Fender American Special JB vs American Standard JB

om

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια σας.

Μετά από πολύ καιρό πήρα την απόφαση να αποκτήσω το πρώτο μου jazz bass.

Ψάχνοντας ανακάλυψα και τη νέα σειρά American Special, η οποία έχει περίπου 300 euro διαφορά στην τιμή από τη σειρά Standard.

Θα ήθελα γνώμη από κάποιους που έχουν δοκιμάσει τα American Special και αν αξίζουν.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μπορώ να βρεθώ αθήνα για να τα δοκιμάσω λόγω υποχρεώσεων.

Αν τα Special είναι κατα πολύ κατώτερα, θα ήθελα να το ξέρω ώστε να πάρω το Standard που είναι σίγουρα καλό.

Special:

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-special-jazz-bass-guitar-olympic-white--82141

Standard:

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-standard-jazz-bass-olympic-white-rosewood--48149

Προ ολιγων ημερων εψαχνα κι εγω τις διαφορες αναμεσα στα 2 μπασα. Η πιο σαφης αποψη που διαβασα (χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος οτι υσχύει) ειναι στο φορουμ της fender ενας τυπος που εγραψε εν ολίγοις πως το am special ειναι μια πιο μετρια εκδοση του am standard και κυκλοφόρησε μονο και μονο, λογο της πολιτικης της fender που θελει να εχει μπασα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ. Απο κει και περα ψαχνοντας και συγκρινοντας τα χαρακτηριστικα, η διαφορα που ξερω οτι υσχυει ειναι οτι το standard, εχει σιγουρα ΠΟΛΥ καλυτερη γεφυρα. Δεν εβγαλα ακρη ομως για τους μαγνήτες ...

Γιατί δεν κάνεις λίγη υπομονή να μαζέψεις κανα 200άρι παραπάνω και να πάρεις το american deluxe που μαμεί και δέρνει έτσι κι αλλιώς και να μην πέφτεις σε διλημματα τέτοιυ είδους?

hotspur είπε:
ειναι οτι το standard, εχει σιγουρα ΠΟΛΥ καλυτερη γεφυρα.
Μην παιρνεις και ορκο. Δεν προτιμουν ολοι τις high mass γεφυρες.

Nikoubis είπε:
Μην παιρνεις και ορκο. Δεν προτιμουν ολοι τις high mass γεφυρες.
Μπορεί να μην κάνουν και διαφορά αλλά πάντως είναι πιο ακριβές.

Βάλε και τη θήκη και η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Ασε που το special έχει slim C μπράτσο. Μπλιαχ

Αφού θα σε τρώει που θα σε τρώει, πάρε το std να μην το χεις άγχος.

Και σταθερή αξία είναι.

Τα υπόλοιπα τα αλλάζεις εν ευθέτω χρόνο και σύμφωνα με το γούστο σου.

Είπαμε, lego είναι. H χαρά της κατανάλωσης....  ;) ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ για το Feedback.

Δεν είχα προσέξει ότι το special έχει ακόμα πιο λεπτό μπράτσο.

Αυτό το αποκλείει άμεσα αφού στο κυρίως μπάσο μου είναι αρκετά παχύ.

Όσον αφορά το deluxe, το μόνο που μου αρέσει είναι τα block inlays αφού το active με αφήνει αδιάφορο, έχω άλλο μπάσο για αυτό τον ήχο.

Άρα πάω για το standard, αυτό έχει δικιά του σκληρή θήκη?

audiokostas είπε:
Μπορεί να μην κάνουν και διαφορά αλλά πάντως είναι πιο ακριβές.

Βάλε και τη θήκη και η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Ασε που το special έχει slim C μπράτσο. Μπλιαχ

Αφού θα σε τρώει που θα σε τρώει, πάρε το std να μην το χεις άγχος.

Και σταθερή αξία είναι.

Τα υπόλοιπα τα αλλάζεις εν ευθέτω χρόνο και σύμφωνα με το γούστο σου.

Είπαμε, lego είναι. H χαρά της κατανάλωσης....  ;) ;D
Μωρε, κι εγω τις προτιμω (του G&L ειναι as high mass as they come εξαλλου), απλα υπαρχει πολυς κοσμος που τις σιχαινεται και προτιμα τις παραδοσιακες Fender.

Τωρα για να πω κι εγω μια γνωμη, πιστευω οτι αν διαθετει κανεις λιγοτερα απο τα λεφτα του US Standard, τουτο δω ειναι πιο value for money επιλογη απο το American Special. Τα American Deluxe ειναι active οργανα και εκει παμε σε εντελως διαφορετικη συζητηση.

Nikoubis είπε:
Μωρε, κι εγω τις προτιμω (του G&L ειναι as high mass as they come εξαλλου), απλα υπαρχει πολυς κοσμος που τις σιχαινεται και προτιμα τις παραδοσιακες Fender.

Τωρα για να πω κι εγω μια γνωμη, πιστευω οτι αν διαθετει κανεις λιγοτερα απο τα λεφτα του US Standard, τουτο δω ειναι πιο value for money επιλογη απο το American Special. Τα American Deluxe ειναι active οργανα και εκει παμε σε εντελως διαφορετικη συζητηση.
Καλησπερα κι απο μενα.Ημουν κι εγω αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg,αλλα επειδη ολα αυτα φτανουν και ξεπερνουν τα 1000ευρω πηρα ενα gibson του 78 στα ιδια χρηματα και ηρεμησα.Ιδιο το jameson του τωρα με  ενα μπουκαλι 32 ετων που ειχε ξεχασμενο στην ντουλαπα ο παππους???

gazotenekes είπε:
Καλησπερα κι απο μενα.Ημουν κι εγω αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg,αλλα επειδη ολα αυτα φτανουν και ξεπερνουν τα 1000ευρω πηρα ενα gibson του 78 στα ιδια χρηματα και ηρεμησα.Ιδιο το jameson του τωρα με  ενα μπουκαλι 32 ετων που ειχε ξεχασμενο στην ντουλαπα ο παππους???
???

Ερ. Fender American Special JB ή American Standard JB ;

Απ. Εγώ ήμουν αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg, (!!!! σ.σ. )

Ερ. Και;

Απ. Τελικά πήρα (σ.σ.ένα κάποιο) gibson .... (!!!! σ.σ.)

Ερ. Γιατί;

ΑΠ. Ήταν πιο παλιό....

Φίλτατε, η επιχειρηματολογία σου με κέρδισε.

Τελεικά ξέρει κανείς ποιο απο τα 2 φοράει καλύτερους μαγνήτες ?

Nikoubis είπε:
πιστευω οτι αν διαθετει κανεις λιγοτερα απο τα λεφτα του US Standard, τουτο δω ειναι πιο value for money
Σωστός ! Η ουσιαστική  διάφορα  κατασκευαστικά με το am.std & special ειναι οτι το classic  δεν  εχει το Posiflex Graphite Neck Support Rods (νομίζω ούτε το standard , το highway το έχει ) σύστημα  στο μανίκι ,δηλαδή ,δυο παράλληλες   με το truss rod   βέργες από γραφίτη   που βοηθούν στο να μην στρίβει και σκεβρώνει.

επίσης  το διαφορετικό  radius στην ταστερια , το μεν classic   7,5’’ τα δε αλλα 9,5’’(βολεύει καλύτερα)  όπως  και τα τάστα  το μεν εχει vintage( πιο λεπτά ) τα δε medium jumbo ,λεπτομέρειες  ;D

ηχητικά  είναι ολα πολύ πολύ κοντά ;)

Παιδια εχω την αισθηση πως (εκτος των active μοντελων) η καλυτερη σειρα της fender, η σταθερη αξια που λεμε, ειναι τα american standard. Οποτε μήπως η καλυτερη συμβουλη σε καποιον που διαθετει 600 η 700 ευρω ας πουμε, ειναι να τα κρατήσει και να μαζεψει αλλα 400 και να παει για ενα standard και να ξεμπερδευει με το θεμα μπασου μια και καλη ... μηπως ...        ΥΠ. Ιδια ειναι τα μπράτσα τους σε μεγεθος.

hotspur είπε:
Παιδια εχω την αισθηση πως (εκτος των active μοντελων) η καλυτερη σειρα της fender, η σταθερη αξια που λεμε, ειναι τα american standard.
διαφωνώ  ;D  έχεις  παίξει με κανα  American vintage

lgbesios είπε:
διαφωνώ  ;D  έχεις  παίξει με κανα  American vintage
+100

Μεγαλο θεμα στα καινουρια φεντερ και γενικα στα μετα columbia ειναι τα ξυλα...δεν δικαιολογειτε ενα οργανο σαν ενα Jazz Bass να εχει ενα τοσο μεγαλο βαρος...

Αν πας ομως σε ποιο ακριβες σειρες θα βρεις οργανα τα οποια εχουν και καλυτερα ξυλα και καλυτερη κατασκευη...Αν ειχα 2-3 χιλιαδες ευρω ευκαιρα δεν θα με χαλουσε καθολου να επερνα αυτο εδω...

http://www.thomann.de/gr/fender_59_precision_bass_relic_bk.htm

Λεμε τωραααα....

Όσον αφορά τις τιμές, η σειρά American Special είναι ακριβότερη από την Highway 1 και ελαφρώς φθηνότερη σε σχέση με την American Standard.

Αυτό που κάνει τα μπάσα American Special να διαφέρουν από τα Highway 1 είναι ο vintage-style καβαλάρης και η προσθήκη μιας ταστιέρας από κελεμπέκι μαζί με την ταστιέρα από ξύλο τριανταφυλλιάς.

Και οι δυό σειρές (American Special - Highway 1) διαθέτουν το κύκλωμα Greasebucket. Πρόκειται για ένα παθητικό tone το οποίο μειώνει τα πρίμα χωρίς να μπουκώνει τον ήχο με παραπανίσια μπάσα.

Μόνο που λείπουν οι πεντάχορδες ένταστες και οι τετράχορδες άταστες εκδόσεις τόσο στο Jazz όσο και στο Precision.

jaguarbass12 είπε:
Όσον αφορά τις τιμές, η σειρά American Special είναι ακριβότερη από την Highway 1 και ελαφρώς φθηνότερη σε σχέση με την American Standard.

Αυτό που κάνει τα μπάσα American Special να διαφέρουν από τα Highway 1 είναι ο vintage-style καβαλάρης και η προσθήκη μιας ταστιέρας από κελεμπέκι μαζί με την ταστιέρα από ξύλο τριανταφυλλιάς.

Και οι δυό σειρές (American Special - Highway 1) διαθέτουν το κύκλωμα Greasebucket. Πρόκειται για ένα παθητικό tone το οποίο μειώνει τα πρίμα χωρίς να μπουκώνει τον ήχο με παραπανίσια μπάσα.

Μόνο που λείπουν οι πεντάχορδες ένταστες και οι τετράχορδες άταστες εκδόσεις τόσο στο Jazz όσο και στο Precision.
              Θα μπορούσες να μας λύσεις και την τελευταία απορία ? Γνωρίζεις κατι όσων αφορα τους μαγνήτες του american standard jazz και του special ? Εχουν καποια ουσιαστική διαφορά ?

Όλα καλά αυτά, αλλά το να βρεις καλό μπάσο είναι και θέμα τύχης. Είχα 20 χρόνια το vintage '57 και ήταν μούφα για ήχο Precision σε σχέση με όσα '70s έχω ακούσει.

Tώρα έχω ένα μεξικάνικο std το οποίο παίζει σχετικά καλά και σίγουρα καλύτερα από ένα american std, ένα '50s roadworn και ένα american deluxe που συγκρίθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ίδιο εξοπλισμό.

Bottom line - αυτό που θα διαλέξεις να το έχεις δοκιμάσει και να το έχεις συγκρίνει με άλλα, την ίδια μέρα, ώστε να έχεις νωπό στην μνήμη σου τον ήχο του και η αγορά σου να είναι πιο έγκυρη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back