Fender Strat Deluxe vs Epiphone LP Slash Appetite

Celf

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ΔΕΝ εχουν σχεση οι δυο κιθαρες και δεν ειναι οφελιμη η συγκριση... τι ακριβως θες να πετυχεις να σου πουμε...

Eιναι σαν να ρωτας τι ειναι καλυτερο, η τυροκαυτερη ή το τζατζικι.

Η διαφορα μεταξυ LP και strat ειναι χαωδης. Αν δεν εχεις αποφασισειποια χρειαζεσαι/θελεις, ειναι νωρις για αγορες.

Αφου λοιπον ξεκαθαρισεις τι ειδος κιθαρας θελεις, για strat υπαρχουν και αλλες fender σε αυτα τα λεφτα, ορισμενες εκ των οποιων θα ελεγα ειναι και καλυτερες επιλογες.

Απο LP, δεν εχω ακουσει τη συγκεκριμενη απο κοντα αλλα εχω ακουσει πολυ καλα σχολια και τα spec της φαινονται αρκουντως εντυπωσιακα.

Αχα...μαθαινω λοιπον ο ασχετος!

Ευχαριστω παντως δεν θα κανω το ιδιο λαθος στο μελλον.

Δηλαδη συγκριση στρατ και λες πολ δεν νοειται...

Μπορει να μου πεις κανεις πολυ πολυ χοντρικα καμια διαφορα?  ;D

Εχουν πολυ διαφορετικο ηχο και αισθηση. Επειδη αυτα δεν μπορουν να μεταφερθουν ευκολα γραπτα, θα σου προτεινα να πας να δοκιμασεις οσες περισσοτερες μπορεις. Οχι απαραιτητα αυτες τις ιδιες...πηγαινε σε ενα μαγαζι και ζητα να δοκιμασεις αβερτα squire strat, fender mexico strat, epiphone LP ή οτι αλλο παρομοι εχουν. Δες με τι παιζουν και οι αγαπημενοι σου καλλιτεχνες για να παρεις μια ιδεα.

Celf είπε:
Μπορει να μου πεις κανεις πολυ πολυ χοντρικα καμια διαφορα?  ;D
Διαφορετικό scale, radius, προφίλ μπράτσου, set neck έναντι bolt on, σταθερή γέφυρα

έναντι tremolo, πολύ διαφορετική εργονομία σώματος, βάρος και φυσικά... ήχος.

Τι κιθάρα έχεις τώρα, τι σε βολεύει στα χέρια και τι θέλεις να παίξεις?

Εγω λες πολ ψαχνω μιας και εκανα μια σειρα δοκιμων τις τελευταιες δυο βδομαδες και μου αρεσε αρκετα η κατασκευη και ο ηχος στο καθαρο. Απλα παντα υπαρχει καποιος που θα σου πει οτι η fender ειναι η κορυφαια εταιρια στις κιθαρες και μπλα μπλα μπλα...ετσι μπηκα σε σκεψεις! Κακως λοιπον,  θα συνεχισω με LP! Ευχαριστώ για τη βοηθεια παντως!  ;D

IMHO αν θες μια κιθαρα με bright ηχο, με καλα καθαρα τοτε η στρατ ειναι μονοδρομος.

mike_rhd είπε:
Παντως αυτη η epi ειναι πειρασμος  ;D ;D
παρε LP αλλά οχι αυτή. τζαμπα λεφτα παραπάνω εχουν ολα τα signature.

και αυτο το finish ειναι χάλι.......για μένα.

Η καλυτερη επι αυτη τη στιγμη ειναι η tribute. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Αν αποφασησεις για στρατ παρε standard made in mexico.

Αν θες κατι πολυ καλυτερο με οχι πολλα παραπανω λεφτα δες την gibson sg standard.

ένας εύκολος και δίκαιος μπούσουλας για να αποφασίσεις μεταξύ LP & strat είναι:

- αν θες να παίζεις καθαρά, πάρε strat  ;)

- αν θες να παίζεις βρώμικα, πάρε  LP άκυρο πάρε strat  ::)

The Robben Ford Clinic - Mixing Jazz Chords w/ Blues

Κι εγώ στρατ παίζω αλλά αυτά τα καθαρά δε με χαλάνε καθόλου :)

Πάρε αυτή που σου κάθεται καλά στο μάτι. Θα σου έλεγα για κιθάρα set neck  με διπλούς να μην κοιτάς μόνο epiphone. Από την άλλη αν πάρεις γνωστή μάρκα /μοντέλο θα την πουλήσεις εύκολα όταν θα καταλάβεις τι θέλεις από την κιθάρα :)

στις φλογες

fender_gibson1.jpg

skantzos είπε:
Από την άλλη αν πάρεις γνωστή μάρκα /μοντέλο θα την πουλήσεις εύκολα όταν θα καταλάβεις τι θέλεις από την κιθάρα :)
οταν δηλαδη θα καταλαβεις οτι ηθελες στρατ απο την αρχη, θα μπορεσεις να πουλησεις την epiphone πιο ευκολα.

;D

Αν θες παντως μια les paul-type κιθαρα που κατα την αποψη μου κοντραρει ανετα τις epi, κοιταξε και τις hagstrom (swede και super swede).

skantzos είπε:
The Robben Ford Clinic - Mixing Jazz Chords w/ Blues

Κι εγώ στρατ παίζω αλλά αυτά τα καθαρά δε με χαλάνε καθόλου :)

Πάρε αυτή που σου κάθεται καλά στο μάτι. Θα σου έλεγα για κιθάρα set neck  με διπλούς να μην κοιτάς μόνο epiphone. Από την άλλη αν πάρεις γνωστή μάρκα /μοντέλο θα την πουλήσεις εύκολα όταν θα καταλάβεις τι θέλεις από την κιθάρα :)
Καλα τα καθαρα......που βγαινουν σε συνδιασμο με τα FENDERονια απο πισω του !!!

ουτε το ένα ουτε το άλλο. ;D

πάρε flyingV ή explorer...όχι για το ΄σχήμα τους......για το μπρατσακι  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back