Εξοπλίζοντας καινούργιο μπασίστα.

LoathBass είπε:
Επειδή τον έχω τον cube-100 και έχει χρειαστεί να τον μεταφέρω με τα πόδια αρκετές φορές επέτρεψε μου να πιστεύω πως 17 κιλά στο ένα χέρι για πανω απο 200 μέτρα είναι ελαφρώς μαρτύριο. επίσης στα 17 κιλά προσ8εσε το βάρος ενός μπάσου και μετα πες μου αν ειναι καλά :)
Εννοείται και συμφωνώ μαζί σου. Εγώ και στα 5μ δεν την παλεύω καθόλου. Αλλά από τα 17 στα 25 κιλά, εκεί ούτε ένα σκαλάκι δε μπορώ να τον ανεβάσω.

Και ακριβώς γι αυτό προτίμησα αυτό ώστε έστω μέχρι ένα αυτοκίνητο να μπορώ να τον πάω. Τον 25... δεν παίζει :D

γιατί δεν χρησιμοποιείτε κάτι τέτοιο, ειδικά εσείς οι μπασίστες;

βγαίνουν και σε μικρώτερα μεγέθη, σπαστά

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11933&LANG=GR
Συμπαθές αν μένεις σε μια πόλη που μπορείς να το κάνεις αυτό. Με σπασμένα ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια απλά δεν παίζει. Φροντίζεις να έχει κάποιος αυτοκίνητο για να τον φορτώσεις/ ξεφορτώσεις από το σπίτι στον προορισμό σου.

Εμένα ο ενισχυτής μου πιάνει το μισό πορτ μπαγκαζ μου και το άλλο μισό το pedal board... Γενικά το να είσαι μπασίστας απαιτεί station vagon!

funky_bassman είπε:
Γενικά το να είσαι μπασίστας απαιτεί station vagon!
Όταν πήρα μια 2χ10 26 κιλών με 47cm βάθος, έβγαλα τα πίσω καθίσματα για να την

πάρω μαζί μου σε άλλη πόλη, άρα... διθέσιο station wagon. Όταν πήγα να την περάσω

πλαγίως απο μια στενή πόρτα σφήνωσα ;D

Για μια τέτοια

http://www.dv247.com/guitars/marshall-mbc810-bass-guitar-speaker-cabinet--46723

70 κιλών θα χρειάζονται 4 για να την κουβαλήσουν σαν φέρετρο και να την βάλουν

σε νεκροφόρα...

Βέβαια αν πας να σκάσεις 600 ευρώ για να πάρεις 8Χ10 και πας και πάρεις Marshall ή έχεις λεφτά για ξόδεμα ή δεν είσαι μπασίστας ή έχεις ΠΟΛΥ περίεργα γούστα...

Άν θέλεις να δοκιμάσεις το Thunderbird, το έχω εγώ (το αγόρασα πριν 1 εβδομάδα).

bihlas87 είπε:
Όταν πήρα μια 2χ10 26 κιλών με 47cm βάθος, έβγαλα τα πίσω καθίσματα για να την

πάρω μαζί μου σε άλλη πόλη, άρα... διθέσιο station wagon.
Κεφαλή, μπάσο (και πετάλι) και 2Χ10 σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Το κάνω συνέχεια

Τα χω χωρέσει και σε μηχανή(!)  :o αλλά δεν συνιστάται.

Και μεταφέρονται σχετικά εύκολα.

Αν πάτε και σε neo καμπίνες (ή σε μία Traveler) με έναν markbass και το μπάσο στη πλάτη τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Αλλά στοιχίζουν......

Απο περιέργεια πήγα και δοκίμασα το παλιό το Thunderbird σε μαγαζί αλλά με strap αυτή τη φορά...................νομίζω καταλαβαίνετε που το πάω: Neck Dive?! Αν και για τα φράγκα του δε το συζητάμε πετάει στη κυριολεξία =P. Δοκίμασα και κάτι Squier και μου αρέσανε σα παίξιμο πιο πολύ αλλά το κεραυνόπουλο μου αρέσει πιο πολύ σαν ήχος.

Τελίκα σκέφτομαι να πάρω ενα πιο ακριβό μπάσσο και ένα practise ενισχυτή για αρχή. Εν ολίγης:

http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Fender-Am-Standard-Precision-Bass-RW-Candy-Cola-inkl.-Case/art-BAS0003184-000

Τώρα για practise ενισχυτή τι μου προτείνετε για να μη φάω όλα τα εξάρχεια με το Fender στη πλάτη;  ;D ;D ??? ??? :P :P :P :P

Συγγνώμη αν σας έχω πρήξει λίγο απλά θα εκτιμούσα για άλλη μια φορά τις γνώμες σας! Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων! =)

Tα Tbirds γενικά έχουν μια τάση για βουτιές αλλά το πρόβλημα εξααφανίζεται αν βάλεις τη βίδα στο πίσω μέρος σαν SG, το δικό μου σε αντίθεση με τις φωτογραφίες ήρθε με τη βίδα στο πίσω μέρος οπότε δεν έχει πρόβλημα. Όντως για 300 ευρώ έχει ΤΕΛΕΙΟ ήχο και η κατασκευή του είναι αρκετά καλή. Αν είσαι σε θέση να χαλάσεις απο 300->1000 ευρώ εννοείται ότι θα είναι καλύτερο απο το epiphone, καμιά σύγκριση.

Είδα ένα video στο youtube σχετικά με το φιξ του κεραυνόπουλου. Ειλικρινά δε ξέρω αν θα ήθελα να του ανοίγω τρύπες μόλις το πάρω. Πλάκα πλάκα ξέρετε κανένα καλό μάστορα για μπάσα που θα μου έκανε αυτή τη δουλειά με το κεραυνόπουλο + ένα σετάρισμα για να μου δώσει ότι μπορεί να δώσει το έρμο;

Σου λέω ότι πριν μια έβδομαδα το πήρα απο thomann (που έχει και καλύτερη τιμή) και ήταν έτσι, δε το τρύπησα εγω. Αν τελικά θέλεις Pbass είναι εντελώς άλλο πράγμα, σίγουρα όμως μια καλή αγορά.

petersp είπε:
+100. Δοκιμασε Fender (αυτοι οι TV φαινονται super), Eden, Gallien (οχι τους Backline) και αλλους πολλους. Γενικα βγες και δοκιμασε, οτι και να σου λεμε...
θελω να παρω τον πρωτο μου ενισχυτη μπασου...καθαρα για practice στο σπιτι αντε και για jam-arisma με 2 φιλαρακια...γενικα αφου ειναι για τετοια φαση δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα προς το παρον..και βρηκα τους backline στο thomann..που μου φανηκαν καλη περιπτωση 100watt-175 euros, η 70watt-145 euros...φανταστηκα βεβαια οτι θα ειναι χαμηλης ποιοτητας αλλα επειδη δεν εχω κ μεγαλες προσδοκιες/απαιτησεις σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη αγορα...εσυ λες μακρια απο αυτους???

Niv Mizzet είπε:
θελω να παρω τον πρωτο μου ενισχυτη μπασου...καθαρα για practice στο σπιτι αντε και για jam-arisma με 2 φιλαρακια...γενικα αφου ειναι για τετοια φαση δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα προς το παρον..και βρηκα τους backline στο thomann..που μου φανηκαν καλη περιπτωση 100watt-175 euros, η 70watt-145 euros...φανταστηκα βεβαια οτι θα ειναι χαμηλης ποιοτητας αλλα επειδη δεν εχω κ μεγαλες προσδοκιες/απαιτησεις σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη αγορα...εσυ λες μακρια απο αυτους???
1) Άνοιξε νέο topic για αυτό που ψάχνεις.

2) Αν εννοείς αυτον

http://www.thomann.de/gr/gallien_krueger_backline_bl110_basscombo.htm

είναι μια χαρά για να παίζεις σπίτι σου, πολύ οικονομικός αλλά με αρκετά καθαρό ήχο! Δε νομίζω να την παλέψει όμως σε τζαμ με τύμπανα.

Niv Mizzet είπε:
Οχι, δεν ειπα τπτ τετοιο, μια χαρα ειναι κι η σειρα backline, αλλα για τα λεφτα της. Αλλα το παληκαρι ηθελε να παρει ακριβουτσικο ενισχυτη απ οσο καταλαβα, γι αυτο και θα μπορουσε να παρει τους ακριβους (και εξαιρετικους) Gallien.

αν εχεις στο μυαλο σου να το πουλησεις , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ

απο την αλλη τοσοι μεταλλαδες υπαρχουν...

@iliasbass

Λες στην υπογραφή σου 'κεραυνόπουλο εν δράση' οπότε να υποθέσω ότι σου ανήκει τουλάχιστον ένα; Αν ναι και λογικά αφού θα το έχεις λίγο καιρό φαντάζομαι, τι γνώμη έχεις για αυτό;

Υ.Γ Συγγνώμη για τα greeklish. Άλλαξα το post!  ;D ;D

Αρκουδέλος, μη γράφεις με greeklish :)

Υποσημείωση πάντως, ότι και να σου πει κάποιος για ένα μπάσο, αν δεν πας εσύ να δοκιμάσεις 2 3 άποψη δε θα έχεις. Και ακόμα και τότε, παίζοντας θα αλλάζει η άποψή σου όσο μαθαίνεις και πιο πολλά, οπότε μην αγχώνεσαι και τόσο ως προς το τι και πως.

@Evilnye

1) Έγραψα το προηγούμενο post χωρίς greeklish!  ;D

2) Συμφωνώ απόλυτα. Το έχω δοκιμάσει το pro που θέλω απλά σκέφτομαι πως ίσως με ωφελήσει μια πιο έμπειρη γνώμη  ;D ;D

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back