strat Comparison USA vs Mexico Guitars - Nevada Music UK

Fender Strat Comparison USA vs Mexico - Part 2 - Nevada Music UK

αυτα απο εμενα σαν αποψη...και φυσικα πανω απ ολα ο ενισχυτης και τα χερακια...ξερω εχει καταντησει κουραστικο αλλα το ξαναλεω...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back