Εξοπλισμός για κιθάρα

prang

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα εξής παρακάτω προϊόντα. Τα έχω ακούσει από διάφορα βίντεο, οι τιμές τους είναι εντάξει, διαβάσαμε και αρκετά καλά reviews, ο ήχος τους είναι μάλλον εντάξει, μας αρέσουνε, ωραία και καλά, και τα λοιπά, και τα λοιπά..

Ιδού η λίστα με τα ψώνια:

Marshall MG30DFX

http://www.dv247.com/invt/9131/

ή

FENDER CHAMPION 300 DSP ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ 30W

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=4849,

ή

FENDER FM65R

http://www.thomann.de/gr/fender_fm65r_gitarrencombo.htm

BOSS GT-10 GUITAR EFFECTS PROCESSOR

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1403&products_id=5332

Αν εγκρίνετε κάποιον από τους ενισχυτές. Τι σκέφτεστε για αυτούς. Ας πούμε, ποιότητα, αν τον έχει κάποιος ήδη... Αν τους έχετε ακούσει.. Γνώμες.

Μάλλον θα πρέπει να πείς για τι χρήση τον θέλεις, ίσως τι μουσική σου αρέσει, τι ήχο κιθάρας έχεις στο μυαλό σου ... ετσι σκέτα βάζοντας ένα κατάλογο απο ενισχυτες θα είναι δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος.

Τα γουστα και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικά.

Σωστά τα λέει ο Άγγελος, χρειάζονται παραπάνω στοιχεία.

Άκου όμως και μια γρήγορη, γενική γνώμη πάνω σε αυτά που αναφέρεις...

Για τον Champion δεν ξέρω, δεν τον έχω ακούσει. Πάντως οι άλλοι δύο είναι ο ένας κακός (ο Fender) και ο άλλος ΑΙΣΧΟΣ (ο Marshall). Ειδικά τον Marshall μην κάνεις το λάθος και τον αγοράσεις. Φαντάσου ότι δεν είμαι ειδήμων σε ενισχυτές αλλά και πάλι μου φάνηκε άθλιος!

Η GT-10 καλή φαίνεται αλλά θα σου πούν περισσότερα οι πιο έμπειροι σε αυτά τα θέματα. ;)

Μουσική, επειδή δεν καταλαβαίνω τους (περι)ορισμούς, θα έλεγα σε ύφος Deep Purple, Doors.. Σιδηρόπουλος.. Τέτοιους ήχους.. Στα μέχρι 300 euros, τι θα μας προτείνατε;; Η πεταλιέρα είναι καλή από ότι έχω ακούσει. Εμένα μου άρεσε..

Α, ναι.. Τον έχω δει και αυτόν. Ωραία, ευχαριστώ για την βοήθεια. Κοίταξα και τις πεταλιέρες της Tonelab, αλλά νομίζω πως θα επιμείνω στην προαναφερθείσα.

Ξέρετε τι;; Είναι μόνο 15watt... 15 είναι και ένας frontman που έχουμε. Anything more powerfull??

Angelos είπε:
Αυτόν

Οσο για πεταλιέρα, δες και την Tonelab ...
ΑΙΣΧΟΣ είναι αυτός. Αποτελεί την no.2 νέμεσή μου στο φόρουμ μετά τον Valveking.  Η συνηθισμένη πρόταση είναι αυτή στα 327e:

204845.jpg

(Blackheart Handsome Devil Combo στα 15W και ναι, ουδεμία σχέση η αντιληπτή ένταση των 15 λαμπάτων βατ με 15 solid state βατ)

Ο Θέωψ σίγουρα θυμάται ότι υπάρχουν και φτηνότεροι...

prang είπε:
Ξέρετε τι;; Είναι μόνο 15watt... 15 είναι και ένας frontman που έχουμε. Anything more powerfull??
φιλε μου προσεχε λιγο!!ειναι 15 watt ΛΑΜΠΑΤΑ...Καμια σχεση ο frontman με αυτόν!

...όπως πχ. ο Harley Benton o 5ρης ή ο 15ρης σε κεφαλή συν έξτρα καμπίνα, o Peavey Royal 8, o Νano Valve, oι δυο μικροσκοπικοί Fender και Gretsch (όλα αυτά σε λαμπάτους πάντα...)

αλλο αυτοι ρε συ...αυτοί ειναι ΜΙΚΡΟΙ 5watt εκτος του hb ga15 ο οποιος ειναι HARLEY BENTON αρα δικαιολογειται το ΦΘΗΝΟ!!

prang είπε:
15 watt λαμπα, είναι πολλά βατ.

Δες και ΕΔΩ για εντυπωσεις σχετικα με τον Fender, αν δεν βαριέσαι να διαβάζεις.

Αν παίζεις συνήθως με την πεταλιέρα δες και τον blackheart που προτείνουν.

Ξεχασε αυτούς που είχες διαλέξει, αν μιλάμε μέχρι 300-350 ευρώ.

Φίλε μου, 15 watt αλλά λαμπάτος, που σημαίνει αρκετά πιο δυνατός σε ένταση από τον Frontman...

Προτιμήσετε κάποιον entry λαμπάτο σε γενικές γραμμές, τον οποίο μπορείτε κ να ακούσετε κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά.

Πάντως, ο Marshall MG είναι τραγικός!

Ενας roland cube 60 στην περίπτωση δεν λέει?Κ σαν αρχή δεν παίρνει κ το πετάλι το παλεκάρι.Ψάχνει να βρεί ενα ήχο απ τα εφε που έχει ήδη ο ενισχυτής κ μετά περνει κανα πετάλι καλό.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Ειναι λάθος να διαθέσεις περισσότερα λεφτά για πεταλιέρα παρά για ενισχυτή. Συνήθως ο ενισχυτής αποτελεί επένδυση σε βάθος χρόνου, ενώ τα εφφέ, (ειδικά όταν μιλάμε για μέτριες πεταλιέρες όπως αυτή που προτείνεις και όχι για ποιοτικά εφφέ ή πεταλιέρες), πάνε κι έρχονται. Επίσης, ο ενισχυτής αποτελεί την ''καρδιά'' του ήχου σου, και αν δεν είναι καλός, τον κ*λο σου να βαράς σωστό ήχο δε θα βγάλεις όσα εφφέ και αν κοτσάρεις.

Συμπερασματικά αυτό που προτείνω εγώ, και αφού μας λες ότι 15 Watt λάμπα είναι λίγα (λίγα δεν είναι, αλλά αν θέλεις αρκετό headroom και καλά καθαρά δεν τα λες και πολλά), δώσε το πιο πολύ από το χρήμα που διαθέτεις και χτύπα κάποιον δυνατότερο ενισχυτή. Αν σε κυνηγάνε ηχογραφήσεις και live αγόρασε λίγα και καλά effects που θα σου μείνουνε, αλλιώς (αν τα εφφέ δε σου πολυχρειάζονται αυτόν τον καιρό), κάνε υπομονή και αργότερα πάρε τα εφφέ / πεταλιέρα της προτίμησης σου. Κάπου στις αγγελίες πήρε το μάτι μου για ένα engl 50άρι σε κάτι παραπάνω από 500 ευρώ, ψάξτο μήπως δεν πωλήθηκε.

Α, και όταν μιλάμε για ενισχυτή μιλάμε για λάμπα, άσε τα τρανζίστορ για εξάσκηση στο σπίτι. Μοναδική εξαίρεση απ'ότι έχω υπ'όψη μου είναι οι Tech 21 που και καλές τιμές έχουν και έχουν δουλέψει και πολύ στην πιάτσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα