fender precision bass, back to the roots

Υπεροχο ειναι και βεβαια ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ PICKGUARD. :)

Με γεια το μπασάκι!

Πράγματι για τα χρηματα που δίνεις παιρνεις εκπληκτικο όργανο! Τωρα οσο αναφορα για το pickguard θα ηταν ακομα πιο ωραιο αν ειχε ξεθωριασει και σε διαφορα σημεια!

Πριν πας σε flat χόρδες σκεψου το πολυ καλα, διοτι η διαφορα θα ειναι μεγαλη. Αν τυχον το κανεις, επιδιωξε αρκετα μεγαλυτερο action απο αυτο που ειχε το οργανο οταν το πηρες, τουλαχιστο παιξε με το action θα διαπιστωσεις διαφορα στο ηχο του και ειδικα στις flat χορδες!

Ωραιοι οι μαγνητες που φοραει, αλλα πιστευω μια αλλαγη την χρειαζονται, εγω θα επελεγα τους SD Antiquites   :D

Evilnye είπε:
Μεγιές!! Πολύ όμορφο και καλόπαιχτο, αλλά τι το διωξες το καϋμένο το jazz :/
There are 2 kinds of people. The "jazz bass" ppl and rhe "P bass" ppl  ;D

Με γειά και απο μένα το μπασάκι σου . Καλόπαιχτο

Xristos_Bass είπε:
Πριν πας σε flat χόρδες σκεψου το πολυ καλα, διοτι η διαφορα θα ειναι μεγαλη. Αν τυχον το κανεις, επιδιωξε αρκετα μεγαλυτερο action απο αυτο που ειχε το οργανο οταν το πηρες, τουλαχιστο παιξε με το action θα διαπιστωσεις διαφορα στο ηχο του και ειδικα στις flat χορδες!
Γιατί ;

Ισα - ίσα. Δεν θα τρίζει καθόλου και θα κατεβάσει το action σαυρα. Που ήδη είναι.

Μην μπερδευούμε το excursion από μάρκα χορδής σε διαφορετική με τον τύπο της χορδής.

@ SF

To anodised gold πάει μόνο στο 2-tone sunburst (αλλά και στο blue του Precision Deluxe έχει ενδιαφέρον) που είναι μακράν καλύτερο από το 3-tone αλλά δεν μπορώ άλλο sunburst.

There are 2 kinds of people. The "jazz bass" ppl and rhe "P bass" ppl  ;D
Και οι in-between  ;D  ;)

audiokostas είπε:
Γιατί ;

Ισα - ίσα. Δεν θα τρίζει καθόλου και θα κατεβάσει το action σαυρα. Που ήδη είναι.

Μην μπερδευούμε το excursion από μάρκα χορδής σε διαφορετική με τον τύπο της χορδής.
Διοτι σε εμενα δεν αρεσει η μουντιλα, απο οτι καταλαβαινω με το κουτο μυαλο μου μεγαλυτερο action πάλλεται περισσοτερο η χορδη κι ετσι εχει μεγαλυτερη διαφορα ο ηχος.

Κι οντως στην πραξη ετσι εγινε!

Επισης κατα την ταπεινη μου παλι αποψη τα Fender ειναι οργανα που δεν θελουν χαιδεμα οι χορδες  ;D αυτο για μενα σημαινει οχι πολυ χαμηλο action.

Xristos_Bass είπε:
Διοτι σε εμενα δεν αρεσει η μουντιλα, απο οτι καταλαβαινω με το κουτο μυαλο μου μεγαλυτερο action πάλλεται περισσοτερο η χορδη κι ετσι εχει μεγαλυτερη διαφορα ο ηχος.

Κι οντως στην πραξη ετσι εγινε!

Επισης κατα την ταπεινη μου παλι αποψη τα Fender ειναι οργανα που δεν θελουν χαιδεμα οι χορδες  ;D αυτο για μενα σημαινει οχι πολυ χαμηλο action.
Κανένα από αυτά που ανέφερες (πέρα από την μουντίλα που είναι θέμα πρωτίστως κατασκευής της χορδής) δεν έχει σχέση με flat vs round. Σε ποιά πράξη έγινε έτσι;

Οι flat χορδές για να ξέρεις, μπορούν να "κρύψουν", λόγω κατασκευής, τριξίματα από ελαττώματα του μπράτσου κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει με rounds.

Και με τις flats κοπανας to your hearts content. Οπως κάνει και o Harris των Maiden.  ;)

Ασε που δεν έχει σχέση τι μπάσο έχεις με το πόσο κοπάνημα του ρίχνεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λεγοντας στην πραξη, εννοω πως οταν εβαλα flats στο μπασο μου, διαπιστωσα μια μουντιλα που με χαλασε αρκετα σε σχεση με τις roundwound που φορουσε, επισης διατηρησα το χαλημο action που ειχε, κι οταν λεμε χαμηλο action εννοω αυτο που οι χορδες θελουν λιγο ακομη για να γλυψουν τα ταστα  :P

Με τις flat ομως  διαπιστωσα οτι επρεπε να βαλω περισσοτερη δυναμη για να παρω τον ηχο που θελω με αποτελεσμα τα τριξιματα, κι ετσι αποφασισα να σηκωσω το action αρκετα σε σχεση με πριν, με αποτελεσμα να διαπιστωσω οτι δεν ειχε ουδεμια σχεση με πριν το οργανο και εξαφανιστηκε ο αδυναμος μουντος ηχος που ειχε στην αρχη. Φυσικα flat χορδες ειναι δεν περιμενω να βγαλουν ηχο οπως οι roundwound.

Επισης εχει μεγαλη διαφορα να παιζεις σε μπασο με active κυκλωμα απ οτι σε μπασο με passive. Στο πρωτο χωρις ιδιαιτερη δυναμη στα δαχτυλα σου(χαιδεμα) βγαζεις ηχο που βγαζεις στο δευτερο με φυσιολογικη δυναμη.

Αυτο εννοω οταν αναφερω:

Xristos_Bass είπε:
Επισης κατα την ταπεινη μου παλι αποψη τα Fender ειναι οργανα που δεν θελουν χαιδεμα οι χορδες  ;D αυτο για μενα σημαινει οχι πολυ χαμηλο action.
Το μπασο που διαπιστωσα αυτες τις διαφορες με τις φλατς το επισυναπτω σε φωτο παρακάτω. ;)

Den_Se_Xalase.jpg

Χρήστο καταλαβαίνω τι λες (αν και ψάχνεις λάθος γιατρειές) αλλά να πω ότι άλλη η συμπεριφορά από και προς τις flats και άλλο οι round.

Εξαρτάται τι ζητάς και τι ψάχνεις.

Με τις flats εχω παρατηρήσει ότι έχουν την ίδια συμπεριφορά με το Preci. To οποίο σημαίνει ότι από μόνο του δε λέει πολλά και δεν ενθουσιάζει με την ευελιξία του και τους ήχους (όπως το ομόσταυλο JAzz ας πούμε) αλλά όταν αρχίσουν τα όργανα, μυστηριωδώς, cuts through the mix εξοχότατα. Το ίδιο και οι flats

Εγω παντως που εχω το παλιο Harris του 2001 οι SPB-3 ΣΠΕΡΝΟΥΝ!Οπως και το οργανο γενικοτερα το θεωρω πολυ καλυτερο απο το τωρινο reissue

fleaman είπε:
Εγω παντως που εχω το παλιο Harris του 2001 οι SPB-3 ΣΠΕΡΝΟΥΝ!Οπως και το οργανο γενικοτερα το θεωρω πολυ καλυτερο απο το τωρινο reissue
Περί ορέξεως ......  ;)

Το πρώτο ήταν με τα χρώματα της West Ham (άλλο μπλε όχι sparkle και με wine pickguard) ?

Το πρώτο αν δεν απατώμαι ήταν basswood και το τωρινό alder, σωστά;

Ωραίο μπάσο, όπως και να χει. Αν και χρωματικά (και μαγνητικά) το καινούριο μου πάει καλύτερα.

Αν και αυτό το άσπρο με το διπλό binding που είχε σε κάποιες συναυλίες, μου άρεσε επίσης πολύ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Αν και αυτό το άσπρο με το διπλό binding που είχε σε κάποιες συναυλίες, μου άρεσε επίσης πολύ.
Aν θυμάμαι καλά, σε ενα dvd συναυλίας ο guitar tech έλεγε πως με το ίδιο μπάσο

παίζει 30 χρόνια, στην αρχή ήταν μαύρο, μετά το έβαψε μπλέ μεταλλικό και στη

συνέχεια λευκό. Τόσα λεφτά και καθόλου g.a.s. :D

* Fender Precision Bass Copy: White, white pickguard, maple neck.

* Fender '70s Jazz Bass: Sunburst w. tortoise pickguard, rosewood fretboard.

* Fender '70s Precision Bass: Pearl White w/ West Ham crest and blue/red pinstriping (formerly white, then black, then blue sparkle), mirror pickguard (formerly black), maple neck.

* Fender '70s Precision Bass: Blue / silver crackle finish (formerly white, then red sparkle), mirror pickguard (formerly black), maple neck.

* Fender 1959 Precision Bass: Chess finish (formerly fiesta red or 'salmon pink' as described by Steve in a 1992-era Bass Player magazine), mirror pickguard (formerly gold anodized), maple fretboard (formerly rosewood).

* Ibanez Roadster Bass: Black, maple neck (White pickups).

* Ibanez Roadster Bass: Black, maple neck (Black pickups).

* Danelectro Longhorn Bass: White, rosewood fretboard.

* Fender '80s Precision Bass: Red, mirror pickguard (formerly black), maple neck.

* Fender '80s Precision Bass: Red, black pickguard, maple neck.

* Fender '80s Precision Bass: Red, black pickguard, rosewood fretboard.

* Lado Steve Harris Signature Unicorn Bass: Blue w. Unicorn graphic, rosewood fretboard. The bass has no tone control and Harris taps his head or body to cue the technician for treble or bass adjustments.

* Lado Super Falcon Bass: Blue w. Falcon graphic, rosewood fretboard. (He's been using two such basses, one being a proto-type and was delivered back to Lado.)

* Unknown brand: Natural, rosewood fretboard.

* Unknown brand, possibly a "small luthier" bass: Golden, rosewood fretboard.

* Fender '80s Precision Bass: Black, white pickguard, maple neck.

* Ovation Acoustic Bass: Black, rosewood fretboard.

* Fender Steve Harris Signature Precision Bass: Blue, wine-red pickguard, maple neck.

* Guild Acoustic Bass: Black, rosewood fretboard.

* Fender Special Precision Bass: Sunburst, white pickguard, rosewood fretboard.

* Fender Special Precision Bass: Black, golden pickguard, maple neck.

* Washburn Force 40: Black with red lining. Shortly after Bruce returned to the band, he appeared with this bass in some photos. According to an interview by Bass Magazine (in Japan), he uses this bass only for exercise.

Τον κακομοίρη...........

Και λέει οτι αλλάζει συχνά χορδές....

Με πιασε μια πόνεση για την πάρτη του.

Κουράγιο Χάρη, κουράγιο αδερφέ.

Το πρώτο ήταν με τα χρώματα της West Ham (άλλο μπλε όχι sparkle και με wine pickguard) ?Το πρώτο αν δεν απατώμαι ήταν basswood και το τωρινό alder, σωστά;
Σωστος σε ολα!Basswood body με maple neck και ναι το μπλε δεν ειναι sparkle..Επισης το τωρινο εχει πισω απο το headstock την υπογραφη του Harris ενω του 2001 εχει μπροστα στην ακρη του headstock το Logo των Maiden.Επισης ειναι Made in Japan!

Σκέφτομαι και εγω να πάρω το Fiesta red ομως θελω οπωσδηποτε αλλο pickguard... Ψαχνω στο http://www.wdmusic.com/guards_bass_fender.html και απο οτι καταλαβαινω αυτα δε θα ταιριαζουν οι βιδες. Ξερει καποιος αν υπαρχουν?

Για Μεξικάνικα και Αμερικάνικα δεν υπάρχει ζήτημα καθώς βρωμάει ο τόπος από δαύτα και βρίσκεις παντού. Π.χ. http://www.buzzardsbass.com/parts/pick-guards/fender/precision.html

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή σε μερικά αναφέρεται ότι δεν κάνει για Ιαπωνικά P-bass δεν ξέρω τις διαφορές των Ιαπωνικών στα pickguard. Υπάρχει βέβαια η custom λύση δηλαδή είτε να στείλεις το περίγραμμα (trace στα ελληνικά) από το δικό σου και να σου φτιάξουν ότι θες (και το http://www.greasygroove.com δύσκολα έχει αντίπαλο στην ποικιλία  ;)) ή να πάρεις ένα χωρίς τρύπες από την Warmoth και να τις κάνεις ο ίδιος. Απλώς έλεγα αν ξέρει κανείς διαφορές και μέρος με έτοιμα.

Επίσης, αν κάποιος ξέρει, υπήρχε κάπου, κάποτε ένα site αν θυμάμαι καλά που ήταν για επιλογή χρώματος pickguard. Δηλαδή σου έβγαζε ένα p-bass και του λεγες χρώμα του μπάσου και χρώμα pickguard και στο έβγαζε πως θα δείχνει.

ΘΑ μου πεις φτιάχτο μόνος σου.

Καλά, εγώ ρωτάω αν ξέρετε. Αν όχι, βλέπουμε.

bihlas87 είπε:
Αυτός είσαι, και έψαχνα να βρώ που είχα ξαναδεί αυτά εδώ τα κορυφαία

http://www.greasygroove.com/proddetail.php?prod=01682-PG-F-S-D-PB

http://www.greasygroove.com/proddetail.php?prod=01656-PG-F-S-D-JB
Πάνω σε Amber μπάσο σε death metalhardcore semiagricultural postindustrial metaband .....

Ασε που άμα είναι να στο φυλάει κάποιος, βάλε τον Καλύτερο.

audiokostas είπε:
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή σε μερικά αναφέρεται ότι δεν κάνει για Ιαπωνικά P-bass δεν ξέρω τις διαφορές των Ιαπωνικών στα pickguard. Υπάρχει βέβαια η custom λύση δηλαδή είτε να στείλεις το περίγραμμα (trace στα ελληνικά) από το δικό σου και να σου φτιάξουν ότι θες (και το http://www.greasygroove.com δύσκολα έχει αντίπαλο στην ποικιλία  ;)) ή να πάρεις ένα χωρίς τρύπες από την Warmoth και να τις κάνεις ο ίδιος. Απλώς έλεγα αν ξέρει κανείς διαφορές και μέρος με έτοιμα.

Επίσης, αν κάποιος ξέρει, υπήρχε κάπου, κάποτε ένα site αν θυμάμαι καλά που ήταν για επιλογή χρώματος pickguard. Δηλαδή σου έβγαζε ένα p-bass και του λεγες χρώμα του μπάσου και χρώμα pickguard και στο έβγαζε πως θα δείχνει.

ΘΑ μου πεις φτιάχτο μόνος σου.

Καλά, εγώ ρωτάω αν ξέρετε. Αν όχι, βλέπουμε.
Τόσοι μπασιάρηδες, κανείς δεν ξέρει ωρέ;

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back