Fender Pro Jr vs. Blues Jr

Angelos

Μέλος
Πόντοι
36
Απο θέμα ήχου, πως θα συγκρίνατε τους δύο αυτούς ενισχυτές που είναι στα ίδια βαττ και μοιάζει να ανήκουν στην ίδια κατηγορία (Hot Rod) ?

Κανε ενα search κ θα βρεις αρκετα πραγματα. Ο Blues Junior ειναι για μενα κακος ενισχυτης με απαισιο reverb ενω ο Pro Jr ειναι ενας απ τους πολυ αγαπημενους μου ενισχυτες με ωραια χροια. Να ξερεις παντως πως ειναι αρκετα μπασος..

Κανε ενα search κ θα βρεις αρκετα πραγματα. Ο Blues Junior ειναι για μενα κακος ενισχυτης με απαισιο reverb ενω ο Pro Jr ειναι ενας απ τους πολυ αγαπημενους μου ενισχυτες με ωραια χροια. Να ξερεις παντως πως ειναι αρκετα μπασος..
Έκανα A/B τεστ και στους 2 και ο Pro Jr βγήκε νικητής στα αυτιά μου.

Έχει πιο σφιχτό και σκαστό ήχο (ίσως λόγω 10" ηχείου?...δε ξέρω...)

Ο Blues Jr δε μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Ο ήχος του μου φάνηκε πολύ .."άψυχος", ψυχρός...Δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Επίσης έχει όντως απαίσιο reverb (όπως άλλωστε και ο Hot Rod Deluxe...)

Θα διαφωνίσω με τον deadendmind ώς προς το ότι είναι μπάσος. Ο δικός μου ακούγεται πρίμος του κερατά :lol:

Το tone το έχω στο 4/12 ;)

Να ξερεις παντως πως ειναι αρκετα μπασος..
Μπάσος ο pro junior???

Μάλλον τον έχεις βάλει σε καμιά γωνιά ή σε κανένα ράφι και σου φαίνεται έτσι λόγο του χώρου...

O δικος μου παιζει να ειναι και πιο μπασος λογω κατασκευης...Εχει 3 μεταλικες λωριδες καρφωμενες μποστα στο grille και ειναι ξυλινος(ωχ δεν επρεπε να το πω αυτο!!! :lol:)!!!

P.s. Oντως ειναι σε γωνία!

American Swamp ash! :lol:

DSCN2264.jpg

Λοιπον δωσε βαση γιατι ακριβως στην ιδια κατασταση ημουν και γω πριν απο λιγο καιρο.

Ειχα στην κατοχη μου τον pro junior για μια βδομαδα(δανεικος) και παρουσιαστηκε μια ευκαιρια για τον blues junior σε πολυ καλα χρηματα(λιγοτερο απ'οσο πωλειται ο pro junior !) και οπως καταλαβαινεις τον χτυπησα.Μου λεγαν να παρω τον pro γιατι ο blues παρολο που εχει equilizer και reverb και 12'' ηχειο εχει υποδιεστερο ηχο κατα πολυ απ'τον pro.Μου λεγαν οτι ο ηχος του ειναι ''πλαστικος'' και αλλα τετοια.

Λοιπον ολα αυτα που μου λεγαν ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ,αλλα ολα αυτα δεν τα καταλαβαινεις αν δεν τους συγκρινεις και τους δυο ταυτοχρονα(το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα ετσι εχουν τα πραγματα).

Βεβαια εγω θα τον παω για καποιες μοντες που βγαινουν για τον συγκεκριμενο ενισχυτη (blues junior) οι οποιες ειναι ευρεως διαδεδομενες στο ιντερνετ και λενε οτι μεταμορφωνουν τον ενισχυτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Αγορασε τον pro junior εαν θελεις να ξεμπερδευεις.

O Blues είναι απο έξω μπέλα-μπέλα και απο ήχο... κουνιαμπέλα!!! Μην τον σκεφτεσαι καθόλου, μου τον διαφημίζανε για σούπερ μηχάνημα και τον άκουσα... waste of time!!!

Ο Pro είναι τρομερό ενισχυτάκι!! :wink:

Ρε παιδιά εγώ δεν βλέπω πως συγκρίνονται καν αυτοί οι 2 ενισχυτές. Ο καθένας έχει σχεδιαστεί με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις και για εντελώς διαφορετικούς ρόλους.

Τώρα άν είναι να πάρεις τον Blues για μόντες οπωσδήποτε μόνο μεταχειρισμένο και με το σκεπτικό ότι θα ξοδέψεις κάποια λεφτά και ίσως φτάσεις να ξοδέψεις όσο κοστίζει ο Pro. Δε σημαίνει όμως ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σου αρέσει καλύτερα απ'τον Pro.

Εγώ θα τα έψαχνα και τα 2 μεταχειρισμένα να τα κρατήσω για κανένα εξάμηνο να είμαι σίγουρος ποιό μ'αρέσει και θα πούλαγα στη συνέχεια αυτό που δεν ήθελα. Μπορεί να σου τη βαρέσει και να κρατήσεις και τα 2!

θα συνφωνησω σε ολα ιδιως αν ειναι και η αμερικανικη εκδοση!
Τι εννοείς η αμερικάνικη έκδοση ?
Yπάρχει (η μάλλον υπήρχε) ο Μade in USA και ο Made In Mexico. Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει διαφορά μεταξύ τους!

Εγω παντως θα υποστηριξω το αντιθετο απο ολους τους υπολοιπους. Ο Blues Jr. είναι πολυ καλος ενισχυτής, με ολα τα ηχητικά χαρακτηριστικά των παλιών (και νέων) καλών Fender. Έχει δυο καναλια ουσιαστικά καθώς το boost ειναι footswitchable και παιζει ανετα μεταξυ lead & rhythm.

Ο Pro δεν μου αρεσε γιατι εχει αυτο το 10' ηχειο που εμενα μου ακουστηκε 'λιγο'. Δεν συζηταω για αλλαγες και πατεντες. Συζηταω για το προιον που θα παρεις απο το μαγαζι.

Και τωρα ολοι θα κραξουν οτι ο Pro Jr. μαμαει και δερνει και παιζει καλυτερα live και στουντιο και κουζινα...Δυστυχως μερικοι ανθρωποι του site αυτου λατρευουν μονο οτι εχουν αγορασει... :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε συ μαγιονέζα :lol: μη με βάζεις και μένα στον ντορβά ότι βρίζω τον blues μια χαρά ενισχυτής είναι!

Ο Pro είναι πάντως πιο καλός για να βάλεις μικρόφωνο μπροστά, γι'αυτό έχει σχεδιαστεί. Σε live άμα το περάσεις με mic μέσα απ'το PA σπέρνει. Και ηχογραφείται καλύτερα.

Ο Blues είναι σχεδιασμένος για το εντελώς αντίθετο, δηλ. χωρίς PA να πας να παίξεις live μόνο με τον ενισχυτή.

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα απ'τα δύο :D

ρε παλικαρια

εχω orange rockerverb 50,

pearce.

roctron ..

τελος παντως εχω κ fender pro junior,,,,

το θεμα μου ειναι το εξης ...

ενω τον εχω για σπιτι,,,,

οτι ενισχυτη και να βαλω διπλα του,,,,

παντα με κερδιζει ο fenderakos ΜΟυ,,,

στο παραπεντε να πουλησω τα κτηναρια μου και να μεινω με τον projunior,,,ο οποιος ειναι τελειος στα αυτιά μου...και σηκωνει τα πεταλια μου καλυτερα απο οσο θα ήθελα...

το θεμα μου ειναι,.,,,

ειναι αρκετος για live προβες κτλ???

συνδεετε με 4 ρα καμπινα οποτε θα παρει ενταση φανταζομαι,,,

ασε που ειναι και παναλαφρος κ οσο δεν παει αξιόπιστος..

μεσα στην εβδομαδα θα τον δοκιμασω...σε μεγαλη ενταση με τυμπανα,,,

αλλα ρε,,,κριμα δεν ειναι να παιζω με αλλον ενισχυτη μονο και μονο για τα w?

αφου εχω ερωτα με τον projunior,,,

βγαινεις Live με τον projunior σε μεγαλο χωρο?

2o projunior και  ενα split  λες ε?

χμμμ  :D :D :D :D :D

τον εχω 10 χρονια και ακομα δεν εχω παιξει με ενισχυτη που να με αγγιξει οσο αυτος..

Εχει λιγο καιρο που η ισοτιμια με την αγγλικη λιρα εχει βελτιωθει παρα πολυ και κοντευει το 1:1. Οποτε συμφερει να αγορασει κανεις τους συγκεκριμενους ενισχυτες απο Αγγλια (το ιδιο σχεδιαζω και εγω μολις πουλησω καποια μουσικα οργανα που εχω). Τα μεταφορικα ειναι κοντα στα 17 ευρω. Δειτε τα λινκς για λεπτομερειες.

http://www.dv247.com/guitars/fender-blues-junior-tube-guitar-amp-combo--34790

http://www.dv247.com/guitars/fender-pro-junior-tube-guitar-amp-combo--35445

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back