• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender Bassman Ten combo ή Orange AD200B Mk3 head

tromaras

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Kαλησπερα σε ολους!

Eιμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ενισχυτες για μπασο,αλλα δεν ξερω ποιον να αγορασω!

Θα με βοηθουσε παρα πολυ να ακουσω αποψεις κ για τους δυο.

Τα υπερ & κατα του καθενος κλπ.

Χρησιμοποιω ενα fender american jazz bass standard

Ευχαριστω εν των προτερων! :)

Εννοείς τον silverface Bassman 10;

scaled.php

Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς ενισχυτές! Και η κύρια διαφορά είναι τα 50 ταπεινά Watt τoυ Bassman σε σύγκριση με τα 200 ολόκληρα Watt τoυ Orange!

Γιατί η επιλογή σου είναι μόνο μεταξύ αυτών των δύο? Υπάρχει κάποιος λόγος? Γιατί πχ combo Bassman και όχι head?

Προσωπικά για μπάσο, αν οι επιλογές μου ήταν αυτές, θα επέλεγα τον AD200B αλλά παλιό. Πρόκειται για απίστευτο μηχάνημα, καθαρό και δυνατό με μπόλικο headroom, μην περιμένεις όμως "σύγχρονο" ήχο μπάσου. Φυσικά θέλεις και μια καλή καμπίνα με καλά μεγάφωνα, αυτό μην το παραβλέψεις! Εννοείται ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν προβλέπεται για χρήση δωματίου.

Ο Bassman 10 δεν θα έλεγα ότι είναι και ότι καλύτερο για μπάσο, ειδικά αν παίζεις λίγο δυνατά και θέλεις καθαρό ήχο.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν συζητάμε καν το θέμα κουβάλημα! Αν θες κάτι για σπίτι και πρόβες δεν είναι κανένας καλή επιλογή. Και, τον AD200 θα τον επέλεγα μόνο αν οι πρόβες μου γίνονταν σε συγκεκριμένο χώρο, άρα όχι κουβάλημα, και στα live ήθελα να γκρεμίσω τοίχους!  ;D

myster_maze είπε:
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς ενισχυτές! Και η κύρια διαφορά είναι τα 50 ταπεινά Watt τoυ Bassman σε σύγκριση με τα 200 ολόκληρα Watt τoυ Orange!
Μήπως ο... τρομάρας  εννοεί  bassman TV 10 ή  TV DUO 10 που είναι στα 150 και 350W αντίστοιχα;

Πρόκειται για απίστευτο μηχάνημα, καθαρό ....
Μέχρι  το '' 4 '' στο gain  …το πολύ.....    ;D ;)

lgbesios είπε:
Μήπως ο... τρομάρας  εννοεί  bassman TV 10 ή  TV DUO 10 που είναι στα 150 και 350W αντίστοιχα;
Ε, τότε και πάλι Orange!  ;D

Μέχρι  το '' 4 '' στο gain  …το πολύ.....    ;D ;)
Δεν χρειάζεται παραπάνω!  ;D

myster_maze είπε:
Ε, τότε και πάλι Orange!  ;D
Δεν μπορώ  να μην  συμφωνήσω  γιατί όπως  έχω ξαναπεί  είναι  η  top  επιθυμία  μου

url

με black tolex  παρακαλώ  ;)

Δεν χρειάζεται παραπάνω!  ;D
Απο το ''παραπάνω''  αρχίζουν τα καλά  8)

lgbesios είπε:
Απο το ''παραπάνω''  αρχίζουν τα καλά  8)
Χαχά, εννοείται! Απλά είχαμε την λέξη καθαρό στο πεδίο. ;D

myster_maze είπε:
Just for the record-50W ήταν στους πρώτους. 75W στα μοντέλα από το '78 (νομίζω) μέχρι το ΄82  που έβγαινε.

Πάντως αν θέλει γκάζια, τον... πορτοκαλί  ;D. (Άσε δε τα 35 κιλά του bassman. όχι βέβαια ότι δεν θα κουβαλάει και με τον orange- 25 κιλά μόνο το κεφάλι- αλλά λέμε τώρα).  ;D ;D ;D 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Just for the record-50W ήταν στους πρώτους. 75W στα μοντέλα από το '78 (νομίζω) μέχρι το ΄82  που έβγαινε.
Σωστά! Κάτσε να δούμε όμως, τελικά ποιόν Bassman εννοεί ο tromaras.

myster_maze είπε:
Σωστά! Κάτσε να δούμε όμως, τελικά ποιόν Bassman εννοεί ο tromaras.
;D

Όποιος και αν είναι, να κουβαλάς τόσα κιλά για τόσο λίγα watt είναι «πολυτέλεια» και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου φτάσουν. Οπότε μαζί σου- δαγκωτό Orange  ;D 

Καλημερα παιδες

Λοιπον η αρχικη μου επιλογη ηταν ο Orange αλλα πηρε το ματι μου στις αγγελιες τον Bassman Ten κ επειδη ειχα ακουσει καλα λογια για τους συγκεκριμενους οταν χρησιμοποιουνται με μπασο επεσα σε διλλημα.Σιγουρα ενα head ειναι πιο ευελικτο λογω ογκου κ χρησης με διαφορετικες καμπινες απο εναν combo.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=86276 bassman ten

Η χρηση που θελω να κανω ειναι για live κ καποιες φορες για προβα στο στουντιο

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αμα σου  είναι  εφικτό  να πας να τον ακούσεις  αλλά οπως ειπώθηκε  λίγα watt πολλά κιλά

Toν συγκεκριμενο Fender δεν τον εχω ακουσει. Εχω τον Bassman 50 σε καμπινα κιθαρας Orange 4x12 και για μπασο δε μου αρεσει, για κιθαρα ειναι παρα πολυ καλος.

Πως κατεληξες σε αυτους τους δυο ενισχυτες οι οποιοι εχουν και μεγαλη διαφορα τιμης; Θες οπωσδηποτε λαμπατο; Με καμπινα τι θα κανεις σε περιπτωση που παρεις τον Orange;

KostasP είπε:
τι θα κανεις σε περιπτωση που παρεις τον Orange;
Θα πάθει λουμπάγκο  δεν θα του αρέσει  ηχητικά και θα τον πουλήσει σε μένα μισοτιμής  ;D ;D ;D

KostasP είπε:
Toν συγκεκριμενο Fender δεν τον εχω ακουσει. Εχω τον Bassman 50 σε καμπινα κιθαρας Orange 4x12 και για μπασο δε μου αρεσει, για κιθαρα ειναι παρα πολυ καλος.

Πως κατεληξες σε αυτους τους δυο ενισχυτες οι οποιοι εχουν και μεγαλη διαφορα τιμης; Θες οπωσδηποτε λαμπατο; Με καμπινα τι θα κανεις σε περιπτωση που παρεις τον Orange;
Τον orange ηθελα αρχικα αλλα δελεαστηκα απο την αγγελια του bassman ten :)

Μαλλον για orange με βλεπω,θα παω μια βολτα απο τον παναγοπουλο να τον ακουσω κ ζωντανα.Τωρα οσο αναφορα το θεμα καμπινα εχω ενα warwick combo 200w στον οποιο θα χρησιμοποιησω την καμπινα του αρχικα στο σπιτι κ στο στουντιο θα παιζω με 4χ10 καμπινα της gallien krueger

lgbesios είπε:
Θα πάθει λουμπάγκο  δεν θα του αρέσει  ηχητικά και θα τον πουλήσει σε μένα μισοτιμής  ;D ;D ;D
;D ;D ;D στα 2/3 της αρχικης θα τον παρεις αν δεν μου αρεσει,μην τριβεις τα χερια σου!!!

lgbesios είπε:
;D ;D ;D

Βλέπω ότι ετοιμαζόμαστε για... αγορές  :o  ;D ;D ;D

Πάντως one way or another, είναι πολλά τα... κιλά Άρη  :D

35 σχεδόν τα του Fender- μπρρρρρρ...

25 σχεδόν τα του πορτοκαλί (μόνο το κεφάλι), ε, δεν θα είναι και άλλα τόσα η καμπίνα;  ::)

Το λουμπάγκο το βλέπω σιγουράκι  ;D  

myster_maze είπε:
Φυσικά θέλεις και μια καλή καμπίνα με καλά μεγάφωνα, αυτό μην το παραβλέψεις! Εννοείται ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν προβλέπεται για χρήση δωματίου.
Μην το παραβλέψεις αυτό γιατί είναι σίγουρα εξίσου σημαντικό με την επιλογή του ενισχυτή σου (να μην πω κ ίσως παραπάνω!).

Απότι κατάλαβα ψάχνεις έναν ενισχυτή μπάσου αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. (Σε καμία περίπτωση δεν το λέω κακοπροαίρετα). Οπότε καλύτερα να θέσεις τη συζήτηση σε άλλες βάσεις. ΠΧ τι ήχο θέλεις να πετύχεις (vintage,καθαρό, βρώμικο, μοντέρνο κλπ), τι χρήση θέλεις να του κάνεις (προβάδικο, live, δωμάτιο) κλπ κλπ.

P.S. και σαν απάντηση στο αρχικό ερώτημα εννοείται τον Orange θα επέλεγα (ή μάλλον ένα OR120 από τα 70s ;D)

Trending...

Νέα θέματα

Back