Fat foot telegun στο return λαμπατης κεφαλης και απορια..!

iliasaek

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα παιδες!

Ειπα να πειραματιστω λιγο με τον εξοπλισμο μου και συνεδεσα το fat foot στο return ενος fryette sig x!κιθαρα-->fat foot input-->fat foot power amp out-->sig x return-->framus 212 cabinet.

το αποτελεσμα ηταν εξωπραγματικα ωραιο!απιστευτος ογκος,ευκρινεστατο και μπολικο γκαζι κλπ..

Το θεμα ειναι πως οσο το fat foot ειναι bypass ο καθαρος ηχος ειναι αρκετα κακος και δεν υφισταται παραμετροποιηση,πραγμα λογικο αφου στην ουσια το σημα της κιθαρας υφισταται απευθειας ενισχυση χωρις να προενισχυθει-"σουλουπωθει"(διορθωστε με αν λεω βλακειες..!)τι μπορω να κανω ωστε να εχω καλο καθαρο ηχο και με την χρηση του fat foot να παιρνω τα βρωμικα μου με τον παραπανω τροπο?

Θα βάλεις ένα A/B switch μεταξύ κιθάρας και λοιπών

Α --> κιθάρα  --> καρφί στον ενισχυτή (είσοδος προενίσχυσης)

Β --> fat foot --> loop return

και φυσικά το fat foot θα έιναι μονίμως ενεργό

gdevelek είπε:

Πολυ ωραια ιδεα φιλε μου!σευχαριστω!

Και αλλη μια απορια..το effect loop ειναι προτιμοτερο να το εχω στο hi η στο low level για να δεχεται ιδανικα το Power amp out του fat foot?

Δεν το πολυκατάλαβα το ανωτέρω. Επίσης, γιατί Α/Β switch αφού το Fat Foot είναι true bypass; Mια χαρά θα απενεργοποιείται όταν επιθυμούμε στο κιθάρα --> input ενισχυτή --> loop send --> Fat Foot --> loop return. Διάβασε το πρόσφατο θρεντ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=192574.msg653339#msg653339

gdevelek είπε:

δεν δουλεύει η συγκεκριμένη συνδεσμολογία.

Θες να κάνεις κάτι ανάλογο με τη λύση που είχε ποστάρει ο grorig στο ποστ για τον τσάμπα DSL

Οσο για το level κοίτα τα specs του πεταλιού απο το manual και αποφάσισε. Αν δεν βρίσκεις άκρη πάρε τηλέφωνο τον telegun και ρώτα.

Loki είπε:
δεν δουλεύει η συγκεκριμένη συνδεσμολογία.
???

Δεν σε πιάνω.

Το Α μονοπάτι στέλνει την κιθάρα στην είσοδο οργάνου του ενισχυτή

Το Β στέλνει την κιθάρα στην είσοδο του πεταλιού. Η έξοδος του πεταλιού πάει στο loop-return του ενισχυτή

Γιατί να μη δουλεύει;  ???

Bάζοντας βύσμα μόνο στο return της λούπας του ενισχυτή παρακάμτεις τελείως την προενισχύση. Ακομα και αν συνδέσεις κιθάρα στο input δεν θα έχεις ήχο.

τσεκαρέ την απάντηση στο λινκ που παράθεσε ο bloodysunday

Loki είπε:
Bάζοντας βύσμα μόνο στο return της λούπας του ενισχυτή παρακάμτεις τελείως την προενισχύση. Ακομα και αν συνδέσεις κιθάρα στο input δεν θα έχεις ήχο.
Μα αυτό ακριβώς έκανε ο ΟΡ και του άρεσε πολύ! κιθάρα --> πετάλι --> λούπα

Καλησπερα παιδες!

Ειπα να πειραματιστω λιγο με τον εξοπλισμο μου και συνεδεσα το fat foot στο return ενος fryette sig x!κιθαρα-->fat foot input-->fat foot power amp out-->sig x return-->framus 212 cabinet.

το αποτελεσμα ηταν εξωπραγματικα ωραιο!απιστευτος ογκος,ευκρινεστατο και μπολικο γκαζι κλπ..

Μάλλον εννοεί αυτό ο gdevelek:

Yonah είπε:
Ωραία, λοιπον... Έχουμε το Α/Β box και σε αυτο συνδέουμε την κιθαρα, επειτα η έξοδος Α πηγαίνει στο input του ενισχυτή για να πάρουμε το καθαρό μέρος. Η έξοδος Β πηγαίνει στο πεταλάκι και κατα συνέπεια στο return του FX loop.
To σφάλμα εδώ όμως είναι στην διαδρομή "έξοδος Α στο input του ενισχυτή". Το σήμα δεν θα παραδίδεται καν στον τελικό αλλά θα ανακόπτεται μιας και κανείς δεν θα το παίρνει από το loop send για να το παραδώσει στο loop return.

Δεν θα πηγαίνει στον τελικό μέσω του εσωτερικού σύνδεσμου; Γιατί θα ανακόπτεται;

Έχεις δίκιο, θα είναι οκ. Σκέφτηκα ότι το Fat Foot θα είναι συνδεδεμένο στο return, και δεν θα δέχεται κανένα σήμα (ο εσωτερικός σύνδεσμος νομίζω πως ακυρώνεται μερικές φορές αν δει βύσμα στο return). Αλλά πάνω σε αυτό που πρότεινα 7 ποστς πιο πάνω;

Να γραψω μια σκεψη που δεν ξερω αν θα λειτουργησει,ωστε και η κιθαρα να παει στην προενισχυση του ενισχυτη για τα καθαρα,και απευθειας στο πεταλι που θα γυρναει στη λουπα για τα γκαζια?

Εστω οτι εχουμε ενα τετοιο διπλο looper http://www.tonebone.com/re-bigshot-efx.htm

Αν συνδεσουμε

Κιθαρα      --> input looper

Out looper  --> return ενισχυτη

και βαζαμε στις δυο λουπες του looper

send πρωτης λουπας    --> input ενισχυτη

return πρωτης λουπας  --> send λουπας ενισχυτη

και

send δευτερης λουπας  --> input fat foot

return δευτερης λουπας --> out fat foot

θεωρητικα αν ενεργοποιουμε της πρωτη λουπα του λουπερ θα στελνουμε την κιθαρα στην φυσιολογικη της πορεια στο in του ενισχυτη και απλα θα γεφυρωνουμε την λουπα του πηγαινωντας φυσιολογικα στον τελικο του,και

αν ενεργοποιουμε τη δευτερη λουπα του λουπερ θα στελνουμε την κιθαρα στο fat foot και κατευθειαν στον τελικο.

Εκανα κανα λαθος?

georgekz750 είπε:
Να γραψω μια σκεψη που δεν ξερω αν θα λειτουργησει,ωστε και η κιθαρα να παει στην προενισχυση του ενισχυτη για τα καθαρα,και απευθειας στο πεταλι που θα γυρναει στη λουπα για τα γκαζια?

Εστω οτι εχουμε ενα τετοιο διπλο looper http://www.tonebone.com/re-bigshot-efx.htm

Αν συνδεσουμε

Κιθαρα       --> input looper

Out looper  --> return ενισχυτη

και βαζαμε στις δυο λουπες του looper

send πρωτης λουπας    --> input ενισχυτη

return πρωτης λουπας  --> send λουπας ενισχυτη

και

send δευτερης λουπας   --> input fat foot

return δευτερης λουπας --> out fat foot

θεωρητικα αν ενεργοποιουμε της πρωτη λουπα του λουπερ θα στελνουμε την κιθαρα στην φυσιολογικη της πορεια στο in του ενισχυτη και απλα θα γεφυρωνουμε την λουπα του πηγαινωντας φυσιολογικα στον τελικο του,και

αν ενεργοποιουμε τη δευτερη λουπα του λουπερ θα στελνουμε την κιθαρα στο fat foot και κατευθειαν στον τελικο.

Εκανα κανα λαθος?
Σωστό είναι. Είναι αυτό που περιέγραψα στο άλλο thread. ;)

Κάτσε να καταλάβω κάτι... αντί να προχωρήσουμε σε μαζοχιστικό σετάπ εποχής modular Moog με πενηνταεφτά χιλιάδες καλώδια, τι το στραβό έχει το εξής απλούστατο;

bloody_sunday είπε:
Επίσης, γιατί Α/Β switch αφού το Fat Foot είναι true bypass; Mια χαρά θα απενεργοποιείται όταν επιθυμούμε στο κιθάρα --> input ενισχυτή --> loop send --> Fat Foot --> loop return.
Και καθαρά από την προενίσχυση που θέλει, και βρώμικα από το Fat Foot στη λούπα που του αρέσει.

όχι ακριβώς, γιατί το Fat Foot το θέλει στη λουπα ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ την προενίσχυση του ενισχυτή, δηλαδή καρφί από κιθάρα στο πετάλι

To Fat Foot θα υπερκαλύπτει τη συνεισφορά της προενίσχυσης. Αν το δοκιμάσει και κρίνει πως δεν του αρέσει, ας προχωρήσει στα άλλα.

bloody_sunday είπε:
Κάτσε να καταλάβω κάτι... αντί να προχωρήσουμε σε μαζοχιστικό σετάπ εποχής modular Moog με πενηνταεφτά χιλιάδες καλώδια, τι το στραβό έχει το εξής απλούστατο;

Και καθαρά από την προενίσχυση που θέλει, και βρώμικα από το Fat Foot στη λούπα που του αρέσει.
Γιατι ετσι το fat foot δεν παιρνει σαν σημα εισοδου την κιθαρα,αλλα την επεξεργασμενηπροενισχυμενη κιθαρα απο το καθαρο καναλι του ενισχυτη,το πολυπλοκο σεταπ δεν το γλιτωνει,το οποιο δεν ειναι και τοσο πολυπλοκο τελικα.

Προσωπικα για τη συνδεσμολογια που προτεινα θα επαιρνα λιγα μετρα χυμα μουλτι καλωδιο (5-6 αγωγων) και θα ειχα στα ποδια μου μονο το looper, το fat foot θα το ειχα πανω στον ενισχυτη και η συνδεσμολογια θα γινοταν απλα.

Παιδια η εκτεταμενη συζητηση πανω στο θεμα μου με τιμα ιδιαιτερα!

Επισης μου δωσατε τροφη για σκεψη και ωραια links για διαβασμα!

Θα προβω και σε αλλες δοκιμες,οπως πχ το σχημα του φιλου bloody sunday και ισως επανακαμψω με εντυπωσεις!

Πάντως η μόνη σωστή συνδεσμολογία αν όντως θες να παίρνεις τα καθαρά του ενισχυτή και να χρησιμοποιείς μόνο του το πετάλι ως προενίσχυση στα βρώμικα είναι αυτή που προτείνουν ο grorig κι ο georgekz750..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back