Εξοπλισμός συγκροτήματος

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
EnrikoZyba είπε:
1. Όργανα: 2 κιθάρες(ηλεκτρικές), 1 μπάσο

Επίπεδο μελών: 2 beginner και ένα beginner προς Intermediate.

2. Απλώς θέλουμε γενικές συμβουλές π.χ. Χρειάζεστε έναν ενισχυτή και μία κάρτα ήχου.

Είδος μουσικής: Rockabilly, Blues, Classic Rock

3. Να σημειώσω επίσης πως από εξοπλισμό ηχογράφησης  είμαστε οκ.

4. θέλουμε όσο πιο minimal εξοπλισμό γίνεται.
1. Τα όργανά σας τα έχετε? ;D ;D

Πώς τα παίζετε ως τώρα? ;D ;D ;D ;D  Με ενισχυτές, στο pc, ή κάπως αλλιώς?

3.  Δηλαδή? Τι ακριβώς εννοείς εδώ? Τι εξοπλισμό έχετε ήδη?

Γράψε αυτό, για να πάμε στο "2", έχοντας το "4" κατά νου.

Αν δηλαδή είστε τρεις για την ώρα, θα μπορούσατε άνετα να κάνετε πρόβα μέσω laptop (αν έχετε), χρησιμοποιώντας ωραία προγραμματάκια (αν έχετε) και να ακούτε από μονιτοράκια (αν έχετε) στην ένταση που θέλετε σε οποιουδήποτε από εσάς το σπίτι (που σίγουρα έχετε  ;D ;D), χωρίς να ενοχλείτε κανένα.

Αν πάλι χρησιμοποιείτε ενισχυτές, το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον χώρο και τις εντάσεις.

Βγάλτε ένα ρεπερτόριο, και όταν έρθει ντράμερ, βλέπετε τον εξοπλισμό που διαθέτει και λειτουργείτε ανάλογα.

Όσο για την φωνή, θα χρειστείτε ένα μικρόφωνο μόνο για pc/laptop, ή έναν ακόμα ενισχυτή για τον άλλο τρόπο.

Όλα αυτά εξαρτώνται από το τι εννοείς όταν λες ότι έχετε εξοπλισμό ηχογράφισης.

Χρειάζεστε δηλαδή κάρτα ήχου με τουλάχιστον 4 in,  και ανάλογα με αυτά τα in, ίσως χρειαστείτε di, (εκτός αν έχετε κάποια multieffect ήδη).

Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε τι έχετε ως τώρα (ο καθένας σας και όλοι μαζί) από εξοπλισμό, δεν είναι εύκολο να προτείνουμε κάτι είτε είναι μίνιμαλ είτε όχι, και θα διαβάζεις για κονσόλες και dumble, και ίσως και in ear monitors.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Spyros Delta είπε:
Ελα τωρα κι εσυ αρχισες το πειραγμα αμεσως.  ;D

Ο θεματοθετης ειναι νεο μελος (4 ποστ) και μαλλον δεν εχει την πειρα να εκφρασει καταλληλα τα ερωτηματα του ή να ξερει τι χρειαζεται να γνωριζουν οσοι εχουν προθεση να απαντησουν.

Λιγη υπομονη.
δεν αντιλέγω

Πείραγμα είναι και όλοι το καταλάβατε.

αλλά προσπαθώ να γλυτώσω μέλη από άσκοπες ερωτήσεις.

Επίσης βλέπω το κάρο να τρέχει μπροστά απ το άλογο με τέτοιες ερωτήσεις.

EnrikoZyba είπε:
τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε ΕΣΕΙΣ στο συγκρότημά σας.
εξοπλισμός συγκροτήματος 2018:

10969_brand_new_korg_pa4x_thb.jpg

ρει που ζείτε στο 1994? ποιός θα πλερώ 5 άτομα να βάλει μπάντα και θέτε και ξοπλισμό? ;D ;D ;D ;D

τώρα πέρα από την πλάκα εγώ δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεται ο φίλοους, σε ατομικό εξοπλισμό του κάθε μέλους της μπάντας? ή σε γενικό pa ή για προβάδικο?

stavros_d80 είπε:
τώρα πέρα από την πλάκα εγώ δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεται ο φίλοους, σε ατομικό εξοπλισμό του κάθε μέλους της μπάντας? ή σε γενικό pa ή για προβάδικο?
+1

stavros_d80 είπε:
+1

Παίδες συγνώμη για την ελλειπή πληροφόρηση.

Λοιπόν:

-Εγώ παίζω ηλεκτρική κιθάρα.(Lead)

-Ένας από εμάς είναι rythm, και τέλος άλλο ένα παιδί ηλεκτρικό μπάσο.

-Θα κάνουμε πρόβες 2-3 φορές την εβδομάδα.

-Θέλουμε προβαδιακό εξοπλισμό ο οποίος ΊΣΩΣ να καλύπτει και κάποιο live.

-Μέχρι τώρα χρησιμοποιούμε 2 strat, 4 ενυσχιτές(2 ενός watt και 2 15 watt), 1 κάρτα ήχου(Line 6) και τέλος ένα pair από κάποια Mackie Cr3. Είμαστε λίγο ότι νά'νε από εξοπλισμό αλλά για αυτό και ζητάω και βοήθεια  :P ;D

EnrikoZyba είπε:
Παίδες συγνώμη για την ελλειπή πληροφόρηση.

Λοιπόν:

-Εγώ παίζω ηλεκτρική κιθάρα.(Lead)

-Ένας από εμάς είναι rythm, και τέλος άλλο ένα παιδί ηλεκτρικό μπάσο.

-Θα κάνουμε πρόβες 2-3 φορές την εβδομάδα.

-Θέλουμε προβαδιακό εξοπλισμό ο οποίος ΊΣΩΣ να καλύπτει και κάποιο live.

-Μέχρι τώρα χρησιμοποιούμε 2 strat, 4 ενυσχιτές(2 ενός watt και 2 15 watt), 1 κάρτα ήχου(Line 6) και τέλος ένα pair από κάποια Mackie Cr3. Είμαστε λίγο ότι νά'νε από εξοπλισμό αλλά για αυτό και ζητάω και βοήθεια  :P ;D
-τα ντραμς είναι φυσικά η ηλεκτρονικά? αν είναι φυσικά πόσα τομς-πιατίνια-μπότα(ες) έχει το σετ?

-πόσα μικρόφωνα?

-πόσα λεφτά max σκοπεύετε να δώσετε?

stavros_d80 είπε:
-τα ντραμς είναι φυσικά η ηλεκτρονικά? αν είναι φυσικά πόσα τομς-πιατίνια-μπότα(ες) έχει το σετ?
και ποιός θα παίζει?

χαχα σωστόοοοους νόμιζα εκεί που λέει rytm ότι έχουν και ντράμερ τώρα κατάλαβα ότι εννοούσε rythm guitar-lead+μπάσο ;D ;D

καλά και τι θα πάτε να παίξετε 2 κιθάρες κ ένα μπάσο?

Τα ντραμς είναι ηλεκτρονικά και από μικρόφωνα δεν έχουμε μιας και χρησιμοποιούμε DI ή ενισχυτές για πρόβα, Έχετε να μας προτείνετε κάτι φθηνό για μικρόφωνα; Δεν έχω κάποιο μπάτζετ στο μυαλό μου αλλά δεν θέλω κάτι το ακριβό. Αν είναι σετ μικροφώνων αυτό που θέλετε να μου προτείνετε θα είναι γαμάτο.

τι εννοείς ηλεκτρονικά? έχετε ντράμερ με ηλεκτρονικά ντραμς ή παίζετε από υπολογιστή?

Από υπολογιστή. Eπίσης πιστεύω πως δεν χρειαζόμαστε P.A μιας και δεν έχουμε φωνή...

Ρε μάστορα μας δουλεύεις τώρα συγγνώμη δηλ?

φωνή δεν έχετε, ντράμερ δεν έχετε τι στυλ παίζετε 2 κιθάρες και ένα μπάσο με ντραμς από pc? να πω ότι είστε hip-hop με mc+loops/samples να πάει στο καλό....

πες μαζευόμαστε και τζαμάρουμε και γουστάρουμε και τέλος τι εξοπλισμό θέλετε άμα δεν θέτε pa? κάτστε εκεί με αυτά που έχετε πάρτε κανά ψυγειάκι για τις μπύρες ;D ;D ;D

stavros_d80 είπε:
πάρτε κανά ψυγειάκι για τις μπύρες ;D ;D ;D
εεε...στην εποχή μου....γκουχ γκουχ...  :P
Στην εποχή σου τι?

Δεν είχατε μπύρες, ή ψυγειάκι και τις πίνατε ζεστές? ;D ;D ;D ;D

stavros_d80 είπε:
Ρε μάστορα μας δουλεύεις τώρα συγγνώμη δηλ?

φωνή δεν έχετε, ντράμερ δεν έχετε τι στυλ παίζετε 2 κιθάρες και ένα μπάσο με ντραμς από pc? να πω ότι είστε hip-hop με mc+loops/samples να πάει στο καλό....

πες μαζευόμαστε και τζαμάρουμε και γουστάρουμε και τέλος τι εξοπλισμό θέλετε άμα δεν θέτε pa? κάτστε εκεί με αυτά που έχετε πάρτε κανά ψυγειάκι για τις μπύρες ;D ;D ;D
Χαχαχαχα δίκιο έχεις έτσι όπως το λες αλλά ότι μπορούμε κάνουμε. Παίζουμε rockabilly, blues και classic rock.

fusiongtr είπε:
Στην εποχή σου τι?

Δεν είχατε μπύρες, ή ψυγειάκι και τις πίνατε ζεστές? ;D ;D ;D ;D
Ασε ειναι μεγαλη ιστορια...αφου με κραξανε κανονικα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back