• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender 60's classic player stratocaster - απορία

telemanic

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καθοτι (από,τι ξερω) μονο η Fender 60's classic player stratocaster και η Eric Johnson strat εχουν 12αρι radius και αφού η δευτερη ειναι ακριβη για το budget μου, επελεξα την 60s classic player για να την μεταμορφωσω (κακοποιησω κατα καποιους) σε heavy shredομηχανή. Με αλλα λογια θα τη σκαψω και θα βαλω διπλο στη θεση bridge.

Η απορια μου ειναι η εξης:

Υπαρχει καποιος περιορισμος λογω των υπολοιπων vintage χαρακτηριστικων της κιθαρας προκειμενου να τη χρησιμοποιω (ε,ναι, θα το πω) για heavy metal;

ο αριθμος των ταστων που ειναι 21 και μαλλον δεν κανει για shred..............το vintage τρεμολο.......αν τα παραβλεψεις ολα αυτα....εισαι ωραιος....

;)

p.s βεβαια θα χαλασεις μια πολυ ωραια κιθαρα.....βαζοντας διπλο.......στη θεση του μονου.....αφου η κιθαρα ειναι vintage γενικοτερα  ::)

telemanic είπε:
Καθοτι (από,τι ξερω) μονο η Fender 60's classic player stratocaster και η Eric Johnson strat εχουν 12αρι radius και αφού η δευτερη ειναι ακριβη για το budget μου, επελεξα την 60s classic player για να την μεταμορφωσω (κακοποιησω κατα καποιους) σε heavy shredομηχανή. Με αλλα λογια θα τη σκαψω και θα βαλω διπλο στη θεση bridge.
Είσαι σίγουρος ότι η 60άρα έχει 12άρι? (το λέω γιατί μια original του '60 που έχω καθώς και οι reissue,7.25 έχουν)

Η απορια μου ειναι η εξης:

Υπαρχει καποιος περιορισμος λογω των υπολοιπων vintage χαρακτηριστικων της κιθαρας προκειμενου να τη χρησιμοποιω (ε,ναι, θα το πω) για heavy metal;

Απολύτως κανένας,εφόσον σε βολεύει το πάχος του neck και τα ενδεχομένως vintage (small) τάστα που θα έχει.(λέω ενδεχομένως διότι με μπέρδεψες με το 12άρι radius που λες οτί έχει η κιθάρα)

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα σου το δημιουργήσει το vintage-style tremolo που (πάλι μάλλον λέω) θα έχει η κιθάρα,το οποίο ΔΕΝ κάνει για heavy metal... ;D

Kαλά βρε, τόσες μεταλοκιθάρες κυκλοφορούν, από ένα κάρρο εταιρίες και για όλα τα πορτοφόλια. Είναι ανάγκη να πάρεις Fender και να τη γ@.....ς? ???

Nestoras είπε:
Kαλά βρε, τόσες μεταλοκιθάρες κυκλοφορούν, από ένα κάρρο εταιρίες και για όλα τα πορτοφόλια. Είναι ανάγκη να πάρεις Fender και να τη γ@.....ς? ???
Είναι ανάγκη.

Η κιθάρα δε χαλάει αν τη σκάψει λίγο, κσι στο κάτω κάτω όποτε θέλει βάζει πάλι το s-s-s pickguard. Δε μ αρέσει το μέταλ, αλλά και σ' άλλα είδη βάζουν διπλό. ;)

Όσον αφορά το τρέμολο, δηλαδή αυτοί που παίζουν μέταλ με κιθάρες χωρίς τρέμολο δε θα πρεπε;

Γενικά νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να πειραματιστείς, ειδικά με μια στρατ, για να βρεις τι σου αρέσει πραγματικά. Τι είναι vintage το ξέρουμε όλοι, αλλά πιο σημαντικό από την κιθαριστική "ορθοδοξία" είνα να βρεις τον ήχο σου

1.η κιθαρα εχει λεπτο μπρατσο, 12αρι radius & jumbo frets

2.η κιθαρα ΔΕΝ εχει vintage tremolo

3.η κιθαρα ΔΕΝ χαλαει αν της αλλαξεις pickguard & σκαψεις κατω απο αυτο για διπλο

Παρε μια Ibanez,ειναι κριμα να χαλασεις μια τετοια κιθαρα που ειναι φτιαγμενη για πολυυυυ διαφορετικα πραγματα....

άμα ειναι να πειραματιστείς όμως μήπως να έβρισκες καμία πιο φθηνή επιλογή μιας και σε ενδιαφέρει μονο να έχει 12άρι radius?

Ρε παιδιά, πάλι "Στρατ για Ντεθ Μέταλ" θα το κάνουμε το θρεντ; Το παιδί θέλει Στρατ. Αφού το λέει. Είναι ανάγκη. Και η συγκεκριμένη Στρατ είναι μια χαρά. Και πολύ modern.

Άντε καλορίζικη...

Παντως, δεν το σκεφτεσαι να πας και κατευθειαν για partcaster? Αν θελεις να κανεις παραπανω αλλαγες απο το να προσθεσεις ενα διπλο, μαλλον πιο φτηνα θα σου βγει να τη φτιαξεις κατευθειαν στα μετρα σου.

Εκτος αν βεβαια θες το logo Fender, οποτε η CP60 ειναι ισως η καλυτερη πλατφορμα για αυτο που θελεις να κανεις.

yannis37 είπε:
άμα ειναι να πειραματιστείς όμως μήπως να έβρισκες καμία πιο φθηνή επιλογή μιας και σε ενδιαφέρει μονο να έχει 12άρι radius?
Μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά οι Fender Strats. Υπάρχει πιο φτηνή επιλογή Fender με 12άρι;

Edit:

Εκτος αν βεβαια θες το logo Fender, οποτε η CP60 ειναι ισως η καλυτερη πλατφορμα για αυτο που θελεις να κανεις.
+1000

odis13 είπε:
Εκτος αν βεβαια θες το logo Fender,
...φτιάχνεις την Partcaster σου όπως την θέλεις και απλά αγοράζεις ένα μπράτσο που γράφει Fender...και όλα τέλεια! ;)

marathon είπε:
...φτιάχνεις την Partcaster σου όπως την θέλεις και απλά αγοράζεις ένα μπράτσο που γράφει Fender...και όλα τέλεια! ;)
Πουουου να ψαχνεις τωρα μπρατσο 12αρι και Fender; ::)

telemanic είπε:
Πουουου να ψαχνεις τωρα μπρατσο 12αρι και Fender; ::)
Ο Ιμπέης είναι πάντα φίλος σου...ακόμα και με 1,28$

Superfunk είπε:
1.η κιθαρα εχει λεπτο μπρατσο, 12αρι radius & jumbo frets

2.η κιθαρα ΔΕΝ εχει vintage tremolo

3.η κιθαρα ΔΕΝ χαλαει αν της αλλαξεις pickguard & σκαψεις κατω απο αυτο για διπλο
Καλυφθηκα απολυτα. Ευχαριστω.

marathon είπε:
αυτό ακριβώς εννοούσα ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back